tüp bebek mi ev mi

aminn canım çok teşekkürler..

bende sana memorialı tavsiye ederim canım kk da topiği bile var çokta hareketli bir topik:)
gidenlerin çoğu hamile kalıyor..
erkek infertilitesinde çok gelişmişler
kk da bi çok arkadaşım oraya gidip hamile kaldılar..istersen orayıda incele fikir edinirsin..
biz ilk denememizde oraya gitmediğimize çok pişman olduk şimdiki orada olacak kısmetse..

eşinin özel durumu olmasa bende bekle derdim önce huzur canım cünkü
ama en doğru kararı gene sen vereceksin cok iyi düşün
umarım evlat hasreti cekenler tez zamanda sağlıklı sıhhatli evlatlara sahip oluruz

sen dua nı et canımm aynı sekılde bız para bırıktırelım artık tup bebek yaptıralım dedıkk 4 sendır ıstıyordukk ve bu yaza yaptıracaktık ne kadar olursa olsunn ol demeyınce rabbım olmuyorr derkenn bu zamana kdr ılaclı tadavı fılan 5 bın tl fılan gıttı yaza kdrda gene bırıktılerım dedık tam nıyatlendıkk bırde baktım kı gebe yımm cok sukur gerek kalmadıııı

ve gebe kaldım suan v ıle oturuyormm zaten geldım gelelıı veeeee suan ev arıyorz bılıyorum bebeıgm kısmetıyle gelıyorrr ve ev almak ıcın arıyoruz suandaaa kredı cekecegız ama bızım evımız olucak ve bebegım buyumeden borcumuzun cogu bıtmıs olucak ınsll ben derım bebek once gelsın suan da ne olursa olsun basını sokacak bır evın vr cok sukuur ve bebekler kısmetıyle gelırr her zaman ınsll yasayan bırı olarakk senı anlıyorumm ama yasınızı bılmıyorum ama tedavılerde dusuk yas her zmn onemlıdırr cek besmelenı ve bebegıne odaklannn rabbım den hayırlısı ınslll sen bılırsın ama tavsıyem bole benımmmrabbım hakkında hayırlısı neyse onu yasatsın ınsll dua ıle canımmm

canım ben kayserde yasıyorumm ve yaz ıcın arastırma yapmıstımm fıaytlardaa ve enn ıı dr acıbadem hastanesı burada ve 3500-5000 arası tutar demıstı ve k.kartına taks de vardıı cok sukur gerek kalmadı ama kv.ve eltını ndegı fıyatlar eskıde kaldııııııııııııııııııı

sendende Raabbim razı olsun canım tez zamanda yavrularımıza kavuşuruz inşallahhh..

evet galiba ya memorial ya da bahçeci umut tüp bebek olacak...

biraz daha inceleme yapayım..

bu hastanelerde kaç paraya yaptırmışlar onlara sorayım Allahım yardım et... ne kadar stresliyim yaa huyum kurusun inşallah...

sanırım bekarsın canım... bebegin yaşla alakası yok
yaşımız küçük diye bebek yapmayalımmı
bana şuan dünyaları verseler bide bebegin olacak deseler
o dünyaları gözüm görmez..yavruma kavuşayım yeterr..ev zamanla alınır para yerine konur ama evlat konurmu

anlamayan bılemzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

yine içime evlat özlemi düştü
sabrın sonu selamattırr una enn güzel örnek ınsallah kendın olucaksın canımmm ben 5 ay oncesıne kadar aynı durumdaydım senınle ve suan elhamdulıllah rabbım gonderdı emanetımızııı darısı tummm canı gonulden ıstayeneler e ınsnrabbım ın kudretı buyukkk vardır bır bıldıgııı

bence en mantıklısı ev.evinizi alın çocuğunuza rahat ve huzurlu bi ortamda kavuşun.belki tüp bebekte bile kaynana stresiyle tutmayacak.hem çocuk demek masraf demek her gün yeni bi masraf o msraflar varken ev alınmaz.ama ev alır borç biter çocuk olursa onun masraflarını rahat karşılarsınız kendi evinizde kendi istediğiniz büyütürsünüz.allahım hayırlı evlat versin herkese...

hayırlı olsun canım benim sag saglim kucagınada alırsın inşallahhhh..Rabbim dualarımız kabul etsin tez zamanda nasip etsin

yapma arkadşım böyle duygulu konuşma zaten yeni kurudu gözlerim bir daha başlayacağım şimdi...evet bence de bebek isteğinin yaşla alakası yok...
Mevlam herkesin gönlüne göre versin.

canım şimdi siz ev almaya kalkınca 20 binin üzerine kredimi çekip ev alacaksınız madem öyleyse biraz fazla çekin tüp bebegide yaptırın..eşinin maaş durumu iyiyse aydan aya ödeyebilirsiniz bu mantıklı bence

arkadaşların bazıları bekar arkadaşlar için, bebek özlemi çekmeyenler bilmez, önce tüp bebek vs şeklinde yorum yapmış.yanlış anlamayın tenkit edecek bir şey yazmıyorum ama şu duygu bana çok bencilce geliyor.

''anneliğin duygusu bambaşka, illaki tadın, hiçbir şeye değişilmez''

tamam katılıyorum, doğrudur, ben bekarım, bilemeyebilirim ama bu bana çok bencilce geliyor.ben o bebeğin kokusunu içime çekeceğim, anneliği tadacağım diye neden o çocuğu stresli bir ortamda büyüteyim.kayınvalidemlerle aram kötüyken bebişimle ne kadar ilgilenebilirim.nasıl mutlu olurum da evde huzuru sağlarım.daha çocuk yokken evden beni göndermeye bakan insanların içinde nasıl aile olurum.bence bunların cevabı çok önemli.şu an şimdiyi düşünüyorsunuz ama bebeğiniz olduğu zaman sonrayı düşüneceksiniz.

birde nasıl olsa eviniz var, 4 duvar değil mi denmiş ama her şey tuğla yığınıyla bitmiyor.
arkadaşın evi var da o zaman neden ayrı bir eve çıkmaktan serzenişte bulunuyor diye düşünmek gerekir.

haaa tüm bu ortamda ben eşimle mutlu bir şekilde bebeğimi büyütürüm diyorsanız hemen başlayın planlarınıza ama bencillik etmeyin, birde bu açıdan düşünün.

En doğru kararı siz verirsiniz bende evli değilim ama ben olsam bebek derdim ..kv konusu bır sekılde takmazsın duymazsın aşılır yada ev konusu halledılır zamanla ama eşinizinde sorunu varsa her geçen gün şansınız azalıcaktır bu konu oyle basıt bır sekılde asılamaz ..burda okuyorum goryorum cevremden bu ıstek bıtmıyor ınsanın ıcınde..Allah yardımcınız olsun..

senin yasin cok buyuk degilmis, ama Rabbim bilir ne zaman verecegini..bi arkadas demis belkide stresten tup bebek bile tutmayacak. ins. tutar tabii dilegimiz o dur ama ince eleyip sIk dokumak gerekir..ve burda kim ne derse desin en dogru karari sen verirsin..bir yandanda birini sectigin zaman digerinde gozun kalacak...kisaca belkide hep digerini secmedigin icin pismanlik duyacaksin...ins. hersey gonlunce olur..en onemlisi ins. hakkinda hayirlisi olur.

cok tesekkur ederim herkese iyi dilekleri icin moral verdiniz gercekten...

eger 8-10 milyar gibi bir meblag tutarsa 20 milyar birikmisimizi hic harcamadan simdiden birkac ayda biriktirip deneyecegiz insallah... sanirim insanlar 15 20 milyar diyerek benim moralimi bozmak istediler..

ben de simdi tup bebek dusunuyorum ev konusunu da kapatmis degilim... Allah nasib ederse yuru ya kulum derse evi de geciktirmeden almak istiyorum...

cunku eltimin bebegini bile kucagima aldigimda kaynanam hemen soyle tutacaksin boyle falan ogretmenlige baslamisti... halbuki tutusumda hicbir sey yoktu...

biliyorum basima gelecekleri ben... o yuzden vakit kaybetmeden ev aliriz insallah.. siz de dua edin benim dualarim kk nde kim ne istiyorsa Rabbimin hazinesi bol yagmur gibi versin yagdirsin insallah amin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…