turgınur maşallah bebeğine 2 kiloyu geçmiş
benımkıde geçse 2 kiloyu rahatlayacağım
ben çok taktığım için kafama kisti,doktor pek bilgi vermedi bana,sormuştum aşlarda ne oldu kistime diye,boşver takam artık kafana falan dedi,bir dahaki gidişimdee sorucam yine,ama bilidğim kadarıyla küçülüyolar hamilelikte,,birde benim şekerim olduğu için ve tüp olduğu için hemen sezeryan diyorlar,riske atamam dedi,,,senin doktorun normali düşünüyormu?
çok yormuyorum canım,yavaş yavaş herşey:))))sen zaten varyaaa,çok pozitif bir insansın,inşş tutacak bebişlerinn,hiç olumsuz düşünmüyorsun ne güzel,,,Allahım sanada nasip edecek inşallah bu duyguları...
canım seende bendensin desene..bende 3 kere irenbede denedim sonra düştüm yollara istanbul ama yine olmadıı..şimdi tekrar dondurulmuşlarla irenbede denicem..13 tanede bahçecide war ama önce burdakileri kullancam..benimde kromozom testlerim yapıldı laparoskopi oldum tüplerde sıvı olduğu için ikiside baağlandı..başka bi sorun yok yok çok şükür yarında pıhtılaşma testlerini yaptucam hatta çok pişmanım nie daha önce yaptırmadım die.hiç bi sorun olmamasına rağmen negatif nie oluo anlamıomm bende(
herlade irenbe 'den memnunsun ,yoksa dondurulmuşlari baska yere alabilirdin..
maşallah sende dondurulmus da cok ,benim 2 tane kaldı bahcecide ama 4c kalitesi yani iyi kalite 4a cok iyi oluomus .oyuzden denemiyeceğim onları zaten bahceci ye guvenim kalmadı ,bide git gel stres cok.irenbe de dondurulmus basarısı iyi mi?bide embryolara genetik tanı yapabiliyorlar mI biliyor musun ,doktorun kim ?
son bi soru daha sorucam :)kromozom testi benden hiç istemediler ne için istiyorlar onu biliyor musun.Tüpler konusunda da ben sadece hsg oldugumdan ,tekinin tıkalı oldugunu biliyorum bitek,laporoskopiyi neyden suphelenip istediler ,bikaç deneme tutmayınca mı istediler..ne sıvısıymış o
acaba
ben sil bastan eylu ekim gibi yine baslayayım diyorum ama belki lapo falan simdiden yaptırmak lazım ne bileyim..laporoskopide bayıltıyorlar mı ,ucreti nekadar ?
..ay cok sordum ama bana cok faydası olacak sevap verirsen canım ,
normol yoldan geçirdiğim bi hamileliğim wardı benim ama erken doğum oldu ikizd kızlarım bide normal doğum yaptım.doğum sırasında içerde plesenta parçası kalıo ve takrar ameliyata alımdım 1 buçuk ay hastaned falan kaldım..sonra tekrar bebek istedik ama bi kaç ay içinde olmayınca doktora gittik irenbeye aral özbal doktorum.HSG ÇEKİLDİ VE TÜPLERİN TIKALI OLDUĞU VE İÇLERİNDE SIVI olduğu anlaşıldı bu sıvı nerden gelio bilmem benim kinin sebebi hastanedeki geçirdiğim ameliyat ve enfeksionlar..sonra lparoskopiyle açmaya çalıştıla ve açılmadı sıvıda olduğu için bağlandı..ilk denemem de 26 yumurta çıktı 16 tanesi döllendi hepsi 1. kaliteydi.ilk deneme olması 2. dondurulmuş olmadı 3 dondurulmuş kimyasal oldu..4. deneme içinde bahçeciye gittik ordada 24 yumurta toplandı 2 tane transfer edildi ama yine olmadı bahçeci deneme sayım çok olduğu için kromozom testlerini istedi ama çok şükür bişi çıkmadı..pıhtılaşmayı ben kendim istedim izmirimde ki doktorumdan oda yapalım dedi aslında gerek görmdiler nedense ama aklımda şüphe kalmasın en azından.ilk gebeliğim doğal yolla olduğu için şansın çok yüksek dedi bütün doktorlar sadece tüpler kAPAlı .ama 5. denememe başlıcam..izmirde ki doktorumdan çok memnunum keşke hamile kalsamda onunla dewam etsem kısmet tabi..laparoskopide tabi bayılıon ben çınarlıda olmuşum 4000 tl ödemiştim..bence merkez tamamen şans işi her yer herkese ii gelmio...
ilahi... dayanamadın demek yine....
cumartesi günü ikimizinde test günü desene.. hadi bakalım hayırlı haberlerle dönelim insallah test sonuçlarından sonra....
çok yormuyorum canım,yavaş yavaş herşey:))))sen zaten varyaaa,çok pozitif bir insansın,inşş tutacak bebişlerinn,hiç olumsuz düşünmüyorsun ne güzel,,,Allahım sanada nasip edecek inşallah bu duyguları...
ecrincim göğüs cerrahları yapıyor amliyatları... ama cilt doktorlarına gidebilirsiniz. gidince size şunu söyleyecekler ben hemen anlatayım
3 yol var. ilki, botox, ellerini ufak ufak bölümlere bölüp iğneyle ilaç veriyorlar.. etkisi kişiye göre değişio tabi ama 6-8 ay sürüyor.
ikinci seçenek, iyontoforez yöntemi (ben bunu uyguluyorum evde kendim) ellere hafif şiddetli elektrik akımı vermek demek.. 10 kişiden 9unda etkisini gösteriyor fakat devamlılığı şart...
üçüncü yol ise ameliyat, terlere giden sinirlerin klipsle sıkıştırılması veya kesilmesi.. kesmeyi kesinlikle tavsiye etmiyorlar çünkü geri dönüşü yok... klipsle sıkıştırdığında eğer rahatsız olursan (bazılarında ellerindeki terleme kesiliyormuş mesela ama kafası yada karnı çok terlemeye başlıyormuş , buna reflex terleme deniyor) geri dönüşü var. tekrar ameliyatla klipsleri çıkarıolar. fakat bir süre sonra klipsleri çıkarsanda farketmiyor.. galiba sadece 1 ay içinde karar vermek gerekiyor. ama reflex terleme 1 sene sonra bile ortaya çıkabilir . işte sorunda burada zaten...
böyle :) ben bir gün ameliyat olayım kurtulayım bütün riskleri alıyorum diyorum. ertesi gün aman boşver idare ederim diyorum. sonra hamile kalırsam 9 ay ne yapıcam diyorum (çünkü benim ellerim aynı zamanda şişiyor çok rahatsızlık verici birşey) sonrada amaaan zaten hamile kalamıyorsun ki diyorum kendime
canım..parada anlaşırsanız tedaviye mi başlayacaksınız? yoksa el için mi? anlamadım da....
yaptm zaten bişy çıkmadı sonra kendı kendıme salak diyip güldüm...ben kan testını beklıycem cumartesı günü.....
lotuuuuuuuuuuuuusss :)))
senin doğumda ziyaretine gelmeyi o kadar çok istiyorum kiii.. biliyorsun biz uzaktayız ama ben bir şekilde ayarlayıp ziyaret etmek istiyorum sizi
doğum nerde olacak ne zaman bi de
geçti canım çok şükür,,,senink i ne kadar şuan,,ama seninde bu haftadan sonra geçer,1790 gramdı benim 2 hafta önce
ewet canım hayall değil bu seferr,,,vallahi çok heyecan yapıyor insan,,,inşallahhh sende bu heyecanları tadacaksınnn canım benim,,,Allahım herkse yaşatsın
yok botox değil çok yenibirşeymiş kanal d doktorum sitesinden bulunur galiba ameliyat yada botox değil ama canlı yayında bir kadın hemen etkisini gördü
delısın sen yaaaa :))))
canım bence botox ıyı bır fıkıre benzıyor sonuna kadar olrsa sorun cozulur sanırsammmm
esıme analtayım bı aksma ne dıycek bakalım bırde onumu cıkardın dıycek basıma
parada analsırsak tedavıye baslıycaz canımmm
ıdar testı normalde 5. gunde cıkıyormus cnm nedne7 gunde yaptın daha erken yapsaydın aaaaaaaaa
sız ıyıce erkencı oldunuz heeee yazık degılmı uzuluyorsunuz yapmayın canlarım gununuzu bekleyınnnn
canım benim insallah... valla etrafımdakiler bile öyle diyor.. herkes tedavide öyle kötüyüm böyle kötüyüm der.. sen hiç bahsetmiyorsun diyorlar... kan tahlili yaptırmak istediğim dr. bile dua edivermişti "çok pozitifsin.. insallah bebeklerin olur" diye.. çok mutlu olmuştum... çok gülerim ben.. gülmeyi güldürmeyi severim...insallah Rabbim kalbimize göre versin... Her şey güzel olacak insallah....
canım benım çok mutlu olurum inan.doğum tam belli değil ama muhtemelen 34-35.haftalarda olacak haziran sonu yada temmuz başı gibi
vitalede yapcam doğumu
sağol canım,sabah seni rüyamda gördüm..defnelma hamile dediler hem de yüksek bir değerle...çoook umutlandım senin adına çoook...inşallah çook güzel bir sonuçla geleceksin.....
Canım çok geçmiş olsun sanada... ameliyata cesaret edemiyorum ki zaten. azıcık cesaretim olsa hemen yatcam ameliyat masasınaevet cnm ben araştırmaya devam edeyim en iyisi...
,
canım cok guzel yazmıssın net net ,saol cok :)
en histeroskopi yaptırdım ,orda tüplerden biri acıldı meger ikiside tıkalıymıs ama doktor ,bidaha tıkanmıcak diye garanti veremem dedi.
preferik kanda krozmozom testi ne için isteniyor ,tekrarlayan düşükte falan mı ? benden hic istemediler de ,direk kan verip mi yapılıyor..
kan pıhtılaşmasi da istememişlerdi benden ..direk coraspirini içirdiler tüm tedavi boyunca..
Tüpler konusunda da ben sadece hsg oldugumdan ,tekinin tıkalı oldugunu biliyorum bitek,laporoskopiyi neyden suphelenip istediler ,bikaç deneme tutmayınca mı istediler..ne sıvısıymış o
acaba
ben sil bastan eylu ekim gibi yine baslayayım diyorum ama belki lapo falan simdiden yaptırmak lazım ne bileyim..laporoskopide bayıltıyorlar mı ,ucreti nekadar ?
normol yoldan geçirdiğim bi hamileliğim wardı benim ama erken doğum oldu ikizd kızlarım bide normal doğum yaptım.doğum sırasında içerde plesenta parçası kalıo ve takrar ameliyata alımdım 1 buçuk ay hastaned falan kaldım..sonra tekrar bebek istedik ama bi kaç ay içinde olmayınca doktora gittik irenbeye aral özbal doktorum.HSG ÇEKİLDİ VE TÜPLERİN TIKALI OLDUĞU VE İÇLERİNDE SIVI olduğu anlaşıldı bu sıvı nerden gelio bilmem benim kinin sebebi hastanedeki geçirdiğim ameliyat ve enfeksionlar..sonra lparoskopiyle açmaya çalıştıla ve açılmadı sıvıda olduğu için bağlandı..ilk denemem de 26 yumurta çıktı 16 tanesi döllendi hepsi 1. kaliteydi.ilk deneme olması 2. dondurulmuş olmadı 3 dondurulmuş kimyasal oldu..4. deneme içinde bahçeciye gittik ordada 24 yumurta toplandı 2 tane transfer edildi ama yine olmadı bahçeci deneme sayım çok olduğu için kromozom testlerini istedi ama çok şükür bişi çıkmadı..pıhtılaşmayı ben kendim istedim izmirimde ki doktorumdan oda yapalım dedi aslında gerek görmdiler nedense ama aklımda şüphe kalmasın en azından.ilk gebeliğim doğal yolla olduğu için şansın çok yüksek dedi bütün doktorlar sadece tüpler kAPAlı .ama 5. denememe başlıcam..izmirde ki doktorumdan çok memnunum keşke hamile kalsamda onunla dewam etsem kısmet tabi..laparoskopide tabi bayılıon ben çınarlıda olmuşum 4000 tl ödemiştim..bence merkez tamamen şans işi her yer herkese ii gelmio...
cok cok saol verdiğin bilgiler için canım ,laporoskopi cok pahalıymıs yaff ,tüp bebek tedavisi kadar ..ama yani defalarca uzulup defalarca denemektense yapmak lazımibana gerek yok dediler ama bakalım bakalım..sana artık hep iki tane koyuyorlardır heralde inşallah tutsun budefa canım inşallah maşallah ,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?