- 22 Kasım 2013
- 1.600
- 326
- 123
- 32
- Konu Sahibi _cankizim_
-
cikom bu cocuk Eltinin cocugumu ?canım zaten çocuğumu alıp iyice sağına soluna yüzüne baktım. dedim ya illa bişey olmuştur diyemiyorum. ama çocuk sinirlenince bi garipleşiyo. bak yine bu konuyu açan arkadaşın başka konusundada belirtmiştim tesadüf işte. bigün bizdeler ve yine babaannesine gitmek istiyo çocuk babaanneyede ulaşamadık söylediler çocuğa. çocuk sırf bu sinirinden koltuklarımı delik değişik etti biz odada yokken. ozaman vurmak yemin ederim aklımın ucundan geçmedi. ama buseferki evlat olunca o dışardaki çaresizliğimi görsen nerdeyse kapıyı kırıcaktım. kardeşine falan kimse yokken vurur falan hemde acımasızca. bide kv minde etkisi var. çocuğun bişeylerini anlatır sapık der sözde seviyo. (ama zamanla anladımki kv nin böyle pis bir huyu var. mesla ben çocuğumun bezni açarım malum hava temas edince pipisi büyüyr ya. kadın aaayyy büyüyünce çekicen bundan sapık bu aklı hep belden aşşağı olucak der. bu olaydan sonra kv nin sözlerindende etkilendiğimi düşündüm. ama bidaha benim çocuğuma bu şekilde konuşursa bu olayda onun konuşmalarından nasıl etkilendiğimi birdahada sabi sübyana böyle konuşmamasını çok sert bir dille uyarıcam. ayyy neler düşündüm. ama emin olsaydım bişey yaptığından yinede tutabilirmiydim kendimi bilemiyorum.
birde çocuğun anne babası yok ölmediler ama kötü bir hikaye geçirdi çocuk herşeye canlı tanık oldu bu yaşında. o yüzdende agresif biraz. yazarken vurmak istedim diyince kulağa kötü geliyo evet. ama dedim ya o çaresiz bağrış çağrış kapı bitürlü açılmıyo. açıyorum diyo sadece ama kapıya gelen giden yok. annelik böyle bişey kaç senaryo geçti gözümün önünden anlatamam.
Kız annesi olarak;0,
Cok dogru haklisin dikkat etmek lazim
ama duydugum an beynimden vuruldum
bazi arkadaslar benim sucum oldugunu soyluyor ama hic boyle birsey beklemezdim
sonucta bir arada buyuyorlar kardes gibi
cikom bu cocuk Eltinin cocugumu ?
Bildigim kadariyla annesi onlari birakip baskasina kacmisti babasi hapisteydi ...
Sahi eltinin kizina sen bakacaktin ne oldu o is .
Sendemi? Yoksa kim bakiyo?
Wuuh çikom o nedir ya , hiç normal gelmedi bana o görümce , tamam ben de arasıra babannesine gönderiyordum ama kreşe başladığından beri bırakmıyorum . Çocuk kendi gelmek istese rahatsız olmayacaksın belki ama anası başından savar gibi neyse büyük konuşmayayım .
evet tatlim biraz karisik olmusevet canım olay ne boyutlar aldı sorma. kız geldi geri gönderecektiler görümcem çalışıyo ben 10 gün görümcemde baktım. çünkü yaz ayı burda çocukları eve tıkamam zaten ele avuca sığmıyolar. görümcemde havuz park falan var sitede. öyle rahat geçti biraz daha.
sonra kp başka şehirdeydi buraya geldi ev tuttu iş kurdu görümcede çocukları aldı babasıyla yaşıyo.
ama bisürü olay yaşadım anladımki enayi yerine koymaya çalışıyolar. çocukları bana bırakıp iki gün eve gelmedi. benimde çocuğum var ayrıca ramazan ayı hem oruç tutuyorum hemde emziriyorum. çocuklardan biri geliyo sitedenbirine gidebilirmyiz diye hayır diyorum koskoca site kimseyi tanımıyoruz saatlerce gelmiyolar çıkıp çocuk kucağımda bütün siteyi dolaşıyorum. onlarsa gditmişler o eve. çocuklara ben kzıyorum neden gidiyosunuz tanımadığımız insanların evine diye ama görümce buna bozuluyo. hem çocuklar üstüme yıkıyo hemde laf söyleme hakkım yok. yerde yatıyorum yorgan sermşim yereki oğlum düşmesin diye hanfendi ikinci yorganım yo diyo oysaki bazanın altında var. kız bitlenmiş olduğu yerde bir hafta kv görümce kaldılar çocukla görmemişler. çocuğun saçları baktım besleme gibi kesilmiş allah allah ne iş dedim. bir baktım yara sirke dolu kafası. okadar gün ilaçla temizle hergün bütün çamaşır giyisi çarşaf yıka.
ama şimdi sor ben ne yaptım ki hiç. ya allah rızası için kv öğrendide ay ben gideyim bari gündüzleri bi yardım edeyim demedi. düşünsene hergün herşeyi yıkıyorum elimde hep çamaşır suyu.
neyse bunlar kp le yaşamaya başladı allahı var kp kimseden bişey beklemiyo torunlarına canı gönülden bakıyo. görümcede gezip tozamıyo ya deliriyo.
oğlumun doğumgünü vardı. pazar yapma ctesi yap geceye kadar sohbet ederiz dedi. bende tamam dedim. bie arkadaşını davet etti yanımda. 6 da başlayan doğum gününe 8buçukta geldi 10 da o arkadaşı kv kendisi çocukları aldı kalktı. niyemi. gecikmiş doğumgününü kutlıycamış. gece bara gideceklermiş. yanındaki aradaşıda evli çocuğu var kocası bilmiyo çocuklarada kv bakıcak.
bende okadar özenip hazırlanmıştımki. en son çıkarken bende söyledim söyliyceğimi yatığının nasıl saygısızlık olduğunu resmen bu doğumgününü kendi işi için kulandı.
neyse bi süre sonra gittik oğlanın doğumgünü var. ona hediye aldık. kızında montu yokmuş onu aldık. ikisinede oyuncak aldım.
kıza mont büyük geldi. bana diyoki sen kızıda giderken yanında götür. niye götüreeyimki bi beden büyük alıcam sadece. hem yarın cuma bu kızın okulu var. bi günden bişey olmaz diyo. yanındada o işbirlikçi arkadaşı. dedim anasıd öyle diyip göndermeyince dünyanın lafını sayıyodun. bana götürmiyceksen götürmiycem de. dedi. bende götürmiycem dedim zaten dedim.
diyoki arkadaşına kimse sahip çıkmıyo bir ben. ben içerdekine kızıyorum çikoma değil diyo. bende pardon nasıl oluyomuş yani abin bana diyecekki yeğenime bakacaksın bende eşşek gibi bakıcam öylemi demek istiyosun dedim. kusura bakma ben yenge olarak gerektiği kadar düşünüyorum çocukları. ne bu böyle ha bire başınızdan atıyosunuz çocukları. sen bara gidecen diye ben çocuk bakmak zorundamıyım. kaçkere gelip sen benim çocuğuma baktınki dedim. meğer benden önce abisine demiş kızı götürün haftasonu sizde kalsın diye oda hayır demiş.
dedim allah korusunda benim babasının başına bişey geelirse sakın bakmayın çocuğuma verin çocuk esirgemeye. böyle ağar gelip zırt pırt evden yolluyosunuz. babaanne bavulunu toplayı gönderiyo çocuğu. devlet sizden insaflı. senin annenin düşünmediği çocuğu benim düşünmemi bekleyemezsin zaten dedim.
eşimlede daha önceden şöyle bi konu geçti. ev konusu vardı biliyosun. deim gidelim ordaki dairelerden birine yerleşelm ama çıkmak yok babası gelip düzenini kurana kadar bakarım dedim. yok dedi. kusura bakma bukadarda ailecek menfaatçi olmayın dedim.
oo daha çok var birazda karışık yazdım ama :)
evet tatlim biraz karisik olmus
Gorumcen bekarmi?
Birde dogru demissin devlet daha iyi bakar diye.
Zaten uvey kp istemiyodu herhalde!
Gorumcede surekli basindan atiyo zavalli yavrular.ortada kaldilar.
İnsallah babasi cikinca sahip olur cocuklarina
bu arada ev senin ailenin verdigi evden bahsediyon herhalde?
Ah işte benim yukarıda anlatmak istediğim de buydu biri torun biri kendi çocuğu ama bak yine kayırıyor , oluyor yani .Sizi iyi alıştırmışlar bi görümce bi elti , eşin de iyiymiş valla hoş yeğenine yapıyor anasına değil.ben annesi babası varken özellikle kızı çok aldım canım. düün 4 yaşında bana gelirdi kız 1 hafta kimse sormazdı. şimdi kv benimde oğlumu öyle kendisine bırakmamı istiyo. neymiş iki hafta kv ye bırakıcakmışım ama hiç arayıp sormıycakmışım ki memeyi bıraksınmış. 30 una kadar emmesine rağzıyım yani. dedim sizi eltim böyle alıştırmış benim evlat anlayışım sizden farklı. bide kaldıki bizimkinin bakıma ihtiyacı yok sen olana bakmamış küçücük çocuğu bavulunu toplayıp yollamışsın.
ama şimdi çocukların bakılması gerek. mesela kv de kalıyo çocuktan 3 yaş byük oğlu var kv nin. çocuklar kavga ediyo eşimi arıyo gel yeğenini al afta sonu. bende dedimki eime bu nedemek burası senin evin değil huzursuzluk yaparsan al sana kapı önü. bikere torununu gönderiyosa bidahak seferde oğlunu göndersin. oğluda bize hiç gelmemiş çocuk değil sonuçta. ama yok o çocuğu o ezik besleme sınıfına sokuyo illaki.
dedim ya önceden çocukları çok alırdım ama bunlar bakıyorum çocukları habire başlarından atma çabasında. bide arada kavga ediyo kv oğluyla eltinin oğlu diye hafta sonları bazen görümce bazen bende kalıyodu bigün annem aramış beni görümce açmış teli. xx e hafta sonları çikomla sırayla bakıyoruz ya çocuğu getirdim demiş. eşime dedim pardonda böyle bir sıralamayamı mecbur bırakıldım haberim yok. eşimde yok öyle bişey saçmalamış dedi. günahı boynuna eşiminde doğrumu yanlışmı diyo bilmem. yani zamanla bu insanlara karşı çocukları başlarından atma nedenlerine karşı böyle bir yol izledim. çocuklarla alakası yok aslında. gerçi çocukarda zor oldu baya.
mesela kv kendini övüyo onlara herşeyi paylaşmayı öğrettim kimse kimsenin hakkını yemiycek diyo. bigün gittim çikolatayı oğlu ortadan ikiye bıçakla kesti. yan yana tutup uzunluklarına baktı 2 cm var yok fark tekrar annesinin yanına mutfağa gidip o iki cm i törpüledi heh şimdi oldu dedi. kv diyoki bak nasıl öğretmişimmm.
içimden diyorumi. yahu kadın çocuğuna ne öğretmişsin. sen ana olsan adam gibi babaanne olsan dersinki oğlum minicik fark var orda o sende küçük onu ona ver bak iki cm törpülüycen diye nimeti rezil ettin döktün çöp oldu. ama yok o doğrusunu yapmış. oğluna ayda iki sefer 300 tl lik ayakkabı alan akıllı telefon alan kv torununa 50 tl ye mont alamadı okadar diyim size. eşimse doğumgününde çocuğa hediye alayım dedi. mağazaya girdiler benim seçtiğim hiçbişeyi beğenmediler bende çıktım mağazadan çocuğumu emziricem dedim. kv görümce seçmiş. kasada 200 tl hesap çıkıncada kv aaa çok az tuttu gerçekten nekadar uygun demiş. 1picama takımı ince kazak ince pantolon aldığıda. eşim gelmiş bana söyleniyo bide böle diyo ben çocuğuma okadarlık alışveriş yapamıyorum gitti hepsini alı koydu kasaya diyo. bende dedim banane anlatıyosun orda diyemediysen sen bıraksana anne ya bizim hediyemiz sonuçta çikomla ben seçicez diyemediysen şimdi gelip benim başımı ağrıtma :)
yine çenem düştü.
ben annesi babası varken özellikle kızı çok aldım canım. düün 4 yaşında bana gelirdi kız 1 hafta kimse sormazdı. şimdi kv benimde oğlumu öyle kendisine bırakmamı istiyo. neymiş iki hafta kv ye bırakıcakmışım ama hiç arayıp sormıycakmışım ki memeyi bıraksınmış. 30 una kadar emmesine rağzıyım yani. dedim sizi eltim böyle alıştırmış benim evlat anlayışım sizden farklı. bide kaldıki bizimkinin bakıma ihtiyacı yok sen olana bakmamış küçücük çocuğu bavulunu toplayıp yollamışsın.
ama şimdi çocukların bakılması gerek. mesela kv de kalıyo çocuktan 3 yaş byük oğlu var kv nin. çocuklar kavga ediyo eşimi arıyo gel yeğenini al afta sonu. bende dedimki eime bu nedemek burası senin evin değil huzursuzluk yaparsan al sana kapı önü. bikere torununu gönderiyosa bidahak seferde oğlunu göndersin. oğluda bize hiç gelmemiş çocuk değil sonuçta. ama yok o çocuğu o ezik besleme sınıfına sokuyo illaki.
dedim ya önceden çocukları çok alırdım ama bunlar bakıyorum çocukları habire başlarından atma çabasında. bide arada kavga ediyo kv oğluyla eltinin oğlu diye hafta sonları bazen görümce bazen bende kalıyodu bigün annem aramış beni görümce açmış teli. xx e hafta sonları çikomla sırayla bakıyoruz ya çocuğu getirdim demiş. eşime dedim pardonda böyle bir sıralamayamı mecbur bırakıldım haberim yok. eşimde yok öyle bişey saçmalamış dedi. günahı boynuna eşiminde doğrumu yanlışmı diyo bilmem. yani zamanla bu insanlara karşı çocukları başlarından atma nedenlerine karşı böyle bir yol izledim. çocuklarla alakası yok aslında. gerçi çocukarda zor oldu baya.
mesela kv kendini övüyo onlara herşeyi paylaşmayı öğrettim kimse kimsenin hakkını yemiycek diyo. bigün gittim çikolatayı oğlu ortadan ikiye bıçakla kesti. yan yana tutup uzunluklarına baktı 2 cm var yok fark tekrar annesinin yanına mutfağa gidip o iki cm i törpüledi heh şimdi oldu dedi. kv diyoki bak nasıl öğretmişimmm.
içimden diyorumi. yahu kadın çocuğuna ne öğretmişsin. sen ana olsan adam gibi babaanne olsan dersinki oğlum minicik fark var orda o sende küçük onu ona ver bak iki cm törpülüycen diye nimeti rezil ettin döktün çöp oldu. ama yok o doğrusunu yapmış. oğluna ayda iki sefer 300 tl lik ayakkabı alan akıllı telefon alan kv torununa 50 tl ye mont alamadı okadar diyim size. eşimse doğumgününde çocuğa hediye alayım dedi. mağazaya girdiler benim seçtiğim hiçbişeyi beğenmediler bende çıktım mağazadan çocuğumu emziricem dedim. kv görümce seçmiş. kasada 200 tl hesap çıkıncada kv aaa çok az tuttu gerçekten nekadar uygun demiş. 1picama takımı ince kazak ince pantolon aldığıda. eşim gelmiş bana söyleniyo bide böle diyo ben çocuğuma okadarlık alışveriş yapamıyorum gitti hepsini alı koydu kasaya diyo. bende dedim banane anlatıyosun orda diyemediysen sen bıraksana anne ya bizim hediyemiz sonuçta çikomla ben seçicez diyemediysen şimdi gelip benim başımı ağrıtma :)
yine çenem düştü.
Canim arkadas ne demek oynatma demis zaten ysnlis bulmus
bizde kuzenlerle oynardik basimiza birseymi geldi diyo ysnlis okumussun
Valla ergenlik çağındaydık bizlerde kuzenlerimizle çooook oyun oynamışlığımız vardır...kardeş gibi büyüdüğümüz için ve de ailelerimzden aldığımız terbiye dolayısıyla hiç böyle şeylerin iması bile olmadı..ergenlik çağındaki erkek çocuk kendi kuzenine o gözle bakıp iğrençleşebiliyorsa ben ailesinden şüphe ederim konu sahibinden değil...
yazık bu çocuklara, ellerine iki üç bebek daha verelim bari.
ben çok normal bir ortaokulda çok normal aileleri olan çocuklarla okudum, sürekli taciz edilirdik. öyle böyle taciz değil ama. o yaşta akılları bi taraflarında oluyor, siz ne derseniz deyin, ben çocuğumu en temiz aile evladına bile emanet etmem.
canim eltim kromozomun ne oldugunu bilmiyor
Saniyorki oglu komik birsey dedi guluyor
Ben uyarinca gostermelik kiziyor ...
Hem ogluna kizinca g.t veren diyen bir anneden oturupta cocuguna terbiye vermek beklenmez dimi ama ....
arkadaslar ben o öve öve bitiremediginiz avrupada yasiyorum
burda olaylar nasil gerceklesiyor anlatayim size
3. sinifdaki kiz kardesim 9 yasinda cinselligi tümüyle okulda ögrenmek zorunda kaldi,
söyle düsünün güzel güzel bir kitap esliginde hemde resimli cocuk nasil yapilir ögretiyorlar,
birde sinav sorusu olarak bunu cocuklardan anlatmasini bekliyorlar, anlatirken bile kötü
oluyorum, ben bile bu kadar detayli bilmiyordum ne geri kalmisim ben ya dimi,
sonra bu bilgilerle cinsellik daha da bi ilginclesiyor ve cocuklar artik aralarinda bunlari
konusmaya basliyolar, tabi bu ögreninlere dayanarak 14 yasinda kendileride tecrübe
etmis oluyor olayi, sonuc olarak 14 yasinda ki cocuk olmuyor gayette cinselligi bile
yasamis bir birey, vay vay vay avrupa zihneyeti iste cok gelismis ve cagdas
durun durun simdi cümlede avrupa gecti ne olursa olsun evet dogru diyeceksiniz dimi
nede olsa avrupa yanlis yaparlarmi?
iyiki öyle bir zihniyet yok suan bizim ülkede, umarim da hic bir zaman olmayacak
ecrinin annesi üzüldüm yasadiginiz olaya, cocuklar elbet kuzenleriyle oynayabilir
ama yinede kontrol altinda olmasinda fayda var, tabi eltiniz küfürlere gülüp geciyorsa
cocukta rahat davraniyordur, madem böyle yetistiriyolar cocuklarini o zaman fazla
görüsmeyin yada görüstügünüz zaman kizin yaninda bulunsun
Canım müfredat aynı merak etme. Aynen resimli olarak 4. sınıfta öğreniliyor. 14 yaşında yaşamanın toplumun değer yargılarıyla ilgisi var. Öğrenmekle değil. Onu öğrenmenin kimseye bir zararı gelmez. Zaten resimlerle gayet bilimsel olarak açıklıyorlar her şeyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?