Tüp bebek sonucu bekleyenler

Değer çok güzel canım sende Bayağı belirtiler olmuş tebrik ediyorum seni Allah kucağınada almayı nasip etsin ....

Cok şükür dondurulmuş var bu defa ama insan tekrar cesaret edemiyor canm bakalm hayırlısıAllah bbaşkadert vvermesin para biriktirir biriktirir deneriz napalim Rabbim bizede kısmet eder inşallah[/QUOTE]
Haklısın dediğin gibi Rabbim bizede nasip eder inşallah...

Kizlar dün gece cok az 3 4 damla kadar kahverengi lekelenmem oldu cuma gunu kan degerim 178 di pazartesi tekrar edicem cok korkuyorum neden geldi bu leke

Kizlar dün gece cok az 3 4 damla kadar kahverengi lekelenmem oldu cuma gunu kan degerim 178 di pazartesi tekrar edicem cok korkuyorum neden geldi bu leke

Hayatım benim 5. günden 12. güne kadar (yani düne kadar) sürekli her gün defalarca kahverengi lekelenmem oldu.
Bir şey olmaz bugün kesildi bile...

Kahverengi lekelenme normal ve bir zararı yok her yerde yazıyor.
Sancılanman ve rahminde kasılmalar da normal.

Eğer kırmızı/parlak kırmızı/siyah kanama, damla ya da parça düşme olursa o zaman problem.
Lütfen kafana takma canını sıkma geçecek.
Dinlen, ayaklarını karnını sıcak tut

Kizlar carsamba günü positiv cikti kan tahlilerim Beta hcg 374 dü cuma günü 907 ye cikti iyi Mi rakamlar sizce?

Allahima sükürler olsun bunu Insallah Herkes tadsin..

Kirmizi degildi parlakta degildi boyle kahveye dönük acik renk 25kuruş kadar vardi,benim dun 12.gundu hic olmadi oyle bise,dun gece 10 civariydi devami gelmedi Allahima bin sükür,zaten transferin 8.gununden beri karin agrisi adet sancisigibi devam ediyo,bugun sanci araliklari biraz azaldi gibi,yarin test yaptrcam korkuyorumm

Kizlar carsamba günü positiv cikti kan tahlilerim Beta hcg 374 dü cuma günü 907 ye cikti iyi Mi rakamlar sizce?

Allahima sükürler olsun bunu Insallah Herkes tadsin..

Canım tebrikler.
Kaçıncı gün rakamları bunlar?

Canım korkma.
Ben yabancı sitelerde de okudum.
Akıntıda sorun yok kahverengi ise. Kahverengi olması devam etmediği kuruduğu anlamına geliyor.
Parlak kırmızı yeni anlamına geliyor.

Adet sancısı gibi sancı çekmen de çok normal. Ben de çekiyorum hala devam ediyor :)
Kendini sıkma.

Hepsinden daha zararlı olan tek şey : STRES
Stres yapma dinlen.
Yarın test sonucunu bildir bize

Kızlar HCG rakamları ile yaptığım araştırmaları sizinle paylaşayım.

İlk liste Amerikan Gebelik Derneğinin. Türkçe'ye çeviriyorum ve link veriyorum : http://americanpregnancy.org/while-pregnant/hcg-levels/

Haftalara göre hCG seviyeleri (LMP = gebelik yaşı/gestational age)* :

• 3 Hafta LMP: 5 – 50 mIU/ml
  • 4 Hafta LMP: 5 – 426 mIU/ml
  • 5 Hafta LMP: 18 – 7,340 mIU/ml
  • 6 Hafta LMP: 1,080 – 56,500 mIU/ml
  • 7 – 8 Hafta LMP: 7, 650 – 229,000 mIU/ml
  • 9 – 12 Hafta LMP: 25,700 – 288,000 mIU/ml
  • 13 – 16 HaftaLMP: 13,300 – 254,000 mIU/ml
  • 17 – 24 Hafta LMP: 4,060 – 165,400 mIU/ml
  • 25 – 40 Hafta LMP: 3,640 – 117,000 mIU/ml
  • Hamile değilseniz: <5.0 mIU/ml
  • Menepoz öncesi : <9.5 mIU/ml
* Bu rakamlar sadece ana hatlardır. Her kadının HCG seviyesi farklı yükselir. Önemli olan yalnızca her durumda yükseldiği seviye değil, seviyedeki değişikliktir.

Normal gebeliklerin 85%'inde HCG seviyesinin her 48-72 saat arayla katlanması beklenir. Gebelik ilerledikçe en üst seviyelere çıkar ve bu sefer 96 saatte bir artışlar yaşanır.

Carsamba günü 15. gün 374 Beta hcg
Cuma günü 17. gün 907 Beta hcg cikti .
Benim Doktorlar hep 15. gün kan tahlileri yapiyorlar :-/

Bak tatlım.
Bu bilgiye göre normal :

Normal gebeliklerin 85%'inde HCG seviyesinin her 48-72 saat arayla katlanması beklenir. Gebelik ilerledikçe en üst seviyelere çıkar ve bu sefer 96 saatte bir artışlar yaşanır.

Kızlar bir diğer yazım ise bir tez.
Bu 1995 yılında yazılmış. Bir araştırma. O zamandan bu güne değişimler gelişmeler olmuştur elbet.
Ama ilgimi çekti. Ben elimden geldiğince özetini yalın bir dille size Türkçe'ye çevirmeye çalıştım.
Umarım faydalı olur.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7580002

J Assist Reprod Genet.1995 Ocak;12(1):13-4.

Araştırmanın konusu :
Embriyo transferinden 14 gün sonra HCG seviyelerinin ön görülmesi.

Guth B1,Hudelson J,Higbie J,Solomon B,Polley S,Thomas S,Gentry WL.

Yazarın Bilgileri
1 İleri Doğurganlık Enstitüsü, Methodist Hospital of Indiana, Inc., Indianapolis 46202, ABD.

ÖZET

ARAŞTIRMANIN AMACI:

Rapor edilen bilgilere göre embriyo transferinden 14 gün sonra HCG seviyesinin kan serumunda kantitatif ölçümü, gebelik ve çoğuş gebeliklerle ilişkilendirilmiştir. Bu prospektif çalışma gebelik ve çoğul gebelikler ile, 14. Gün HCG seviyesi arasındaki ilişkiyi değerlendirmek için tasarlanmıştır.

ARAŞTIRMA METODU:

IVF yöntemi ile Embriyo Transferi olmuş denekler, transferden 14 gün sonra incelemeye alınmıştır ve kan serumunda HCG bakılmıştır. Pozitif sonuç alınan deneklerde tekrarlanan testler yapılmış ve 3 hafta sonra da vajinal ultrason ile muayene edilmiştir. Bu çalışma fetüs kalp atımı duyulana kadar devam etmiştir. Sonuçlara bakılırken ve değerlendirilirken devam eden gebelikler değerlendirilmeye alınmıştır ve bu gebelikler 20 haftadan uzun sürenlerdir.

ARAŞTIRMA SONUÇLARI:

14. günde pozitif sonuç almış 111 denekte yapılan çalışmada görülmüştür ki :

* 89 tanesinin gebeliği devam etmiştir

* Spontane düşük yapan gebe sayısı 22 dir

* Eğer 14. Günde HCG seviyesi 300’ün altında ise çoğul gebelik (ikiz, üçüz,vb.) olma olasılığı 9% olmuştur. (57 gebeden 5’i)

* Eğer HCG seviyesi 300-600 arası ile çoğul gebelik yüzdesi 40% olmuştur (25 gebeden 10’u)

* Eğer HCG seviyesi 600 den fazla ise çoğul gebelik yüzdesi 100% olmuştur (7 gebeden 7’si)

KESİN SONUÇ:

Bu bilgiler göstermektedir ki :

· HCG seviyesinin 14. Gün 200 den yüksek olduğu gebelikler çoğunlukla devam eder

· HCG seviyesinin 600 den fazla olduğu durumlarda ise çoğul gebelik olma olasılığı çok yüksektir.

Cerenery Allah razi olsun azda olsa icimi rahatlattin,seyi anlamadim kuru yeni nedemek yani

Cerenay ayni günde dogum yapicaz allahin izniyle
Benimde dogum tarihi 8.3.16 Insallah
Hayirlisiyla bebislerimizi kucagimiza aliriz Insallah .

Cerenery Allah razi olsun azda olsa icimi rahatlattin,seyi anlamadim kuru yeni nedemek yani

Canım şöyle

Kahverengi demek : epey önce hafif bir kanama olmuş (tutunma kanaması, ya da herhangi bir pıhtı olabilir) ve o geldi demek.

Kırmızı ise şu anda kanama var demek.
Kahverengi devam edip de kırmızıya dönüyorsa sorun var.
Yoksa sorun yok

Bu bilgi beni çok korkuttu,rabbim almasın inş mucizemizi bizden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…