şekerim ben yokum bu aralar topikte o nedenle daha önce ne sordun bilmiyorum ama şimdiki sorunu topiği açar açmaz gördüm hemen cevaplayım...
konu hakkında direk bilgim yok ama ufak bi araştırma yaptım senin için özetleyim hemen...
• 4G/4G ve 4G/5G gebelik kaybı olasılığını arttırır.
• P4G/4G ve 4G/5G genotiplerinde preeklempsi riskinde artış bildiren çalışmalar vardır.
• Gebelikte AFP ve HCG yüksekliğinin birlikte görüldüğü olgularda (2 MoM ve üstü)
preeklempsi, eklempsi
Bu bilgilere göre ciddi kan pıhtılaşması sorunun var ve gebelik kayıplarının olması çok doğal maalesef...
hamilelikle beraber hcg salgılandığında da artışa geçiyor...
Bebeğe geçen genler açısından değerlendirirsek...
4G/5G olunca genlerden biri bozuk diğeri normal oluyor..
Bu da kötü son ihtimaline sebep oluyor...
5G/5G olsaydın herşey normal olacaktı...
4G/4G en kötüsü...
senin durumun ikisinin ortası...
bebek kaybına neden olabilir ama kesin olur demek değil...
Aşağıdaki bilgilere bakabilirsin canım...
valla üzülerek yazdığım bir mesaj oldu
Genotipleri: Homozigot 4G/4G, yüksek risklidir. Heterozigotta (4G/5G) iki gen allelinden biri
defektli, diğeri normaldir ve 4G/4G ‘ye göre daha az risklidir. Homozigot 5G/5G ise normal aktivete
gösteren formudur.
sen 4G/5G olduğundan bir gen sağlam diğer gen bozuk geliyor bebeğe bu da kötü son ihtimali doğuruyor...
ama bende senin gibi olurdum kesin adamı ihmal etmeyi sevmem ben...
kesin serbet dedimi daktır dolanırım peşinde...
gerçi dışardan bakılınca tuhaf bi durum gibi dursada bence öyle olmak lazım...
aman deyim üzerine bişi al çıplak ilgilenme adamla yazık ayolll
canı çekmesin....
hiç korkma inşallah bu sefer yükselmeyecek ve kendiliğinden sökülüp gidecek
Allah her daim yardımcın olsun
zor günlerden zor süreçlerden geçiyoruz bugünlerde geçecek ama izi kalacak olsun bunada şükür
ne güzel yeğenlerin gelecekler demek sana moral oldular bu zor günlerinde
bende annemleri bekliyorum gelecekleri günü iple çekiyorum inanki o kadar özledimki onları
yani ben kızımı 21 haftalıkken boşu boşunamı toprağa gömdüm
kimyasal gebeliği boşu boşunamı yaşadım
ikizlerim hoplayıp zıplarken boşu boşunamı gitti
ben boşunamı gözyaşı döktüm.
inanamıyorum beynim durdu.
kızlar ben çıkıyorum,kayınvaldeme yemeğe inicem.öpüyorum sizi.yarın doktordan sonra haberleri vermek için gelicem hemen.dualarınızı eksik etmeyin.hoşçakalın.
inşallah canım öyle olur ve bi daha yükselmez ve dış gebelik sonlanır...
evet zor zamanlarımda yanımda olmaları çok iyi geldi akşam ne zaman olmuş ne zaman yatma zamanı gelmiş anlamadım hiç...
demek annenler geliyor ne güzel...
çok mu uzaktalardı peki...
eğer öyleyse çok sevindim adına hasretlik çok zor çünkü...
her daim yanında olmasını istediğin insanları sadece tatillerde bayramda seyranda görmek yetmiyor sayılı gün
hemen geçiveriyor...
cannlar ben geldim .benim yumoşlardan haber geldi öğleyin.8 taneden 4 ü olgunmuş bunlardan da 3 tanesi döllenmiş.
buraya kadar tamam .ancak embriyolg bana önceki embriyoların çok kaliteliymiş neden dondurmadınız diye sordu.ben de endişelendim açıkcası bunlar çokmu kötü ki bana eskileri sordu bu kadın diye.
amin canım inşallah geçecek bu günlerin Rabbim sabır versin sana şu anda en çok ihtiyacın olan şey bu bence
annemler izmirdeler benden uzaktalar yani
hasretlik çok zor ve insanın her ihtiyaç duyduğunda sevdiklerini yanında görememesi çok üzücü ama sağlık olsun iyi olsunlar ben bunada razıyım
Canıımmmm cannnnnn....
3 Tane bebişimiz var şüküredelim bence ve iyi tarafından bakalım...
sana çok samimi söylüyorum ve gerçek fikrim bu asla sana moral olsun diye de yazmıyorum...
ben kalitesi düşük embriyoyla hamile kalanları gördükten sonra asla bu işin kalite vs..ye bağlı olduğunu düşünmüyorum
nasip işi bu...
kaliteye baksaydı ilkinde gebe kalırdın...
hiç aklını karıştırma derim...
gerçekten kalitesi düşükmü bilmiyoruz öyle bile olsa Allaha sığın hakkında hayırlısını dile...
ve inşallah seni anne yapacak 3 bebişimiz...
cannlar ben geldim .benim yumoşlardan haber geldi öğleyin.8 taneden 4 ü olgunmuş bunlardan da 3 tanesi döllenmiş.
buraya kadar tamam .ancak embriyolg bana önceki embriyoların çok kaliteliymiş neden dondurmadınız diye sordu.ben de endişelendim açıkcası bunlar çokmu kötü ki bana eskileri sordu bu kadın diye.
eveettt ya sabırrr...
haklısın bizim ve sevdiklerimizin sağlıkları iyi olsun varsın olsun biz hasretlik çekelim...
iyi olduklarını bilmek bile yeter...
tatlım bence hiç böyle şeylerle kafanı meşgul etme kendini kötü enerjilerle donatma
eğer kaliteli olan her embriyo tutsaydı benimkide tutardı birinci kaliteydi ve doktor çok umutluydu ama bak demekki nasip değilmişki olmadı
ben hep söylerim Allah Ol desin yeterki gerisi önemli değil kaliteli olup olmadığı Allahın bileceği sen kalbini ferah tut belini Allaha bağla ve dua et
inşallah bebeğin gelir sana canım menim
aynen canım haklısın
bende var canım.. dikkatli ve her ihtimali değerlendiren dr.um sayesinde hiç düşüğüm olmamasına rağmen tedavimin başlangıcında tescillendi pıhtılı olduğum ve transferden beri iğne kullanıyorum... ne kadar iğne canımı yaksa beni zorlasada bebişimin benimle kalmasını sağladı.. inşallah birşey çıkmaz ama ben her ihtimale karşı yaptır derim....
kuzummmm sağolasın canımmm.inan ben de aynı şeyleri düşündüm ilkinde kaliteliydi de nooldu diye.ama yinede kadın 3. gün yapılır falan deyince bide ilkini sorunca moralim sıfırlandı.elbetteki Allahtan hayırlısı nyse o olsun bu da bizim sınavımız olmasa da canımız sağolsun artık herşey Allahtan.
sen nettin kuzum son durum ne kanama oldu mu.
kızlar dondurulmuşlarla tedavi nasıl oluyo
süreç nasıl işliyo yine adetin başlamasıylamı başlıyoruz tedaviye
ve başarı oranı nedir sizce bileniniz varmı
ii akşamlar arkadaşlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?