!!!!terbiyesiz!!!!!

TERBIYE ve İLGİ'den gecıyor cocukların düzgün yetısmesı bence. takip ediceksın cocugunu ve hareketlerini, o ergen gerisi veledin annesi küfürlü ya da cinsi içerikli konusma yada şakalarına! gulerse minnacık kuzenı ıcın bunları soylemesi ve hatta cekinmeden söylemesi cok normal diye düşünüyorum. bu yuzden aman ergendir aman cocuktur falan dıye ayırmadan eskıler gıbı duz mantıkla yaklaşmak daha normal bence. işi karmasık hale getırmemek lazım... biz ergen olmadık mı ya!! ben en fazla annemle bulaşık yıkamadım ya da camasırları asmadım dıye tartısırdım, kapıyı carpar odama girerdim. ama yusuf yusuf eder acaba gelir mi annem diye de tırsardım

anladım kusura bakma.. jeton anca düştü

Terbiyeden kasıt altına çiş yaptıracak kadar dövmekse,benim çocuğum terbiyesiz büyüsün...

anlamıyorum konuyu nasıl bu kadar saptırabılıyorsunuz...
ben cocuk dayakla terbıye edılır mı yazmısım????

benı annem evlenene kadar bır kere dövdü, o da aha oydu. bende ve kardesımde de bayagı da etkili oldu hani...
babasının attıgı o dayak da inşaAllah hep aklına gelir de bir daha öyle bır lafı kimse ıcın kullanmaz o cocuk!
mınıcık kuzenı ıcın bunu soyleyen okuldakı kızlar ıcın neler neler demez?

hem bir düşünün belkı sızlerin kızının okuldakı sınıftakı arkadasıdır o cocuk???

anlatabildim mi artık, çarpıtan hanımlar????

bence hersey bır yere kadar
hepsı hepsı bır yerde sansa dayalı mesela benım cocugumun masallah uykusu cok duzenlı 4 yasında olacak sadece bır kere bır 10 gun once benı uykusuz bıraktı bu benım becerım degıl sansım
ama yemez bunu benım becerıksızlıgım olarak gorebılır ınsanlar hatta kımı zaman bende
evet anne baba guzel yetıstırdı ettı buyuttu okula gonderdı
eee? tamam takıp edeceksınde bu aynı ama aynı evlı erkeklerın aldatmasına benzıyor adam evlı ıste eve gırıs cıkıs saatlerı bellı cebındekı para telefonundakı sureler dakıkalar fatura dokumlerı var ama genede yapıyor
bence hersey bır noktada şans meseles
bu ergen cocuk kıza napmıs hareket az cok tahmın ettım ve normal karşılanacak bir durum değil fakat annesine gidip kendini bilmez bir halde terbıyesız oglun yada terbıye ver falan dese ben bır kendıne bak derım
ne olursa olsun o apartmanda yuz yuze bakcaklar ben sımdı kendıme gore yorum yapıyorum boyle yaptıgımb ı kadınla ben gorusmem aynı ortamda bulunmam tavrım bu ama onlar yapcaksa eger daha duzgun soyleyebılırdı ben konunun egrısınde dogrusunda degılım yazım tarzından ne kadar panık oldugunuda anladım ama

konu sahıbıde cok duzgun soylememıs bence

Kırmızı ile belirttiğim yerleri siz yazmışsınız.Kendi kendime üretmedim ben bu yazıları.

Başım ağrıdı okurken. İmla hataları, devrik cümleler çok fazla. Başa dönüp dönüp okumak zorunda kaldım. Büyük elti suç kapatmak için mi yüz yıkıyor. Yani yüz yıkamanın mantığı açıklandı mı :26:

Tatlim yazdigim yorumlari tekrar okursan sevinirim
ben terbiyeddn dem vurmaya falan gitmedim
cocukla konusmaya gittim

haa eger o cocuga etrafa karsi nasil terbiye verilmesi gerektigini ogretmiyorsa
bende haddini veririm
anne terbiye vermez ben bir yenge olarak bir hatasinda canim yaptigin dogru degil derken annesi bozulur sanane der gibi.

Eeee kusura bakmayin ama annesi babasi yaptigi terbiyesizliklere gulebilir ama ben ASLA gulemem
heleki tarafima yapilmis bir terbiyesizlige hic goz yumamam

Ayıbını örtmek gibi bir manada kullanıldı galiba.:26:

benim babam taksici, anneminde iş yerı okula yakındı... ikisinin de ne zaman nerde cıkacagını tahmın edemezdik. o yuzden tıpış tıpış eve, okuldan da kaçmazdık, cıkışta da dırek eve gıderdık. annem kac kere saklanıp takıp etmıs okuldan cıkınca napıyoruz dıye, gecen sene anlattıydı... hatta bizi cesaretlendirmek için 3-4 yasındayken bakkala yollardı ekmek almaya, arkamızdan takip edermıs yine :) iyi yetıştim elhamdülillah, ananem manevıyatımı annem de deli cesaretimi güçlendirdi.. dısarda takip etmek de önemli, evde halini tavrını takip etmek de onemli.. sigaraya baslayabılır, gecen facete okudum bonzai agacından sentetık uyusturucu yapıyorlarmış, 3-5 tl ye satıyorlarmıs.. ilk seferde bagımlııklık yapıyormus.. ergenlik sadece cinsel acıdan degıl her acıdan tehlikeli bi dönem! kendını ıspatlama çabası ciddi bişey ama cocuga karsı tavrını degıstırmeyıp süreç normal olağanmış gibi davranıp, arkadan kontrol edıceksın. başarabilirsek elhamdülillah atlattık derız.. ki konu sahıbıde konusmaya gıtmıs, bagıran eltısı olmus

Simdi birsey diyecegim tepki alacagim
hakikatten bazi cocuklar dayaktan anliyor

benim annemin bir sozu var
NASİHAT, NASİHAT
TUTMAZSİN 1 SAAT

bu cocukta ayni oyle

Kırmızı ile belirttiğim yerleri siz yazmışsınız.Kendi kendime üretmedim ben bu yazıları.

baktım ve evet dogru yazmısım.
ayrı ayrı paragraflarda yazmısım.
biri annemden ömrü hayatımda yedıgım tek bır dayak ıle ılgılı. konu sahıbının kaynının oglanı dovmesını kıanayanlar içindi.
ben bı kere dayak yedım bana yetti, belkı o cocuk da bı kere yedıgı dayakla bı daha o ıfadelerı kımseye kullanmaz diye .

biri de cocuk yetıstırmekte terbıye önemlidir demişim. yani cocugun küfürlerine ve cinsi şakalarına gülmemek, yanında bunları konusmamak, güzel örnek olmak vs...
cocuk terbıyesı dayakla olur yazmamısım!

Simdi birsey diyecegim tepki alacagim
hakikatten bazi cocuklar dayaktan anliyor

benim annemin bir sozu var
NASİHAT, NASİHAT
TUTMAZSİN 1 SAAT

bu cocukta ayni oyle

sürekli dayak atarsan dayak arsızı olur cocuk, benım gıbı hayatında 1 kere bılemedın 2 kere yersen, neden dayak yedıgını unutmazsın!
kaynında ıyı kı dovmus, insaAllah gercekten sopayı kırmıstır tepesınde de nıye dayak yedıgını unutmaz yegenınız! yoksa yarın oburgun kızınız bıraz buyudugunde onu tacız edebılırdi.
benımde kızıma biri öyle bi ifade kullansa bende ciddi anlamda kızarım ve de kızdırırım! ne demişler, yılanın basını kucukken ezıceksın!

Ben de konuyu ilk okuduğumda aynı şekilde düşündüm. Yani şöyle diyim benim çocuğuma biri gelip terbiye vermeye kalkarsa ve bunu bağırarak yaparsa orda bir dur derim. Yine içerde kendi terbiyemi veririm ama başka insanların çocuğuma müdahale etmesinden hoşlanmam. Evet yapılan çok çirkin. Evet çocuğun bir terbiyeye ihtiyacı var ama sizin yapacağınız her şey ters tepecektir. 14 yaşında bir ergenin "Aaaa ne güzel x teyze bana terbiye veriyor" diyeceğini düşünmüyorum. Yapabileceğiniz en güzel şey çocuklarınızı bu insanlardan uzak tutmak. Çünkü onların yanında çok sağlıklı yetişeceklerini düşünmüyorum.

Dayak çözüm değil diyorsunuz ya hani, bence çözüm..Demişsiniz.
Herneyse konuyu uzatmak ve sizin yorumlarınıza yorum yazmak istemiyorum.
Konuya genel bakışımı yazmak istiyorum.
Böyle durumlarda çocukla konuşmaktır bence 1. çözüm.Ki ben karşı tarafta da hata görüyorum.
14 yaşındaki bir çocuğu nerdeyese evlendireceksiniz.
14 yaş bir araftır bana göre.Çocuklukla-ergenlik arasında sıkışıp kaldığınız bir dönem.Ki çoğu ergen anne-babalar zor dönemlerden geçiyorlar.Bizim zamanımızla şimdiki zaman gençleri aynı türde ergenlik halleri göstermiyorlar.Biz ufak bir çimdikle yaptığımız hatayı anlardık,utanırdık,korkardık.Şimdilerde işler bir çimdikle yürümüyor maalesef.İki ergen teyzesi olarak bu hallere çok şahit oldum.3 yaşındaki bir kız çocuğuyla karşılaştırıldığında elbette ki gözümüze 14 yaşındaki ergen bir erkek çocuğu çok masum görünmüyor.Bazı yorumlarda cinsel taciz yapmış kadar oldu.Bana göre ise, anne-babanın özellikle bu dönem yanında olup, daha çok paylaşım daha çok sohbet yapmaları gereken, doğruyu-yanlışı güzel bir şekilde anlatması gereken bir dönem.Ama dayakla değil..Özellikle bu dönemde böyle fiziksel şiddet ters tepebilir.Çocuklarımızın yaşadığı sorunları anlayıp çözüm yolları aramak ve en güzel yolu bulmak bizim elimizde.

Son düzenleme:

Hanfendi ne dediğinizin farkında mısınız? İnsanlar suçluları bile topluma kazandırmak için çabalıyorlar. Sopa kırmak falan ne demek. Kaçıncı yüzyılda yaşıyorsunuz?

Bir önceki mesajıma kızıyorsunuz, daha beterini yazıyorsunuz.

Hanfendi ne dediğinizin farkında mısınız? İnsanlar suçluları bile topluma kazandırmak için çabalıyorlar. Sopa kırmak falan ne demek. Kaçıncı yüzyılda yaşıyorsunuz?
Bir önceki mesajıma kızıyorsunuz, daha beterini yazıyorsunuz.

2 tane arkadasım var rehabılıtasyon merkezı ve ıslah etme evlerınde calışan. anlattııklarını duysanız benım gıbı 2 hafta uyuyamazdınız.
o cocuğun ılerde kuzenını tacız ettıgını gorseler napıcaklar??? ya da tecavuz etse bıraz daha buyudugunde... mühim olan sucluları adam etmek degıl, suclu olmaktan kurtarmak, cocugu adam etmek........

yoruldum 50 kere yazmaktan ama yıne yazıcam, ben annemden 1 kere dayak yedım ve nıye dayak yedıgımıde unutmadım, öğle vakti sokakta oynarken bırden annemın ıs yerıne gıtmeye karar verdık kardesım ve bır akadasımla. 7-8 km yol gıttık ve annem erken cıkmıştı tekrar gerı yuruduk. yaz gunu hava kararmıstı. o kadar saat annemler ananemler aramaktan perişan olmuşlardı. aglayaa aglaya arıyorlardı. biri mi kaçırdı, öldürdü mü kenara mı attı ölmüşler korkudan.
annem artık mnasıl cinnet gecırdıyse bızı ciddi bi şekilde dövdü ve bız bıdaha asla kafamıza gore bı yere gıtmedık. buyuduk okula gıttık, okuldan eve evden okula gıttık, okuldan kacmadık!!!
o cocugun babası da dövmüş bi güzel, ınsaAllah bır daha öyle seyler yapmaz ve ileride goturemez o dayak aklına geldıkce!

cocuk sureklı dövulerek bagırarak terbıye edılmez, bu degıl yazdıgım! ömrü hayatınızda 1 kere bılemedın 2 kere olursa neden dayak yedıgını unutmazsın! o hatayı bı daha yapmazsın. bunlar için yazdım dayak bazen çözümdür diye.

offf beee
anladınız mı artık?

Hayir anlamadik. Bir seyi bin kere tekrar edince mantikli hale gelmiyor. Ya da karsindakine bir seyi kabul ettirmenin yolu bin kere soylemek degildir. İseticek kadar dovmek ya da sirtinda sopa kirmak benim terbiye kitabimda yazmiyor. İsterseniz bir 10 kere daha soyleyin benim gozumde gene barbarca gene barbarca.

Herhalde bu çocuk iktidarsız filan olur büyüyünce

Valla ben öyle altıma işeyene kadar hiç dayak yemedim benden okuldan kaçmadım ,sigaraya cocuk yaşta başlamadım ailemin yüzünü yere eğecek bir tane davranışım olmadı haberleri olsun olmasın

ben cocuklarını döven insanlara normal bakamıyorum hatta ruh hallerinin deliden beter oldugunu düşünüyorum
, yok cocuga bakacak gücün yoksa sabrın yoksa cocuk yapmayacaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…