Yanlis benceBizde olmadı öyle gurur falan.
Babam ev hediye etti, benim memleketme yerleştik kira ödememek için. Gayet mutlu valla.
Hatta araba için bile yardım etmedi ailesi. Onda da babam yardım etti de aldık
Benim işime geliyor valla. İşleri düşemiyor bize. İnsanlar verdikçe istiyorlar çünkü.Yanlis benceo tabiiki memnun olur buarada durumu yoksa karsinin ok ama bi taraf neyi var sererkrn evladi icin diger tarafin kilini kipirdatmamasindan bahsediyorum ben. Sen evlatsin o boru mu
Belki sen haklisin, ama ben yediremezdim boyle bir durumuBenim işime geliyor valla. İşleri düşemiyor bize. İnsanlar verdikçe istiyorlar çünkü.
Aslında bu eşitlikçi bakış açısı da ataerkil bana göre. Kızın ailesinin durumu iyiyse neden eşitlik sağlasın ki? Benim babam mühendislikten emekli oldu, annem de çalışıyordu maddi durumları çok daha iyi eşimin tarafından. Bize ayrı ev de almadılar kiracılarını çıkardılar sadece. Ben de eşitlik beklemedim haliyle. Ataerkim düşünceden çok uzak olduğum için illa eşim yapacak o zaman saygı duyamam kafasında da değildim. Hiç sorun olmadı ondan.Belki sen haklisin, ama ben yediremezdim boyle bir durumubenim ailem ev vercek onlar kol saati. Esitlik olsun diye kabul etmezdim ben.. ama bu benim secimim olurdu tabii
Ben senin durumun icin demedim aslinda ozellikle.. yani dedim ya durumu olmaz karsi tarafin oluru vardir, fakirlik yokluk ayip degil... ama inan oyle insanlar varki kiz erkek tarafi farketmiyor cocuguna agac kovugundan cikma muamelesi yApiyor.Aslında bu eşitlikçi bakış açısı da ataerkil bana göre. Kızın ailesinin durumu iyiyse neden eşitlik sağlasın ki? Benim babam mühendislikten emekli oldu, annem de çalışıyordu maddi durumları çok daha iyi eşimin tarafından. Bize ayrı ev de almadılar kiracılarını çıkardılar sadece. Ben de eşitlik beklemedim haliyle. Ataerkim düşünceden çok uzak olduğum için illa eşim yapacak o zaman saygı duyamam kafasında da değildim. Hiç sorun olmadı ondan.
Ki uzun vadede ben zararlı çıkacağım bir işe girmem ben.
Yani şöyle biz iş dolayısıyla başka bir şehirdeydik. Orada kayınvalidemler yaşıyordu ve bizim kiramız yüksekti. Ev alsalar da benim oturmayacağım nispeten kenar mahalle semtten alırlardı. Halbuki atamayı halledip annemin memleketine dönersek kira ödemeyecektik. Annem bebeğime bakacaktı. Kardeşlerim kuzenlerimle aynı şehirde olacaktım. Ki diğer şehirde kalsam kayınvalidem bakacaktı. Saçma sapan bir kompleks yapıp bunları kaybetmek istemezdim. Dört sene oldu pişman olmadık hiç. Hatta eşim hep diyor kira ödememek ne güzel diye. Bu sayede aracımızı da aldık. Altınları ev kredisine saklamamıza gerek kalmadı.
Onlarda afedersin isin seyini cikaranlar. Sirf kadinlar ustun diyebilmek adina erkek cinsini eziklemek. Gercek hic ortamiz yok bazenBizim ülkemiz milim ilerlemiyor açıkcası benim hiç umudum yok. Düzelmez. Ben açık açık erkek çocuğu istemem erkek olursa doğurmam kız çocuk mükafat diyeni de gördüm ortası yok maalesef. Özellikle son zamanlarda sosyal medyada videolar dolanıyor düğün töreninde damat geline tokat atıyor dayanaklı olsun diyeymiş. Söyleyecek çok şey yok belki birkaç yüzyıl sonra belki
"Kiz gibi" yetistirmek islamla bagdastirilamaz bir tanimdir.Islamda insanin cinsiyetinin fitrati bozulmaz. Aksi durumlarda neler olabilir tahmin ediyorsunuz.Kiz gibi yazdiginiz nokta daŞuan hamileyim.
Allah nasip eder de Bi erkek evladım olursa kız gibi yetiştirmek istiyorum.
Yemek yapsın temizlik yapsın.
Kendi işini kendi görsün.
Çamaşır bulaşık yıkamayı bilsin.
Çünkü peygamber efendimiz böyle yapardı.
Benim örnek olarak aldığım rol model o.
Toplumumuz bu konuda çok eksik malesef
İslamiyeti benimsediğimiz için kültür ve din olarak bazı noktaları alıp bazılarını görmezden gelmişiz Türk milleti olarak.
Bu çok yanlış geliyor bana.
Eşimle bir şeyler öğretene kadar göbeğim çatladı.
Olur da kız evladım olursa tıpkı babamın bana öğrettiği gibi sıvı boya işlerini tamirat tadilat işlerini ayakta tek başına durmayı kendi parasını kazanmayı öğreteceğim.
Çünkü hz. Hatice annemiz böyle yapardı.
Tek başına çok zeki ve ticaret kadınıydı.
Brnim perspektifim bu arkadaşım.
Bu toplum anca gerçek manada İslamı benimserse cinsiyet eşitsizliğinin kalkacağına inanıyorum ben.
Veren kendinden verir, evlenecegin kisiyle böyle küçük hesaplara girme. Ona bakarsan adetlere göre düğünü erkek yapıyor,ev esyalarinin %60ını erkek alıyor. Ama düğün takıları kadına kalıyor. Bu da adaletsizlik. Bence masraflar bölüşülmeli takılar kv/kp değil evlenen ciftlerin "ortak"olmalı. Çünkü sadece kız tarafi ya da sadece erkek tarafi takmıyor.Belki sen haklisin, ama ben yediremezdim boyle bir durumubenim ailem ev vercek onlar kol saati. Esitlik olsun diye kabul etmezdim ben.. ama bu benim secimim olurdu tabii
Valla kucuk hesap dedigin seyler bazilarina gore kucuk hesap olmuyor. Kaldiki ozellikle soyluyorum okumadin bdnce sen, sma bir taraf evladi icin yirtinirken diger taraf duyarsizsa dedim..Herneyse ben zaten bu dugunu erkek yapsin taki kadina kalsin bilmem ne bunlari sevmiyorum. Aynen her iki tarafta elini tasin altina koyacak. Ama bak dedigim iki 2 taraf!Veren kendinden verir, evlenecegin kisiyle böyle küçük hesaplara girme. Ona bakarsan adetlere göre düğünü erkek yapıyor,ev esyalarinin %60ını erkek alıyor. Ama düğün takıları kadına kalıyor. Bu da adaletsizlik. Bence masraflar bölüşülmeli takılar kv/kp değil evlenen ciftlerin "ortak"olmalı. Çünkü sadece kız tarafi ya da sadece erkek tarafi takmıyor.
Onu ben dedim gerikafalı olduğum icin falan değil. O evler yapılırken cocukların 1 kr katkısı olmuyor ebeveynler sağken miras derdine düşülmemeli dedim. Çoğu üye kadin calismamis adam yapmis o senin hakkin dedi. Ama adam calisirken kadın da evde iş yaptım Evet kanunen hak korunuyor ama ben kendi ahlakıma göre yorumladım. Bu zamana kadar getirmisler bu zamandan sonra maddi bir sey olmasa da olur dedim. Bizimkiler daha yeni ev aldı ankaradan o evde şehirden dolayı abimle kardeşim oturacak. Bana niye ev almıyorsunuz benim atandığım yerden alın demedim. Diyemem de. Kime isterlerse ona alırlar onların parası. Cinsiyetcilik yaptıkları için değil cocuklarimiz orada diye aldılar. Bana bir sey demek düşmez.Kadina basbaya hakkin olan mirasi annene birak dediler. Annenin oturdugu ev ve 5 6 bin gibu geliri var. Isterse bu kirayi da alir erkek cocuguna yedirebilir ama sen alma diyen oldu.
Eee esin cok iyi biri ama ailesi maddi destek olmayacaklarmis. Evlenmeyecek misin ? Ailelerin yaptigi hesaplara karisilmaz onlar hediyedir zorunluluk değildir kimi yapmak ister kimi istemez. Sen karsindakine bakacaksin. Senin elini cebine attigin kadar o da atıyor mu ? Senin maasin 10bindir ona göre masraf yaparsin karsindakinin 3bindir o da ona göre masraf yapar. Bu esitlik değil afalettir.Valla kucuk hesap dedigin seyler bazilarina gore kucuk hesap olmuyor. Kaldiki ozellikle soyluyorum okumadin bdnce sen, sma bir taraf evladi icin yirtinirken diger taraf duyarsizsa dedim..Herneyse ben zaten bu dugunu erkek yapsin taki kadina kalsin bilmem ne bunlari sevmiyorum. Aynen her iki tarafta elini tasin altina koyacak. Ama bak dedigim iki 2 taraf!
Benim işime geliyor valla. İşleri düşemiyor bize. İnsanlar verdikçe istiyorlar çünkü.
Sen ya okumuyorsun ya da okudugunu anlamadin arkadasim. Kimisi dedim kimisi, cocuguna agac kovugundan cikmis muamelesi yapiyor dedim. Bu ne anlama geliyor biliyor musun? Onuda aciklayim miEee esin cok iyi biri ama ailesi maddi destek olmayacaklarmis. Evlenmeyecek misin ? Ailelerin yaptigi hesaplara karisilmaz onlar hediyedir zorunluluk değildir kimi yapmak ister kimi istemez. Sen karsindakine bakacaksin. Senin elini cebine attigin kadar o da atıyor mu ? Senin maasin 10bindir ona göre masraf yaparsin karsindakinin 3bindir o da ona göre masraf yapar. Bu esitlik değil afalettir.
Oturup kocanizla kavga edin demedim benayhh zenginin mali zugurtun cenesini olayi tamda bu ben olsam dedim yani ben ben bi taraf yaparken diger taraf yapmazsa imkani varken kabul etmezdim ailemin hediyesini
Onu ben dedim gerikafalı olduğum icin falan değil. O evler yapılırken cocukların 1 kr katkısı olmuyor ebeveynler sağken miras derdine düşülmemeli dedim. Çoğu üye kadin calismamis adam yapmis o senin hakkin dedi. Ama adam calisirken kadın da evde iş yaptım Evet kanunen hak korunuyor ama ben kendi ahlakıma göre yorumladım. Bu zamana kadar getirmisler bu zamandan sonra maddi bir sey olmasa da olur dedim. Bizimkiler daha yeni ev aldı ankaradan o evde şehirden dolayı abimle kardeşim oturacak. Bana niye ev almıyorsunuz benim atandığım yerden alın demedim. Diyemem de. Kime isterlerse ona alırlar onların parası. Cinsiyetcilik yaptıkları için değil cocuklarimiz orada diye aldılar. Bana bir sey demek düşmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?