tüp bebek mi ev mi

Hiç düşünmeden bebek diyorum. Evi planlarsın bir şekilde ilerleyen yıllarda alırsınız oysa bebek ha şimdi olsun diyince olmaz

Son düzenleme:
Önceki konularını bilmesem bebek derdim ama sen bu evden taşınmadan huzurla yaşaman çok zor. Öncelikle ayrı eve geçin, evinde huzuru tat. Tüp bebek dedikleri gibi çok yüksek meblağlar da değil, yaşın da çok genç. Ayrı eve çıkmadan bebek olursa bu kayınvaliden nasıl karışacağını şaşırır sana, bu konudan muzdarip bir sürü arkadaşın konusu var burda onlara bir göz at derim. Hakkında hayırlısı olsun.

Ben hiç düşünmeden bebek diyorum neden biliyormusun.ben evimi aldım ama bebeğim birtürlü olmuyordu.ev alsam ne bebeğimin olmaması beni mutlu etmiyorduki.benimde eşimde azosperm vardı.ev emin ol alınır.ama tüp bebek yaptırsnda hemen tutacak hemen hamile kalıcan diye biey yo.benim kuzenim 3.de kaldı.farzet ev aldın.tabi tüp bebeğe ayıracak paran kalmadı hemen tutmazsa belkide 3.de tutasa masrafın 20milyarı zaten gececek.kayınvaldenle olan sorunların varama emin ol bebeğin olduğu sürece onların dediklerini pek sallmıcan.tüm hayatın allahın izniyle bebeğin olacak zaten.

Senin çektiklerini bildiğim için kesinlikle ev diyorum. Kendin huzurlu olmadığın ortamda çocuk nasıl yetiştireceksin?

Kaldı ki tüp bebek tedavisi zor bir süreç. Bir de bu süreci huzurlu olmadığın bir yerde geçireceksin...

bence ew al canım tüp bebeğin kesin tutacağı yok hem bebekten hem ewden olursun ama ew garanti .önce ewini al sakin stressiz yuwa kurunca belki kendiliğnden bile olur

Niye tüp bebek merkezlerinden direk fiyat almiyorsunuz? Gerekli evraklari, raporlari ve esiniz icin gereken operasyonu iceren bilgileri mail yoluyla gönderebilirsiniz. Mutlaka cevaplarlar ve üc asagi bes yukari bir fiyat söylerler. Emin olun SGK' nin karsilama durumuyla ilgili bilgileri de vardir.

tüp bebek fiyatları öyle 15 falan değil kim söylemişse abartmış bunu ben 2 sene önce yaptırdığımda 3,5, 4 arası birşey tutmuşt ilaçlar dahil hemde, tüp bebek yaptırmış olsanda kafanın rahat olması gerekiyor canım.
bence sen ilk önce evini al derim sonrasında tüp bebek yaptırırsın, tüp bebek sancılı bir dönem stresli bir dönem ve senin evde huzurun mutluluğun olmadığı için kafan rahat olmadığı için tutmayacagı aşikar, ilk önce stresten uzak dur sonrasında tüp bebek yaptırırsın yaşında geçmiş değil henüz...

azospermi devlet karsılamıyor cunku olma ıhtımalı az
o sebebten daha olması yakın hastalıklara rapor verılıyordu bundan 4-5 sene once
3 tüp bebek denemesınde hamıle kaldımkı bende hıc problem olmamasına ragmen
ve bızımkı bır daıre parası tuttu tum gebelık kontrollerı testler ılaclar mıkroteseler
yanı dusunun
bence elbette bebek dıyorum

Tüp bebek yaptıranlar bilir, bu uğraşının yaşla ilgisi olmadığını.

25 yaşındasındır 6 denemede olmaz, 40 yaşındadır ilk denemede olur. O yüzden gençsen bekle, yaşın varsa yaptır demek havada kalan söylemler olur. O söylem, normal çiftler için geçerlidir, hiç sorunu olmayanlar için.

Evladın yoksa ve elinden geleni yapmamışsan bırak evin, sarayın olsa ağzının tadı olmaz.

elindeki her kuruşu bebek için harca, sonra otur taş ye hiç farketmez. İsterse hergün kaynana dırdırı çek vız gelir tırıs gider.

Ben 13. denemede hamile kaldım, düşün döktüğüm paraları. Ve her sefer şükrederek verdim ya olmasaydı ya bu kadar uğraşamasaydım diye.

Ev ne ki arkadaşım, insan kendinden insanlığından vazgeçiyor.

Tabi bir küçük dip not ta şu, herkes eşit derecede istemiyor. Kimi 2 kere yaptırıp ben elimden geleni yaptım diyor, kimi dibine kadar gidiyor.

Son düzenleme:

cnaım bebegın oldumu ??
bende senın soyledıklerıne katılıyorum o donemde bızım sayfayada yası bızden haylı buyukb ır bayan vardı ılk denemede hamıle kalmıstı ben 19 yasında olmama ragmen hamıle kalamamıstım
3 .tüp bebek denemesınde oldu dusun 22 yasında kcuagıma aldım oglumu
ve sımdı yenıden evlendım sadece 1 kere korunmasız ılıskıde hamıle kaldım ..
Tüp bebek cok zorlu bı surec.. Son notun için dıyorumkı bır evın en guzel susu cocuktur.. ben dıbıne kadar gıderdım.. kı ben cok mucadele ettım cok ıstedım..

Şükürler olsun ki evet.

Seni biliyorum ya tüp bebek topiclerinden değilde buradan çok sevindim Allah sağlıkla tamamına erdirsin. Demek oğluşa kardeş geliyor

Şükürler olsun ki evet.

Seni biliyorum ya tüp bebek topiclerinden değilde buradan çok sevindim Allah sağlıkla tamamına erdirsin. Demek oğluşa kardeş geliyor

Allah tamamına erdırsın ınsallahhh

bebegın dogmadı dımı henuz konularına baktım ,kac haftalık evlısın ? bıraz konularına bakıp hatırlamak ıstıyorum senı
buarada bora cengız benım doktorumdur tum gebelık kontrollerımde adamı sehır dısından getırtıyordum acıl bısey var dıye , en sonunda 36 haftada acıl dogumla dogurdumda hepımız rahatladık :)
cok ıyı bır doktordur buarad acok sık usg gırdım
bebegım solak
buarada ben kurtaj oldum canım

Allah kucagına almayı nasıp etsın ınsallah

Son düzenleyen: Moderatör:
zaman kaybetmeniz bebek işinizi daha da riske atmaz mı :26: daha da üzülmeyesin sonra
bence çocuk yap ilk önce 2 sene sonra tekrar ev için birikime başlarsınız... çünkü ev aldıktan sonranerden baksan 5 yıl sizi kendinize getiremez ki maalesef...
sonradan belki daha da zor olabilir...

Kredi çekip evde alsanız her ay onu öderken herkes gibi Siz de bazen bunalacaksınız, zorlanacaksınız muhtemelen..
Aklınızda hep bir an önce tüp bebek tedavisine başlamak olacak ki genç olmak avantaj bu tedavide bildiğim kadarıyla..

Kenarda paranız varken borçsuz bir şekilde tüp bebek tedavisine başlayın derim ben.
Tabi yakınlarınıza çok duyurmamaya çalışın eğer Size destek olacak yapıda değillerse...

Yada bir arkadaşın yazdığı gibi kredi çekmeyi düşünüyorsunuz madem 5-10.000 fazla kredi çekip ikisine birden bismillah deyin derim ben.
Allah gönlünüze göre versin inşallah..

bence de butun mesele bu. tek tek okudum butun yorumlari ama bir tane boyle yorum gormedim. konunun meselesi de bu bana kalirsa. o yuzden ben de bebek diyorum. istemeye ragmen bebeksiz bir omur kayinvalide bilmemneden daha buyuk uzuntu.

Günaydın bence paranızın bir kısmını bebek tedavisinde kullanın isterseniz kayınvalideniz ve eltiniz miktarı abartmış ev alacaksınız ve kredi kullanacaksanız da zaten konut kredisi kullanacaksınız konut kredisinde fazla çekme imkanı olmaz evin bedeli neyse ona göre çekebilirsiniz sadece ihtiyaç kredisi çekebilirsiniz arkadaşım konut kredisini fazla çekeyim bebek tedavisi içinde kullanırım diyorsanız böyle birşey olmaz söyledigim gibi sadece ihtiyaç kredisi çekebilirsiniz yaşınız genç ve bebek için ideal bir yaş.

tüp bebek tedavisiyle anne olmuş biri olarak içimden geçen şey elbette parayı bebek tedavisi için harcaması gerektiği ama bu arkadaşın durumu biraz farklı.çünkü artık elti ve k.validesine tahammül durumu kalmamış.açtığı bütün konular onlar üstüne,hatta bir arkadaş k.validen öksürse konu açacaksın takma bu kadar demişti.aynen öyle..

mesela eltisi tedavi 10 bin lira tutuyor demiş,konu sahibi daha hiç araştırmadan buraya konu açıp dertlendi o kadar çok mu diye.yani o şeytanlar ne dese inanıp üzülüyor.onlar da bunu bildiği için arkadaşı yaralayıp duruyor.

o yüzden tedaviye sağlam bir psikoloji ile başlamak istiyorsa ki bu çok önemli,o evden kurtulmalı.stres çok önemli bir faktör çünkü.

eğer bir başka arkadaş ev mi tedavi mi diye konu açsaydı hiç düşünmez tabii ki tedavi derdim ama burada durum farklı biraz.keşke ikisini birden yapasilseler,en güzeli o asılında.

konu sahibinin kaynanasını,eltisini kenara bırakıp kendi hayatına yönelmesine sevindim.

aslında önce bebek derim ben ama bebek için uğraşırken de kafasının rahat olması gerekir.diğerlerini umursamayacağını bilsem bebeğe başlasın.

şu anki huzuıru için de ayrı eve gitmesi lazım,o zaman da bebek planlarının uzaması demek:44:

benim bir tanıdığım var.çocuğu yoktu.bir kaç doktorla görüştüler.bir doktor asla sizin çocuğunuz olmaz demiş.önce çok üzüldüler ama durumu kabullendiler.aradan bir kaç ay geçti ve hamile kaldı.Allahın takdiri işte.....

gene bir arkadaşım kaç sefer bebek tedavisi gördü bir türlü hamile kalamadı.haliyle maddi durum da çöktü.neyse dediler biraz birikim yapıp sonra tedaviye tekrar devam ederiz dediler.o arada normal yoldan hamile kaldı.bence strese girmeyip kafaları rahatladığı için hamile kaldı diye düşünüyorum.

konu sahibinin de hakkında hayırlısı olsun.hangisi daha hayırlıysa o olsun inşallah

Tabi ki bebek. Biliyor musun seninle aynı düşünceler içindeydim. Evlenmeden önce birikmiş param vardı evlenince de yine eşimden habersiz para biriktiriyordum. Ne için ev almak için. Toparlayınca evin yarısını çıkarıyorduk. Ama sonra baktım ki bebek gelmiyor. Ve hep bir tarafım bu bebek konusunda zorlanacağım diyordu.

Çünkü yaş 35. E evlenmeden önce de eşimdeki sprm sorununu az çok biliyordum. Aklım o paradaydı ya ev ya bebek. çok düşündüm. ağladım sızladım. ne yapayım hangisi derken. bebeğe karar verdim. Evlendikten sonra biriktirdiğim parayı eşime getirdim topu topu 3 bin tl. Al dedim. bu bizim tüp bebek paramız. eşim şaşırdı hangi ara biriktirdin.

Onun da aile çevresi sürekli bekleyin olur, ne aceleniz var (yaş 35 ne acelemiz varsa) olur, falancının ki 40 da yaptı , bilmem kimin kızı 40 da 4. yü yaptı. Evet bunları bende biliyordum ama bizim sorunumuz var. doktorlarda kesinleşen sorunumuz var, bunları bilerek nasıl rahat olmamı bekliyorlar...

Şu an eşim işinden ayrıldı. Allahım diyorum bir kapı aç. Eşim işini ayarlayamazsa biz ne yaparız. Yoksa bebek işini erteleyip önümüzde ki aylarda bu parayı mı kullanalım. Sordum ona. Ne yapalım. Hayır ertelemeyelim dedi. Hergün ağlıyorsun. Bunu sana yapamam dedi. Biz de Şubat ta Allah izin verirse başlayacağız.

Demem o ki. kesinlikle bekleme. bekleme. bekleme. Çocuksuz boş bir evi ne yapıyım ben. Ben şu anda kendi halimdeyim. Aileleirmiz bzilerin 2 sokak ötesinde. Ama beni rahatsız edecek durumda değiller. Rahatım şükür. Huzurluyum ma evim öyle sessiz ki, Öyle boş hissediyorum ki kendimi. Zoruma gidiyor. Ablam 39 yaşında 3. bebeğine hamile olduğu söyledi. Bu nasıl bir duygu dedim Allahım. Kötü hissettim kendimi, Acaba ben mi abartıyorum bu duyguyu diye kendime bile kızdım. Ama elimde değil. Ben hergün etrafımda hamile doğum yapan kişilerle birlikteyim.

Kesinlikle bekleme. O apartmandakilere de biraz daha sabredeceksin. O bebek olsun bak sen daha kimseyi duyupta takıyor musun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…