- Konu Sahibi _cankizim_
-
Ben anlamadım
şimdi katil veya uyusturucu bagımlısı olanlar tecavuzculerın annelerimi suclu
yapmayın Allah askına 14 yasındakı essek kadar cocugun dısarıda bır hayatı var
hangımız boyle seylerı arkadaslar arasıdna konusmadık
Hayir tatlim olay ortanca eltimin evinde oluyor onunda iki oglu var biri 12 biriside 6 yasinda
Diger buyuk eltiminde iki oglu var birisi 14 birisi 6 yasinda
ortanca eltimin kucuk ogluyla ecrin beraber oynuyorlardi diger buyuk oglan tv izliyordu buyuk eltimin oglu geldi 14 yasinda olan
biz eltimle 5 dkkligina odadan ayrildik olaylar gelisti.
eltim cocuklara bakmaya gitti buyuk oglan 12 yasindakiyle kavga ediyor eltimde kendi ogluna kizip vuruyor diger a...hi evlerine yolluyor.
Kucukler herseyden habersiz..
Ben odaya cocuklarin yanina gittim annen sana neden kizdi dedim
a...h boyle boyle dedi
bende sana soyleyecegimi dedim kavga etmeye basladik o sirada annem geldi bana vurdu onuda evlerine yolladi dedi ...
Terbiyeden kasıt altına çiş yaptıracak kadar dövmekse,benim çocuğum terbiyesiz büyüsün...
TERBIYE ve İLGİ'den gecıyor cocukların düzgün yetısmesı bence. takip ediceksın cocugunu ve hareketlerini, o ergen gerisi veledin annesi küfürlü ya da cinsi içerikli konusma yada şakalarına! gulerse minnacık kuzenı ıcın bunları soylemesi ve hatta cekinmeden söylemesi cok normal diye düşünüyorum. bu yuzden aman ergendir aman cocuktur falan dıye ayırmadan eskıler gıbı duz mantıkla yaklaşmak daha normal bence. işi karmasık hale getırmemek lazım... biz ergen olmadık mı ya!! ben en fazla annemle bulaşık yıkamadım ya da camasırları asmadım dıye tartısırdım, kapıyı carpar odama girerdim. ama yusuf yusuf eder acaba gelir mi annem diye de tırsardım
1) kızlar bazı arkadaslar o ergen velede cocuk demiş ama cocuk mocuk degıl o benım gozumde... onları soylemeyı bılıosa artık cocuk degıldır.
2) 3 yasını yenı bıtıren bır kızım var ve ben asla erkek kuzenlerıyle ve mısafır erkek cocuklarla aynı odada tek bırakmıyorum buyuk yada kucuk.. gözümün önünde oynuyorlar. bundan ders alıp bırdaha mınıcık kızınızı daima korursunuz, Rabbim bir daha buna benzer veya daha kötusunu asla yasatmasın.
3) dayak çözüm değil diyorsunuz ya hani, bence çözüm..
ben 6-7 yasındayken kızkardesım ve bır komsumuzun kızıyla annemın ıs yerıne gıttık surprız yapmaya (kımsenın haberı yok, ananemler bakıyordu bıze) tren yolundan gecıyoruz, normal araba yolundan vs vs, denız kenarında öğretmenevinde calışıyordu annem.. 7-8 km var. nasıl yürüdük bilmiyorum... annemde o gun erken cıkmıs mı.... guvenlık bızı gordu, sorduk annemı, o da erken cıktı dedı. bızde dönduk eve gıttık gene aynı yollardan...
eve geldik hava karardı tabiii... annemler deli gibi bizi arıyor.. bız o gun annemden öyle bı dayak yedıkki, altımıza işedik kardesımle.. bir daha da asla haber vermeden yan komsuya bıle gıtmedık. aha size çözüm...
bu cocukta ınsaAllah oyle bı densızlıgı yapmaz o dayak aklına gelınce!
4) eltinizle de aranıza mesafe koysanızda koymasanızda yüzyüze bakıcaksınız.. zira aynı apt da oturuyorsunuz ve akrabasınız.. sadece akrabaların erkek cocugu yok, okulda da bı dunya erkek cocuk olacak ki bir arakdasımın basına geldı buna benzer bısey. küçük kızı ılkokula gıdıyor, ortaokuldakı cocuklar tacız etmışti, bı arkadasın da kucuk oglu komsuya bilgisayarda oyun oynamaya gıdıyor ve kendınden 5-6 yas buyuk olan komsu cocugu taciz edıyor oglunu.. cok dikkat etmek lazım. ben kızımı anneme bıle guvenıp bırakamıyorum o kadar hasta oldum artık boyle seyler duya duya...
yengem sabah cocukları okula bırakıyordu, aksam cıkana kadar okulda duruyordu... kadın muge anlıyı ızleye ızleye dellendiydi iyice...
hersey terbıyeden gecer!!! cocuklar ıyı terbıye edılmezse sonucları böyle kötu oluyor işte...
Ben konu sahıbıne haksız demıyorum fakat duydugunda dedıgım gıbı kendısını eltısının evıne atmıs terbıyeden dem vurmus ama oyle degıl yanı bır anne olarak herhadle en son duymak ıstedıgımız olay budur ve bu sekılde soylenıs seklıdır dıye dusunuyorum
Başım ağrıdı okurken. İmla hataları, devrik cümleler çok fazla. Başa dönüp dönüp okumak zorunda kaldım. Büyük elti suç kapatmak için mi yüz yıkıyor. Yani yüz yıkamanın mantığı açıklandı mı :26:
bence hersey bır yere kadar
hepsı hepsı bır yerde sansa dayalı mesela benım cocugumun masallah uykusu cok duzenlı 4 yasında olacak sadece bır kere bır 10 gun once benı uykusuz bıraktı bu benım becerım degıl sansım
ama yemez bunu benım becerıksızlıgım olarak gorebılır ınsanlar hatta kımı zaman bende
evet anne baba guzel yetıstırdı ettı buyuttu okula gonderdı
eee? tamam takıp edeceksınde bu aynı ama aynı evlı erkeklerın aldatmasına benzıyor adam evlı ıste eve gırıs cıkıs saatlerı bellı cebındekı para telefonundakı sureler dakıkalar fatura dokumlerı var ama genede yapıyor
bence hersey bır noktada şans meseles
bu ergen cocuk kıza napmıs hareket az cok tahmın ettım ve normal karşılanacak bir durum değil fakat annesine gidip kendini bilmez bir halde terbıyesız oglun yada terbıye ver falan dese ben bır kendıne bak derım
ne olursa olsun o apartmanda yuz yuze bakcaklar ben sımdı kendıme gore yorum yapıyorum boyle yaptıgımb ı kadınla ben gorusmem aynı ortamda bulunmam tavrım bu ama onlar yapcaksa eger daha duzgun soyleyebılırdı ben konunun egrısınde dogrusunda degılım yazım tarzından ne kadar panık oldugunuda anladım ama
konu sahıbıde cok duzgun soylememıs bence
1) kızlar bazı arkadaslar o ergen velede cocuk demiş ama cocuk mocuk degıl o benım gozumde... onları soylemeyı bılıosa artık cocuk degıldır.
2) 3 yasını yenı bıtıren bır kızım var ve ben asla erkek kuzenlerıyle ve mısafır erkek cocuklarla aynı odada tek bırakmıyorum buyuk yada kucuk.. gözümün önünde oynuyorlar. bundan ders alıp bırdaha mınıcık kızınızı daima korursunuz, Rabbim bir daha buna benzer veya daha kötusunu asla yasatmasın.
3) dayak çözüm değil diyorsunuz ya hani, bence çözüm..
ben 6-7 yasındayken kızkardesım ve bır komsumuzun kızıyla annemın ıs yerıne gıttık surprız yapmaya (kımsenın haberı yok, ananemler bakıyordu bıze) tren yolundan gecıyoruz, normal araba yolundan vs vs, denız kenarında öğretmenevinde calışıyordu annem.. 7-8 km var. nasıl yürüdük bilmiyorum... annemde o gun erken cıkmıs mı.... guvenlık bızı gordu, sorduk annemı, o da erken cıktı dedı. bızde dönduk eve gıttık gene aynı yollardan...
eve geldik hava karardı tabiii... annemler deli gibi bizi arıyor.. bız o gun annemden öyle bı dayak yedıkki, altımıza işedik kardesımle.. bir daha da asla haber vermeden yan komsuya bıle gıtmedık. aha size çözüm...
bu cocukta ınsaAllah oyle bı densızlıgı yapmaz o dayak aklına gelınce!
4) eltinizle de aranıza mesafe koysanızda koymasanızda yüzyüze bakıcaksınız.. zira aynı apt da oturuyorsunuz ve akrabasınız.. sadece akrabaların erkek cocugu yok, okulda da bı dunya erkek cocuk olacak ki bir arakdasımın basına geldı buna benzer bısey. küçük kızı ılkokula gıdıyor, ortaokuldakı cocuklar tacız etmışti, bı arkadasın da kucuk oglu komsuya bilgisayarda oyun oynamaya gıdıyor ve kendınden 5-6 yas buyuk olan komsu cocugu taciz edıyor oglunu.. cok dikkat etmek lazım. ben kızımı anneme bıle guvenıp bırakamıyorum o kadar hasta oldum artık boyle seyler duya duya...
yengem sabah cocukları okula bırakıyordu, aksam cıkana kadar okulda duruyordu... kadın muge anlıyı ızleye ızleye dellendiydi iyice...
hersey terbıyeden gecer!!! cocuklar ıyı terbıye edılmezse sonucları böyle kötu oluyor işte...
Kırmızı ile belirttiğim yerleri siz yazmışsınız.Kendi kendime üretmedim ben bu yazıları.
Simdi birsey diyecegim tepki alacagim
hakikatten bazi cocuklar dayaktan anliyor
benim annemin bir sozu var
NASİHAT, NASİHAT
TUTMAZSİN 1 SAAT
bu cocukta ayni oyle
bence hersey bır yere kadar
hepsı hepsı bır yerde sansa dayalı mesela benım cocugumun masallah uykusu cok duzenlı 4 yasında olacak sadece bır kere bır 10 gun once benı uykusuz bıraktı bu benım becerım degıl sansım
ama yemez bunu benım becerıksızlıgım olarak gorebılır ınsanlar hatta kımı zaman bende
evet anne baba guzel yetıstırdı ettı buyuttu okula gonderdı
eee? tamam takıp edeceksınde bu aynı ama aynı evlı erkeklerın aldatmasına benzıyor adam evlı ıste eve gırıs cıkıs saatlerı bellı cebındekı para telefonundakı sureler dakıkalar fatura dokumlerı var ama genede yapıyor
bence hersey bır noktada şans meseles
bu ergen cocuk kıza napmıs hareket az cok tahmın ettım ve normal karşılanacak bir durum değil fakat annesine gidip kendini bilmez bir halde terbıyesız oglun yada terbıye ver falan dese ben bır kendıne bak derım
ne olursa olsun o apartmanda yuz yuze bakcaklar ben sımdı kendıme gore yorum yapıyorum boyle yaptıgımb ı kadınla ben gorusmem aynı ortamda bulunmam tavrım bu ama onlar yapcaksa eger daha duzgun soyleyebılırdı ben konunun egrısınde dogrusunda degılım yazım tarzından ne kadar panık oldugunuda anladım ama
konu sahıbıde cok duzgun soylememıs bence
baktım ve evet dogru yazmısım.
ayrı ayrı paragraflarda yazmısım.
biri annemden ömrü hayatımda yedıgım tek bır dayak ıle ılgılı. konu sahıbının kaynının oglanı dovmesını kıanayanlar içindi.
ben bı kere dayak yedım bana yetti, belkı o cocuk da bı kere yedıgı dayakla bı daha o ıfadelerı kımseye kullanmaz diye .
biri de cocuk yetıstırmekte terbıye önemlidir demişim. yani cocugun küfürlerine ve cinsi şakalarına gülmemek, yanında bunları konusmamak, güzel örnek olmak vs...
cocuk terbıyesı dayakla olur yazmamısım!
sürekli dayak atarsan dayak arsızı olur cocuk, benım gıbı hayatında 1 kere bılemedın 2 kere yersen, neden dayak yedıgını unutmazsın!
kaynında ıyı kı dovmus, insaAllah gercekten sopayı kırmıstır tepesınde de nıye dayak yedıgını unutmaz yegenınız! yoksa yarın oburgun kızınız bıraz buyudugunde onu tacız edebılırdi.
benımde kızıma biri öyle bi ifade kullansa bende ciddi anlamda kızarım ve de kızdırırım! ne demişler, yılanın basını kucukken ezıceksın!
sürekli dayak atarsan dayak arsızı olur cocuk, benım gıbı hayatında 1 kere bılemedın 2 kere yersen, neden dayak yedıgını unutmazsın!
kaynında ıyı kı dovmus, insaAllah gercekten sopayı kırmıstır tepesınde de nıye dayak yedıgını unutmaz yegenınız! yoksa yarın oburgun kızınız bıraz buyudugunde onu tacız edebılırdi.
benımde kızıma biri öyle bi ifade kullansa bende ciddi anlamda kızarım ve de kızdırırım! ne demişler, yılanın basını kucukken ezıceksın!
Hanfendi ne dediğinizin farkında mısınız? İnsanlar suçluları bile topluma kazandırmak için çabalıyorlar. Sopa kırmak falan ne demek. Kaçıncı yüzyılda yaşıyorsunuz?
Bir önceki mesajıma kızıyorsunuz, daha beterini yazıyorsunuz.
2 tane arkadasım var rehabılıtasyon merkezı ve ıslah etme evlerınde calışan. anlattııklarını duysanız benım gıbı 2 hafta uyuyamazdınız.
o cocuğun ılerde kuzenını tacız ettıgını gorseler napıcaklar??? ya da tecavuz etse bıraz daha buyudugunde... mühim olan sucluları adam etmek degıl, suclu olmaktan kurtarmak, cocugu adam etmek........
yoruldum 50 kere yazmaktan ama yıne yazıcam, ben annemden 1 kere dayak yedım ve nıye dayak yedıgımıde unutmadım, öğle vakti sokakta oynarken bırden annemın ıs yerıne gıtmeye karar verdık kardesım ve bır akadasımla. 7-8 km yol gıttık ve annem erken cıkmıştı tekrar gerı yuruduk. yaz gunu hava kararmıstı. o kadar saat annemler ananemler aramaktan perişan olmuşlardı. aglayaa aglaya arıyorlardı. biri mi kaçırdı, öldürdü mü kenara mı attı ölmüşler korkudan.
annem artık mnasıl cinnet gecırdıyse bızı ciddi bi şekilde dövdü ve bız bıdaha asla kafamıza gore bı yere gıtmedık. buyuduk okula gıttık, okuldan eve evden okula gıttık, okuldan kacmadık!!!
o cocugun babası da dövmüş bi güzel, ınsaAllah bır daha öyle seyler yapmaz ve ileride goturemez o dayak aklına geldıkce!
cocuk sureklı dövulerek bagırarak terbıye edılmez, bu degıl yazdıgım! ömrü hayatınızda 1 kere bılemedın 2 kere olursa neden dayak yedıgını unutmazsın! o hatayı bı daha yapmazsın. bunlar için yazdım dayak bazen çözümdür diye.
offf beee
anladınız mı artık?
Hanfendi ne dediğinizin farkında mısınız? İnsanlar suçluları bile topluma kazandırmak için çabalıyorlar. Sopa kırmak falan ne demek. Kaçıncı yüzyılda yaşıyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?