• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tereyağlı pilav ile özlem arasındaki o ince çizgi

bende saskinlikla okudum yorumlari
hic boyle seyler hissetmiyorum
ben bir bireyim ve cok uzun zamandir kendi ayaklarim uzerinde duruyorum , anne baba dostlar kardes vs uzaktaysa ozlenir tabi ama sadece ozlenir o kadar
ben mi garibim hic anlamadim

Bende bir an kendimi hayirsiz evlat ilan edecektim neredeyse!

Bencede evlilik yada daha dogrusu yetişkin olmayi bu kadar yeşilçama baglanmamasi lazim. Bende annemlerden uzagim fakat hiç suçlu hisetmiyorum yada aşiri özlemiyorum. Aksine eşimle mutluyum yada ne bilim bazen annemin yaptiklarinin bende yaptiğimin fark ettigimde gülerek aniyorum annemi, hatta ariyorum telefon ile.

Şimdiye kadar hiç özlemden dolayi agladigimi hatirlamiyorum mesela. Yorumlarda dolayisiyla banada cok tuhaf geliyor.

Evlenir evlenmez şehir degistirmek daha kolay sanki. Ben aynı sehirdeydim evlendigimde kızlarimi kucağıma aldığımda hem yanimdaydi annem babam ablalarim. Bir yıl oldu farklı bir şehre taşınalı alışamadım. Sanki hep geri donecekmisim orda ki evimde kaldığım yerden devam edecekmisim gibi geliyor. Tüm ailem hir arada bir ben uzaktayim ayrık otu gibiyim. 32 yaşındayım ama onlar yanimdayken şımarıklık hakkı olan bir kız cocuguydum şimdi ise...

Ben ailemin yasadigi sehirdeyim. Esimin ailesi komple memlekette. Bu seferde esim ailesini ozluyor bazen ona uzuluyorum :( sonra diyorum aksama kadar iste ben evdeyim birde ailem uzak olsa yalniz kalicam . en azindan o kafa dagitiyor diyorum. Ne bileyim yani illaki bir taraf eksik kaliyor ama yapacak birsey yok hayatin duzeni boyle

kızım da benden uzaklara gitse bencil olduğunu düşünürdüm :rolleyes: şaka bir yana hep uzaklarda olacak gibi hissediyorum.:KK61:

Ne zaman halka şeker görsem annem babamla yürüdüğüm sonrasında zafere ulaştığım halka şekerler geliyor aklıma, tereyağlı pilav ,Binadaki mayalı poğaça kokusu , vanilyalı kek kokusu hepsi herşey annem yapmış gibi annem babam gibi kokuyor bazen ortalik .

26 yaşındayım annem babam hayatta ALLAHA ŞÜKÜR ama 2.5 yıllık evliliğimde ilkkez bugün çocuk olmak istedim binadan girdiğimde aldığım yemek kokusu sonrası kapıyı yumruklayip karşılaşmak istedim sonra ağladım eve gelip .Hayatımın en zor kararını evlenip şehir değiştirerek yaptım ve sevdiğim adam için bir dakika düşünmedim bile bencillik mi yaptım aileme ? eşimi seviyorum onunla mutluyum ama bazen düşünüyorum ömürler günler eksiliyor ve ben yokum annemle babamın yanında. Sizde de benim gibi derin manevi düşünceler oluyor mu ?

Hayatta verdiğin en zor karar şehir değiştirmek ise o kadar şanslısın ki.
Umarım bunun farkına varırsın.

Kiyamam uzmek istemezdim Neden uzuldunuz ozlemler bitmedi ve teselli mi düştü bir süre sonra..?
En dogru tespit teselli düştü:)Eskiden di cok eskide kaldı,sanirim fazlaca büyüdüm,ya da büyumek zorunda kaldim diyelim....Bu hislerin kıymeti bilinmeli,yine de buradan bu durumda olanlara bir öneri;fazla da dert etmeyin...

Aradığınızda telefonun ucundan size seslenecek bir anne babanız var. Benim babam hayatta değil annemin de hem beden hem ruh sağlığı yerinde deil. Bazen o kadar ihtiyacım var ki derdimi paylaşacak bir anne babaya bir aile büyüğüne. Ama allah sağlık sıhhat versin. Bugünümüze de şükür. Nefes aldigimiz her gün bir umut.

Onlar analarının babalarının dibinde mi yaşamışlar?
Evet annem annenem yaşlı olduğu için sadece o bakıyor ay
Ben de kilometrelerce uzaktayım ailemden...
Aynı hisleri yaşıyorum çoğu zaman...hiç değilse iyi olduklarını biliyorum,hayattalar,sağlıklılar
Böyle dusunup teselli buluyorum

Psikoloğa gidiyorum , bu düşünceden siyrilmak ve aslında hayata karşı bu denli
Aradığınızda telefonun ucundan size seslenecek bir anne babanız var. Benim babam hayatta değil annemin de hem beden hem ruh sağlığı yerinde deil. Bazen o kadar ihtiyacım var ki derdimi paylaşacak bir anne babaya bir aile büyüğüne. Ama allah sağlık sıhhat versin. Bugünümüze de şükür. Nefes aldigimiz her gün bir umut.
Kıyamam, allah rahmet eylesin annenizede acil şifalar dilerim...

Bu kadar duygusallık beni darlıyor. Ailemi seviyorum, gorusuyoruz ama buyuduk. Kendi hayatimizi kurduk bunda ne var aglanacak?
Telefon ettiğimde birileri gitmiş oluyor kar oluyor kış oluyor gidemiyorum özel günlerde bulunmak istesem bulunamıyor filan içimde baya baya birikti her gün oturup aglamiyorum

Ben ailemin yasadigi sehirdeyim. Esimin ailesi komple memlekette. Bu seferde esim ailesini ozluyor bazen ona uzuluyorum :KK43: sonra diyorum aksama kadar iste ben evdeyim birde ailem uzak olsa yalniz kalicam . en azindan o kafa dagitiyor diyorum. Ne bileyim yani illaki bir taraf eksik kaliyor ama yapacak birsey yok hayatin duzeni boyle
Erkeklerde durum daha farklı sanki yani ozlemleri bir şekilde oteleyebiliyor sizin adınıza sevindim

Evlenir evlenmez şehir degistirmek daha kolay sanki. Ben aynı sehirdeydim evlendigimde kızlarimi kucağıma aldığımda hem yanimdaydi annem babam ablalarim. Bir yıl oldu farklı bir şehre taşınalı alışamadım. Sanki hep geri donecekmisim orda ki evimde kaldığım yerden devam edecekmisim gibi geliyor. Tüm ailem hir arada bir ben uzaktayim ayrık otu gibiyim. 32 yaşındayım ama onlar yanimdayken şımarıklık hakkı olan bir kız cocuguydum şimdi ise...
İşte insan daha çok hakkı varmis simarmaya gibi hissediyor... annem babam gelince bende simariyorum birazcikmesela gidip yeni aldigim herseyi gösteriyorum filan . Onlara aldıklarımı götürüyor böyle değişik bir his yemekler yapıyorum güzel olmuştu diye bir kaç kez üstüste soruyorum

Telefon ettiğimde birileri gitmiş oluyor kar oluyor kış oluyor gidemiyorum özel günlerde bulunmak istesem bulunamıyor filan içimde baya baya birikti her gün oturup aglamiyorum

Bizim ailemle sehirler arasi 3 saat mesafede valla bende her özel günde yanlarinda olamiyorum. Ziyarete bile bikac ayda bir gidiyoruz.

Herkes ailesini severde surekli bir aile bagimliligi olan biriyle dusunemiyorum kendimi. Mesela bir ihtimal yurtdisinda yasama durumumuz var. Olursa seve seve gidecegiz. Esim kalkip ben anami babami ozlerim burdan gitmem dese veya gittigimizde ailesi uzak diye icerlese, yaptigimiz herhangi bisey icin "bunu anamda severdi" diye buhranlara girse cidden deli olurdum.

Aile ziyaret edilir, gorusulur ama bir ayagi surekli ailesinde bagli biri cidden zor, ben daha kendi hayatina odakli ve bagimsiz olmayi seviyorum sanirim.

Ne zaman halka şeker görsem annem babamla yürüdüğüm sonrasında zafere ulaştığım halka şekerler geliyor aklıma, tereyağlı pilav ,Binadaki mayalı poğaça kokusu , vanilyalı kek kokusu hepsi herşey annem yapmış gibi annem babam gibi kokuyor bazen ortalik .

26 yaşındayım annem babam hayatta ALLAHA ŞÜKÜR ama 2.5 yıllık evliliğimde ilkkez bugün çocuk olmak istedim binadan girdiğimde aldığım yemek kokusu sonrası kapıyı yumruklayip karşılaşmak istedim sonra ağladım eve gelip .Hayatımın en zor kararını evlenip şehir değiştirerek yaptım ve sevdiğim adam için bir dakika düşünmedim bile bencillik mi yaptım aileme ? eşimi seviyorum onunla mutluyum ama bazen düşünüyorum ömürler günler eksiliyor ve ben yokum annemle babamın yanında. Sizde de benim gibi derin manevi düşünceler oluyor mu ?
Of bende evliligimin yaklaşık ilk bir yılında aileme ihanet etmiş gibi hissediyordum.
Örneğin eşimle gezip , eğleniyorsam hemen aklıma onlar geliyordu.
Birde şöyle düşünün anne ve babanız da ailesinden kopup bir aile kurdu ve siz oldunuz sizinde günün birinde bir bebeğiniz olduğunda daha iyi anlayacaksınız.Şuan ki hayatınıza daha iyi adapte olacaksınız.
Elbette ki kimse anne baba gibi olmuyor ama kendi aileniz oluyor.

Annenizin yaptığı kadar olmayabilir ama siz yapın mayalı poğoçaları, vanilya kokulu kekleri siz kokutun apartmanı.. :KK54:

ya anne ya da babası ölmüş olanlar? ya da anne, babası ağır hasta olanlar? onlar ne yapsınlar..
aileniz çok şükür yaşıyor , size düşense onları her gün arayıp yanlarında olduğunuzu hissettirmeniz.. gurbette olmak elbette zordur, ama emin olun daha zor acılar da var anne-babaya dair..

26 yaşındayım annem babam hayatta ALLAHA ŞÜKÜR ama 2.5 yıllık evliliğimde ilkkez bugün çocuk olmak istedim binadan girdiğimde aldığım yemek kokusu sonrası kapıyı yumruklayip karşılaşmak istedim sonra ağladım eve gelip .Hayatımın en zor kararını evlenip şehir değiştirerek yaptım ve sevdiğim adam için bir dakika düşünmedim bile bencillik mi yaptım aileme ? eşimi seviyorum onunla mutluyum ama bazen düşünüyorum ömürler günler eksiliyor ve ben yokum annemle babamın yanında. Sizde de benim gibi derin manevi düşünceler oluyor mu ?[/QU

Olmazm

olmazmı....
Bazen herşey anlamsız geliyor
Bu özlemin tarifi yok malesef...
Zara nın kızım diyor parçasını dinlerim arada dinledikçe ağlarım

Back
X