kızlarr.. korkuyorum kist filan mı oluştu yaa... ptesi bitti adetim ama pembe leke akıntı gibi biseyler geliyo.. ne demek oluyo buu.... bazende sapsarı
Herkese merhaba....
ben 31 yaşındayım 4 yıllık evliyim.ilk 2 yıl istemedik bebek fırsatımız olmadı daha doğrusu :)sonra doktora gittik benden hsg eşimden malum spermiyogram istedi.doktorun yanından çıkarken hemşireye sordum bu hsg ne diye çok korkulacak bişe değil istersen anestezi ile de çakilebiliyor dedi ki ödüm patladı :))) 2 yılda öyle korkudan erteledim.mayıs ayında tüm cesaretimi topladım gittim hsg ye
aman allahım ben böyle bi acı yaşamadım.aynı işlemi 5 defa denediler rahim ağzı çok darmış.ve iki tüpümde kapalı kesinlikle geçmiyor ilaç.kayseri tüp bebek merkezine gittim aynı gün.isterseniz laparoskopi yaparız ama garanti veremem açılacağına dedi.bence tüp bebek tedavisine başlayalım dedi.tamam dedik.Temmuzun ilk haftası adet tarihim.adetliyken gel bakalım hormon değerlerine eğer uygunsa aynı gün iğnelere başlıcakmışım.benim durumumda olan var mı bana tavsiyeniz nedir.
kızlarr.. korkuyorum kist filan mı oluştu yaa... ptesi bitti adetim ama pembe leke akıntı gibi biseyler geliyo.. ne demek oluyo buu.... bazende sapsarı
Cnm benim icin dn ne geliyorsa öyle yap ağla bağır ama sakin icine atma ben son yaşadığı. Da hiç birşey yok gibi davrandı. İlkin den tecrubeliydim çünkü esime ve anne me güç verdin aklınca ama 2 hafta icin de toz seker gibi dağıldım resmen fena patladı. Hersey ve herkes gözüme battı ilk batan da eşim oldu sakin kendini kasma ben sigara kullanıyordum o zaman o günlerde deli gibi sigara içiyordum kontrolü mü kaybetmiştim insanın ne olursa olsun umudu var inan ki aradan 2 ay sonra hamile kaldım Ekim de kimyasal oldu Aralık'ta hamile kaldım donmuşla Rabbim size de nasip edicek insallh ben sadece inancımı kaybetmedim
Bak buna kızdım boşanmayı düşünmek yok biz neler yasıyoruz hepimiz ayrı ayrı neler de yasadık sakin bunları düşünme cnm sıgara da iç ben ictim degerim ikiye katlandigi gunde son bir sigara ictim ve bıraktım cnmm cnın ne yapmak istiyorsa öyle yap ama şeytanınseninle esinle tarafın dn uğraşmasına müsaade etme lütfen biz hepimiz anne olucaz bunu sakin unutma cnm Eşinin de cocuğu olmaya bilirdi sen onu bırakıp sırtını dönüp gidermiydin bu düşünceni sakin esinle paylaşma cnm
benim tüplerden biri tıkalı ,yani ikisi tıkalıydı biri hsg ile acıldı ama kapanmaz diyemeyiz cok zorlayarak acıldı yeniden kapanabilir dediler.tup bebek yaptık bizde ama benim tutmadı malesef..laporoskopidense histeroskopi diye brsey varmıs burda duydum onu ama tüp bebek tedavisi kadar pahalı bişey onu yapmak mantıklı olabilir hani tuplerde iltahap falan varsa rahime akar falan da diyorlar..yani benim ilkinde tutmamasını takmadım cunku cok gerilmistim transferde ama ikinci dondurulmusda tutmaınca acaba baska bisey mi var diyorum..canım sen bilirsin en onemlisi doktorun dedikleri doktorla bastan herseyi konus,
mesela embryoların kalitesini bilmek istiyorum de 2 tane koyabilme durumunu sor aklına geleni sor[/QUO
mrb.
iki tane yerleştirecekler ilkinde bilmiyorum benimde aklım takılıyor biryerde okudum tüpler tıkalıysa rahimemi akıyomuş ne bişeler işte bilmiyorumki yaaa çok üzgünüm
Canım bendede adet bitiminden sonra akıntı gelmişti birkaç gün,muayenede birsey çıkmamıştı.İstersen doktorunla görüş emin olmak için.
AYYyyy cnım benım hıc bılgım yok ama korkma benceee
ben transfer gününden beri doktorla görüşmedimgitmedim daha. olumsuzluk nedeni hakkında konuşmak için bari gitmeliydim
şimdide bu şikayetim var ama.. geçmezse giderim heralde. birde doktorun dediğiniz tüp bebek doktoruna normal kadın doğum doktoru
gibi randevu alıp muayene olabiliyor muyuz ki.
ay ben 2 dogumu nasıl yapmısım :) hiç bisey bilmıyorum yaa
ay ben 2 dogumu nasıl yapmısım :) hiç bisey bilmıyorum yaa
hastaneye gıdıp testler ıcın kan falan verıcem kızlarrrr herkes kendıne ıyı baksın yarın gorusmek uzeree..
benim tüplerden biri tıkalı ,yani ikisi tıkalıydı biri hsg ile acıldı ama kapanmaz diyemeyiz cok zorlayarak acıldı yeniden kapanabilir dediler.tup bebek yaptık bizde ama benim tutmadı malesef..laporoskopidense histeroskopi diye brsey varmıs burda duydum onu ama tüp bebek tedavisi kadar pahalı bişey onu yapmak mantıklı olabilir hani tuplerde iltahap falan varsa rahime akar falan da diyorlar..yani benim ilkinde tutmamasını takmadım cunku cok gerilmistim transferde ama ikinci dondurulmusda tutmaınca acaba baska bisey mi var diyorum..canım sen bilirsin en onemlisi doktorun dedikleri doktorla bastan herseyi konus,
mesela embryoların kalitesini bilmek istiyorum de 2 tane koyabilme durumunu sor aklına geleni sor[/QUO
mrb.
iki tane yerleştirecekler ilkinde bilmiyorum benimde aklım takılıyor biryerde okudum tüpler tıkalıysa rahimemi akıyomuş ne bişeler işte bilmiyorumki yaaa çok üzgünüm
onun dısındada soktora sor oyle bir risk var mı diye öyle bi ihtimal görse ister heralde..üzülecek birsey yok.
bu tedavide ilk kural rahat olmayı ögrenmen lazım bu sart
ne olacak o oluyor canım burda cok dikkat edip erseye baktırım negatifi gorup sonra hic umursamayaıp positifi goren insan cok ..yada hic irdelemeyip positifi goren ama cok irdeleyip negatif olanda cok yani olacak olacak ,hersey olacagına varacaka ama stres sana zarar.
Yumurta ve sperm üretime ve kalitesine dair bir sorunumuz yok canım.
Dondurumuş transferi asamasındayım.
Kayınvalidem her yerde herkese anlatıyor,kulağıma geliyor,sonrada kesinlikle ben söylemedim diyor
inşallah canım ama o tedavileri olmaya tekrar dayanabilecek gücümde sabrımda kalmadı bugün yıkıldım. anormal sigara içmek istiyorum ama drumla konuşmadan bişey yapmakta istemiyorum şuanda kafamdan eşimden boşanmak geçiyor onada daha fazla çektirmeye hakkım yok çok yorgunum çok rabbim yardımcım olsun
Herkese merhaba....
ben 31 yaşındayım 4 yıllık evliyim.ilk 2 yıl istemedik bebek fırsatımız olmadı daha doğrusu :)sonra doktora gittik benden hsg eşimden malum spermiyogram istedi.doktorun yanından çıkarken hemşireye sordum bu hsg ne diye çok korkulacak bişe değil istersen anestezi ile de çakilebiliyor dedi ki ödüm patladı :))) 2 yılda öyle korkudan erteledim.mayıs ayında tüm cesaretimi topladım gittim hsg ye
aman allahım ben böyle bi acı yaşamadım.aynı işlemi 5 defa denediler rahim ağzı çok darmış.ve iki tüpümde kapalı kesinlikle geçmiyor ilaç.kayseri tüp bebek merkezine gittim aynı gün.isterseniz laparoskopi yaparız ama garanti veremem açılacağına dedi.bence tüp bebek tedavisine başlayalım dedi.tamam dedik.Temmuzun ilk haftası adet tarihim.adetliyken gel bakalım hormon değerlerine eğer uygunsa aynı gün iğnelere başlıcakmışım.benim durumumda olan var mı bana tavsiyeniz nedir.
Canım arkadaşlarım,öncelikle selamlar...çok şaşkınım.şakır şakır kanamayla teste gittim bugün.iki gün önce 45 olan değerim bugün 159'a çıkmış.çok şaşkınım.hemen iğneye başlattı doktorum.sizden tek istediğim dua lütfen unutmayın olur mu?
saf insalar ya ne zevk alıyorlar ki... en azından benimkine söyleme deyince gıkı çıkmadı garibimin..bir daha söylemedi de başkalarına söyleyelim diye...
canım ne demek o... hepimizin derdi farklı.. bak bende eşim adına savaşıyorum...ama asla düşünmedim.. her zaman her koşulda dedik biz... Allah ım dermansız dert vermesin.. en azından umudumuz var.. Rabbim eşlerimizede bizlere de sabır ve umut bahşetsin.. birde bebek insallah...
canım bilmiyorum ki.. tüp bebeğinde garantisi yok bunu biliyorsun değil mi? bence önce tüpleri açmayı dene.. yani mesela biz 1 yıl ilaç tedavisi felan denedik en son tüp bebeğe karar verdik...
canım... tüylerim diken diken oldu... inanamıyorum ya... mucizen seni bulur insallah canım.. sakın ama sakın kalkma...yat dinlen bol bol....iğneye devam.. hemen yat hemen.. kalkma bu 3-5 gün... eğer imkanın varsa yanına annenleri felan çağır.. canım benim ya... nasıl sevindim anlatamam....
canım bilmiyorum.. ama dondurulmuşlar bazen çözünemiyorlarmış..Merhaba arkadaslar. Benim bu gün test günümdu ama 3 gün önce adet oldum.test de olumsuzcikti.simdi yeniden tedaviye başladım dondurulmuş embriyolarım için.dondurulmuslarla basarı şansı digeriyle aynı mı, bir bilgisi olan var mı?
benim tedavimi de işyerinde şefim biliyor maalesef çünkü izin alırken doktora giderken ondan izin almak zorunda olduğum ve gidip gelmeler tedavi sırasında çok sık olduğu için söylemek zorunda kaldım...yalan söylesem içim rahat etmeyecekti en azından bilsinler de sonra surat asmasınlar tavır yapmasınlar diye söyledim sadece...ama kendinde yorum yapma hakkı buluyor...olmazsa olmasın dedi birkaç kez ve her seferinde başına gelmeyen bilemez...dedim.kendisi 63 yaşında bu arada kendinin de bir kızı var.Rabbim büyük...Allaha havale ediyorum kendisini...ve hiçbirşeyi anlatmıyorum...sadece ben doktora gidiyorum...yarın yokum...bir 10 gün rapor alıcam haberiniz olsun tarzında şeyler söylediklerim...artık anlıyorlar ve konuyu hiç açmıyorlar...en azından şu bakımdan iyi oluyor tedavi sırasında çok fazla dokunamıyorlar bana...
defnalmacımmm güzel haberlerini dörtgözle bekliyorum canım benimmm....
hissttiğin birşeyler var mı?bana hep soraralardı birşey hissediyormusun diye ama ben hiçbirinde hiçbir şey hissetmedim zaten de olmadı...
kendine çok iyi bak
evet biliyorum onu ama o cok fazla yumurta toplandıgında oluyor diye duymustum bide eger oyle br rsik varsa transfer sonrası bir igne veriyorlar iyileşme için..hani sonradan olacagını sanmıyorum.
bana bol bol protein almanın iyi gelecegi soylenmişti..
canlarım nolur bir şey söyleyin .... :) ben de çok şişkinlik var.... pko var, dün hamile olduğumu öğrendim... nefes alırken zorlanıyorum... çok yiyorum bir de yeme isteği geliyor, yedikten sonra da rahatsız oluyorum ne yapsam ki.... kötü mü bu şişkinlik yoksa sizde de oldumu hamilelere soruyorum.... ne olur cevap verin.... göbeğim 3 aylık gibi... bu iner mi???? tecrübeli arkadaşlardan yardım..... ohss diye birşey varmış.. ondan olabilir mi??? yumurta toplmadan sonra olmadı öyle birşey ama.....!!!!! sonra da olabilir mi!!!! dr uma sorsam gel dermi ki ya offffff uzak da gitmek de istemiyorum... kötü bir şey duyarım diye....
defneelma,nbr canım,,,kaç gün kaldıı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?