Tokalaşmak

Şuana dek duyduğum en hastalıklı sevgi belirtisi tokalaşmayı kıskanmak, ikincisi de tv dizilerini kıskanmak sanırım. Sizin ilişkinizde ikisi de varmış tam birbirinizi bulmuşsunuz, ayrılıp başka insanlarla olmaya kalkarsanız acayip boşluğa düşersiniz sakın ayrılmayın

Olayın dinle filan hiç alakası yok tamamen arkadaşın hastalıklı derecede kıskançlığı söz konusu. Yoksa direk lafa ben dini açıdan hoş karşılamıyorum filan diye girerdi din burada öylesine yazılmış bir şey işin özü farklı. Zaten sadece dini boyutu üzerinde durulsa burda kimse böyle yorumlar yapmazdı o arkadaşın dini görüşü, kendi inancı derdik tartışmaya son verirdik. Yine konu sahibinin eski konularına bakacak olursanız mevzu hastalık derecesinde bir kıskançlık olduğunu daha iyi görürsünüz.

Son düzenleme:
Olay dinle ilgili olsa bile, inanç kişinin kendisini ilgilendirir. Konuyla ilgili eşe dosta müdahale etmek ne kadar doğru.
İstemiyorsa kendisi yapmaz ama başkalarının ikili ilişkilerine karışmak (sıfat ne olursa olsun) üstüne kavga çıkarmak, hele ki iş yerinde, hadsizliktir bence.
Kimse çocuk değil değil mi?

Son düzenleme:
Başka derdiniz mi yok diye sorarlar insana:26: Bence de abartmışsınız. Öpmek, sarılmak tamam da tokalaşma? Bilemiyorum.

[
ben gereksiz buluyorum.elini uzatmayan insanın da kaba bi davranış sergilediğini düşünmüyorum karşımızdaki insanın hassiyetlerinin ne olduğunu bilemeyiz.

Güven Eksiliğinde var kıskançlıktan ziyade biraz beeencee

güven eksikliğim olsaydı elini tuttuğunda tahrik olacağını filan düşünürdüm.

Cam fanus işinize yarayabilir.

abartmayın.

Konu rica ediyorum fake olsunn.Kimse sevgilisi için böyle mantığını yitirmesin

fake değil üzgünüm

sinin gibi insanlar ne demek anlamadım?kimsenin ne yapacağını şaşırmasına gerek yok herkes herkese saygı duyarsa kimse ne yapacağını şaşırmaz

anlıyorum seni,

eline kadın eli değmemiş bi sevgili istiyorsun

beni anlamak çok mu zor bilmiyorum ki benmi anlatamıyorum kendimi

bazı dırımlarda bu laf doğru olabilir evt.ama öyle birşey yok ne yani ben ona buna bakıyorum sevgiliminde bakmasından mı korkuyorum.nasıl bi insan olduğumu biliyomusunuz ki böyle suçlayıcı birşey yazıyosunuz

inadına inadına aldatmak ne demek ?kusura bakmayın ama bu düşünce gerçekten hastalıklı bi düşünce.
abartmış olabilirim ama aldatan bi erkeğe hak vermek zaten onun gibi olmaktır bence
öyle bişey yapsa zaten arkama bakmadan giderim

ben bu saydıklarınızın hiçbiri için endişelenmedim zaten

Siz hiçbir erkekle tokalaşmıyor musunuz.Tokalaştığınızda tahrik mi oluyorsunuz da erkek arkadaşınız tokalaşınca rahatsız oluyorsunuz.Sevgili atalar ne demiş.kişi kendinden bilir işi

kusura bakmayın ama saçmalıyorsunuz ne demek tahrik olmak.illa konu sapıcak değil mi..neyse

Ayrıca bir yorumunuzda "o da kıskandığı için bana dizi izlemeyi yasakladı ama ben onu dinlemeyip izliyorum" demişsiniz, o zaman erkek arkadaşınız da sizi dinlemeyip tokalaşabilir.

ikisi çok çok farklı şeyler

evt bencede

Arkadaşlar söylemiş zaten bencede abartmışsın. Tokalaşmıyorum diyen arkadaşların iş yaşamı yok sanırım. Bir görüşmede tokalaşmak için uzatılan ele elinizi kasti uzatmazsanız yadırganır ve ayıplanırsınız. Eşiniz de iş ortamında tokalaşmış anladığım kadarıyla bence normalide bu

Bir de bu durumlarda biri elini uzatıp diğeri kaçırırsa daha çok dikkat çekiyor.İnsanın aklına hemen "elime dokununca ne hissedecek ki geri çekti" sorusu geliyor ki bence bu tokalaşmanın her anlamda sakıncasından (dini boyutuda dahil) daha kötü.

Başıma gelmişti elim öyle havada kaldı Salak salak bekledim En son sesli şekilde o zaman haremlik selamlık oturucaksın, kadın erkekli sosyal ortamlara girmiceksin demiştim kendi kendime duyulacak biçimde Çok kötü olmuştum sapık gibi

ya arkadaşlar ben inanamıyorum bazı yorumları okuyunca,ben buraya neden konu açtım yorumlarınızı fikirlerinizi merak ettiğim için hatta açtığım bazı konularda diyorum ki kızın bana abartmışsam ama çok farklı yerlere gitmiş konu,yok fanusa kapat yok tahrik mi oluyo..
ben ona güveniyorum güvenim olmasaydı zaten tahrik olduğunu filan düşünürdüm bunlar gelirdi aklıma hep
ama hayır sadece rahatsız oluyorum gereksiz görüyorum
size göre yanlışsam yanlışsın diyin eleştirin tabiki düşüncenizi savunun ama bi dozu var ben konulara yorum yaptığımda acaba konu sahibi üzülürmü kırılırmı diye iki kere düşünüyorum yazarken aynı hassasiyeti sizlerden de beklerden sözüm bi kaç kişiye tabii herkese değil..
şimdi diyelim ki ben dini açıdan tokalaşmayı uygun görmeyen biriyim adamın biri bana elini uzattı ben uzatmadım ayıp mı bu bence değil.elimi uzatmadığım insanda buna bozulacak yerde anlayış göstermeli diye düşünüyorum.

ya hadi bi toplantıda işle ilgili bi görüşmede olsa yine rahatsız olurdum ama en azından evt abartmışım derdim kendime ama o kadar gereksiz bi durumdu ki geliyosun odaya bişey sorcaksın senin odanda bi üst katta gel mrb de neden tokalaşmaya gerek duyuyosun.

Birkaç kişiden biri olarak şunları söylemek isterim:
Kendi rahatsızlığınızı elbette kendi ilişkilerinize yansıtırsınız, ancak bir başkasına (kim olursa olsun) bu konuda izin(!) sınırı çizmek onun zekasına, anlayışına hakarettir.
Şayet bu konu tokalaşmaktan hoşlanmıyorum şeklinde olsaydı, durum bana ters olsa da sizi eleştirmezdim.
Ancak siz bir insanın nerede nasıl davranacağı hususuna karışmış, üstüne kavga çıkarmışsınız. Üstelik bu insan iş güç, çevre sahibi biri.
Benim burada gördüğüm sorun tokalaşmak değil. Dışarıdan bakan biri olarak daha büyük bir probleminiz olduğunu söylüyorum

Son düzenleme:

tmam karıştım ama yabancı birine karışmadım ki hayatımda ki insana karıştım
evt haklısınız onun düşünmesi gerekir dün söyledim zaten kendisine benim sevgime saygın yok benim karşı olduğum şeyleri yapıyosun dedim.çok mecburi bi durum olsaydı kavga çıkarmazdım rahatsız olsamda ama o kadar gereksiz bi durumdu ki bu yüzden sinir oldum.

Bir bayanın tolaşmak için eliniz uzatmadan erkeğin eliniz uzatması görgü kuralına da aykırı fakat biri el uzattığı zaman geri çevirmek olmuyor, özellikle iş hayatında.
Sevgilinizde olması gerekeni yapmış o an.

Bunun için sevgilinizle tartışmanız çok gereksiz olmuş. Birbirinizi üzmeye değmez.

Bende kiziyorum...ama kiz elini uzattiysa birsey diyememistir sahsen benim esim once elini uzatan olmaz hicbirzaman..
Ama uyarabilirsin diyorm..

Bende kiziyorum...ama kiz elini uzattiysa birsey diyememistir sahsen benim esim once elini uzatan olmaz hicbirzaman..
Ama uyarabilirsin diyorm..

Ne diye uyaracak merak ettim? Ben mesela elimi uzattığım birisinin "kız arkadaşım hoşlanmıyor, lütfen bir daha benle tokalaşmayın" demesi durumunda o kişiyle merabalaşmazdım bile ve iş ortamımızdaki herkese de "bu sebepten dolayı görüşmüyorum kendisi ile" derdim.

Tokalaşmanın nesinden nasıl rahatsız oluyorsunuz anlamadım, ben de yabancılarla tensel temastan nefret ederim ama iş hayatında sürekli erkeklerle tokalaşıyordum, genelde elini uzatan da ben oluyordum, aklımın ucundan bile geçmezdi bunun kıskanılacak bişey olabileceği...

Eşim bana erkeklerle tokalaşma yasağı koysa hiç vakit kaybetmeden onu bir psikiatriste götürürüm...

Tansiyonu yükseltmeden yazışalım...

Mevzuya gelirsek, tokalaşmakta bir sorun yok bence, iş hayatında, günlük yaşamda zaman zaman herkesin yaptığı birşey, tokalaşmak üzere uzatılmış bir eli geri çevirmek nezaketsizlik olur.
İnsanların niyeti iyi olsun yeter ki, niyet iyiyse erkekle kadın tokalaşmış, merhaba demiş, sarılıp n'aber demiş sorun olmamalı...

Ama tokalaşmak mecburi bir durumdur zaten,toplu yaşamanın getirdiği mecburi durumlardan birisidir. Sanmıyorum ki kimse kimseyle aşırı zevk alarak tokalaşsın, sadece belli yakınlığı olduğu insanların elini sıksın,alışveriş yaparken ürün satan insanla konuşmak, elinden para üstü almak, çıkarken iyigünler, kolay gelsin vs. tarzı bir cümle kurmak gibi birşey tanıştırıldığın kişinin elini sıkmak. Enimin tokalamak için elini uzatan kadın şuanda hatırlamıyordur bile ikinizi de, siz boşu boşuna kendi kendinizi yiyorsunuz. Ve yine eminim ki o uzattığı eli havada bırakan birisini herkes hatırlar, o tarz bir alışkanlık sürdürerek iş yaşamında tutunmak pek mümkün olmaz.

Aaa pardon

Siz dizi izleyince orada erkekler var bakmanı istemiyorum diyen adamdı bu dimi

O zaman tokalaşmada kriz geçirmeniz lazım

Haklısınız, körler sağırlar birbirilerini ağırlar

Saygilarimla...

Ama siz de bana saygi duyun..
Sorunuza gelince;
Ben tokalasmiyorum diyerek yapabilir bunu...aciklama yapmak zorunda degil...ve bu sebeten dolayi benimle gorusmucek kisi zaten bunu soylemeden gorusmesin daha iyi..pamuk ipligine bagli dostluklari sevmiyorum...
( teyzemin oglu amcamin oglu her bayram mutlaka elini uzatir bana...daha uyarmadim...ama birgun uyarmayi dusunuyorum...)

yurtdısında avrupa'da bi erkeğin eşinin yabancılara dudaktan öpülmesi cok normal karşılanır.aynı şey de erkeğin başka bayanlarla opusmek normal. ( iğrenc yani )
ALlahtan bizde öle deil. sen ona şükret

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…