Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği

Bizde olmadı öyle gurur falan.
Babam ev hediye etti, benim memleketme yerleştik kira ödememek için. Gayet mutlu valla.
Hatta araba için bile yardım etmedi ailesi. Onda da babam yardım etti de aldık
Yanlis bence o tabiiki memnun olur buarada durumu yoksa karsinin ok ama bi taraf neyi var sererkrn evladi icin diger tarafin kilini kipirdatmamasindan bahsediyorum ben. Sen evlatsin o boru mu

Yanlis bence o tabiiki memnun olur buarada durumu yoksa karsinin ok ama bi taraf neyi var sererkrn evladi icin diger tarafin kilini kipirdatmamasindan bahsediyorum ben. Sen evlatsin o boru mu
Benim işime geliyor valla. İşleri düşemiyor bize. İnsanlar verdikçe istiyorlar çünkü.

Belki sen haklisin, ama ben yediremezdim boyle bir durumu benim ailem ev vercek onlar kol saati. Esitlik olsun diye kabul etmezdim ben.. ama bu benim secimim olurdu tabii
Aslında bu eşitlikçi bakış açısı da ataerkil bana göre. Kızın ailesinin durumu iyiyse neden eşitlik sağlasın ki? Benim babam mühendislikten emekli oldu, annem de çalışıyordu maddi durumları çok daha iyi eşimin tarafından. Bize ayrı ev de almadılar kiracılarını çıkardılar sadece. Ben de eşitlik beklemedim haliyle. Ataerkim düşünceden çok uzak olduğum için illa eşim yapacak o zaman saygı duyamam kafasında da değildim. Hiç sorun olmadı ondan.
Ki uzun vadede ben zararlı çıkacağım bir işe girmem ben.
Yani şöyle biz iş dolayısıyla başka bir şehirdeydik. Orada kayınvalidemler yaşıyordu ve bizim kiramız yüksekti. Ev alsalar da benim oturmayacağım nispeten kenar mahalle semtten alırlardı. Halbuki atamayı halledip annemin memleketine dönersek kira ödemeyecektik. Annem bebeğime bakacaktı. Kardeşlerim kuzenlerimle aynı şehirde olacaktım. Ki diğer şehirde kalsam kayınvalidem bakacaktı. Saçma sapan bir kompleks yapıp bunları kaybetmek istemezdim. Dört sene oldu pişman olmadık hiç. Hatta eşim hep diyor kira ödememek ne güzel diye. Bu sayede aracımızı da aldık. Altınları ev kredisine saklamamıza gerek kalmadı.

Babama cok kızıyorum bu konularda. Beni kısıtlayabildiği kadar kısıtladı. Diğer iki kardeşim - bir kız bir erkek o kadar rahatlar ki tek başlarına istedikleri gibi seyahat ediyorlar kimse karışmıyor neyse ki ben de evlendim çıktım.

Bizim ülkemiz milim ilerlemiyor açıkcası benim hiç umudum yok. Düzelmez. Ben açık açık erkek çocuğu istemem erkek olursa doğurmam kız çocuk mükafat diyeni de gördüm ortası yok maalesef. Özellikle son zamanlarda sosyal medyada videolar dolanıyor düğün töreninde damat geline tokat atıyor dayanaklı olsun diyeymiş. Söyleyecek çok şey yok belki birkaç yüzyıl sonra belki

Ben senin durumun icin demedim aslinda ozellikle.. yani dedim ya durumu olmaz karsi tarafin oluru vardir, fakirlik yokluk ayip degil... ama inan oyle insanlar varki kiz erkek tarafi farketmiyor cocuguna agac kovugundan cikma muamelesi yApiyor.
Buarada ben herseyi erkek tarafindan bekleme taraftarida degilim buarada bi topic vardi burda, yazmistim fikirlerimi.

Onlarda afedersin isin seyini cikaranlar. Sirf kadinlar ustun diyebilmek adina erkek cinsini eziklemek. Gercek hic ortamiz yok bazen

Kadinlarimizin bunda cok rolü var.

Erkek ailesinden bilezik zincir bilmem kac gram kac ayar diye talepte bulunuyorlar. Resmen degerlerini bicip kendilerini satiyorlar. Erkek ailesi de kadinlari aldiklari bir mal olarak görüyorlar. Basbaya parasini odeyip aldiklari bir mal oldugunu dusunuyorlar.

Ben evlenirken bana tek kurusluk bir sey takilmadi. Hediyeler haric... Bilmiyordum bu tarz seyleri. Ama bir cok kadin arkadasim bana kucumser tarzda bakiyor. "Canim seni istemediler mi? Hic bilezik takmadilar?????" diyorlar hep. Ben bir cok kadinin bu alisveristen memnun oldugunu düşünüyorum.

Burda gecen konu vardi konusahibinin evi var. Annesi diyor ki kocani hazira alistirma ben bu evden kira alirim.
Uyeler de hep anneyi hakli buldu. "Anne kira alsin. Siz kiraya cikin" kadinlar kulubunde bile erkege tum maddi sorumlulugu yuklemek, kadini geride birakmak nasil favori bir dusunce sok gecirdim.

Kadina basbaya hakkin olan mirasi annene birak dediler. Annenin oturdugu ev ve 5 6 bin gibu geliri var. Isterse bu kirayi da alir erkek cocuguna yedirebilir ama sen alma diyen oldu.

Son düzenleme:
"Kiz gibi" yetistirmek islamla bagdastirilamaz bir tanimdir.Islamda insanin cinsiyetinin fitrati bozulmaz. Aksi durumlarda neler olabilir tahmin ediyorsunuz.Kiz gibi yazdiginiz nokta da ayni boyle baktim yaziniza.Oz fitratini bozmadan,cinsel kimligini zedelemeden,kizi kiz erkegi erkek gibi yetistirmemiz kafidir.Sevgili,saygili,saglikli ruh hali olan her birey zaten cins,tur aramaksizin sever,sayar,incitmekten cekinir.

Belki sen haklisin, ama ben yediremezdim boyle bir durumu benim ailem ev vercek onlar kol saati. Esitlik olsun diye kabul etmezdim ben.. ama bu benim secimim olurdu tabii
Veren kendinden verir, evlenecegin kisiyle böyle küçük hesaplara girme. Ona bakarsan adetlere göre düğünü erkek yapıyor,ev esyalarinin %60ını erkek alıyor. Ama düğün takıları kadına kalıyor. Bu da adaletsizlik. Bence masraflar bölüşülmeli takılar kv/kp değil evlenen ciftlerin "ortak"olmalı. Çünkü sadece kız tarafi ya da sadece erkek tarafi takmıyor.

Valla kucuk hesap dedigin seyler bazilarina gore kucuk hesap olmuyor. Kaldiki ozellikle soyluyorum okumadin bdnce sen, sma bir taraf evladi icin yirtinirken diger taraf duyarsizsa dedim..Herneyse ben zaten bu dugunu erkek yapsin taki kadina kalsin bilmem ne bunlari sevmiyorum. Aynen her iki tarafta elini tasin altina koyacak. Ama bak dedigim iki 2 taraf!

Kadina basbaya hakkin olan mirasi annene birak dediler. Annenin oturdugu ev ve 5 6 bin gibu geliri var. Isterse bu kirayi da alir erkek cocuguna yedirebilir ama sen alma diyen oldu.
Onu ben dedim gerikafalı olduğum icin falan değil. O evler yapılırken cocukların 1 kr katkısı olmuyor ebeveynler sağken miras derdine düşülmemeli dedim. Çoğu üye kadin calismamis adam yapmis o senin hakkin dedi. Ama adam calisirken kadın da evde iş yaptım Evet kanunen hak korunuyor ama ben kendi ahlakıma göre yorumladım. Bu zamana kadar getirmisler bu zamandan sonra maddi bir sey olmasa da olur dedim. Bizimkiler daha yeni ev aldı ankaradan o evde şehirden dolayı abimle kardeşim oturacak. Bana niye ev almıyorsunuz benim atandığım yerden alın demedim. Diyemem de. Kime isterlerse ona alırlar onların parası. Cinsiyetcilik yaptıkları için değil cocuklarimiz orada diye aldılar. Bana bir sey demek düşmez.

Eee esin cok iyi biri ama ailesi maddi destek olmayacaklarmis. Evlenmeyecek misin ? Ailelerin yaptigi hesaplara karisilmaz onlar hediyedir zorunluluk değildir kimi yapmak ister kimi istemez. Sen karsindakine bakacaksin. Senin elini cebine attigin kadar o da atıyor mu ? Senin maasin 10bindir ona göre masraf yaparsin karsindakinin 3bindir o da ona göre masraf yapar. Bu esitlik değil afalettir.

Maalesef değişse bile bizil görebileceğimizi sanmıyorum. Tüm suç eski yapının taa kaç yüzyıl öncesi yani. Onlar kadınları böyle görmüş kadınlar kabullenmiş bu zamana gelmiş. Çoğumuzun annesi de öyle düşünüyor. Bizden sonrası değişir heralde.

Benim işime geliyor valla. İşleri düşemiyor bize. İnsanlar verdikçe istiyorlar çünkü.

Asiri derecede ayni dusunuyorum. Eşimin ailesiyle yeni evliyken bazi sorunlar yaşadim ben acikcasi ve iyi ki paralari geçmemiş bize, iyiki birşey yapmamişlar. Kendileri de simdi bizden bisey isteyemiyor veya biz minnet durumunda olmuyoruz onlara.

Bir de benim ailem yapiyor, senin ki yapmiyor diye kalkip eşimle kavgaya tutuşmazdim asla. Eşim ne yapabilir yani yakalarina yapişcak degil ya anne babasinin.

Eşimin ailesi birsey yapmiyor diye kendi ailemin yaptiği, aldiği seyleri mevzu edip huzursuzluk yaratsam eşim o gunden sonra evimize ailemden gelen bir iğneyi dahi sokmaz heralde.

Karsi taraf birsey yapmiyor diye para, mal kavgasina tutuşacagima kendi ailemden birsey kabul etmezdim ben de olsam eşitlikse bu da eşitlik ama diger kavga gurultu yaomak cok cirkin seyler.

Sen ya okumuyorsun ya da okudugunu anlamadin arkadasim. Kimisi dedim kimisi, cocuguna agac kovugundan cikmis muamelesi yapiyor dedim. Bu ne anlama geliyor biliyor musun? Onuda aciklayim mi olay 3-5 olayi degil yani..

Oturup kocanizla kavga edin demedim ben ayhh zenginin mali zugurtun cenesini olayi tamda bu ben olsam dedim yani ben ben bi taraf yaparken diger taraf yapmazsa imkani varken kabul etmezdim ailemin hediyesini

Oturup kocanizla kavga edin demedim ben ayhh zenginin mali zugurtun cenesini olayi tamda bu ben olsam dedim yani ben ben bi taraf yaparken diger taraf yapmazsa imkani varken kabul etmezdim ailemin hediyesini

Yok kavga edin dediniz demedim. İpler kopar yazmiştiniz ya onun için dedim hani ip kopartmaya gerek yok.
İlla iki taraf yapmali deniyorsa bile taraflardan biri yapmiyorsa, digeri de kendi ailesinden kabul etmez en fazla.

Burda "benim ailem yapti, kaynanam nasil yapmaz yapmak zorunda" seklinde kavga edenleri de okuyoruz ya hani.

Uyenin kim olduguna dikkat etmemistim ama tek kisi degil 3 4 kisi ayni seyi soylemisti.
Ebeveyn sagken miras derdine dusmek baska bir sey. Hur iradesiyle insan kendi malini degerlendirebilir. 4 kardesiz annemin 1000 euro emekli maasi var hepsini okuyan kardesime ve bana verir mesela. Buna kimse karisamaz cunku kendi parasi, kendi karari. Hasta oldugunda ben bakiyorum, gezmek istediginde ben vakit ayiriyorum. O da bana veriyor.

Ancak baba ölmüs, kizina mal kalmis. Ne yapacagini annesine niye sorsun? Konu sahibi anne sagken annenin malina goz dikmiyor ki. Anne evladin malina goz dikiyor. 6 bin gelirim varken 9 bin olsun diye... zorda oldugundan da degil yani...
Ya mal bölünme rejimini bilmiyorsunuz, ya da asla anlayamayacagim bir kafa yapisindasiniz.

Ayrica evler yapilirken cocuklarin katkisi olmuyor kismina katılmıyorum. Eve giren para cocuklara harcanmak yerine yatirima ayriliyor. Eminim ki babalari evleri obur tarafa goturmek icin degil çocuklarına kalsin, rahat etsinler diye yapmistir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…