teyzemin ölümüne ben mi sebep oldum??

ben suçlumuyum sizce

• hayır kader bu ..eceli gelmiş. her kavga eden ölüyormu ?

OY: 72 49,3%
  • evet ona saygı göstermeliydin üzüntü kalbine vurmuş olabilir.

OY: 74 50,7%

• Ankete Katılan
    146
Allah rahmet eylesin

Teyzen hatali davranmis
Sana o sekilde bagirmamaliydi arkadasinin yaninda
Sonucta senin evin orasi
Annen kizabilir belki ama o abartmis

Sen de yasinim ugakligiyla karsilik vermissin

Kendini suclama
Allah rahmet eylesin

Ecel geldi ise bazı şeyler sadece bahane oluyor.öyle denk gelmiş.sizin de yaşınız büyük değilmiş.bu kadar kafaya takılacak bir tartışma değildir teyzeniz için de bence.Allah rahmet eylesin

yaşım küçüktü demişsiniz ama boyunuzdan büyük laflar etmişsiniz, anneniz de bu terbiyesizliğe seyirci kalmış.
olmuşla ölmüşe çare olunmaz ama hepiniz daha saygılı olabilirdiniz, cevabım evet sebep olmuşsunuz.

" ertesi gün bilmem nolduysa zaten 3 gün sonra evlerine döneceklerdi 1 gün daha kalıp döndüler "

şaka gibisiniz ! noldu acaba ?

Olay olduğu zaman tam da kızımın yaşında imişsiniz. Bizim evimize de yazın akrabalarım gelir kalır. Annem de ağır kalp hastası (by-passlı ve hala tıkalı damarı var). Benim kızım anneanne-dedesi geldiği zaman ergenliğin verdiği psikoloji ile bazen suratını düşürebiliyor. Ben o anda bile onu bir kenara çekip insanların evimizde misafir olduğunu ve anneannesinin hasta olduğunu söylüyorum. Kaldı ki bir de edepsizce bağırıp çağıracak.

Dayı-yengesi geldiğinde; bırakın dayısı yengesi bile "totomuz yer görmüyor, hizmetçi gibi ardınızda dönüp duruyoruz, biraz dikkat edin!" dediğinde çıt çıkartamıyor. Çünkü biliyor ki haklı...

Üstelik benimki bir evin bir kızı, ne iş bekleriz ondan, ne yardım.

Uzun lafın kısası;
1- Ağır sağlık problemi olan teyzenize bu şekilde davranarak onun üzülmesine ve hayatını kaybetmesine neden olmuş olma ihtimaliniz oldukça yüksek.
2-Sizden daha suçlu olan ise anneniz. Sizin teyzenize (kim olduğu önemli değil, evinizde olan misafir) bu şekilde bağırıp çağırma hakkını vermesi olaya çanak tutmuş.

Özgür, hakkını savunan bireyler yetiştirmek başka şey; şımarık-terbiyesiz bireyler yetiştirmek başka. Umarım bu olaydan ders alır ve siz daha düzgün çocuklar yetiştirmeyi başarabilirsiniz.

Suclusun
Sucssuzsun diyemem

Ama icine atip uzulmusse kederden gitmisse kardesim benim arkamda olmadi sustu oz yegenim bana neler dedi diyerek gitmistir Allah rahmet eylesin
Bir de sana hakkini helal etmeden gitmisse bu daha zor

Mezarina tekrar gidin
Cicek goturun sulayin
Helalik isteyin
Sizde hakkinizi helal edin

Komikk :)) eltiniz yanlış anlaşılmış konunuzu hatırladığım kadarıyla ruh hastasıydı kalp degil
Yoooo yanlış anlamadım tarzına gıcığım bir konu açmıştım beni tanımadan sizin gibileri ben iyi bilirim dedi bence komik kendi kötü kalp diyor ama birinin ölmesini belki ruhu ölür diyor neyse bura yeri değil ama adamına göre muamele çok baskın çıkmak istiyor gerçek hayatta da öyle olabileceğini alttan almak istemediğini tahmin ettim evet hasta annemi çantayla ezildi dedim kendi hep durumunun iyiliğinden bahşeder paramız yoktu taksi tutun dedi içime oturdu burda da konu sahibi gerçek mi bilemem sen öldürdün diyor benim annem de kalp hastası evet tarzına gıcık oldum bende tanımam kendisini sizin gibileri iyi bilirim dedi neyimi biliyormuş ve sinirli tutarsızlıklar bulduğum için türübüne oynuyor herkes onu alkışlasın istiyor.
Beğeni alsın kalp mı kırmış Umru değil
Gerçek hayatta o kadına da ben doprayım aile beni sevsin kimseyi sevemez diye böyle yaptığını düşünüyorum.
Kendi de beddua ediyor beddua çok kötü bir şey

banlanmayı göze alıp yazdım hayatımda bana çok kötülük yapanların beddua edenlere bile belki ruhu ölür demedim.
Sanal da olsa incitirsen incilirsin.

Son düzenleme:
Benimde teyzem diyemiceğim o şahısla tartışmam oldu kızı ve o şahıs yüzünden annem kalp krizi geçirdi asla affetmem ..

Sizinle yasadigi tartisma kalp krizini tetiklemistir. Ben olsam sizi suclardim.

Cunku babam da kalp hastasi azicik bir uzuntu ve srreste kalbi agrumaya başlıyor ve tetikliyor.

Ayrica 16 yasinda bir genc kiz nasil teyzesiyle bu sekilde konusabiliyor ?
Dahasi anneniz nasil izin verdi buna. Bastan sona hatalisiniz, siz de anneniz de.

başın sağolsun.. ecel diye bir olgu var.. şu anda vicdan yapıyorsan o zamanki davranışının doğru olmadığını zaten biliyorsun...
ben katılmıyorum yaşının çok da büyük olduğuna, 16 yaş çok mu büyük bir yaş sanki..
Sizler hiç mi ergen olmadınız? Zamanında bizim de verdiğimiz ters cevaplar, saygısızlıklar yaptığımız olmuştur..
benim de kızım yetişiyor, umarım kazasız belasız atlatırız

Üzgunum ama bence yanlis davranmissin evet ecel gelince yapacak hic birsey yok ama siz kadinin yaşli ve kalp hastasi oldugunu bile bile üzmussunz gecirdigi kalp krizinin tetikleyiciside bence tavriniz olmus. Kaldi ki 16 yas cok da cocuk bir yaş degil teyzeye hele hele hasta bir teyzeye nasil davranilmasi gerektigini bileceginiz yaştaymissiniz. Ayrica siz kadar annenizde suclu 16 yasinda tam deli çaglarinda ergenlikte olan bir genc kiza mudahale etmeliydi ilk etapta sessiz kalmasi teyzenizi daha cok üzmüstur. Allah rahmet eylesin diyelim. Zaten bir hak helal olayi varsa öbur dünyada annenizle sizle hesaplasacaktir orasi bilinmez biz bilemeyiz.

Ne kadar sinirlenirsen sinirlen ölüne de dirine de gelmem dememeliydin. Onlar orada misafirdi.. Kendi evinde sana kızılması karışılması kötü tabi kimse istemez.. Onun o gün öleceği kadarinde yazılıydı.. Siz sebep olmuş olabilirsiniz.. Bundan sonra da onun için hayır yapabilirsin.. Kuran okuyup ya da okutup hem ona hem de geçmişlerin ruhlarına hediye edip Allah'ım ben sebep olduysam affet diye dua edebilirsin.. Başınız sağolsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…