Tüp Bebek Günlüğümüz !

semraaa kızım sen ne diyonnn 5000 lere çıkmadan kese görünmezde ne demek kese 1500 den sonra görünür
kız kalp atışı için miydi yoksa o değer benim aklımda nerden kalmış acabaaa bişey iiçin öle konuşulduğunu kesin hatırlıyorum ben amaaa....
Aynennnnn con vaynennn bebeğim..Gerçi onları bugün biraz erken yaptım ama şu anda şıp sevdi sakızımı cakkırı cakkırı çiğnemekle meşgulüm

çiğne bebemm ben deduşa girme aşamasına kadar geldim bornozum u astıımmm banyoyaaa

Canim o halde icini ferah tut demekki tuplerin acik ee spermde iyi o zmn hemen ovulasyon testi alip oyle deniyorsun tmm mi
Endo odaklarini temizlemisler yeniden olusmaz umarim ya da olusana dek hamile kalirsin

Walla konuya long diye daliyorum sicra uzerlerine kiseye cekilme bkayinwalide de bnm anami cekemiyor kocam azince agzindn kacirdi bugun eve annemleri kabul etmedi canimi sikti cok ayip oldu annem tlfnu kapatmis ulasamiyorum ne zamn annesiyle basbasa vakit gecirse esim degisiyor cok gicik olmus durumdayim kendileri e yil basi progrmi var otelde sagolsn kocam annemi bakici gordugu icin anneyi alalim ama otobusle gonderelim annem kiskanmasin dedi su kadini yolmak istiyorum bende birkere yuvasini yapmazsam gozlerim acik gidicem cok icime dokunuyor yaptiklari

Aynennnnn con vaynennn bebeğim..Gerçi onları bugün biraz erken yaptım ama şu anda şıp sevdi sakızımı cakkırı cakkırı çiğnemekle meşgulüm
sakızı usturuplu çiğnemeyen ses yapanlara uyuz olurum
öyle çiğnemiyon dimi sen..

inşallah canım bol bol yumoşun olsun çok çok versin Rabbim..
fibrokistlerden korkma canım bişey olmaz ayrıca ağrımasıda iyidir sessiz takılanlardan korkun der daktırlar zira bu konuda çok bilgiyimdir..
annemde bir kitle var yıllardır 6 ay da bir takip ettiriyoruz bi sürü daktır gezdik neler neler öğrendim..

evet canım kalp atışı için oooo...
ya da bebeğin görünmesi diyelim daha doğru olur..
keseyle ilgisi yok bebekim..

sakızı usturuplu çiğnemeyen ses yapanlara uyuz olurum
öyle çiğnemiyon dimi sen..

..

Uyuz olmakta ne kelimee ben daha fena şeyler olurumm...

Ama evde kisme yok ya haniii şu anda sigara içmeyeyim diye kaptırdımmm ne kadar ses varsa çıkarır durumdayım şekerimm:2:

Canım çünkü neredeyse 1 senedir bununla uğraşıyorum. Okumadığım makale, konuşmadığım kişi kalmadı diyebilirim. Araştırma uzmanıyım zaten biraz da işim bu.

Miyomlarından kurtulmana sevindim. Endometriosis ile miyomlar farklı şeyler.

Endometriosis endometrium'un yani rahim hücrelerinin rahim dışında bulunması demek. Rahim hücreleri her ay östrojenle büyüyor, gelişiyor ve adet döneminde de kanayarak atılıyor. Sende bu rahim hücreleri gelip idrar kesesinin üstüne yerleşmiş. Orada kanama yapmış. Vucüt bu hücrelerin orada bulunmasını istemiyor. Hele kanadığı zaman onlarıdan iyiyce kurtulmak istiyor. Bu nedenle o bölgede inflamasyon oluyor. Bunu polislerin olay mahalini çevrelemesi gibi düşünebilirsin. Vucut yapışıklıklar oluşturarak bu durumun başka yerlere yayılmasını engelliyor. Ameliyatta yapışıklıkları açmışlar ve idrar kesesinin üstündeki rahim hücrelerini almışlar.

Çikolata kisti ise rahim hücrelerinin yumurtalıklar üstüne gelip yerleşmesi sonucunda oluşuyor. İdrar kesende olan şey yumurtalığın üstünde oluyor. Aslında aynı şey sadece yeri farklı. Endometriosis akcigerde bile olabiliyomuş öyle diyeyim.

Endometriosis küçük çapta kadınların çoğunda varmış. Malesef bizlerde problem yaratıyor. Çikolata kistleri yumurtaya zarar veriyor. Tüplere yayılıyor ve tüpleri yumurtaları rahme yapıştırıyor. Anatomik yapıyı bozuyor. Sperm ve yumurtanın birleşmesini engelliyor. Endometriosis odakları da bazı moleküller salgılıyor. Yumurtanın döllenmesini engelliyor, döllenirse büyümesini engelliyor, büyürse tutunmasını engelliyor. Kısacası ufacık bir odak bile hamileliği zorlaştırıyor.

Tüp bebekte endometriosisin olumsuz etkisinin olup olmadığı tartışmalı bir konu. Türkiye'deki çalışmalar etkisinin olmadığını gösteriyor.

O nedenle bana sorarsan 3 ay dene ama eğer hala olmamışsa 3. ayın başında bir merkeze git ve hazırlıklarına başla ki 4. ay tüp denemeni yapabilesin. Bu 3 ayı da ciddiye al. Yumrutlamayı sakın kaçırma. Skyline'ın dediği gibi yumurtlama kiti kullanabilirsin.

Ultrasonda görünmez. Sadece büyük kistler görünür. Yapışıklıklar da görünmez endometriosis odakları da görünmez. Hatta açık ameliyatta bile hepsini göremezler. Mikroskopiktir. Şöyle anlatayım: idrar kesende 5 tane rahim hücresi düşün. Bunu çıplak gözle görmek mümkün olmadığı için ameliyat esnasında doktor bunları almaz. 5 hücre ertesi günü bölünür 10 hücre olur, bir sonraki gün 20 hücre, bir sonraki gün 40 hücre, 80 hücre, 160 hücre diye bölüne bölüne büyür. Vücut bunların bir kısmını temizler bir kısmını temizleyemez ve bir süre sonra ameliyattan önceki haline dönersin.

Bunun tedavisi yok. Vucudun kendi savaşmalı ama her ay östrojenle bu hücreler büyürken ve her ay kanarken vucut bunu yapamıyor. En iyi tedavi hamilelik. Hamile iken bu odaklar hiç büyümüyor. Bağışıklık sistemimize bir şans vermiş oluyoruz. Bu arada hastalık geriliyor.

Mavi sıvı tüpler açıkmı diye verliyor. Tüplerin başında veriyorlar eğer diğer uçtan çıkarsa tıkanıklık yok demek. Açık demek ki tüplerin. Bu iyi bir şey.

Son düzenleme:
canım iyi olmana çook sevindim 10 gün çok değil mi ben senden sonra öğrendim çarşamba görücez kısmetse her halde sen kalp atışınıda duyucan allah ın izniyle....

Ben merkeze 3 saat uzaklıktayım sanırım bunu da göz önünde bulundurarak hepsini bir görelim diye ilk testten 17 gün sonrasına randevu verdi dr.İnşallah sağlıklı sorunsuz devam ediyordur.Kanama dan sonra aklım yerinden çıkıcak gibi oldu.Biliyorum bu kadar bağlanmak doğru değil.Herşey Allah tan.Ama bazen insanın elinde olmuyor.Duygularını kontrol edemiyor.Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Canım cuma günü kanamam olduğunda hastaneye gittim ilk önce.Ebe daha görünmez anca beta hcg tekrarlayabiliriz dedi ultrasonda bakmaya gerek bile görmedi.Bozma moralini.Sabırlı olmamız gerekiyor sanırım..Ben gün saymaktan helak oldum meraktan ölücem ama dua edip bekliyorum sadece....(Hem de ciddi bir kanama geçirmiş olmama rağmen bişey yapamıyorum,bekliyorum...)

Canim o halde icini ferah tut demekki tuplerin acik ee spermde iyi o zmn hemen ovulasyon testi alip oyle deniyorsun tmm mi
Endo odaklarini temizlemisler yeniden olusmaz umarim ya da olusana dek hamile kalirsin

cok sagol ya simdi bende netten iyice arastirdim.bende kist saniyodum bunu aslinda kist ultrasonda görünrmüs bu acik ameliyatimda göründü.bizde deniyoruz zaten bir daha insaallah olmaz.olmamasi icin ne yapmaliyim onuda bilmiyorum.yine ameliyatmi olacagim

selam kızlar ben
hayla kaynanatördeyim..
evime geçemedim henüz..
zaten geçmişe de bakamadım..
artıkım evime geçince detaylı bi şekilde incelerim..
birisi bana özet geçebilr mi şimdilik

herkese iyi akşamlar....
egunalcim sözünü tutayım şu belirtiler topiğine ben de bişiler yazayım...katkımız olsun vatana millete

Uyuz olmakta ne kelimee ben daha fena şeyler olurumm...

Ama evde kisme yok ya haniii şu anda sigara içmeyeyim diye kaptırdımmm ne kadar ses varsa çıkarır durumdayım şekerimm:2:

eyvah o zaman hemen kulaklarımı tıkamalı duymamalıyım

selam kızlar ben
hayla kaynanatördeyim..
evime geçemedim henüz..
zaten geçmişe de bakamadım..
artıkım evime geçince detaylı bi şekilde incelerim..
birisi bana özet geçebilr mi şimdilik

selam şekerim geçmiş olsun kanaryanın tüylerinin yarısı gitti 1-1
yoldular beee...
nerdeyse yeniliyodu fenev bahçe
bi özet hemen geçeyim ben hamileyim sanırım üçüz

herkese iyi akşamlar....
egunalcim sözünü tutayım şu belirtiler topiğine ben de bişiler yazayım...katkımız olsun vatana millete

süppersin şekerim yaz tabii..
bi de sen hamişler listemizde eklisin ve bilgilerin eksik bi zahmette o bilgilerini tamamlarsan harika bi iş yapmış olursun tişikkür ederim:13:

amin inşallah canım bende de pek belirti yok arada bir kasıklarım batıyo bide bugün adet sancısı gibi oldum ama geçti

ama belirti için erken değilmi

Walla bnm de kasiklarim batiyordu cimcikliyrdu bu cadi beni sanki iki tane trnsfer edilmisti bu azimli cadi diger kardesini sutladi kesin cok kapistilar kesin way anam benim diger bebeme ne cekmistir bu kizdan iceride

Canım sana yazdım biraz önce. Bunun en iyi tedavisi hamilelik. Belki yeniden olmaz. %60 ameliyattan sonra 5 yıl içinde geri geliyormuş. Ama hamile kalırsan 9 ay bir de emzirme vs derken 1 buçuk 2 yıl bu hastalıktan uzak kalacağız. Sonra da takip edilecek işte. Doğum kontrol hapı vs kullanacağız. Belki de hiç birine gerek kalmayacak ve bir daha bu hastalığın adını bile anmayacağız (inşallah!).

İnşallah 3 ay kendi kendine olur. olmazsa da üzülme. Vakit kaybetmeden tüpe başlad. Daha öncekilerde miyomların olumsuz etkisi olmuş olabilir. tutunmayı engellerler. Endo da temizlenmiş. Şu an şansın çok yüksek. İnşallah hamile kalırsın.

Son düzenleme:

aradım buldum şimdi kuzum.
bakcam şimdi..
ama sevindim umut oldu yani.
sağol ilgin için şekercimm

aradım buldum şimdi kuzum.
bakcam şimdi..
ama sevindim umut oldu yani.
sağol ilgin için şekercimm

canım benimkiler yüksek onun değerlerinin yanında
onun 14.gün 45
benim 11.gün 51
ALLAHIMMMMMMM
İNŞALLAH SAĞLIKLI DEVAM EDERİZ

aynen öyle şekerim ben böyle daha ne çok değerler biliyorum gebeliği sağlıkla devam edenler var iyi düşün bundan sonrasını
kimse bilemez şu an ki durumun tadını çıkar eşinle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…