- Konu Sahibi _cankizim_
-
Canım müfredat aynı merak etme. Aynen resimli olarak 4. sınıfta öğreniliyor. 14 yaşında yaşamanın toplumun değer yargılarıyla ilgisi var. Öğrenmekle değil. Onu öğrenmenin kimseye bir zararı gelmez. Zaten resimlerle gayet bilimsel olarak açıklıyorlar her şeyi. Çocuklar leylek masalına inanmayacak kadar zekiler. en doğru bilgiyi en doğru kaynaktan öğrenmeleri o yaşlarda çok önemli zaten. Evde anne baba genelde çocuğa yanlış bilgiler veriyor ya da başından savıyor. Bunun öğrenilmesini cinselliği yaşamaya teşvik ettiğine nasıl karar verdiniz anlamadım
bu tür terbiyesizlikleri yengeleriyle konuşabilen çocuklarla küçük bir çocuk yalnız kalmamalı. olayım ana konusu bu.küçük bir bebek hakkında ona böyle böyle yapacaklar diyip o hareketi yapmaları masum mu sence? evet birşey olmamış ama potansiyel var ve önemli olan olayları yaşanmadan engelleyebilmek.Neden dovdun dedim manyak manyak konusuyorlarda ondan dedi
o arada buyuk eltimin oglu cikti gitti bende odaya cocuklarin yanina gectim
cocuga sordum annen sana niye vurdu ne yaptin dedim
valla yenge benim bir sucum yok A... Yapti ustume atti dedi
A.... ne yapti ki dedim
ben, ecrin(benim kizim) buyuyunce onu opecekler dedim
a...da hem opecekler hemde boyle boyle yapacaklR dedi
boyle boyle dedigi hareketi anlamissinizdir
şimdi ben şunu anlamıyorum. burada taciz ve tecavüz olayını göremedim.
tamam çocuklar kendi aralarında terbiyesizce konuşmuşlar. kızlarla ilgili ordan burdan duyduklarını dile getirmişlerde. tecavüz ve taciz bunun neresinde onu bulmaya çalışıyorum.
yani konu kuzen tecavüzlerine kadar gelmişte ondan yazdım.
bu çocukların o kıza bu şekilde baktıklarına dair bir mesaj göremedim yada taciz ettiklerine dair. atladımmı acaba. hani anne o şekilde yakalasa tamam da. yada ben o mesajı kaçırdım
Burda bebeğe tecavüz edilmiş katledilmiş. Hala normal ortaokuldaki tacizden söz ediyorsunuz ama. Elmayla armudu aynı yere koymayın diyorum ben size.
Evet ortaokullardaki erkeklerde inanılmaz bir merak duygusu gelişiyor ve bu merak etraf tarafından baskılandıkça okullarda böyle saçma sapan şeyler yaşıyoruz. Kızların poposunu ellemeye çalışmak, eteğini açmak, sürtünmek gibi. Emin olun bu acı şeylere ben de şahit oldum. bu konuda gitmediğim öğretmen kalmamıştı benim (sınıftaki kızlaırn sözcüsüydüm her zaman derslerim ve öğretmenlerle aram iyi olduğu için) Hepsi uyarıp erkekleri gülüp geçtiler. En sonunda dilekçe yazıp müdüre verdim. Müdür bana babanı çağırıcaz okula derdin neymiş anlayalım dedi!??? Düşünsenize babamın haberi olmadan bu vakayı şikayet bile edemedim ben. Hayır vazgeçtim şikayet etmiyorum dedim. Neyse haksızlığa tahammülü olmayan bir insan olarak bu yaşadığım şeyden sonra bir dokun bin ah işit benden ayrıntıya girmiyim.
Şimdi ortaokuldaki arkadaşlarıma bakıyorum hepsi de gayet düzgün insanlar. İşinde gücünde kimi evlendi arada buluşuyoruz. Kızlarla oturup kalkmayı bilen insanlar. ama o zamanki hareketleri tamamen cinsel bilgisizlikten ve toplumun erkeği büyütüş tarzındandı. Kimse o oğlanlara kızlara nasıl davranması gerektiğini öğretip, cinsel meraklarını doyurucu bilgiler vermemişti. Aynen bu hikayedeki çocukları gibi.
Bu demek değil ki konu sahibinin yeğenleri eline bebeği geçirse tecavüz edecek. Ben konuyu tecavüze bağlamanıza üzüldüm sadece. Bu verdiğiniz örnek inanılmaz acı bir olay. Diyorum ki o çocuklar nasıl bir hayat görmüşlerse vicdan duygularını bile yitirmişler ya. İnsani duyguları kalmamış. Konu sahibinin yeğenleri haşarı olabilir, tabiri caizse şeytan gibi akıllı çocuklar olabilir ama sapık falan değiller. Terbiye ve dsiplin eksikliği var. Bu kadar ciddi oturup konuşulması gereken bir olayda bile oğlunu döven anneden hangi disiplini oturtmasını bekleyebiliriz ki zaten
Neden dovdun dedim manyak manyak konusuyorlarda ondan dedi
o arada buyuk eltimin oglu cikti gitti bende odaya cocuklarin yanina gectim
cocuga sordum annen sana niye vurdu ne yaptin dedim
valla yenge benim bir sucum yok A... Yapti ustume atti dedi
A.... ne yapti ki dedim
ben, ecrin(benim kizim) buyuyunce onu opecekler dedim
a...da hem opecekler hemde boyle boyle yapacaklR dedi
boyle boyle dedigi hareketi anlamissinizdir
şimdi ben şunu anlamıyorum. burada taciz ve tecavüz olayını göremedim.
tamam çocuklar kendi aralarında terbiyesizce konuşmuşlar. kızlarla ilgili ordan burdan duyduklarını dile getirmişlerde. tecavüz ve taciz bunun neresinde onu bulmaya çalışıyorum.
yani konu kuzen tecavüzlerine kadar gelmişte ondan yazdım.
bu çocukların o kıza bu şekilde baktıklarına dair bir mesaj göremedim yada taciz ettiklerine dair. atladımmı acaba. hani anne o şekilde yakalasa tamam da. yada ben o mesajı kaçırdım
çocukları nasıl yetiştirirsek öyle oluyor işte,armut dibine düşermiş.anne çocuğunun yaptığı kötü şeyleri bile savunursa bir süre sonra önüne geçilemez bir hal alır.
ayrıca ergenlik çağı tehlikeli bir çağdır.ergen vücudunu ve cinselliğini keşfetmeye başlar ve bazen kötü anlamda olmasada yanlış davranışlana girişebilir.doğruyu göstermek ailenin görevidir.uzmanlar kız-erkek kardeşlerin odasını dahi 3-4 yaşından sonra mümkünse ayırın der mesela.bunlar önemli şeylerdir.onlar çocuk canıım deyip geçemeyiz hele ki şu dFönemlerde.eskiden uyaranlar cinsel içerikli yayınlar bu kadar fazla ve elimizin altında değildi ama şimdi çok farklı.o yüzden çok çok dikkatli olmalıyız.
ergenlik çğındaki çocuklar çok tehlikeli bu konuda alenin iyi terbiye vermesi dahilinde bile hormonları en üst seviyede bir içi içine sığmama oluyo. birde aile böyle küfürüne bilmem ne gülüyosa eyvahki eyvah.
bigün görümcemlerdeyiz biz odadayken eltmin oğlu 3. sınıfa gidiyo. küsmüş kapıyı kitlemiş. oğlumda içeri girmek istiyo. neyse açtı bu kapıyı oğlum içeri girdi bende bi bakayım dedimki kapı kilitli kitlediğini anlasam baştan kızardım. dedim neden bu kapı kilitli aç çabuk ay odanın içinde dolanıp duruyo anahtarı bulamıyorum diye gerçi oğlum alıp biyere koymuşta olabilir ama nasıl bağırıyorum dışarda. dedim açmazsan şimdi kapıyı kırıcam senide bi güzel bezeticem haberin olsun. neyse bu kapıyı açtı ama ben o çocuğu dövmedimde resmen dövmediğim içinde kaskatı oldum. ama sesimin hiddetinden baya bildiğiniz zangır zangır titredi çocuk. eşimle görümcemde ben bağırırken hazırolda duruyolar yani çocuğa vurucak olsam tutcaklar ama sadece bağırdım. bağırdımki nekadar sinirlendiğimi bilsin bidaha böyle bişey yapmasın. o sinirle vursaydım birde sonrasında vicdan azabı var diye sıktım sıktım ellerimi. ama tüm gün geçmedi stresim.
bişey olmamıştır oğlum öpülmekten falan nefret eder. öyle sarılamazsınız uzun süre kolunu bacağını tutamazsınız zaten hep rahatsız olur ama işte aklımda hep ama neler duyuyor neler okuyoruz. bu yaşlar çok tehlikeli hep merak dolu. birde çocuğa oturup doğruyu yanlışıda anlatan yoksa.
ben ne yaptım dersen o kapı ardına kadar açık olacak evde senin olduğun hiçbir odayı oğlum yanındayken kapatılmış yada aralık görmiycem dedim.
o hareketi yaptı diye tecavüzcü sapık olabilir korkusu yaşamak ve çocuğu dövmek bana yanlış. ha herkesin fikrine saygılıyım ama bana tuhaf geldi.bu tür terbiyesizlikleri yengeleriyle konuşabilen çocuklarla küçük bir çocuk yalnız kalmamalı. olayım ana konusu bu.küçük bir bebek hakkında ona böyle böyle yapacaklar diyip o hareketi yapmaları masum mu sence? evet birşey olmamış ama potansiyel var ve önemli olan olayları yaşanmadan engelleyebilmek.
o hareketi yaptı diye tecavüzcü sapık olabilir korkusu yaşamak ve çocuğu dövmek bana yanlış. ha herkesin fikrine saygılıyım ama bana tuhaf geldi.
Haber : 8 çocuk 2 bebeğe tecavüz edip katletti haberi
cok dikkatli olmaliyiz dunya masum bir dunya degil. cocuklar masum degil. bu haberdekiler hep serbest birakildi, bence cocuk da olsa her hatanin cezasi verilmeli.
o hareketi yaptı diye tecavüzcü sapık olabilir korkusu yaşamak ve çocuğu dövmek bana yanlış. ha herkesin fikrine saygılıyım ama bana tuhaf geldi.
yahu kizlar herseyi gectim kadin resmen benimle kus.
Sabah kapi caldi esim ekmek almaya gitmisti o geldi sandim kapiyi actim eltimin diger kucuk oglu bana birseyler soylemeye calisiyo zar zor anladim
megerse camasir seleleri bizdeydi onu istiyor cocuk
cocugun eline verdim tam o sirada esim cikti karsima
Eltim bir alt katta oturuyor az once sordum esime cocuk bana seleyi anlatmaya calisirken annesi kapinin agzindaymis?
cocuk net konusamiyor normalde eltim seslenirdi sunu gonder diye
ama seslenmedi
Akli sira oglu dayak yedi diye beni sucluyor herhalde..
Neyse konusu olunca ben bu kadina ne diyim Allah askina
Valla burda,çocukar da sapıklık,terbiyesizlik filan göremiyorum ben.Her çocukta belirli bir yaşta (başlangıç 3 yaş bile olabilir) cinsel dürtüler başlar ve bazılarında 20 li yaşlara kadar gider.Kendini keşfetme dönemidir.Yani kız çocuğunu ergen çocuklarla biraya getirmemekle çözülecek bir durum değil bu.Kız kıza,erkek erkeğe de aynı eylemler olabilir.Çünkü bilinçli değiller.Henüz doğruyla yanlışı idrak edecek durumda değiller.
Çocuk yetiştirirken anne babalara çok görev düşüyor.Çocukları dövmek,bağırmak,babalara duyurup olayı büyütmek yerine kadınlar kendi aralarında çözebilirlerdi.Çocukların hangi filmleri izlediğine,hangi kitapları okuduğuna,hangi oyunları oynadığına,yanlarında ne konuşulup neyin konuşulmayacağına dikkat edilmesi gereken yaşlar bu yaşlar.Siz çocukları birbiriyle görüştürmeyerek,uzaklaştırarak,birbirlerini cinsel obje görmelerine devam edersiniz.Oysa onları birarada tutarak,kardeş oldukarını,birbirlerini korumaları gerektiğini,yanlış,ayıp günah kavramlarını abartıya kaçmadan empoze etmeniz gerekiyor.
Bu kadına oğluna kızınca g.t veren diyen kadınsa bir şey deme konu açma. Konuşmaması daha hayırlı. Ama merak etme fazla dayanamaz
çocuğuna mı diyormuş onu?ne dengesiz bir kadınmış. sen çocuğun yaptığı cinsel şakalara gül, seviyesiz hitaplarda bulun,bunun bir uzantısı olarak çocuk bu tür eğilimler gösterince de komalık et. dengesizlik resmen..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?