Aynen onu demek istedim nasıl anlaşıldı bilmiyorum ama? Demek istediğim şu biz çok çektik birsürü iğneler yedik,hormonlar aldık. Korktuk ağladık dua ettik bazen umut ettik bazen vazgeçtik. Yani hani annelil zor ya hani 9 ay bile çok büyük bi emek ya bizim analığımız daha evlatlar rahmimize düşmeden başladı bence.Ben orada şunu demek istediğini düşündüm arkadaşın: Daha iyi bakarız anlamında değil de, daha çok çekilen bu zahmetten dolayı fazlasıyla hakediyoruz gibi...
Sizin ifade biçiminizde rahatsız edici bi taraf var oda bizleri genellemeniz dahası da yargılamanız.sizin gibi hissetmek yada düşünmek zorjnda değiliz bizler burda acılarımızı sıkıntılarımızı eşlerimizle dahi çoğu zaman paylaşamadığımı duygularımızı paylaşarak rahatlıyoruz.bir nevi grup terapisi. Kadın dayanışması.ayrıca bizleein birilerini suçladığımızı sölemeniz çok tuhaf.gerçekten dört yıldır bu forumda ilk defa böle bi şeyle karşılaşıyorum.yetersizlik kelimesini de size aynen iade ediyorum. Allah bizlere zorlu ve uzun bir yol belirledi hepsi bu.gül bahçeleriyle bezeli bir yol diilDaha fazla da haketmiyoruz,haketmek diye birsey de yok aslinda.Bedrnimiz ya da esimizin bedeni cocuk yapmaya yetersiz,bunda ne bizim ne de 3-5 tane cocugu olup sigara icip cocuguna duzgun bakmayan vs kotu anne kavramindaki insanlarim sucu var.Herkes kendi hayatini yasiyor,nasil biri cok zeki basarili olup prof oluyor biri ilkokulu zor bitiriyor.Ayni sekilde bakiyorum ben zeka kapasitesi gibi rahim yumurtalik testis hormon kapasitesi var,hepimizin eksik ve fazlaliklari var.
Tamam elimizden geleni yapip tedavi olup her sansi yolu deneyelim ama olmazsa da hayati zindan edip su ölümlü dunyayi kendimize ve esimize zindan etmeyelim derim ben.Bunlar benim fikrim tabiiiki
Ben demek istediğimi anlatamadım aslında belki içinde bulunduğum pskolojiden☺ Bu yaşadıklarımız asla bir ceza değil herkes bir şeyle imtihan oluyor benimki de bu diyorum. Yaptığımız sadece sebeplere yapışmak takdir Allah'ın. Ben sadece çektiklerimizi anlatmak istedim. Bizim anneliğimiz çocuk doğmadan başlıyor. Fedakarlıklarımız daha onlar embriyo iken başlıyoDaha fazla da haketmiyoruz,haketmek diye birsey de yok aslinda.Bedrnimiz ya da esimizin bedeni cocuk yapmaya yetersiz,bunda ne bizim ne de 3-5 tane cocugu olup sigara icip cocuguna duzgun bakmayan vs kotu anne kavramindaki insanlarim sucu var.Herkes kendi hayatini yasiyor,nasil biri cok zeki basarili olup prof oluyor biri ilkokulu zor bitiriyor.Ayni sekilde bakiyorum ben zeka kapasitesi gibi rahim yumurtalik testis hormon kapasitesi var,hepimizin eksik ve fazlaliklari var.
Tamam elimizden geleni yapip tedavi olup her sansi yolu deneyelim ama olmazsa da hayati zindan edip su ölümlü dunyayi kendimize ve esimize zindan etmeyelim derim ben.Bunlar benim fikrim tabiiiki
Yaaa tabiki iyiniyetli dedigini biliyorum ama herkesin bu kadar uzulup yipranmasina cok uzuluyorum.Ben tedaviyle bu foruma uye oldum ve bilgi alisverisini seviyorum ama herkesin bu ugurda bu kadar uzulup stres yapmamasi gerekmrsine ragmen stresten mahvolmasina dayanamiyorumAynen onu demek istedim nasıl anlaşıldı bilmiyorum ama? Demek istediğim şu biz çok çektik birsürü iğneler yedik,hormonlar aldık. Korktuk ağladık dua ettik bazen umut ettik bazen vazgeçtik. Yani hani annelil zor ya hani 9 ay bile çok büyük bi emek ya bizim analığımız daha evlatlar rahmimize düşmeden başladı bence.
Ben cok net anlattim ama bu benim fikrim.Tabiiki isteyen hep negatif dusunup uxuntu icinde yasayip en cok ben hakettim ne kotu anneler var vs diye de yasayip hayati kendine zehir edebilir.Herkesin kendi secimi.Sizin ifade biçiminizde rahatsız edici bi taraf var oda bizleri genellemeniz dahası da yargılamanız.sizin gibi hissetmek yada düşünmek zorjnda değiliz bizler burda acılarımızı sıkıntılarımızı eşlerimizle dahi çoğu zaman paylaşamadığımı duygularımızı paylaşarak rahatlıyoruz.bir nevi grup terapisi. Kadın dayanışması.ayrıca bizleein birilerini suçladığımızı sölemeniz çok tuhaf.gerçekten dört yıldır bu forumda ilk defa böle bi şeyle karşılaşıyorum.yetersizlik kelimesini de size aynen iade ediyorum. Allah bizlere zorlu ve uzun bir yol belirledi hepsi bu.gül bahçeleriyle bezeli bir yol diil
Ben tüp bebek yaptırdığım merkezin pskoloğuyla da görüştüm. Kendimi hırpaladığımdan değil bu süreci nasıl daha rahat atlatırım diye. Ve şunu öğrendim aslında bu süreçte negatif olan denemelerde bizim yaşadığımız normal bir kayıpmış. Yani pskolog bana negatifi öğrendiğinde üzülmen çok doğal çünkü sen aslında bebeklerini kaybettin dedi. Yani üzülmek aslında çok doğal sadece yeniden ayağa kalkabilmek lazım,vazgeçmemek lazım. Allahtan istemek vazgeçmemek umudu yitirmemek lazım. Benim şahsi fikrimce biz bir çok insandan daha şanslıyız. Yaradılıştaki bu mucizeyi görmek kaç insana nasip olur? Yani bu benim şahsi fikrim tabi.:)Yaaa tabiki iyiniyetli dedigini biliyorum ama herkesin bu kadar uzulup yipranmasina cok uzuluyorum.Ben tedaviyle bu foruma uye oldum ve bilgi alisverisini seviyorum ama herkesin bu ugurda bu kadar uzulup stres yapmamasi gerekmrsine ragmen stresten mahvolmasina dayanamiyorum
Bu yuzden yazdim yukardaki yazilari,yetersiz degiliz sadece hayat sans genetik fizyoloji bir suru faktorle olmamis,olmuyor ya da insallah olacak.Ama bu surecte hayati da yasayalim,olursa mucize bebeklerimiz olsunlar,olmazsa da nasip kismet ve hayatin diger guzelliklerini de kacirmayalim diyorum
Bak benim de bugun agrim oldu ve adet agrisi mi diye bi an uzulup agladim bile,ben uzulmekten bahsetmiyorum.Bu zorluklari yasadigimiz icin en iyi ben anne olurum en cok benim hakkim zaten vs seklinde bir yuk uzerime almak istemiyorum.Zaten zor oluyor,olursa tum cevrem yardim etsin buyutelim,olmazsa da baska faydali seyler yapip kendime ya da cevreme faydam olsun istiyorum.Mesela bir cocuk okutayimBen tüp bebek yaptırdığım merkezin pskoloğuyla da görüştüm. Kendimi hırpaladığımdan değil bu süreci nasıl daha rahat atlatırım diye. Ve şunu öğrendim aslında bu süreçte negatif olan denemelerde bizim yaşadığımız normal bir kayıpmış. Yani pskolog bana negatifi öğrendiğinde üzülmen çok doğal çünkü sen aslında bebeklerini kaybettin dedi. Yani üzülmek aslında çok doğal sadece yeniden ayağa kalkabilmek lazım,vazgeçmemek lazım. Allahtan istemek vazgeçmemek umudu yitirmemek lazım. Benim şahsi fikrimce biz bir çok insandan daha şanslıyız. Yaradılıştaki bu mucizeyi görmek kaç insana nasip olur? Yani bu benim şahsi fikrim tabi.:)
İşte ben aslında senin anladığın şeyi demek istemedim. Türkçe nin cilveleri birde yazı dili zordur duyguları vermek için. Annelik konusunda iddam olamaz zaten nasıl bir anne olucam bilemem. Hani annelerimiz bize der ya seni 9 ay karnımda taşıdım sana sütümü verdim vs. Bu cümleler emek cümleleri çok kıymetli cümleler. İşte bizim o emeklerimiz çok erken başladı. Yani kendi adıma konuşayım ben 5 yıldır evlat için emek veriyorum hem maddi hem manevi. Yani biz daha bir emek veriyoruz çocuğumuz yokken bile biz anneyiz bence. Yoksa daha çok hak ediyoruz biz demek istemedim aslında yanlış ifade ettim. Neyse hormonlarımızdan heralde yanlış anladık☺Bak benim de bugun agrim oldu ve adet agrisi mi diye bi an uzulup agladim bile,ben uzulmekten bahsetmiyorum.Bu zorluklari yasadigimiz icin en iyi ben anne olurum en cok benim hakkim zaten vs seklinde bir yuk uzerime almak istemiyorum.Zaten zor oluyor,olursa tum cevrem yardim etsin buyutelim,olmazsa da baska faydali seyler yapip kendime ya da cevreme faydam olsun istiyorum.Mesela bir cocuk okutayim
Istiyorum,esimle yalniz da olsak huzurlu yaslanayim istiyorum.Ve en onemlisi cevremde olabilecek huzur bozmak isteyip cocuk vardi yoktu soracak dedikoduculara,kimseye firsat vermemek istiyorum.
Bence de,sarilip barisalim:)İşte ben aslında senin anladığın şeyi demek istemedim. Türkçe nin cilveleri birde yazı dili zordur duyguları vermek için. Annelik konusunda iddam olamaz zaten nasıl bir anne olucam bilemem. Hani annelerimiz bize der ya seni 9 ay karnımda taşıdım sana sütümü verdim vs. Bu cümleler emek cümleleri çok kıymetli cümleler. İşte bizim o emeklerimiz çok erken başladı. Yani kendi adıma konuşayım ben 5 yıldır evlat için emek veriyorum hem maddi hem manevi. Yani biz daha bir emek veriyoruz çocuğumuz yokken bile biz anneyiz bence. Yoksa daha çok hak ediyoruz biz demek istemedim aslında yanlış ifade ettim. Neyse hormonlarımızdan heralde yanlış anladık☺
Benim bu gün 6.günümdü. sabah beri su içtim sonra birden test yapma isteği geldi ama çok afedersin idrarım su rengiydi gebe olsam bile çıkmaz yinede yaptım tabi negatif. 6.gün çok erken ama bence yap eğer kendini üzmeyeceksen en azndan içinde seni sürekli test yapmaya iten o dürtüden kurtulursun. Yani bende öyle oldu. Testten 2 saat sonrada leke geldi bendeNeyse esas olayi yazayim ben yarin sabah yani 6. Gun erken idrar testini yapacagim.Negatifse uzulmeyip ertesi gun gene yapacagim.Cok erken oldugunu biliyorum ama engel olamiyorum.6. Gun yapip pozitif goren var mi?
Sabah ilk idrarla yapacagim.Benimki 5. Gun embriyosu seninki kacinci gundu,aklimda tutamiyorum,daha once sorduysam kusura bakmaBuarada instagramda bi grup vardı orda bir bayan 5.güm embriyosu 6.gün idrarda pozitif görmüş resmini atmıştı. Hemde normal test erken değil. Ama anladığım şu ki her durum her bünyede değişiyor. İnşallah pozitifi görürsün
Benimde 5.gün 2 adet. İlkide 5.gündü 2 adetti ama tutmadı. Doktorlarda çok umutluydu ama nasip değilmişSabah ilk idrarla yapacagim.Benimki 5. Gun embriyosu seninki kacinci gundu,aklimda tutamiyorum,daha once sorduysam kusura bakma
Yarin sabah ilk idrarla bi yapalim bakalim,bi de az su icelim aksam,bhcg yogunlugu yuksek olsun insallah.Bu sefer olur umarim stres yapmamaya calisBenimde 5.gün 2 adet. İlkide 5.gündü 2 adetti ama tutmadı. Doktorlarda çok umutluydu ama nasip değilmiş
İnşallah. Ben belki yarın yapmam öteki güne yaparım bakalım kanamam yarın ne olur. Senden hayırlı haber gelir inşallah bana da umut olur.Yarin sabah ilk idrarla bi yapalim bakalim,bi de az su icelim aksam,bhcg yogunlugu yuksek olsun insallah.Bu sefer olur umarim stres yapmamaya calis
Bana estrofem tablet,coraspin,folic asit ve progestan igne verdilerKizlar transferden sonra kan testine kadar kullanilmasi gereken bir ilac yada dr kontrolu gerektirecek bir sey var mi? Yani dr.a gidiyor muyuz o 12 gun boyunca yada herhangi bir tedavi gerekiyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?