Transfere geri sayim

Bu guzel haber bu konuyla ilgili bende bilgi almak isterim ilen varsa yazsin lutfen
İlk tup bebek denemesini yapan ve sadece polikistik over sendromu olan biri olarak anlatabilirim. Neticede tedavi kisiden kisiye farklilik da gosterebilir.
Sevgili sncsnc Oncelikle benim de adetim 1 hafta erken gelmisti ama sadece lekelenme seklinde oldugu icin doktorum gercek adet kanamasinin baslamasi gerektigini anca o sekilde rahim ici kalinliginin optimal seviyeye gelebilecegini soylemisti. Tedaviye baslayacagimin heyecani yuzunden erken regl olmusum.
Benden doktorum regl oncesi birkac test istedi onlari yaptirdim. Bunlar amh, prl ve troid di. Sonuclar bormal cikinca klasik reglnin 2. Gunu gittim. 10-12 gun surecek olan ilac tedavisi de boylece basladi. İlk birkac gun sadece yumurta cogaltici igne yaptim (tam olarak kac gun oldugunu hatirlayamadim bir anda insan ne cabuk unutuyor ama sanirim 3-4 gun kadar) daha sonra yumurtanin otomatik olarak catlamasini engellemek icin bir igne daha kullanmaya basliyorsun. Birini oglen digerini aksam gibi dusunebilirsin. Bu arada duzenli olarak kontrol altindaydin hafta 3 gun muayene olup yumurtalarim kontrol edildi. Yumurtalarin 18mm olmasi bekleniyor. Bu da kisiden kisiye degisebilor diye dusunuyorum. Benim 12 gun surdu boylece. En son tamma yumurtalar istenen buyukluge ulasti dedihinde igneleri biraktim ve 2 gun sonra yumurta catlatma ignesini yaptim. Bu igneyi doktorun dedigi saatte yapman cok ama cok onemli cunku yumurta toplama yani opu islemi buna bagli. Catlatma ignesi yaptiktan 36 saat sonra opu yapiliyor ve yumurtalarin toplaniyor. Benim sadece sag yumurtaligim tedaviye cevap vermis ve 8 tane yumurtam olusmus. Minik bir genel anestezi ile yaklasik 15 dakikada toplaniyorlar 1-2 saat dinlendikten sonra eve gidiyor, istirahat ediyorsun. Opu gununde benim agrim oldugu icin ben evde yattim. Alinan yumurtalar ve senden yumurta alinirken esinden es zamanli alinan spermler bu surecte dolleniyorlarve doktorun kararina gore 3 ya da 5. gun transfer ediliyorlar. Bana yasim(37) ve yumurta sayim nedeniyle 3. gun emriyosu transfer edildi.
Basta da degigim gibi ben hem ilk denememi yaptim hem de polikistik oldugum icin boyle bir tedavi oldum. Baska kisilerde farklilik olabilir

Gercekten farkli herkes icin bende polikistik var yasim 28 benimde embriolari dondurdular sidmi tekrardan adetimi bekliyoruz transfer icin benimde ilk olucak

Evet canım farklılık gösterebilir. Benim embriyolar dondurulmuştu. Adet oldum bugün transferi heyecanla bekliyorrum

sananesanane Dusuklerimin sebebini arastirdik canim esimle benim genetigimde sikinti cikmadi galiba kan pihtilasmasi oldugu icin.dustu.bide tabi.hersey nasip ben ilk cocuk dusundgumzde hemen hamile kalmistim snra dusurunce butun hormonlarim bozuldu 1.5sene tedaviden snra yne hamile kaldm.snra yne dsurdum uzerinden 1 sene gecti tedaviyle yne kaldm hamile yine dustu simdi 15 16 ay oldu hala hamile kalamadim . aslinda herkes erken diyor ama bilmiyorum hayirlisi olsun en azindan.bi kere muayne olayim belki gerek yok diyecek doktor o zaman kafam.rahat beklerim Rabbim.verene kadr ama klomensiz catlatma ignesi olmadan zor adet oluyorum cok uzattim pardon:) mesajin icin tesekkur ederim

Valla ben ilk tup bebegimi 21 yasimda yaptirdim bence nekadar erken okadar iyi yas faktorude onemli cunku
Evet canim aslinda bi bakima erken yas daha iyi dusunuyorum bu arada hayirli olsun insallah hayirlisyla kucagina alirsin canm benim valla umudum oldun insallah bizimde tutar .

Yani aslinda bende hemen girismek istemiyorum korkuyorum.ve cok heyecan yapiyorum.dusundukce 6 aydir klomen catlatma ignesi tedavisi gordum sabahin korunde doktora gitmekten sanirim sikildigim icin tup bebege daha bi yatkinim kisadan olsun diye cunku fazlasiyla yipraniyorum git gel . zaten doktorum yarin cagirdi son gunum yarn yumurtalarm catladimi.diye bakacak bu ay bitti yani daha da gitmicem hayirlisi ya hamile kalabiliyorum ama tedaviyle . tedavisiz bi kere oldu daha da normal yolla olmadi

Sen de haklisin ben de 3 ay yumurta catlatmayi denedim ama inan tup bebek sureci de psikolojik acidan hic kolay degil. Yasin daha gencken bence biraz daha notmal yollari deneyebilirsin ya da sadece cklomen'i

Kizlar biri bana desin ki bebeklerin tuttuysa su belirtiler olur bu belirtiler olur. Beklemek ne zor daha 10 gunum var test icin

Anladim ama senin sorunun hamile kalamamak degil dusuk allah gostermesin ama tup bebek yaptirip dusuk te olabilir ben iyice dusun derim

Sen de haklisin ben de 3 ay yumurta catlatmayi denedim ama inan tup bebek sureci de psikolojik acidan hic kolay degil. Yasin daha gencken bence biraz daha notmal yollari deneyebilirsin ya da sadece cklomen'i
Bana kalsa ben klomeni devam ederdim canim ama 6 ay sadece klomen kullanabiliyormusuz bide esim cocuk istiyor ama pek uzerine dusen gorevi yapmiyordu doktor catlatma ignesinden.sonra 2 gun iliski diyordu biz mesela iki gun ust uste zor yapiyoduk tam.yumurtlama zamaninda kesin bi tartismamiz cikiyor yumurtlama gecene kadr barismiyrdk tamam esimi de anliyorum cani insanin gercekten istemiyor zorla yapiyrz resmen . hayrlisi bakalim devlete git orda koydur tup bebegi diyor ama ben devlete nedense gitmek istemiyorun

Anladim ama senin sorunun hamile kalamamak degil dusuk allah gostermesin ama tup bebek yaptirip dusuk te olabilir ben iyice dusun derim
Simdi esim de devlete gidelim onlar daha iyidir diyor arastirma konusunda capa en iyisi mesela ama benim hic gidesim yok bilmiyorum kizlar valla kafam cok karisik . daha yaasim 23 diyorum ama.yasitlarim hepsi dogurdu buyuttu herkes ikinciye hamile insan ister istemez uzuluyor yani

Kizlar biri bana desin ki bebeklerin tuttuysa su belirtiler olur bu belirtiler olur. Beklemek ne zor daha 10 gunum var test icin
Ohh ne guzel ya herseyi atlatmissin 10 gun nedir ki gecer ya buraya bence fazla takilma psikolijini bozma herkesin bunyesi farklidir . ben 3 hamilelik gecirdim hic birinde belirtilerm ayni degildi namazini kil kuranini oku arkadasim Rabbim insallah hayirlisiyla nasip etsin hepimize

Lutfen oyle dusunme yasinda hicbirsey yok senin, bak ben 37 yasindayim

Amin hayirlisiyla insallah

AnlAdim canim allah hayirlisini versin bi gorun boyle adrt sorunun varsa ne kadar erken baslasan okadar iyi tabiki :)

Suan senin yerinde olmak icin sabirsizlaniyorum bunu dusun ve sabret:)
Butun tedavi su gibi akip gececek ama su 12 gun hic gecmeyecek. Razi oluyorsun tabii, ben gergin stresli ya da sıkıntılı degilim bu surecte sadece heyecanliyim, yapmak istedigim seyleri hayata gecirebilmek icin gun sayiyorum, bebek esyalari bakmak vs gibi seyler icin... Rabbim sana da bana da isteyen tum kadinlara da sorunsuz sıkıntısız hamile kalmayi ve bebeklerini/bebeklerimizi kucagimiza almayi nasip etsin. Soyle agrim var boyle yorgunum vs yaziyorum ama bu da bambaska bir duyguymus, tez zamanda guzelliklerle yasamani diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…