Aşılama Temmuz 2011'de Aşılama Yaptıracak Olanlar Buraya

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
benimde ilk aşılamam..hep ilk aşılama tutmaz diyorlardı ama buara çok duyuyorum tutanları.ondanmıdır içimde bir umut var inşallah hepimizin güzel haberlerini duyarız

ayy inşallahh bende öyle bi umutlandım hayırlısı içim pır pır heyecandan

arkadaşlar benimde önümüzdeki günlerde olacak inş. hayırlısıyla şimdi gonal-f kullanıyorum yarın kontrolüm var dualarınızı esirgemeyin rabbim herkesin gönlüne göre versinn...

Ben klomen+ catlatma ignesi ile gecen hafta aşılama oldum canim. Carsamba gece 22:30 da catlatma iğnesi yapildi, tam 36 saat sonra yani cuma saat 11:30 da da asilama yapildi, hatta 11:15 gibi yapildi.

Bana da iğne vermedi, iğne vermemesinin sebebini de reglimin 2. gunu yaptigi kontrolde klomen ile yeterli yumurtayi elde edebilecegini tespit etmesitdi. Keza sol tarafta 3 sağ tarafta 1 yumurtam oluştu 10. gun. ve boyutları 16 mm idi. 11. gun sağdaki 1 adet kayboldu ve soldaki 3 adet 18 mm ye ulasti. 12. gun soldaki 1 adet daha kayboldu ve kalan 2 yumurta 21.2 mm ye ulasinca catlatma iğnesi yapildi ve 2 yumurta ile asilama yapilmis oldu, ki bu zaten yeterli bir sayı. İğneyi klomen ya da benzeri bir ilac ile bu sonucu alamayacak kisiye veriyorlar, yani herkesin bunyesine gore ilac veriyorlar canim.

Esimin yengesi jinekolog, asilamayı o yapmadi ama ben boyle en ince ayrintisina kadar herseyi ona soruyorum

Merhaba arkadaşlar,
İnşallah bu ay bebek isteyen herkes dileğine kavuşur.
Bende bu ay ilk aşılamamı olacağım. Bugün 4. iğnemi yapacağım. Aşılamayı genelde kaçıncı gün yapıyorlar?

saol canım ayrıntılı cevabın ıcın hayırlı olsun canım asılaman..benım salı gunu kontrolum var anladıgm kadarıyla o zaman hemen ıgneyı vurmuyor 2,3 gun gidicem galıba yumurta kontrolune bide ben aşılamayı cumartesı gunune getırmye calsıyorum esım ızın alamıyr adam dahada stres olmasın.. ama bu benım elımde olan bıseymı asılamanın gununu ben ayarlayamamı sonucta catlatma ıgnesının vuruldugu gunden 36 saat sonra oluyr aşılama.ona gore hesaplama yapsak olmuyormu.doktora gttgmde sorucam ama blmyrm ne dck

Merhaba arkadaşlar,
İnşallah bu ay bebek isteyen herkes dileğine kavuşur.
Bende bu ay ilk aşılamamı olacağım. Bugün 4. iğnemi yapacağım. Aşılamayı genelde kaçıncı gün yapıyorlar?

Canim yumurtalar istenilen buyukluge geldigi zaman yapiyorlar. Kimisinin 16-21 mm arasinda yumurtaya ulaşması 12. gunde oluyor, kimisinin 15. Doktor sana verdigi iğne ya da ,laçlar bittikten sonra seni her gun ya da gun asırı cagirip yumurtaların buyuklugunu ölçecek.

Yok canim gun ayarlayamiyorsun, bak ben sana öykümü söyle anlatayım

9. gun gittiğimde yumurtalar 15 mm idi, doktor ertesi gun tekrar gormek istiyorum dedi
10. gun gittiğimde yumurtalar 16 mm idi, doktor bu yumurtalar yarin yani 11. gun 18 mm ye ulasir, bir sonraki gun de yani 12. gun de 21 mm olur ve o aksam catlatma iğnesi veririm sana dedi. Ama arada eklemediğimiz birsey olur ve yumurta kendi kendine catlar ise aşılamayı kacirailiriz sen yarin yine gel dedi
11 gun gittiğimde dediği gibi 18 mm olmustu, doktor yine aynısını soyleyerek beni bir sonraki gun de cagirdi
12. gun gittiğimde artik yumurtalar 21 mm olmustu ve catlatma iğnesini verdi. İğneyi 12. gun gece 22:30 da vermesinin sebebi de suydu. Aşılamayı gun icerisinde yapabiliyordu. sabah 08:30 da labaratuvar açılınca aşimin verdiği spermi aşılama icin hazirlamaları 2,5 ile 3 saat arasındaydı, yani benim aşılamam en en en erken 10:30-11:30 arasında olabilirsi. Bu saatten 36 saat geri sayı iğneyi gece 22:30 a verdi.
Nitekim biz sabah spermi verdiğimizde labaratuvar 22:40 da tamam dedi. Beni hazirlayip ameliyathaneye aldılar. Spekulum katater falan hersey takılmadan evvel labaratuvara telefon actilar, ordan 4 dakikaya daha ihtiyacimiz var dediler artik ne yapiyorlarsa... Sonra beni oturttular falan. 4 dakika sonra masaya yattim beni hazirlayip lab. telefon actilar oyle geld sperm.

Böyle iste canim. Sen dua et yumurtaların persembe 21 mm olsun da aksam iğpneni versinler, ancak oyle cumartesiye olur.

canım merhaba cok saol cevabın ıcın..kafamdakı soru ısaretlerını aydınlatmıs oldun allah razı olsun senden..bıde benım 2 gun oldu ılac alalı ama kasıklarımda agrı oluor bu kadar cbk etkısını gosetryrmukı klomen

bugün 2 itibariyle aşılamam yapıldı arkadaşlar,ben 24 saat bekledim,drum şöyle bi açıklama yaptı,yumurtalar 24 saat yaşarken spermler 48 saate kadar yaşayabiliyor bizde önceden önlem alıyoruz böylesce yumurta çatladığı zaman spermler yerleşmiş oluyor dedi,hatta sitede bi arkadaşımızın yazdığı gibi 2 kere aşılama yapılabildiğini ama kendisi gersek gsörmediğini söyledi,12 gibi wşim örnek verdi 2 olmadan doğumhaneye aldılar beni,anestezi falan bişey demedi ki gerek yok bence,ben biraz kendimi kastığım için ağrım oldu,2-3 dakikalık bi olay,sonrasında 45 dakika ayak ayak üstüne atıp yatırdılar,drumkanamam olacağını,bu akşam eşimle ilişkiye girmemiz gerktiğini yarın da tekrar kontrole gelmemi söyledi,şuan kasıklarımda ağrım var...
işin garibii ben 9 aylık bi sürece hazırlanırken doğumhanede 9 aylık bi süreci tamamlayan bi kadın normal doğum yaptı :)

Canim kolmeni kullandigimin ikinci gununden itibaren sol tarafimda agri oldu, zaten muaynede de gorduk ki yumurtalar hep solda buyumus. Asilama dahil 4. gune kadar da devam etti. Doktora sordum normal dedi.

herkesin yontemi neden bu kadar farklı kafamızı karistiriyorlar resmen. Bende ayaklarım yukarıda yattım 1 saat, iliski vermedi ve kontrole cagirmadi mesela.. Hangisi dogru bilemiyoruz iyice kafamız karisiyor. Hepimizin hakkında olmlusu olsun insallah canim

evet canım bu konuda sana katılıyorum haklısın bana 2 litre su içirdiler mesane dolsunda rahim aşağıya insin diye ama aşılama olduktan sonra ben 15 dakka felan zor yattım evde dinlen dediler ilişki önermediler,bu arada banyoyada giremedim komşu aman sakın dedi rabbim hayırlısını versin bu üç ayların hürmetine
li,ste meleklerle doldu

temmuz ayı hepımıze ugur gelır ınş.siz benden önce sonuçları alıcaksınız ve moral olucak bana pozıtıf haberlerınız inş..

Ben de canim cok zorlandim aşılama sırasında bile cok agrim oldu mesane disinda. Sonrasinda surgu getirdiler ama ben istemedim 1 saat yatmam gerelkiyordu cok zorlandim hastanede tuvalete cikana kadar.
Hepimiz icin hayirlis, olsun sen benden once ogreneceksin merakla bekliyorum valahi:))

Arkadaşlar ağrılımı oluyo yaa korkmaya başladım ben,hsgmde çok ağrılı olmuştu

kızlar bu aşılamada tutmadı galiba dinliyorum kendimi bişey hissedemiyorum

aynen ben de canim senin gibi hissediyyorum. ilk 4 gun karnımda sanci olmustu, karnım sismisti içeride bişiler oluyor gibi dusunup umidim cok yuksekti. dunden beri hersey gecti norale dondum oyle olunca ben de kendimi garip hissediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…