Tokalaşmak

Sen anlatamiyorsun, Ayrica kendinle cok celisiyorsun. Sevgilinin boyle davranislarina karisma hakkini kendinde goruyorsan zaten bosuna burda kimseye fikrini sormaya gerek yok. Insanlar yataklarini paylastigi esinin bile toplum icindeki davranislarina karismiyorlar bu aldatmaya egilimli davranislar degilse, sen fazla ucmussun. Kac yasina gelmis adamin toplum icinde, is yerindeki davranislarina mudahale edip onunla kavga etmek aynen de onu adam yerine koymamak oluyor, kusura bakma. Sevgilinin aklina, dusuncesine hakaret oluyor bu. Sanki karsinizda ufak bir cocuk var da onu engelliyorsun. Kimse sana hakaret etmedi konuda. Elestiri kaldiramiyorsun sanirim. Bu kadar insan ayni fikirde, asagi yukari ayni seyleri soyledi sana, neden acaba... Karsi dusuncelere tahammulun yoksa daha cok gerginlik yasarsin bu forumda o zaman. Gerci sen , sana dizi izletmeyen, seni dizideki adamlardan kiskanan birinin sevgilisisin, onun icin sizin iliskinizdeki hastalikli kiskancliklara fazla sasirmamak lazim. Bu iliskinin akibetini cok merak ediyorum, bizleri habersiz birakma :)

Tabii ki belirli çerçevede sevgililerimize karışıyoruz hepimiz. Ama insani, gayet seviyeli, resmi bir tokalaşmadan bahsediyorsun değil mi? İşte tuhaf olan kilit nokta burası. Senin sevgilin kimseyi küçümsemek için söylemiyorum ama dağdaki çoban değil ki (zira çobanların çevresinde resmiyet yapabileceği, ciddi bir ortam mevcut değil) okulda akademisyen anladığım kadarıyla. Bir eğitimcinin de tokalaşmayı seviyesizlik görmesini ben yadırgardım açıkcası. Bakın kaçtır diyoruz tokalaşıp bi'de öpse haklısın ama cidden çok abartı. Burda kimse birbirini tanımıyor, kimse de kimsenin kötülüğünü istemez. Böyle bir ilişki çok zor ayakta kalır. Diyorum ya sevgiliniz sizi çok seviyor olmalı.

Tokalaşmak, çok eski çağlardan beri günümüze kadar gelen bir adettir.
Karşılıklı olarak selamlaşmak ve dostluğu, iyi düşünceyi ifade eder.
Medeniyette ise, iletişim ağının başlangıcı, eşitlik ve iyimserlik anlamları yüklenir.
Şimdi siz bunun neyini sorun ettiniz anlamadım?
Açıkçası benimle resmi bir ortamda görüştüğünde tokalaşmayan birine bir daha selam vermem:)
Bu durum samimiyet değil, insanlıktır.
Ve tokalaşma olgusunun ortadan kalkması oldukça saygısızca bir durum ve görmezden gelme hareketi olur.
Bu açılardan sorunu bir daha değerlendirin derim.

Son düzenleme:
Konu sahibi hastalık derecesinde kıskanç bence , önceki konularınızda sevgilinizin küçük bir çocuğa aşırı ilgi göstermesi sizi oldukça rahatsız etmiş yanlış anlamayın ama sağlıklı ve normal bir durum değil bu.. Yanı soruyorsanız ..

Gereksiz kesinlikle... medeni insanlar selamlaşıp tokalaşabilir. Öpse belki bir derece haklısınız, fakat şöyle de bir şey var eğer aranızda güven problemi varsa değil tokalaşmak bakışmaları bile sizi rahatsız edebilir. Bence size yeterli güveni sağlayamamış veya tatsız bir tecrübe yaşatmış olamalı bunu onunla konuşun ve bundan utanmayın. Kıskanılmak hoş bir durumdur... hastalık derecesine varmadığı sürece.

ayy bende nefret ederim tokala$maktan, eger sevgilim elini uzatsa rahatsiz olurum ne gerek var diye, ama kiz uzattiysa elini uzatmamasi ayip olurdu

haklısınız tşkler yorumunuz için
evt kimse kimseyi tanımıyo ama akıllarına geleni savuruyolar gitsin

hayır güveniyorum kötü bi tecrübede yaşamadım çok şükür
sadece rahatsız oldum,bu tokalaşma bi iş toplantısında iş görüşmesinde olsaydı yine rahatsız olurdum ama kavga çıkarmazdım,sevmediğim bi insanla hareketleri gözüme batan bi insanla tokalaştığı için kavga çıkardım.

ben gayet iyi anlatmışım ama siz anlamamakta ısarar ediyosunuz öyle olmasaydı size gereken açıklamayı yaptıkan sonra hala aynı şeyleri tekrarlamazdınız.
çelişen nedir acaba?
evt sevgilime her konuda karışmaya hakkım var böylede olmalı,herkes ilişkisi farklıdır kimi hiç karışmaz kimi herşeyine karışır.
ben sormaya gerek duydum ki açtım konuyu kimseden zorla fikirde almıyoruz burada.
yorumları okumadan yazıyorsununz,okumayada mecbur değilsiniz ama bari ona göre yazın
hakaret sadece küfretmekle olmuyorrr abuk sabuk şeyler ima eden yani bana hakaret mesajlar var konuda,bu kadarda seviyesizlik olmaz.
eleştiri kaldıramasam karşı görüşte olan herkesle tartışırdım ama adam gibi yorum yapan herkese saygı duydum.tahammülüm olmasa insan gibi, abarttın haksızsın diyenlerin mesajını beğenmem tamam mı.kaç kere daha açıklamam gerekiyo.
mrk etmeyin habersiz bırakmam.

Son düzenleme:
evet rahatsız edici bir durum niye mi dersen erkekle kadının tokalaşması esnasında erkeğin baş parmağı kadının elinin baş ile işaret parmağının arasındaki yumuşak yere denk geldiğinde istem dışı etkileşim oluşurmuş bu bilimsel bir kanıt

Şaka mı yapıyorsun gerçekten.. tokalaşmaktan bahsediyoruz, iki insanın selam verme şeklidir birbirine kısmen… bir de tartışma konusu yapıyorsunuz. Siz kendinize mi güvenmiyorsunuz bu konu da erkek arkadaşınızı kıskanıyorsunuz, yoksa ona mı güvenmiyorsunuz saniyelik ten temasından neler olacağını düşünüyorsunuz. Şaşırdım kaldım.

şaka filan yapmıyorum
ben rahatsız oluyorum bu durumdan benim fikrim bu
insanlarında fikirlerini mrk etim şaşırmayın bu kadar
tşkler yorm için

Tokalaşmaktan rahatsız olduysan eğer, bıraz abartı bı durum olmuş bu
sonuçta hepımız medenı ınsanlarız değıl mı, kız elını uzatsa, senınkı karşılıksız bıraksa
hatunun elı öylece havada kalacak, sencede kötü bı durum değıl mı
ıçınden herıfe bak elını bıle uzatmıyor demez mısın..
Veya sen bı kız arkadaşının manıtasıyla tanışsan
elını uzatsan, adam uzatmasa, kendını kötü hıssetmez mısın o an...

Bende ışım nedenıyle hergün bınlerce ınsanla tokalaşırım
hatta erkeklerın totosunu ve daha fazlasını görürürm benım kı napsın ölsün ozaman

böyle herşeye takılmayın bence
ılışkınızı yıpratırsınız.
kıskanç tarafını bıraz törpülemeye çalış, ve sakın ama sakın erkek arkadaşına bellı etme
onlar bızım gıbı, ah canımmm kıyamam üzülmüş mesafemı koruyayım demez
hoşlarına gıder, zevk alırlar

açıkçası bende gereksiz yere tokalaşılması, öpüşülmesi vs. hoş karşılamıyorum. ama bu durumu tartışma boyutuna getirip aşırı bir tepki göstermekten yana da değilim. bence boş yere yüz göz olmaya hiç gerek yok.

(bu arada özelden mesaj göndermişsiniz ama şimdilik özel mesaj gönderme hakkım bulunmuyor)

normalde rahatsız olsamda bu kadar büyütmezdim aslında fakat tokalaştığı insana sinir olyorum
çok haklısınz belli etmemem lazım belli edince çok anlayışlı davranıyo ama önemli olan beni düşünüp ona göre mesafe koyması
tşkler seviyeli ve gzl yorumunuz için

ben özelden msj göndermedim bi yanlışlık mı oldu acaba

kesınlıkle abartıyorsun .bu huyundan vazgec yoksa ılıskınız cok zarar gorur .

işin dini boyutu için tokalaşmıyor olmak gerek,kıskançlık için değil..
dinen bakarsak olaya "alt tarafı tokalaşmak" diye bişey yok,ten teması kesinlikle yasaktır,iyi ki de öyledir..her açıdan da düşünmek lazım,hem bazı duyguları uyandırmamak,hem eldeki enerjiyi almamak,hem de kadesa nın belirttiği gibi hijyen bakımından,en güzeli temassızlık..

Son düzenleyen: Moderatör:

çok güzel açıklamışsnız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…