!!!!terbiyesiz!!!!!

Neden dovdun dedim manyak manyak konusuyorlarda ondan dedi
o arada buyuk eltimin oglu cikti gitti bende odaya cocuklarin yanina gectim
cocuga sordum annen sana niye vurdu ne yaptin dedim

valla yenge benim bir sucum yok A... Yapti ustume atti dedi

A.... ne yapti ki dedim

ben, ecrin(benim kizim) buyuyunce onu opecekler dedim
a...da hem opecekler hemde boyle boyle yapacaklR dedi
boyle boyle dedigi hareketi anlamissinizdir

şimdi ben şunu anlamıyorum. burada taciz ve tecavüz olayını göremedim.
tamam çocuklar kendi aralarında terbiyesizce konuşmuşlar. kızlarla ilgili ordan burdan duyduklarını dile getirmişlerde. tecavüz ve taciz bunun neresinde onu bulmaya çalışıyorum.

yani konu kuzen tecavüzlerine kadar gelmişte ondan yazdım.
bu çocukların o kıza bu şekilde baktıklarına dair bir mesaj göremedim yada taciz ettiklerine dair. atladımmı acaba. hani anne o şekilde yakalasa tamam da. yada ben o mesajı kaçırdım

üstten anlatilsin tabiki ama benim dedigim biraz farkli insani rahatsiz edecek sekilde, bu kadar detayli ögrendikten sonra merak dahada büyüyor bunu anlatmaya calistim, bizim toplum zihneyeti söyle böyle diyip duruyolar, burdaki zihniyet cok iyimis gibi

bu tür terbiyesizlikleri yengeleriyle konuşabilen çocuklarla küçük bir çocuk yalnız kalmamalı. olayım ana konusu bu.küçük bir bebek hakkında ona böyle böyle yapacaklar diyip o hareketi yapmaları masum mu sence? evet birşey olmamış ama potansiyel var ve önemli olan olayları yaşanmadan engelleyebilmek.

Son düzenleme:
çocukları nasıl yetiştirirsek öyle oluyor işte,armut dibine düşermiş.anne çocuğunun yaptığı kötü şeyleri bile savunursa bir süre sonra önüne geçilemez bir hal alır.

ayrıca ergenlik çağı tehlikeli bir çağdır.ergen vücudunu ve cinselliğini keşfetmeye başlar ve bazen kötü anlamda olmasada yanlış davranışlana girişebilir.doğruyu göstermek ailenin görevidir.uzmanlar kız-erkek kardeşlerin odasını dahi 3-4 yaşından sonra mümkünse ayırın der mesela.bunlar önemli şeylerdir.onlar çocuk canıım deyip geçemeyiz hele ki şu dönemlerde.eskiden uyaranlar cinsel içerikli yayınlar bu kadar fazla ve elimizin altında değildi ama şimdi çok farklı.o yüzden çok çok dikkatli olmalıyız.

Elmayla armudu birbirine karistirsn sizsiniz, benim mesajlarim ornekleme ve dunyada ne tarz tehlikeler oldugunu gosterme acisindandi. Siz tutup o hikayedeki gencleri yasadiklari kotu seyler sebebiyle bunlari yaptiklarindan bahsederseniz (ki bu bir varsayim) sunu demis oluyorsunuz; normal bir ailede yetismis bir cocuk asla bunu yapmaz. 1. Gerrcekten yapmaz mi 2. Ailesinin onu nasil yetistirdigine nasil emin olacagiz?

Hadi cocuklar bebege tecavuz edip katletti haklisiniz aman tecavuz edilip katledilmedigi surece sorun yok mu demeliyiz? Konu sahibinin yegeni eger opecekler dese bu masumane birsey olurdu ama kuzenini gosterip boyle boyle yapacaklar demesi aklinin ne yonde calistigini gosteriyor. Bu tarz dusunen bir cocukla 3 yasindaki bebegi basbasa birakmak akil isi olur mu?

Bakin ben o ortaokul anilarini- ani diyorum cunku etkilemedi beni derinden, gercek taciz oldugu halde.. Unuttum.
Ancak cocukken ailemde taciz olup olmadigina dahi emin olamadigim 2 hareket hala beni yer bitirir. Cocuklukta aile ici ve yas farki olan olaylar en buyuk sorun olabiliyor.

Neden cocuklarimizin psikolojisinde yer edecek bir sey olmasina sans verelim. Biz baskasinin cocuklarini egitemeyiz, ancak kendi cocuklarimizi koruyabiliriz. Sizlerin bahsettigi egitim su bu olaylari o cocuklarin annelerine ve devlete yorum okur ancak, bu konuya degil. Bu konudaki bayanin yapabilecegi tek sey kizini korumak olur.

onu öpecekler böyle böyle yapacaklar kısmı konu sahibini çıldırtmış bence çocuk hareketlerle ne yapılacağını göstermiş oda da küçük kız bi de 6 yaşında küçük bi çocuk daha varmış sanırım.bence uyarılması gereken bi durum bu.olay dayağa kadar gitmiş ki dayak çözüm olmaz daha da perçinleştirir bu davranışı.

yüzde yüz katiliyorum, ailesi göstermesse dogruyu yanlisi cocukta bildigi gibi davranir, cocugu egitebilmek cok önemli

yaaaa şu konuyu sabah okudum ve okuduğumdan beri bir kaç sefer konuya girdim çıktım,yazsam mı yazmasam mı diye kararsız kalldım ama inan ki yazmazsam vijdanım rahat etmeyecek.o küçük yavrucağa çok çok üzüldüm.kadersiz çocuklara anneleri bakmamış ki diğerleri ne yapsın
en fazla 9 yaşındaki bir çocuk sizin çocuğunuza ne kadar ne yapar.ayrıca bir rahatsızlık verilse sizin çocuğunuz hiç mi ses etmeyecek
ki,zaten tepki vereceğini de belirtmişsin.diyorsunki kapıyı açmıyor odanın içinde dolanıyor ve gene anahtarı oğlum alıp bir yere koymuşta olabilir diyorsun.o bağırtına zaten çocuğun eli ayağına dolaşmıştır.zaten korkudan zangır zangır titremiş çocuk.
madem rahatsızsın o çocuktan çocuğunu onun yanına göndermeyeceksin.gariban çocuklara da bas bas bağırmayacaksın.madem doğruyu yanlışı öğreten başkası yok,sen öğret

o hareketi yaptı diye tecavüzcü sapık olabilir korkusu yaşamak ve çocuğu dövmek bana yanlış. ha herkesin fikrine saygılıyım ama bana tuhaf geldi.

Son düzenleme:
o hareketi yaptı diye tecavüzcü sapık olabilir korkusu yaşamak ve çocuğu dövmek bana yanlış. ha herkesin fikrine saygılıyım ama bana tuhaf geldi.

yok zaten ben de dayak kısmına onaylamıyorum. annesinin tepkisini çok saçma buldum. kimse çocuğa tecavüzcü gözüyle de bakmadı ama bunlar olan şeyler. benim demek istediğim bu dönemdeki çocuklar daha sık kontrol edilmeliler. sonuçta olan olduktan sonra dünya alem toplansa geri dönüşü yok..

çekeceksin karşına çocukları,bunun çok yanlış olduğunu bu tarz hareketlerşn toplumumuzda çok ayıp karşılandığınıı,bir daha yapmaması gerektiğini anlatacaksın. şiddetle bir şey öğretilmez. ceza verirsin. odasından çıkmaz. tv seyretmez vs. ama dayakla olmaz.
yine diyorum. erkek çocuklar bu hareketi yapıuyor . bunu matah sanıyorlar. hatta bazı babaların bunu çocuklarına öğrettiğini duymuştum.
ben bir hareketle bir çocuğu tacizci olarak görülmesine karşıyım.

Maalesef ergenlik dönemindeki çocuklar ile kendini savunamayacak yaştaki çocuklarımız kız olsun erkek olsun daha temkinli şekilde bir arada tutmalıyız. Gazetelerde çevrede neler duyuyoruz, okuyoruz. Yalnızca, annelik içgüdüsü ile biraz fazla tepki vermişsiniz ama düşündüm de o muhabbetleri ben kendi çocuğum için duysaydım ben de sinirlenirdim haliyle.
Boşverin, eltiniz de zaten terbiyesini her şekilde belli etmiş biri. Armut dibine düşermiş o çocukların öyle yetişmesine şaşırmadım.

Valla burda,çocukar da sapıklık,terbiyesizlik filan göremiyorum ben.Her çocukta belirli bir yaşta (başlangıç 3 yaş bile olabilir) cinsel dürtüler başlar ve bazılarında 20 li yaşlara kadar gider.Kendini keşfetme dönemidir.Yani kız çocuğunu ergen çocuklarla biraya getirmemekle çözülecek bir durum değil bu.Kız kıza,erkek erkeğe de aynı eylemler olabilir.Çünkü bilinçli değiller.Henüz doğruyla yanlışı idrak edecek durumda değiller.
Çocuk yetiştirirken anne babalara çok görev düşüyor.Çocukları dövmek,bağırmak,babalara duyurup olayı büyütmek yerine kadınlar kendi aralarında çözebilirlerdi.Çocukların hangi filmleri izlediğine,hangi kitapları okuduğuna,hangi oyunları oynadığına,yanlarında ne konuşulup neyin konuşulmayacağına dikkat edilmesi gereken yaşlar bu yaşlar.Siz çocukları birbiriyle görüştürmeyerek,uzaklaştırarak,birbirlerini cinsel obje görmelerine devam edersiniz.Oysa onları birarada tutarak,kardeş oldukarını,birbirlerini korumaları gerektiğini,yanlış,ayıp günah kavramlarını abartıya kaçmadan empoze etmeniz gerekiyor.

yahu kizlar herseyi gectim kadin resmen benimle kus.
Sabah kapi caldi esim ekmek almaya gitmisti o geldi sandim kapiyi actim eltimin diger kucuk oglu bana birseyler soylemeye calisiyo zar zor anladim
megerse camasir seleleri bizdeydi onu istiyor cocuk

cocugun eline verdim tam o sirada esim cikti karsima
Eltim bir alt katta oturuyor az once sordum esime cocuk bana seleyi anlatmaya calisirken annesi kapinin agzindaymis?
cocuk net konusamiyor normalde eltim seslenirdi sunu gonder diye
ama seslenmedi

Akli sira oglu dayak yedi diye beni sucluyor herhalde..
Neyse konusu olunca ben bu kadina ne diyim Allah askina

Bu kadına oğluna kızınca g.t veren diyen kadınsa bir şey deme konu açma. Konuşmaması daha hayırlı. Ama merak etme fazla dayanamaz

cok dogru
Hayir ben cocugun hareketin cok annesinin tavrina kizdim
Ben cocuga yaptiginin hic dogru birsey olmadigini anlatiyorum annesi herseyden habersiz benim cocugum yapmaz havalarina girdi bagiriyor.
Birde diyor ki benim evime kimse gelmesin cocugunuda gondermesin benim cocuklarimda kimsenin evine gitmesin
cok sasirdim. gelipgelmemekle terbiyenin ne alakasi var diyebildim...

Hayir normalde aramiz iyidir
surekli beraberiz
kadin cocugunun hatasini kabullenip cozum uretmek yerine bize rest cekiyor

Sanki biz gitmesek oglu ablasins bulent ersoy diyip dalga gecmeyecek
yemin ederim oglan kendisinden bir yas buyuk ablasina bulent ersoy diyor annesi guluyor
Sadece ablasina t.p deyince kiziyor

birde isin garibi cocuk boyle kobusurken annesi hem guluyo hemde
seni birgun cok pis dovecem diyo

hayir bir sille bile vurmaz

tamam vurmasinda o oyle konusurken dogruyu goster en azindan

Son düzenleyen: Moderatör:
yapan çocuk yaşta sayılmaz. aklı doğruyu yanlışı ayırt edebilecek yaşta. kaldı ki yeni nesil bizden daha bilgili. biz o yaşlarda saf sayılırdık ama şimdi maşallah her imkan var. yani ergenlik yaşındaki çocuklar onu bir şey sanıyor olabilir ama amcasının kızına yapması sapıklıktır. bunun ergenlikle bağlantısı olsa bile çocuğun içinde başka bir sorun olduğunu düşündürür. onlar kardeş en nihayetinde bunu 14 yaşında bilmiyorsa eğer ailesine bakmak lazım. çok mu baskılandırıyorlar çocuğu?
sana gelince aynı odada bırakma vs fikri bilemiyorum sen yokken olabilir de sen varken o kadar da mı kötü bir toplum haline geldik diyeceğim ama geldik sanırım.
amca çocukları sonuçta aklı mantığı, yetiştmesi doğru olan bireylerin yapacağı şey değil.

Bu kadına oğluna kızınca g.t veren diyen kadınsa bir şey deme konu açma. Konuşmaması daha hayırlı. Ama merak etme fazla dayanamaz

çocuğuna mı diyormuş onu? ne dengesiz bir kadınmış. sen çocuğun yaptığı cinsel şakalara gül, seviyesiz hitaplarda bulun,bunun bir uzantısı olarak çocuk bu tür eğilimler gösterince de komalık et. dengesizlik resmen..

işte olay kadın neyi nasıl öğreteceğini bilmediği için çıkan fatura ortada.
bu da demek oluyor ki aile aile ailee. başka bir şey demiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…