Hayirli ugurlu olsun benimde 29 ekimde transferim oldu...Bende heyecanla bekliyorumm...Insallah hepimiz anne olacagizMerhaba Arkadaşlar;
Bende yeni aranıza katıldım.Ayrıca yeni transferim oldu bugün 6. günüm 4gün sonra kan testi yaptırıcam ama çok heyecanlıyım,keşke hemen sonuç çıksada hemen yaptırsam kan testini yaaa:)))inşallah bizlerde bebeğimizi kucağımıza alabiliriz en kısa zamanda
inşallah canım aramızda 1 gün var demekki tarnsfer günümüzde ozaman seninde tahlilin 8 kasım mı? bana 10 gün üzerine yaptırmamı söylediler kan testi için:))Hayirli ugurlu olsun benimde 29 ekimde transferim oldu...Bende heyecanla bekliyorumm...Insallah hepimiz anne olacagiz
caniminşallah canım aramızda 1 gün var demekki tarnsfer günümüzde ozaman seninde tahlilin 8 kasım mı? bana 10 gün üzerine yaptırmamı söylediler kan testi için:))
bana 12 gun dediler 10 kasimda tahlil yaptiricam...10 gunde belli olacakda...iki gun beklemeye degmez bende yaptirayim bari ☺☺☺inşallah canım aramızda 1 gün var demekki tarnsfer günümüzde ozaman seninde tahlilin 8 kasım mı? bana 10 gün üzerine yaptırmamı söylediler kan testi için:))
bebek yöntemi ile gebe kalma oranın aşılamaya göre daha yüksek. aşılamada %15 başarı oranı var. bende 1 kez yaptırmıştım aşılama ve tutmamıştı. sonrasında tüp bebeğe geçtik çünkü doktorum bir kez olmadıysa zorlamaya gerek yok ve başarı oranı düşüktür demişti, böylelikle tüpe geçtik. tabi sabır gerektiren bir süreç kontrollerin belli zamanlarda alman gereken ilaçlar ve iğneler olacak 20- 25 gün içinde herşey bitiyor. tabi bu yumurta gelişimine göre değişim gösteren bi durum hele toplama işlemi en kolayı çünki zaten genel anestezi uygulanıyor ve hiçbirşey hissetmiyosun sonrasında da ağrın olmuyor. önemli olan yumurtaların sağlıklı şekilde döllenmesi transfer de acısız 15 dakika bile sürmenen bir işlemdir. tabii yediğine içtiğine bu dönemde dikkat ediyosun zaten doktorun seni bu konuda yönlendiriyor. ama benim gibi beslenmene titizlik göstermek istersen bu konuda kendi uyguladığım şeyleri yazabilirim sana..
bebek yöntemi ile gebe kalma oranın aşılamaya göre daha yüksek. aşılamada %15 başarı oranı var. bende 1 kez yaptırmıştım aşılama ve tutmamıştı. sonrasında tüp bebeğe geçtik çünkü doktorum bir kez olmadıysa zorlamaya gerek yok ve başarı oranı düşüktür demişti, böylelikle tüpe geçtik. tabi sabır gerektiren bir süreç kontrollerin belli zamanlarda alman gereken ilaçlar ve iğneler olacak 20- 25 gün içinde herşey bitiyor. tabi bu yumurta gelişimine göre değişim gösteren bi durum hele toplama işlemi en kolayı çünki zaten genel anestezi uygulanıyor ve hiçbirşey hissetmiyosun sonrasında da ağrın olmuyor. önemli olan yumurtaların sağlıklı şekilde döllenmesi transfer de acısız 15 dakika bile sürmenen bir işlemdir. tabii yediğine içtiğine bu dönemde dikkat ediyosun zaten doktorun seni bu konuda yönlendiriyor. ama benim gibi beslenmene titizlik göstermek istersen bu konuda kendi uyguladığım şeyleri yazabilirim sana..
bencede yaptır inşallah sonuç pozitifse zaten iki gün sonra bidaha tahlil yaptırmamız gerekiyo:)canim
bana 12 gun dediler 10 kasimda tahlil yaptiricam...10 gunde belli olacakda...iki gun beklemeye degmez bende yaptirayim bari ☺☺☺
Arkadasm Allah en kisa zamanda bebeisini kucagina almayi nasip etsin bu süreci anlatabilir misin ilk Doktora gittiginde rahim filmi mi çekildi adetliyken çağırıyorlar nasil bi yol izliyorlar bende yumurta rezervi düşüklüğü var amh 0.93 kadin dogum doktorum rahimde bir sorun yok rahim ağzında bur sorun yok dedi ama rahim filmi cekilmedi yumueta rezervi düşüklüğünden dolayi tup bebek dedi beni de de yeni bi korku sardi rahim filmi ceklidiginde baska birsey cikar mi diye3 eylulde sladik tedaviye cok sukur simdilik hersey yolunda yumurtalar toplandi transfer zamanini bekliyoruz cok heyecanliyim ins bu surec cabuk gecer resmen zaman durdu
Tedaviye yeni baslayacak arkadaslar varsa yardimci olmak isterim. Allah herkesin yardimcisi olsun...
rahim filminde tüplerine bakılır.. tıkalı mı diil mi die. çok kısa süren bi işlem zaten korkulcak bişey yok. tıkalıysa ona göre bi yol izler doktorun. tüp bebek tedavisi adetin 3. günü dr kontrolü ile başlar. belli ilaçlar ve iğneler uygulanır. iğneler şeker iğnesi gibi küçük uçludur ve göbekten uygulanır. amaç yumurtaları hazırlamaktır. bi süre devam ettikten sonra yumurtaların istenilen olgunluğa ulaştıysa sana söylenilen gün ve saatte kalçadan (benim ki göbektendi bu sefer) çatlatma iğnesi yapılır. ve seni toplama günü için çağırırlar. Genel anestesi altında olduğundan hiçbirşey hissetmezsin ve aynı gün evine gidersin. bu sırada eşinden de sperm alınır. toplanan yumurtalar ve spermi döllendirmek artık doktorların işidir:) 4-5 gün sonra seni ararlar ve bilgi verirler. şu kdr yumurtanız toplandı şu kdr işlem gördü şu kdrı döllendi.. şu gün ve saatte gelin transferiniz yapılacaktır die. İdrara sıkışık bi vaziyette gidersin ayıkken 1 dklık bi işlemle transferin gerçekleşir. yani bu olaylar yaklaşık15-20 gün içinde biter:) sonra 10 günlük bekleme süreci sonucunda sonucunu alırsın gebelik testi ile.. Bu kadar :) benim 3. denemem de oldu. allah size de nasip etsin inşallah.Arkadasm Allah en kisa zamanda bebeisini kucagina almayi nasip etsin bu süreci anlatabilir misin ilk Doktora gittiginde rahim filmi mi çekildi adetliyken çağırıyorlar nasil bi yol izliyorlar bende yumurta rezervi düşüklüğü var amh 0.93 kadin dogum doktorum rahimde bir sorun yok rahim ağzında bur sorun yok dedi ama rahim filmi cekilmedi yumueta rezervi düşüklüğünden dolayi tup bebek dedi beni de de yeni bi korku sardi rahim filmi ceklidiginde baska birsey cikar mi diye
Kıbrısta başarı şansı yüksek die bişey olduğunu düşünmüyorum ben. Türkiye de de çok iyi merkezler var.Kizlar mrb.benm 2cm cikolata kistim var ve bebegmz olmuyor onun disinsa tuplerm acik esimdede bi sknti yok.artik tup bebek deneyecegz.asilamaya bile yanasmadi dr.bosuna zaman ve para kaybi dedi gidin tup bebek yaptrn dedi.ama ben sansm cok olsn diye kibris dusunuorm.28 yasndaym bana turkiyede kac transfer yaparlar bi bilgnz varmi?
İnşallah güzel sonuçlara ulaşırsın :)selamm ben de yeni basladı tedaviye dün yumurtam toplandıı 13tane dediler
bugun aradılar 11 tane döölendi 8 tanesei birsey oldu dedilerr
yarın kalitesine bakıp arayıcılar dediler
Bilgilerin icin cok tesekkur ederim amin insAllah...mucizediro .!.:rahim filminde tüplerine bakılır.. tıkalı mı diil mi die. çok kısa süren bi işlem zaten korkulcak bişey yok. tıkalıysa ona göre bi yol izler doktorun. tüp bebek tedavisi adetin 3. günü dr kontrolü ile başlar. belli ilaçlar ve iğneler uygulanır. iğneler şeker iğnesi gibi küçük uçludur ve göbekten uygulanır. amaç yumurtaları hazırlamaktır. bi süre devam ettikten sonra yumurtaların istenilen olgunluğa ulaştıysa sana söylenilen gün ve saatte kalçadan (benim ki göbektendi bu sefer) çatlatma iğnesi yapılır. ve seni toplama günü için çağırırlar. Genel anestesi altında olduğundan hiçbirşey hissetmezsin ve aynı gün evine gidersin. bu sırada eşinden de sperm alınır. toplanan yumurtalar ve spermi döllendirmek artık doktorların işidir:) 4-5 gün sonra seni ararlar ve bilgi verirler. şu kdr yumurtanız toplandı şu kdr işlem gördü şu kdrı döllendi.. şu gün ve saatte gelin transferiniz yapılacaktır die. İdrara sıkışık bi vaziyette gidersin ayıkken 1 dklık bi işlemle transferin gerçekleşir. yani bu olaylar yaklaşık15-20 gün içinde biter:) sonra 10 günlük bekleme süreci sonucunda sonucunu alırsın gebelik testi ile.. Bu kadar :) benim 3. denemem de oldu. allah size de nasip etsin inşallah.
Peki rahim filmi de mi adetliyken yapiliyor ? Simdi ben randevu aldim adetin 2. Gunu doktora gidicrm ama rahim filmi cekilmedi hemen tedaviye baslamaz dimi ?rahim filminde tüplerine bakılır.. tıkalı mı diil mi die. çok kısa süren bi işlem zaten korkulcak bişey yok. tıkalıysa ona göre bi yol izler doktorun. tüp bebek tedavisi adetin 3. günü dr kontrolü ile başlar. belli ilaçlar ve iğneler uygulanır. iğneler şeker iğnesi gibi küçük uçludur ve göbekten uygulanır. amaç yumurtaları hazırlamaktır. bi süre devam ettikten sonra yumurtaların istenilen olgunluğa ulaştıysa sana söylenilen gün ve saatte kalçadan (benim ki göbektendi bu sefer) çatlatma iğnesi yapılır. ve seni toplama günü için çağırırlar. Genel anestesi altında olduğundan hiçbirşey hissetmezsin ve aynı gün evine gidersin. bu sırada eşinden de sperm alınır. toplanan yumurtalar ve spermi döllendirmek artık doktorların işidir:) 4-5 gün sonra seni ararlar ve bilgi verirler. şu kdr yumurtanız toplandı şu kdr işlem gördü şu kdrı döllendi.. şu gün ve saatte gelin transferiniz yapılacaktır die. İdrara sıkışık bi vaziyette gidersin ayıkken 1 dklık bi işlemle transferin gerçekleşir. yani bu olaylar yaklaşık15-20 gün içinde biter:) sonra 10 günlük bekleme süreci sonucunda sonucunu alırsın gebelik testi ile.. Bu kadar :) benim 3. denemem de oldu. allah size de nasip etsin inşallah.
hayır adetliyken yapılmıyor. rahim filmi çekecek diye bi mecburiyette yok. ben mesela yaklaşık 8 sene önce çektirmiştim. ama ondan sonra 3 kez tüp bebek tedavisi oldum hiçbirinde de istemediler.Peki rahim filmi de mi adetliyken yapiliyor ? Simdi ben randevu aldim adetin 2. Gunu doktora gidicrm ama rahim filmi cekilmedi hemen tedaviye baslamaz dimi ?
Öyle mi hmm anladım . Benim rahim duvarinda kalınlaşma var gittiğim bi doktor rahim duvarin iyi kalin dedi bi gittiğim doktor arastirmak lazım polip olabilir dedi o yüzden sordumhayır adetliyken yapılmıyor. rahim filmi çekecek diye bi mecburiyette yok. ben mesela yaklaşık 8 sene önce çektirmiştim. ama ondan sonra 3 kez tüp bebek tedavisi oldum hiçbirinde de istemediler.
yani onları araştırmadan tedaviye başlamasınlar zaten. boşuna vücut yıpranmasın.Öyle mi hmm anladım . Benim rahim duvarinda kalınlaşma var gittiğim bi doktor rahim duvarin iyi kalin dedi bi gittiğim doktor arastirmak lazım polip olabilir dedi o yüzden sordum
Evet dogru tekrar tesekkur ederim :)yani onları araştırmadan tedaviye başlamasınlar zaten. boşuna vücut yıpranmasın.
rica ederim sormak istediğin bişey olursa her zaman sorabilirsin elimden geldiğince cvp verir destek olmaya çalışırım. allah yardımcın olsun.Birşey daha sormak istiyorum bu konuda bilgisizim. Tüp bebek tedavsisi
Evet dogru tekrar tesekkur ederim :)
rica ederim sormak istediğin bişey olursa her zaman sorabilirsin elimden geldiğince cvp verir destek olmaya çalışırım. allah yardımcın olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?