!!!!terbiyesiz!!!!!

O yüzden bu çocuğun konuşma tarzına hiç kızmamak yadırgamamak lazım diyorum işte. Evde aldığı terbiye belli. Herkes çocuk masum değil yaşı büyük demiş de. Basbayağı masum işte. Annesinin eseri... O insanlarla görüşmemek en hayırlısı. Gözünün önünde bile olsa kızın öyle kuzenlerle arkadaşlık etmesi yanlış. En basidi ben çocuğumun küfür öğrenmesini istemem..

bir de şu var. uzmanlar diyor ki illa ki çocuğa diş fırçalama eğitimi verirken ders çalıştırır gibi yapmanıza gerek yok. sizi bir kaç kez görsün yeterli. şimdi evde çocuklarımıza bakalım bizi resmen bire bir kopyaladıklarını görürüz. bu durumda gerçekten anne kilit rol oynuyor. ne şansızlık ki çocuğun böyle bir annesi varmış.

ama insan küçücük çocuğuna böyle iğrençlikler yakıştırılınca sessiz kalamaz ki. anneliğin doğasında yok böyle birşey. ben verdiği tepkiyi de çikom arkadaşın tepkisi kadar aşırı bulmadım açıkçası. bence de en kestirme yol böyle insanlarla hiç görüşmemek olur. annesi ne ki çocuğu ne olsun

konuyu bıtırmedımde
sız sonucta hep yuzyuze bakacaksınız
hemen duyunca can havlıyle eltınıze gıtmıssınız yazım bıcımınızdan oyle anladım
halbukı o an soylemene gerek yoktu daha sonrada soyleyebılırdın daha sakın olabılırdın

bu ısler terbıye meselesı degıl buarada 14 yasında erkek cocuk bır takım seylerın farkına varmasıyla bıseyler soylemıs ama bu anne babadan kaynaklı degıl kızınız buyudugunde bunu daha ıyı anlarsınız

cocugun ustune salmısınız anasını babasını

benim 2 yaşında bir oğlum var. aman Allahım yürüyüşümden oturuşuma gülüşüme kadar beni taklit ediyor. madem bu çocukları dünyaya getirdik onlara iyi, güzel örnekler sunmak zorundayız. işimiz çok zor çok

cute bunu yapan 14 yaşındaki bir birey. onun yaşında eskiden evlenip çocuk sahibi oluyorlarmış..
bir kız çocuk annesi olarak çıldırma noktasını çok iyi anlıyorum.

aynen yolcu benim de öyle.. bebekleriyle oynarken kendimi görüyorum bazen.
diyor ki: yat artık yarın işe gideceğim..birebir bizim cümlelerimizi alıyorlar.

yolcu tatlim cocugunu komalik eden bu degil
aslinda komalikta edilmedi ortanca eltim kendi oglunu tartaklamis
diger asil suclu olan evine gitti bende sordum annen sana neden vurdu diye
oda a...hin boyle birsey dedigini benim ustume atti dedi
ipek arkadasinda dedigi gibi cildirdim inanmak istdmedim
Birde cocuktan dinleyim dedim ben gayet sakin bir ses tonuyla ama sinirden aglamakli bir sekilde cocuga yaptigin dogrumu
eger dogruysa cok ayip cok yanlis o senin kardesin dedim annesi bagirmaya basladi

cute bunu yapan 14 yaşındaki bir birey. onun yaşında eskiden evlenip çocuk sahibi oluyorlarmış..
evet ipeko an yemin ederim bir anlik gozlerim karardi kalbim durdu
oluyorum sandim bazi arkAdaskar cocuk diyor ama neyin dogru neyin yanlis oldugunu bildigi yasta..

Ben konu sahıbıne haksız demıyorum fakat duydugunda dedıgım gıbı kendısını eltısının evıne atmıs terbıyeden dem vurmus ama oyle degıl yanı bır anne olarak herhadle en son duymak ıstedıgımız olay budur ve bu sekılde soylenıs seklıdır dıye dusunuyorum

Yok ben çocuk olarak bakmıyorum olaya. 14 az bir yaş değil. Kaldı ki kardeşi olsa aynısını yapar mı? Bu da kardeş yani… herkes için aynı şey geçerli yani sadece amca çocukları falan değil..ama bazı temel eğitim konuları vardır ki bunları bildiği yaşta.

çoku üye erkek çocuklu yere bırakmicaksınız kızınızı vs demiş...
ben bir sakınca görmüyorum açıkçası(bu olayı kast etmiyorum genel konuşuyorum)
ben teyzemin oğluyla can ciğer büyüdüm 4 buçuk yaş daha büyük benden
tam bir abi gibiydi gelirdi beni kreşten alırdı... kreşe gittiğimizde eşofman giydirirlerdi kreşten çıkarken üstünü değişirdin...
sabırla gık demeden beklerdi ki ben en ince ayrıntısına kadar derli toplu bir şekilde giyinirdim özene özene
kötü kötü bakmazdı benim zıpır aklıma uyardı (ben daha yaramazdım)

evet hayat kötü okadar çok iğrenç örnekler var kiii
ama çocuklarıda paranoyaklaştırmaya gerek yok bence
hımm erkek kuzenlerin orda mı olcak o zaman gitme sen fln
herşey terbiyeye bakar bence çünkü o çocuklar güzel terbiye edilseydi kızınızı okadar sakınırlardı ki siz bile şaşardınız
ve ne yazıkki artık ortanca eltinizin oğullarıda a... dan etkilenecekler kötü kötü kelimeler kapacaklar ondan dillerine dolayacaklar vs..
yani kısacası aile içinde bütün çocuklara kötü örnek olacak bir çocuk var

1) kızlar bazı arkadaslar o ergen velede cocuk demiş ama cocuk mocuk degıl o benım gozumde... onları soylemeyı bılıosa artık cocuk degıldır.

2) 3 yasını yenı bıtıren bır kızım var ve ben asla erkek kuzenlerıyle ve mısafır erkek cocuklarla aynı odada tek bırakmıyorum buyuk yada kucuk.. gözümün önünde oynuyorlar. bundan ders alıp bırdaha mınıcık kızınızı daima korursunuz, Rabbim bir daha buna benzer veya daha kötusunu asla yasatmasın.

3) dayak çözüm değil diyorsunuz ya hani, bence çözüm..
ben 6-7 yasındayken kızkardesım ve bır komsumuzun kızıyla annemın ıs yerıne gıttık surprız yapmaya (kımsenın haberı yok, ananemler bakıyordu bıze) tren yolundan gecıyoruz, normal araba yolundan vs vs, denız kenarında öğretmenevinde calışıyordu annem.. 7-8 km var. nasıl yürüdük bilmiyorum... annemde o gun erken cıkmıs mı.... guvenlık bızı gordu, sorduk annemı, o da erken cıktı dedı. bızde dönduk eve gıttık gene aynı yollardan...
eve geldik hava karardı tabiii... annemler deli gibi bizi arıyor.. bız o gun annemden öyle bı dayak yedıkki, altımıza işedik kardesımle.. bir daha da asla haber vermeden yan komsuya bıle gıtmedık. aha size çözüm...
bu cocukta ınsaAllah oyle bı densızlıgı yapmaz o dayak aklına gelınce!

4) eltinizle de aranıza mesafe koysanızda koymasanızda yüzyüze bakıcaksınız.. zira aynı apt da oturuyorsunuz ve akrabasınız.. sadece akrabaların erkek cocugu yok, okulda da bı dunya erkek cocuk olacak ki bir arakdasımın basına geldı buna benzer bısey. küçük kızı ılkokula gıdıyor, ortaokuldakı cocuklar tacız etmışti, bı arkadasın da kucuk oglu komsuya bilgisayarda oyun oynamaya gıdıyor ve kendınden 5-6 yas buyuk olan komsu cocugu taciz edıyor oglunu.. cok dikkat etmek lazım. ben kızımı anneme bıle guvenıp bırakamıyorum o kadar hasta oldum artık boyle seyler duya duya...
yengem sabah cocukları okula bırakıyordu, aksam cıkana kadar okulda duruyordu... kadın muge anlıyı ızleye ızleye dellendiydi iyice...

hersey terbıyeden gecer!!! cocuklar ıyı terbıye edılmezse sonucları böyle kötu oluyor işte...

Son düzenleme:

6 yaşındaki çocuğu mu annesi babası dövdü? diğeri dengesiz bir ergen de e onun ne günahı vardı?ben olsam bu insanların hiçbiriyle görüşmem.

Son düzenleme:
Ben anlamadım
şimdi katil veya uyusturucu bagımlısı olanlar tecavuzculerın annelerimi suclu
yapmayın Allah askına 14 yasındakı essek kadar cocugun dısarıda bır hayatı var
hangımız boyle seylerı arkadaslar arasıdna konusmadık

Son düzenleme:

Cocuklarını dayakla terbıye etmeye calısanların cocuklarının daha arsız ve edepsiz oldugunu düşünüyorum
aynı zamanda cocuga bagırarak bırsey yaptırmaya calısanlarında cocukları bu sekılde
yapma dıyosun etme dıyosun cocuk alısmıs dayak yemeye senı takmıyor bıle
cok cok yakın boyle bır ornegım var hatta hafta sonu bızzat gozlerımle gordum ıkı laf dınletemedım
dayakla terbıye edılecegıne ınanmıyorum ben

dakka bası cocuk dovmekle alakalı bısey soylemedım cutemom, bızı de dovmezdı annem babam, bı kere oyle dovdu annem ve bız bıdaha asla kafamıza gore iş yapmadık.. belkı guzle guzel soyleseydı ozaman gene yapabılırdık, araba carpabılırdı, trenın altında kalabılırdık vs vs.. süreklı döversen dayak arsızı olur cocuk tabi.. yazıdıgımdan kastım bu değildi...

neden bırıne emant etmıyordu mesela demekkı cok aklı basınızda degıldınız yaslarınız kucuk , ben bılmıyorum cocugu altı ısetene kadar ben dövemem , dövmeyi dogru bulmuyorum
hadı cinnet gecirdim dövdüm altına işedi
herhalde benide biri altıma işeyene kadar dövmesi gerekirki unutayım yaptıgımı

6 yaşındaki çocuğu mu annesi babası dövdü? diğeri dengesiz bir ergen de e onun ne günahı vardı?ben olsam bu insanların hiçbiriyle görüşmem.

Hayir tatlim olay ortanca eltimin evinde oluyor onunda iki oglu var biri 12 biriside 6 yasinda
Diger buyuk eltiminde iki oglu var birisi 14 birisi 6 yasinda

ortanca eltimin kucuk ogluyla ecrin beraber oynuyorlardi diger buyuk oglan tv izliyordu buyuk eltimin oglu geldi 14 yasinda olan

biz eltimle 5 dkkligina odadan ayrildik olaylar gelisti.
eltim cocuklara bakmaya gitti buyuk oglan 12 yasindakiyle kavga ediyor eltimde kendi ogluna kizip vuruyor diger a...hi evlerine yolluyor.

Kucukler herseyden habersiz..
Ben odaya cocuklarin yanina gittim annen sana neden kizdi dedim
a...h boyle boyle dedi
bende sana soyleyecegimi dedim kavga etmeye basladik o sirada annem geldi bana vurdu onuda evlerine yolladi dedi ...

Terbiyeden kasıt altına çiş yaptıracak kadar dövmekse,benim çocuğum terbiyesiz büyüsün...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…