Hayır onlar da uzakta. Telefondan konuşuyorlar. Daha yeni 1 haftalığına gittiler yanlarına
e uzak da olsa gitmis bir hafta nenesinin koynunda uyumus, dedesiyle parka gitmis, cocugun hareketine gülmüşler, sarilmasina mutlu olmuşlar, cok sevip nazar okumuslar (klasik anane babaanne event) tabii ki bag kurmalari normal degil mi?
sizin cocuk da uzakta sanalda birsey.
sahsen ben kan bagina onem veren biri degilim. ayni kandanim diye kimseye ekstra sevgi duymam. sevgi dedigin bağ ile olur. ileride insallah boyle birsey yasamam ama cocugumun esi benle kavgali - gorusmez etmez, torunumun yüzünü kameradan kameraya goruyorsam, onda da ne soylesem eşi duyar kavga eder diye diken üstünde oluyorsam ne sevgi besleyecegim öyle toruna. ben de ortamlarda "seviyom hee" derim ama bir bag da hissetmem bence.
cocugunuz iki taraftan da sevilsin benimsensin istiyorsaniz, ileride dedesi de bisiklet alsin, büyüyünce cocukken beni severlerdi diye anılarını anlatsin istiyorsaniz siz de yollayin babasiyla bazen gitsin onlarla da bag kursun.
*benim de babamin tum erkek kardesleri dedemin yanındayken babam erken yasta sehir degistirmis babaannem dedem beni cok nadir gördü , Allah rahmet eylesin tabii de nasil benimle elinde büyüyen amcamin kizini ayni sevebilir? mümkün mü?
ananemle dedem de ilk iki cocugundan torunla icice, komsu olarak yasamislar, hatta bir donem ayni evde kalmislar. cocuklar sabah uyanip dedemin yatağına kosarmis
ama ben dogdugumda memlekete tasindilar emekli olup. Neredeyse hic anim yok iste misafir gibi geldiklerinde var ama o da misafir cocugu gibi sadece annem bkr yaz tatilinde bizi birakip dönmüştü, cocukluguma dair tek anım o zamandan ki hala sevgiyle hatirliyorum
ama yani bu dedem nasil diyebilir ki "tum torunlarimi esit seviyorum" mümkün mü?
vefat ettiginde kuzenlerim anlatti durdu "oyle bir dedeydi ki baba gibiydi, yok sunu yapti yok bunu yapti" bende çocukluğa dair ani vs yok.
sadece büyüdükten sonra zamanla bag kurduk. annemle de dedem öldükten sonra bkze taşındığı bir donem oldu o dönem oda arkadasi olduk, oda arkadaşlığımız kankaliga evrildi beraber tatile ciktik vs, esimi bile herkesten gizlemistim ilk onla tanıştırdım:)
ama daha cok anilarim olsun, cocuklugumda da hatırladığım seylerim olsun isterdim . sizin de derdiniz neyse sizinle alakali. birakin da babasi götürsün arada - onlarla da bag kursun..
yoksa bir ömür hem siz sinir olursunuz böyle hem de cocuğunuz büyüyüp birseyleri anlayinca kiymetsiz torun oldugunu anlar üzülür