gülencim yumurta sayına sevindim artık biraz rahatlamışsındır. hihoyyyt inşallah hpsi de çoook kalitelidir canım.
bugün ben de doktor oktor dolaştım. sonuç şöyle :
bugün 3 dr dolaştım. geçen haftaki ile toplamda 4 etti.
ilki brüksel
tüp bebek ben daha birşey demeden histeroskopi dedi ve ben yapışıklık var rahimde deyince rahim filmine bakıp her türlü yapışıklık kimyasal gebelik veya düşük nedeni dedi acil yarın histeroskopi ve 3000 lira sonraki ay da kısa protokol başlarız dedi onu eledim.
bu sabah ist cerrahi sami bey yapışıklık kimyasal gebelik nedeni değildir dedi (mail ile bir prof da bunu demişti) sizin durumunuzda şart gözükmüyor isterseniz yaparız ama çok şey değiştirmez dedi. muayenede uzun uzun rahmin durumunu açıkladı. 1-2 ay daha ilk tüpün etkileri geçsin eylül gibi gelin dedi. kısa protokol ve menagon kullanacağım dedi. diğer ilaçları sordum. gonal f pureon gibi. sizin gibi rezerv azlığı olanlara monegon daha iyi dedi. ilk tedavimdeki fostimon için de aynı grup ilaç (monegon ile) ama monegon daha iyi dedi.
ist tüp bebek merkezi aret kamar yapışıklık kimyasal nedeni değil sizinki çok önemli değil histeroskopi gerekli değil dedi. 2 ay sonra yeniden yapabiliriz. ama isterseniz bir sonraki ay 2. 3. gün gelin. eğer yumurta sayınız falan iyiyse hala ilk tüp bebek tedavisinin etkilerinden dolayı, folikülleri kaçırmamak için yapabiliriz dedi. ilaç gonal f dedi (zaten kılinikte kocaman reklamı vardı). fostimon menegon sordum. fostimon olmamış zaten dedi. gonal f daha etkili ve yeni ilaçtır ama pahalıdır sizin durumunuzda fiyatı için diğer ilaçla monegon gibi dengelerim dedi.
son memorial histeroskopi için kararsız kaldı ama sonra muayene edince yine de yeni tedaviye başlamadan tanısal amaçlı yapalım dedi (2000 lira bunlar beni koçun veya sapancının akrabası sanıyor). sizin antral folikül sayınız yaşınıza göre çok iyi (adet 23. gün 5 adet sağda antral 1 tane de gelişmiş 5 adet de solda antral folikül vardı) uzun protokol uygulayacağım. adet olunca 21. gün lucrin ile başlaylım sonra da 2 ilaç (başka şeyler sorduğum için artık isimlerini soramadım) ile devam ederiz dedi. ilk tedavim için sanırım etik değil diye açık açık doktorunuz tuhaf iyi netice alamadığı halde sonun kadar fostimon ile devam etmiş diyemedi ama bununla iyi netice alamamışsınız ben uzun protokolle daha başarılı olacağımıza inanıyorum size inşallah 3 hatta 4 embriyo yerleştiririz dedi. ben de tabii 5 tanede yerleştirebilirsiniz yeterki o kadar döllensin dedim.:roflol:
uzun anlatım ama durumun anlaşılması için sonuçta türkiye nin en iyi tüp bebek merkezleri ve hepsi başka telden çalıyor. ben tek farklı şey söyleyen olduğu ve cerrahi sami bey gibi uzun muayene yaptığı ve açıkladığı için memorial hale hn i seçtim. o olmasa sami beyi seçecektim. sadece haftaya hale hanımı arayıp madem şart değil histeroskopi yapmasak ben de 2000 lira daha vermesem diyeceğim hayırlısı :Saruboceq: