!!!!terbiyesiz!!!!!

Bence herşey ailede bitiyor tamam herşeyi öğreniyorlar ama aileden yüz bulunca bunu saklamıyorlar küfürde aynı şekilde

Benim kaynımın oğlanları biri 13 biri 14 yaşındaydı oğluma küfür öğretmişler ben bu güne kadar babamdan eşimden öyle bi küfür duymadım oğlum bu öğrettikleri küfürü 13 yaşındaki kuzenine etmiş dedim bak sen öğretin sana döndü ben öğretmedim diyor . annesine söyledim (o zaman oğlum 4 yaşındaydı ) annesi gayet rahat öğrense ne olur yakında nasıl olsa okulda öğrenecek diyor .
illaki birilerinden duyacak bunu engelleyemeyiz ama bunu diline alışkanlık haline getirmesine ne gerek var .

Bu konu hakkında yorum yapmayacağım. Ancak bu konu bana geçmişte açılan bir konuyu çağrıştırdığı için bağlantı kurdum.

Hatırlayan hatırlar, bir üye kocasını 14 yada 15 yaşlarında bir kızdan kıskanıyordu. Kız burada neredeyse o.... ilan edilmiş, konu sahibine yol parçala, rezil et gibisinden akıllar verilmişti. Bir grup o daha çocuk ne anlar adam ayartmaktan desekte ne değişecekti ki, tabi ki birşey değişmemişti.

Şimdi konu o yaşlarda erkek çocuk, neredeyse herkes çocuk olduğu konusunda ve terbiyesinin annesi tarafından verilmesi konusunda hemfikir.

Tabi ki yorum yapanlar birebir aynı değil farklı kişiler ama eminim ki o konu bugün açılsa yine o küçük kız taşlanır.

Ben bu çelişkiyi asla anlayamayacağım.

14 yaş benim gözümde çocuktur. ve dayagın her türlüsüne karşıyım. dayağın savunulmasınada inanamıyorum.
çocuk el işareti yaptı diye dövülmesinede inanamadığım gibi

Son düzenleme:
14 15 yaşında evlendirilen kız çocuklarına neden çocuk gelin deniyor o zaman. madem 14 yaş çocuk değil. yapmayın lütfen.

konu sahıbı yada baska bırı esımın 14 yasındaki yegenı 3 yasındakı kızımı taciz etti diye baslıkla konu acsa, baslıgı görünce gözleriniz olmazmıydı? konu sahıbı daha oncesınde de bu olayın yasandıgını ama konusup anlattıklarını soyleseydı ama ıyınede boyle bısey yasadıkalrını soyleseydi? yorumunuz nolurdu?
burdakı hanımların bır cogunun yazacagı siddet içerikli olurdu emın olun

bı arkadas coukların 2 bebege tecavuz ettıgı ıle ılgılı bır link atmıstı. gördum ama okuYAmadım baslıgı gormek bıle yettı.
demekki boyle seyler yasanabılıyor.

Elbette ki taciz gözlerimizi sizin tabirinizle pörtletir.Ortada taciz yok.Peki tamam ileride olabilir diyeceksiniz.Genel olarak bakış açımız bu çocuğu dövmeden önce konuşmak.Siz bunu anlamak istemiyorsunuz.Çocuğa haklı, iyi yapmış falan diyen olmadı zaten.Elbette ki yapılmaması gereken bir hakaret yapmış.Benim ve genel olarak arkadaşların tepkisi ilk yapılacak şeyin dayak olmayacağı.Bu çocuk yaptığı ilk büyük hatada dayak yerse,ileride yapacağı hatalar için de yiyecek.Sanmayın ki bu hatasında dayak yedi diye uslanacak,efendi olacak bir daha asla yapmayacak.Diğer mesajımda da yazdığım gibi 14 yaş 'araf'tır.Eğer bu çocuk dayakla terbiye edilmeye devam edilirse kini büyüyecek ve ileride çocuklarını döven bir baba olacak.Bunu anlatmaya çalışıyoruz.

Yani diorsunuz ki bir el hareketinden yola çıkarak bu çocuk kesin taciz eder diyip henüz yolun başındayken kıralım sopayı sırtında. Sizin söylediğiniz gibi bir başlık açılsaydı şikayetçi ol derdim. Ve tabi hemen ordan taşının. Herkes orman kanunları ile adaleti kendi getirseydi ne hale gelirdik.

Aynı fikirdeyim.. Bir de tecavüz haberleri eklenip, olay iyice dramatikleştirilerek daha da büyütülmüş.
3 yaşındaki kız ile daha büyük erkek kuzen beraber oynar mıymış bilmem ne..!! saçmalıklar..
Oldu olacak annesi kızını babasıyla da başbaşa, yalnız bırakmasın..!!
Daha 1-2 sene önce değil miydi;
Bir "baba"nın öz be öz 2 kızına birden yıllardır tecavüz ettiği, üstelik küçük kızından 2 de çocuğu olduğu ve kızın 3.ye hamile olduğu haberi..?
Ya da öz dayısının tecavüzü sonucu hamile kaldı diye, göya "namus" davasına öldürülen Ünzile'ye şarkılar bile yapılmadı mı?
Hadi o "baba"yı içerde öldürmüşlerdi. Peki o "dayı"ya ne oldu..? İlla olumsuz örnekler vermeye kalkarsak o kadar çok ki maalesef..

Kuzenler elbette birlikte kardeş gibi büyüyecek, birbirlerini kollayacaklar..
Buradaki en önemli ve en temel olay; "Bir Ailenin Çocuk Yetiştirmedeki Yanlışları"
Bir aile büyüğü ya da canimcananimecrinim'in eşinin..
Yani biri ya da birilerinin; önce o aileye (özellikle de anneye) telkinlerde bulunup, doğruyu anlatması..
Sonra o ailenin, çocuğuna doğru eğitim verebilmesi sağlanmalı..
Artık ne derece başarılı olunabilir bilinmez ama bir adım atılması şart..!

Son düzenleme:

ben hak veriyorum söylediklerine arkadaşımın neden?
her gün kötek altında bırakmak değil söylemek istediği.böylesine büyük bir kendisine tacizci bile damgasını alacaksa eğer oğlum varsın bu suçu işlediğinde döveyim.aklına kazınsın ki yanlışı bir daha teşebbüs bile edemesin. ha diyorsunuzki lafla anlatın çocuklarınıza dövmeyin.bu öle odalarını dağıtmaları, yada üstlerini kirletmeleri gibi mesele değil.elin namusu konusu.hassas olmalıyız arkadaşlar.benim oğlum bir arkadaşımın kızının canını yakmamalı vesselam. neymiş ilerdeki psikolojik durumu kötü olurmuş.
yapmayın arkadaşlar oğlumun taciz ettiği kızın psikolojisi bozulursa nolcak?
bu aynı yumurtamı tavukdan , tavukmu yumurtadan hikayesi gibi bence. (İKİ OĞLAN ANNESİ BENDENİZ)

yazmayı unuttum,
bir gün işden eve gittiğimde 11 yaşındaki oğlumun evde arkadaşının doğum günü partisi yaptığını öğrendim.
bulaşıkları yıkamışlar her şey yerli yerince ancak kanepenin altına düşmüş bir bira şişesi kapağı gördüm.
DELİYE DÖNDÜM KAHROLDUM
o gün bile oğlumu dövmedim
aldım karşıma konuştum. inanamıyorum bütün güvenimi yıktın .nasıl yaparsın diye;
anne yemin ediyorum almış getirmişler diye iki gözü iki çeşme ağlıyordu bir daha olmayacak diye yalvardı
bir dahada yapmadı
buradaki konuya yazdığım cevapla sürekli dayakçı anne damgası yemeyim lütfen
tm

Bir el hareketinden ve terbiyesizce söylenmiş bir cümleden bahsediyoruz farkındasınız değil mi? Yani kimse tecavüze uğramadı. Ha nasrettin hoca gibi testiyi kırmadan peşinen dövelim diyorsak o başka. Ki ben de buna anlam veremem. Bir el hareketinden çocuk dövüyorsak, erkekler çok dırdır yaptı diye eşlerini, trafikte küfür etti diye diğer erkekleri dövsün. Dayakla adam edelim herkesi. Döve döve öğretelim bazı değerleri. çocuklar korkudan altına işesin.

Bir arkadaş sormuş ama hiçe sayarak cvp vememişsiniz.Ben de soruyorum yüzünü yıkamak ne demek? Ayrıca ben dövdürmeye gitmedim diyosunuz ondan mı kapısına gittiniz velveleye verdiniz durumu.Amaç anne babasına duyurup dövdürmekmiş işte.Umarım içiniz soğumuştur.Halbuki aklı başında bir yenge olarak çocuğu karşınıza alıp konuşabililrdiniz bak yengecim yaptığın yanlış gibisine kimseye duyurmadan.Ama evine giderken kapıyı anne ya da babasının açacağını bilmeniz gerekti.Neyse.....

Bende avrupada dogup büyüdüm ve ben ilk 12 yasinda bioloji dersinden çoçuklar nasil yapiliyor diye ögrendim. Bu hiçte benim meragimi uyandirmadi. Hatta benim sinifimdaka çogu kisi gibi sadece igrendi. Büyük ihtimalle senin 9 yasindaki kizinda öyle düsünüyordür.

Asil merak nasil uyandiriliyor biliyormusun? Veli olarak aklinda durmadan cinsellik korkusu olmasi ve bir kizi küçuk yasta bile erkek kuzenlerinden ayirmasi ve sonraki yaslardi o kiza fazla baski uygulamak, kisitlamak ve o kizin agabeyine, ailedeki erkek kuzenlere daha fazla özgürlük vermek.

O kiz zamanla herseye daha çok meraklanacak, sirf anne baba herseye yasak koydu diye. Kizin bir kaç resim gördü diye hiçbirsey merak etmez korkma.

Gerçekten bunlari yazarken çok kiziyorum. Insan niye kizini "erkekler tüh kaka" diye büyütsün? o kizlar nasil piskoloji sahip oluyor biliyormusun? Bir bölümü çok takinti yapip ilerde vajinusmus oluyorlar, kendi vucudunu bilmiyorlar. Diger bölümü yasaklardan bikip macera aramaya çalisiyor, yani ikiside iyi degil.

Burdaki insanlara gerçekten tekrar bioloji dersi gerekiyor. Ergenlik çagi hiç kimseyi tehlike yapmiyor ve hiç kimseyi yetiskin yapmiyor. Sadece o dönem bir çoçuk kendi vücüdün degisikliklerini fark ediyor. Bu demek degilki 14 yasindaki çoçuk otamatik bir 6 yasindaki kiza taciz/tecavüz eder diye! Bu konu içindeki 14 yasindaki çoçuga çok üzülüyorum. Annesi hiç annelik yapmis ve bakin burdaki kadinlar bile o çoçugu yadirgiyor, sapik diyor. Bu çoçuk ilerde nasil olacak böyle? O çoçuk sapik felan degil, sadece verilmemis egitimin, sevgi, sefkatin kurbani oldu

Elbette çoçuklarimiza daima göz kulak olmamiz gerekiyor. Bu cinsellik ile, taciz ile bile alakasi yok. Cocuklar yaramaz olabilirler ve arada onlarin yaptiklarina tabiki bakmak gerek. Ayrica o sekilde çoçuguna göstürüyorsunuz annesi halen orada diye, ve her zaman hersey gelip size anlatabilir diye.

Son olarak sunu söylemek istiyorum. Cinsellik çok normal birsey, tabu degil, ayip degil. Iki insan arasinda yasanilcak çok güzel bir sey. Bu konularda hele ergenlik çagina girmis olan çoçuklarin ile konusmaya hiç çekinmeyin. Hatta ergenlikten çok daha önce konusulabilir. Mesela 2 yasindaki cocuga pipisine hiç kimse eliyemez diye ögretebilirsin. Asil cinsellik bukadar tabu oldugundan dolayi bu ülkede birçok erkek çok fazla uçkuruguna merakli ve birçok kiz "ben ilk gecede kanarmiyim" "bisiklette düstüm, bekaretimi kaybettimi" düsüncesine kapiliyor ne yazikki.

Off, çok uzun ve karisik old, özür dilerim

yuz yikamak nedemek birkac arkadas sordu ve cevaplarini verdim ..
Sizde bir zahmet yazdigim cevaplari okuyun ona gore yorumlayin
haa ben 20 sayfayi okuyamam diyorsan gir benim profilime yazdigim cvplari oku

Burda ki herkes saf bi siz akillisiniz brovo bir siz anladiniz dovdurtmeye gittigimi
tabiki evine gidecegim tabiki cocukla konusacagim bu durumda ne yapmaliydim!

Yada siz olsaniz ne yapardiniz merak ettim
y

Çocuk kaç yaşında olursa olsun, dayak bir terbiye şekli değildir. Bunu özellikle konu sahibine yazmıyorum, sadece genel bir bilgidir.

• Dayak yiyen çocuğun "empati "yeteneği körelir.
  • Anne baba çocuklarına vurduğunda ya da bağırdığında onlara vermiş oldukları ilk mesaj ;yetişkinlerin çocuklarından daha büyük,daha güçlü ve daha hakimiyet sahibi oldukları ay arasındaki rıca korku ve acıyla istediklerini zorla kabul ettirebilecekleridir.
  • Dayak yiyen çocukların yüzlerinde korku vetedirginlik oluşur.Eninde sonunda dayak yiyen çocukta dayaga başvurur.
  • Dayak dayağı besleyecektir.ANNE baba ve çocuk arasındaki iletişimde kopukluk olacaktır.
  • Dayak yiyen çocuğun sinir hakimiyeti problemleri arasındaki bağ Jay Barish 'in birçok bilimadamlarınca incelenmiştir.
  • Çocuklarda empatinin kurulması ve korunmasındaki en önemli faktör; onlara karşı yardımsever ,anlayışlı davranmak ve empati kurmaları için model olarak bireyselliklerine saygı göstermek.
  • Dayak yiyen çocuk manevilikte en alt seviyeye inecektir.Çocuklar dayak yerken neyin doğru,neyin yanlış olduğunu öğrenmezler.Sadece cezalandırıldıklarını öğrenirler.

...................blog.milliyet.com dan alıntıdır.

Son düzenleme:
14 yaşında ergenlik dönemi kendi cinsiyetini farketmeye başladığı çağlar. Artık teknolojik gelişmeler, internet, diziler vs cinsel açıdan çok erken yaşlarda uyarılmaya başladı çocuklar. Bizim zamanımızdaki gibi degil artık. Ne kadar cinsel bilgi olsada aslında bu fizyolojik ihtiyaç degil sadece öğrendikleri ve çevresindeki akran gruplarının yöneltmesiyle oluşan bir ilgi. O çocuğun sanmıyorum 3 yaşındaki kız çocuğuna ilgi vs duyacağını sadece merak ilgi ve konuşma isteği. Dayak çok yanlış olmuş çünkü çocuk cinsel konulardaki doğruları yanlışları bu yaşlarda öğreniyor. Yeni yeni olan merakı baskılanırsa toplumdaki anormal bireyler oluyor işte. Aşırı serbestlikte dengeyi ahlaki normları bilmemesine sebep oluyor. Dayakla karşılık gören çocuk artık cinsel merakını gizli göstermeye kendini baskılamaya ve kin beslemeye başlayacak. Belki bir intikam öç alma hissiyle hareket edecek. Bence güzellikle konuşup onun kötü niyetli olduğunu düşünmediğini yaptığının yanlış olduğunu filan anlatmalısın diyorum.

bencede kızını sakın yalnız bırakma onların yanında falan tövbe tövbeee şimdi inanırmısınız 3. sınıfa giden çocuklar böyle şeyleri konuşuyor görüyorum yani

bu devirde çocuk yetiştirmek ne zor ya... hadi ergenlik sapıklığı diycem ama 3 yaşındaki çocuğa karşı böyle laflar dehşet verici!!! kızına sahip çık arkadaşım sakın o ergenlerle falan yalnz bırakma neler duyuyoruz allah korusun.

Canimcanimecrinim
Ben sana hak veriyorum. Ben olsam ben de aynisi yapardim. Kimse benim yavruma dokunamaz psikolojisini bozamaz diye dusunurdum.

Ayrica yuzunu yikamak cumlesinde anlasilmayacak bir sey goremiyorum. Sadece bazilarinin nerden vuracaklarini bilemediklerinden kaynaklaniyor. Canini sIkma.

Gorusturme yavrunu sakin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…