Temizlik Krizi

Çok yorucu. Ayrıca dozu kaçırılmış,abartılmış bir durum.
Tabiki temiz,düzenli olmak iyidir ama fazlası artık eşyanın kulu kölesi olmak anlamına çıkıyor.
Bende kızımdan önce biraz abartmıştım ama ,şu an eskisi gibi değilim,olduğu kadar yapıyorum,kendimi hırpalamıyorum,benim eşimde aşırı düzenli titizdir ama ev işine karışmaz,kendi giyinme odasının düzeni ona aittir karışmam. Kullanabileceği şekilde ayarlar. Ben yıkar ütüler bırakırım,o halleder.
Kalkıpta orayi sil,burayı neyle sildin dese çıldırırım herhalde. Buyur kendin yap der bırakırım ki anneme yapmışlığım vardır. Aşırı derecede titizdi annem. Aman orayı sildim basmayın aman bunu yeni temizledim dökmeyin diye diye dolanırdı ortalıkta. Bir gün temizliğe yardım ederken ben yerleri silerken arkamdan silmesine dayanamayıp,"ehh yeter ama anne,buyur sen yap,niye iki kere siliyoruz biz bu parkeleri,delimiyiz"deyip elimdeki bezi fırlatıp uzaklaşmışlığım vardır yani. Uzunca bir süre geri çevirdim yardım isteklerini. En son arkamdan yapmayacaksan yapayım dedim ,tamam dedi,benden sonra yaptıysada ben görmedim,geçinip gittik.
Eşiniz tedavi olmalı. Evliliğinizi,ilişkinizi bu denli kötü etkileyen bir durumda ben iyiyim deyip geçiştiremez çünkü siz iyi değilsiniz.

Obsesiflik malesef insanin elinde olmayan ilac tedavisiyle de tamamen gecmeyen bi hastalik cok illet biseydir bilirim. Esinizin duzelmek icin caba gostermesi lazim bu sekilde hayat ikinize de zindan olur.

Cok kotu ya.. cocuk nasil yapacak bu adam? Beraber olmadan senide banyoya sokup yikiyo mu? Ya gercekten Allah kimseye vermesin cok zor..bebekli ev cok kotu bi hale gelebiliyo... ayrica cocuklu ev diye bi kavram var... her zaman titiz olamazsiniz.. birakin temizligi esiniz yapsin diycem ama olay rutin bir temizlik olayi degilki.., tedavi olmasi lazim yoksa daha kotuye gider bence..bi omur boyle gecmez.. sanada yazik

Net konuşun ya tedavi olcaksın ya ayrılcaz diye....yani bu kafada biriyle siz de çıldırırsınız, size de yazık.

bu adam hasta.

hastalık normal ama tedavi olmak normal değil.

bir dönem ilaç kullandım geçti denilebilecek bir şey hiç değil OKB.

muhtemelen siz vajinismus bile değilsinizdir, adamın tavırlarından dolayı ilişkiniz olmuyordur.

kendinize güzel bir hayat kurmak istiyorsanız boşanın.

benim çocuğum emekliyor ve haftada 2 defa süpürüp silsem dua ediyorum çalıştığım için. bazen elindeki sünger oyuncağı yerlere sürüp ağzına götüryor bildiğin ekmeği toza banar gibi banıyor:)) bıraktım artık kendi haline içinden çıkamam. sirkeli su ile siliyorum mikroplar ölsün diye yeter. yani çocuklu anneler deli gibi temizlik yapmıor uğraşılmaz zaten. bebeğin ellediği herşey de pis demek değil. eşine bunu anlat tedavi olsun çok yıpranırsınız.

Ben yaşamıyorum o zaman.
Perdelerimi 1 yıldır yıkamadığımı fark ettim :)
Bende siliorum tutamıyorum kendimi hatta geçenlerde dolap kulplarini çıkardım hepsini yıkadım ) pirizlerin üstünü içini falan siliyorum bir gün çarpacak elektrik ama yapmadan duramıyorum.tabi bu şey bir erkekte olunca ne olur bilmiyorum

Net konuşun ya tedavi olcaksın ya ayrılcaz diye....yani bu kafada biriyle siz de çıldırırsınız, size de yazık.

Ben bu şekilde yapama ayrılalaım o zmn dediğimde , evlenmeden önce biliyordun diyor. Bu kadarını tahmin edemezdim ki . Nerden bileyim aklıma gelmeyen basıma geldi. Yine olmaz dersen ayrılalım diğer türlü yapamıyorum diyor.Ama okadar masum ve çaresizce söylüyor ki bunu ... İnsan arkasını dönemiyor.

Bazen her kötü şeyin beni buldugunu düşünüyorum. Neyin sınavını veriyorum bilmiyorum . Neye elimizi atsak kuruyor resmen.

Sakin boyle.bir sebepten ayrilmayin esinizdeki rahatsizlik bircok insanda var bende bir donem ilac kullandim hic takinti falan kalmamisti(ilac beynimi karistirdi biraktim o ayri tabi)uzerine gidecek kuzum baska care si yok oncelikle kabullenecek ve uzerine uzerine gidecek bunu ona guzellikle anlatin doktora gitmiyorsa takintiyla ilgili kitap alin okuyun doltorlarin vardir ,ayrica videolarlar var psikiyatrlarin ....ozetle madem doktora gitmiyor doktor ona gelsin....siz 7/24 temizlik yapamazsiniz oda yapamaz genel temizlik vardir duzen vardir tamam ama kendinede zarar veriyor boyle asiriya kacmasin bu hastalik...uzerine gitmesi ve inatla yapmamasii lazim o taktigi seyleri 1 zorlanir 2 zorlanir sonra yavasya vas duzelir

Bırak insanları düşünmeyi kendini düşün sırf eşin üzülecek diye istemediğin bir hayatı yaşama. Eğer bu konu seni çok zorluyorsa çocuk sahibi olmadan ayır yolunu.

Bir OKB'li olarak bende bu kadar olmasa da temizlik takıntılıyım. Gerçi ben bu kadar olmasa da diyorum ama eşim aklımı temizlikle bozduğumu söylüyor. Bir dönem ilaç tedavisi gördüm, eskiye göre daha iyiyim ama yine de temizlik, düzen takıntımdan vazgeçemedim. Ev her zaman derli toplu olsun istiyorum ama evde bir ergen kızım, bir de 8 yaşında aşırı hareketli oğlum varken bu mümkün değil. Zaman zaman ev dağıldıkça sinir krizi geçirecek gibi oluyorum ama bunu fark ettiğim an derin derin nefes alıp veriyorum bir 10 dakika çocukların yanından uzaklaşıp sakinleştikten sonra geri geliyorum. Çünkü biliyorum ki evet bu bir hastalık ama bu hastalığın arkasına saklanıp hayatı çocuklarıma zindan etme hakkım yok.

Evet eşin OKB hastası ve böyleleri tedavi olmazsa hastalık katlanarak ilerler.
Eşin yanaşmıyorsa bile sen bununla mücadele etmek istiyorsan eşine yapacağın en büyük iyilik onu tedaviye zorlaman olacaktır. Çünkü hem kendi, hem senin hayatını çekilmez hale getirecektir.

Eğer düzelmeye yanaşmıyorsa tekrar söylüyorum hastalığı katlanarak ilerleyecek.
Yani 'halı her gün silinecek' diyorsa bu semptomlar 'halı her ayak basıldığında silinecek' diyecek.
Eğer çok zorlayacaksa boşanman en mantıklısı ki ister istemez o yöne doğru gideceksiniz...
Kaçınılmaz son

İşin cidden zor canım, Allah kolaylık versin ınşallah tedavi olur yoksa erkeğin temizlik konusunda karışması cidden sinie bozocu

Ay çekilmez öyle erkek ya. Bence hiç takma kendisi yapsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…