• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tereyağlı pilav ile özlem arasındaki o ince çizgi

Bende evlenip başka bir ülkeye geldim hic bilmediğim. Kimseden habersiz cok ağlarım ailem icin cok ozlerim keske derim pişman olurum. Allah acılarını göstermesin
Başka bir ülke daha zormuş evet sizin durum daha farklı . Çok özlüyorum ama böyle yaşamak bu düzen benim seçimimdi diye sitem ediyorum bazen sadece

Ben de böyle diyorum kendime ..Çanları sağ diledigimde görebiliyorum teknoloji ile arabayla gidiyorum ama hep yanlarında olmayacak olmak artık ben bencillik mi ettim tek bir dk bile düşünmeden hemen şehir degisiklibi Fikriyle bu düşünceyi atmadim bi turlu

ama hep yanında olunmaz ki

bak benim oğlum 7 yaşında onun da hep yanında değilim

sabah 8.30 da bıraktım akşam 17 00 de alacağım

annem babam 8 saat mesafede

benim kendi hayatım var onların kendi hayatı

hayat döngüsü böyle

yani aynı şehirde de olsan o ev ayrı bir ev olacak sana

güzel anıların varmış ne mutlu, güzel güzel an onları arada ara, git gör özlemin de tadını al

Ne zaman halka şeker görsem annem babamla yürüdüğüm sonrasında zafere ulaştığım halka şekerler geliyor aklıma, tereyağlı pilav ,Binadaki mayalı poğaça kokusu , vanilyalı kek kokusu hepsi herşey annem yapmış gibi annem babam gibi kokuyor bazen ortalik .

26 yaşındayım annem babam hayatta ALLAHA ŞÜKÜR ama 2.5 yıllık evliliğimde ilkkez bugün çocuk olmak istedim binadan girdiğimde aldığım yemek kokusu sonrası kapıyı yumruklayip karşılaşmak istedim sonra ağladım eve gelip .Hayatımın en zor kararını evlenip şehir değiştirerek yaptım ve sevdiğim adam için bir dakika düşünmedim bile bencillik mi yaptım aileme ? eşimi seviyorum onunla mutluyum ama bazen düşünüyorum ömürler günler eksiliyor ve ben yokum annemle babamın yanında. Sizde de benim gibi derin manevi düşünceler oluyor mu ?
Biz çok yakın olmamıza rağmen evden çıkarken üzülüyorum. Eski günleri özlüyorum. Anılar canlanıyor. Ama o günler geri gelmeyecek diye bir sıkıntı basıyor bazen. Allah yokluklarını vermesin

Sabah sabah gozlerim doldu... bende ailemin oldugu sehirden tayin istedim baya baya mesafe var bi uctab bi uca diyeyim. Belki hakkim yoktu hem beni hem cocugumu özlüyorlar bende onlari cok özlüyorum ancak orada olsam evliligimi oturtamayacaktim her firsatta annemlere kosacaktim buda bizi hırpalayacakti... hamd olsun herşeyde bi hayir vardir diyorum.

19 yaşında üniversite için evden ayrıldım, ayrılış o oldu, bir daha kısa yaz tatilleri haricinde birlikte yaşadık sayılamaz.

Elbette ailemi özlediğim birlikte olsaydık dediğim oluyor. Ama anlık veya birikince, ziyaretlerine gidince veya onlar gelince o kadar birikmiyor. Hiç aynı şehirde yaşama özlemi duymuyorum ben mesela. Çünkü ne kadar ailem de olsalar ben olma yolunda yolların ayrılması gerekiyor.

Sık görüşmenize rağmen özlem bu kadar basıyorsa taşınmayı ciddi ciddi düşünün bence. Sonuçta biz ne desek boş, mutsuz olan sizsiniz

Eşim haşlanmış kemikli eti sevmez. Oysa annem bir yapardı ortaya dökerdi heryerimiz yağlana yağlana yerdik. İnanırmısın geçen gün buna oturup ağladım annemi aradım. Anne geleyim de yine bekarlıktaki gibi et pişirip yiyelim dedim. Mesele et değildi aslında, ailemle geçirdiğim güzel dakikalardı özlediğim. Ben yine görüyorum ailemi ama çok özlüyorum çoğu şeyi.

19 yaşında üniversite için evden ayrıldım, ayrılış o oldu, bir daha kısa yaz tatilleri haricinde birlikte yaşadık sayılamaz.

Elbette ailemi özlediğim birlikte olsaydık dediğim oluyor. Ama anlık veya birikince, ziyaretlerine gidince veya onlar gelince o kadar birikmiyor. Hiç aynı şehirde yaşama özlemi duymuyorum ben mesela. Çünkü ne kadar ailem de olsalar ben olma yolunda yolların ayrılması gerekiyor.

Sık görüşmenize rağmen özlem bu kadar basıyorsa taşınmayı ciddi ciddi düşünün bence. Sonuçta biz ne desek boş, mutsuz olan sizsiniz
Hayır bunun bilincinde biriyim aslında mesela en son bayramda görüştük onlar ist da ben bursada ama .Bazen sadece haksızlık etmislik duygusu çöküyor herkes de durum böyle mi diye düşündün bende univden sonra direk evlendim iste

Eşim haşlanmış kemikli eti sevmez. Oysa annem bir yapardı ortaya dökerdi heryerimiz yağlana yağlana yerdik. İnanırmısın geçen gün buna oturup ağladım annemi aradım. Anne geleyim de yine bekarlıktaki gibi et pişirip yiyelim dedim. Mesele et değildi aslında, ailemle geçirdiğim güzel dakikalardı özlediğim. Ben yine görüyorum ailemi ama çok özlüyorum çoğu şeyi.

İşte tam da bu ...çoğu zaman aklıma öyle güzel anılar geliyorki anı kumbaramdan çıkartıp seviyorum resmen...eve nar almiyorum babam kadar güzel ayiklayamiyoruz.misafirim gelince annemi tam bir kahraman buluyorum hiç birşey eksiksiz hizmet ederdi ...gibi gibi bakiyorumda ne çok yanık eksik kalmış onlarında kalmıştır kesin diye habire düşünüyorum

Hayır bunun bilincinde biriyim aslında mesela en son bayramda görüştük onlar ist da ben bursada ama .Bazen sadece haksızlık etmislik duygusu çöküyor herkes de durum böyle mi diye düşündün bende univden sonra direk evlendim iste

Ama çok az görüşüyorsunuz gibi o zaman. Bursa İstanbul arası mesafe bile sayılmaz. Ben o kadar yakın otururken, haftasonu sinemaya bursaya giderdim, çocuğu anneme bırakıp eşimle sinemaya gider, akşam da arabaya doluşup eve dönerdik.

Bu kadar özlem fırsat olup da değerlendirememekten kaynaklanıyor olabilir mi?

İşte tam da bu ...çoğu zaman aklıma öyle güzel anılar geliyorki anı kumbaramdan çıkartıp seviyorum resmen...eve nar almiyorum babam kadar güzel ayiklayamiyoruz.misafirim gelince annemi tam bir kahraman buluyorum hiç birşey eksiksiz hizmet ederdi ...gibi gibi bakiyorumda ne çok yanık eksik kalmış onlarında kalmıştır kesin diye habire düşünüyorum
Nekadar ince ruhlusun hiç kaybetme bu özelliğini...

Sabah sabah gozlerim doldu... bende ailemin oldugu sehirden tayin istedim baya baya mesafe var bi uctab bi uca diyeyim. Belki hakkim yoktu hem beni hem cocugumu özlüyorlar bende onlari cok özlüyorum ancak orada olsam evliligimi oturtamayacaktim her firsatta annemlere kosacaktim buda bizi hırpalayacakti... hamd olsun herşeyde bi hayir vardir diyorum.

Ayrı şehir gurbet dedikleri zor birşeymis basarmaya çalıştığım bu süreçte benim gibi bir kaç insan daha görmek sevindirdi bir nebze olsun beni en azından vicdanım daha rahat

Ama çok az görüşüyorsunuz gibi o zaman. Bursa İstanbul arası mesafe bile sayılmaz. Ben o kadar yakın otururken, haftasonu sinemaya bursaya giderdim, çocuğu anneme bırakıp eşimle sinemaya gider, akşam da arabaya doluşup eve dönerdik.

Bu kadar özlem fırsat olup da değerlendirememekten kaynaklanıyor olabilir mi?

Şöyle ki annem kendine gel bir düzen oluşturmuş kurslara yazılmış filan kafasını dağıtıyor ne zaman ben gidip 1 hafta ya da iki gün tek kalsam kendini toparlayip kursa gitmiyor ben gelince boşluğa düşüyor sanki ya da bana öyle geliyor bu sebeple bayram doğumgünü bir arkadas dugunu gibi zamanlarda gidiyorum kargaşa sonrası hayatına güzel devam etmesi için ben niye bu kadar ince düşünüyorum bilmiyorum

Anne baba özleminden ziyade geçmişe özlem bu anlattığınız sanki. Ben de özlerim arada. Zaten "Nerede o eski bayramlar aah ah" a bağlamama ortalama 15 sene kaldı.

Keske bu kadar duskun olmasaydim annem ve babama hep derim bu konu aklima geldikce...
Bazı insanlar mesela haftada ayda bir arıyorlar ben yapamıyorum bazen bazı konularda uzlasamayip kızıyorum ama hiç trip yapamıyorum. .sonra trip yapma düşüncem bile olunca eh be kizim ne bencil bir insansın hem uzakta yaşamayi sectin üstüne birde trip yap kızına kusunce diye kendime bir ağız dolusu sitem ediyorum sonra bir ehlilik çöküyor biraz agliyorum.

Bazı insanlar mesela haftada ayda bir arıyorlar ben yapamıyorum bazen bazı konularda uzlasamayip kızıyorum ama hiç trip yapamıyorum. .sonra trip yapma düşüncem bile olunca eh be kizim ne bencil bir insansın hem uzakta yaşamayi sectin üstüne birde trip yap kızınca kusunce diye kendime bir ağız dolusu sitem ediyorum sonra bir ehlilik çöküyor biraz agliyorum.

Back
X