Turkan88'in Diyet Günlüğü

bana cevap vericek biri var mı?

tamam teşekkür ederim

başlangıcı bgünü kabul edeyim
Ocak ayında başladım
Nisana kadar 10 kilo verdim

Bugün tekrar başlıyorum
ilk hedef 65 olmak
Şuan 69 Kiloyum

Sabah MenümÇalıştığım için iş yerinde yapıyorum)
1 Fincan Beşibiryerde çayı
Light peynir
2 peksimet

Ara
Form bizküvi
Form çay

Öğlen
Şehriye çorbası-Salata-Yoğurt

Ara:
1 Fincan yeşil çay

1,5 Lt su

Günde 2-2,5 Lt su içiyorum

MASAALLAH canim,INSAALLAH tum fazlaliklarindan kurtulursun.menun suuuuper.sporunu da yazmissin oncekinde,peki ne kadar spor gunde?

kahvalti:2dilim pastirma,2dilim dil peyniri,1dilim ekmek.1 kase visne

ara;birz cevizle,yari dilim ekmek,2zeytin.

ogle:firinda patates pueli kasarli kofte

ara;2kayisi,visne

aksam;cilekli milkshake

SPOR;

15 DK HIZLI TEMPO KOSU BANDI
15DK LESLIE
150 IP

BOLLL SU,YESIL CAY ICMEDIM,ZIIIRA UNUTMUSUM:26:HAVA SICAK YA,HABIRE SU ICIYORUM

”Demir adam” olarak tanınan fitness eğitmeni Aquilina: ”Egzersiz sırasında gereğinden fazla efor sarf edildiğinde savunmaya geçen vücut, yağ yakımını bırakarak, karbonhidrat yakmaya başlıyor”

Egzersiz sırasında gereğinden fazla efor sarf edildiğinde savunmaya geçen vücudun yağ yakımını bırakarak, karbonhidrat yaktığı, bunun sonucunda hedeflenin altında kilo kaybedildiği bildirildi.

Birçok ülkede ”demir adam” olarak tanınan, power lifting, rugby, doğal vücut geliştirme, triatlon gibi branşlarda dereceler alan ve hareket bilimleri, fonksiyonel kuvvetle kardiyovasküler egzersizler konusunda uzmanlığı bulunan Avustralyalı fitness eğitmeni Gavin Aquilina, Türkiye’ye yaptığı ziyarette, sorularını yanıtladı.

Aquilina, egzersiz doğru yapılmadığında vücudun gereksiz yorulduğuna, sakatlanma riskinin arttığına, hareketlerin faydasının beklenenin çok altında kaldığına işaret etti.

”Ne kadar efor sarf edilirse o kadar yağ yakılır” düşüncesinin yanlış olduğunu vurgulayan Aquilina, şöyle devam etti:
”Genellikle kilo vermek, yani yağ yakmak isteyen kişilerde bu görüş hakimdir. Aksine gereğinden fazla efor sarf edildiğinde vücut savunmaya geçerek, yağ yakımını bırakır ve karbonhidrat yakımına başlar. Bu, doğal olarak çok daha fazla eforla daha az kilo kaybı anlamına gelir.

Eğitmenlerin yapacağı doğru yönlendirme ya da eğitmenin olmadığı yerlerde koşu bantlarındaki ”Fat Burn” programı, kullanıcıyı kilo-yaş gibi değerlerine göre en doğru şekilde yönlendirir.”

”Ne kadar ağırlık kaldırıldığı değil, hareketin nasıl yapıldığı önemli”
Ağırlık çalışmalarında, ”ne kadar yüksek ağırlık kaldırılırsa, kaslar o kadar çok çalışır’ görüşünden de uzaklaşılması gerektiğini vurgulayan Aquilina, ”Ne kadar ağırlık kaldırıldığı değil hareketin nasıl yapıldığı önemlidir” dedi.

Yüksek ağırlıkta zorlanan kişilerin, hareketi doğru yapamadığına işaret eden Aquilina, ”Ağırlık egzersizi yapmak, ağırlığı hareket ettirmek değil hareketi doğru yaparak istenilen kas grubuna istenilen gücün binmesini sağlamaktır” diye konuştu.
”1 kilogram kas artışı, günde 120 kalori ekstra harcama yaratır”

”Ağırlık çalışmaları zayıflatmaz, vücudu şekillendirir” yargısının da doğru olmadığına dikkati çeken Aquilina, kalori yakımıyla kas kütlesi arasında doğru orantı bulunduğunu söyledi. Bu nedenle ne kadar kas kütlesine sahip olunursa o kadar kalori harcanacağına işaret eden Aquilina, ağırlık egzersizlerinin, kas kütlesini güçlendirecek en doğru seçim olduğunu dile getirdi.

Egzersiz yapılan sürede daha fit, dinç ve sıkı görüntü elde edildiğini belirten Aquilina, ağırlık çalışmaları bırakıldığında da vücudun çökmediğini ve sarkmadığını vurguladı.
Vücuttaki kas miktarının artırılmasıyla metabolizmanın da hızlandığına işaret eden Aquilina, ”1 kilogram kas artışı günde 120 kaloriye kadar ekstra harcama yaratır. Dengeli yağ-kas oranıyla hem fit görüntü elde edilebilir hem de daha fazla kalori tüketilebilir” dedi.
”Şekilli karın kası için günde 15 mekik yeterli”

Aquilina, şekilli karın kasları için günde en az 100 mekik çekilmesi gerektiğine ilişkin bilginin ”yanlış” olduğunu savundu.
Günde 15’ten fazla mekik çekilmesinin, daha hacimli ve şekilli karın kası sağlamayacağını ifade eden Aquilina, ”Bu sadece dayanıklılığı artırır. Daha şekilli karın kası, maksimum 15 tekrarla ama kaslara daha fazla güç uygulayabilecek egzersizlerle olur” dedi. ”Göbek çevresinde yağlanma oluşmaması için her türlü yağdan kaçınılmalı” düşüncesinin doğru olmadığını ifade eden Aquilina, ”Zeytinyağı, zeytin, avokado ve bitter çikolata gibi besinler içerdikleri doymamış yağ asitleri nedeniyle göbek yağlarını eritmede yardımcı rol oynar. Günlük beslenme içerisinde bu lezzetler az olmak koşuluyla tüketilmeli” diye konuştu.

Kalp kaslarını düzenli cardio egzersizleriyle güçlendirin
Egzersizde düzen ve tutarlılığın önemini vurgulayan Aquilina, ”Düzenli cardio egzersizi, kalp kaslarını güçlendirerek sağlıklı ve uzun ömürlü bir gelecek sunar” görüşünü dile getirdi.

Aquilina, vücudun her harekete olduğu gibi rutin bir cardio programına da alıştığına ve daha az tepki göstermeye başladığına işaret ederek, iniş-çıkışlı ritm sağlayan koşu bantlarıyla çalışma yapılmasının olumlu etki yarattığını söyledi.

Egzersiz sırasında ritmin zaman zaman artıp azaltılması gerektiğini belirten Aquilina, bu şekilde direncin artırıldığını, daha az eforla iyi sonuç elde edildiğini vurguladı.

”Ağızda bir dakika, kalçada bir ömür boyu”
Düzenli egzersiz programında beslenme alışkanlığının da önemli olduğuna işaret eden Aquilina, ”bir lokmadan bir şey olmaz” anlayışının, fazla kilonun en yakın dostu olduğunu vurguladı.

Aquilina, ”Ağızda bir dakika, kalçada bir ömür boyu” sözünün asla unutulmaması gerektiğini belirterek, ”atıştırmalardaki tercihlere dikkat edilmeli” uyarısında bulundu.

Guzel makale,dıkkatlıce okuyun.demekkı dogru sporlar yapıyormusum kendımı yormadan buna sevındım,ılk olarak 215 dk kosarak vucudumu hazırlıyorum,sonra leslıyle yıne 15 dk kosu ve basıt jımnastık hareketler,ardından ender sarac

canım beyaz beyz benımkıler kırmızı nasıl oluokii yaa
biyerdede mbepanthen sürün yazmşlar iyi geliomş bepantheninde iyi gelmediği şey yok hee

yırtıklar ilk oluştukları zaman kırmızıdır yani böyle pembe gibidir zamanla beyazlar..benim duyduğum yeni oluştukları zaman lazerle tedavi edildikleri ama beyazlamışlarsa geç kalındığı idi canım..moralini bozmak gibi olmasın ama bepanthenin işe yarayacağını pek sanmıyorum ama denemedende bilinmez tabi

bende bi zamanlar ip atlıyodum ama benimde dizimde problem oluştu bırakmak zorunda kaldım..

biber dolmasına bayılırım hele yanında cacık varsa afiyet olsun şekerim fazla kaçırma emi :)

bugün sıcaktan yürüyüş yapamadım akşama eşimle yürüyeceğim..

sabah light tost - 4 zeytin-1 kk peynir bol domates maydonoz şekersiz çay

2 dilim kavun

yarım simit

vicdan çorbası (kabak ) çok az yoğurtlu makarna (yağsız)
2 lt su

akşamada yürüyüş yapıcam

merhabalar bugün yediklerim cok fena diil sanirim

sabah: 1 dilim kepekli ekmek, beyaz peynir, domates, salatalik, 1 biskuvi
ara: yarim simit yedim evde olmadigim icin
aksam: 2 yk pilav, 1 köfte, 1 kase yogurt, karpuz

birazdan 1 saat yürüyüse cikicam, ondan snrada yesil cayimi da icerim :)
ve üsenmezsem eger türkanin tavsiye ettigi ender sarac egzersizleri yaparim :)

reglin ilk günü dolayısıyla sabah kalkmakta zorlandım, şefimi aradım böyleyken böyle ben biraz geç gelicem dedim. kahvaltıyı 11.00 gibi yaptım o yüzden öğlene gerek kalmadı, bol bol ara öğün yaptım..

SABAH--1 kk beyaz peynir, 1 az yağda yumurta (öyle az ki maksat tavaya yapışmasın), 3 zeytin, 1 dilim tahıl ekmek, domates, salatalık

ARA--bir avuç leblebi

ARA--1 yemek kaşığı kuruüzüm

ARA--1 fincan az şekerli Türk kahvesi

AKŞAM--1 tabak makarna salatası (bilinen makarna salatası değil.. makarnaya yeşillik doğruyosun, zeytinyağı ve limon ekliyosun.. çok hafif..)

ARA--5 badem

------------------------------
bunlar da yapıcaklarım..

SU--2 lt (1 lt şimdiden içtim)

SPOR--30 dk (regl zamanında azaltıyorum ama vazgeçmiyorum)

YEŞİL ÇAY--1 bardak içicem

Son düzenleme:
MASAALLAH canim,INSAALLAH tum fazlaliklarindan kurtulursun.menun suuuuper.sporunu da yazmissin oncekinde,peki ne kadar spor gunde?

İnşallahhhh hep birlikte kurtulalımmmmm
ilk 10 kiloda spor yapmadan az yiyerek verdim

akşam menüm
1kase yoğurt
1kase tavuk çorbası
1 tatlı kaşığı höşmelim yedim

birazdan eliptik bisikletimle 25 dk bisiklet
15 dk twister yapmayı düşünüyorum
sporu yemekten 1 sa sonra yapmayı öneriyorlar
bende öyle yapıcam
spordan önce 1 bardak elma form çayı içicem sonra sporrrrr

kahvaltı: sütle kahvaltılık gevrek 1 kase , ve 1 domates
ögle: karpuz + 3-4 küçük lokumlardan
akşam: biber dolması 4-5 yaprak sarması + yogurt
sını olarak 2 bardak yesil cay içtim su 1 bucuk lt
30 dk lesli yaptım simdi 1 saatte yürüyüş yapcam :)

canım leslie işe yarıyor muu???

canım ara öğünlerini artırabilirsin.. bana bir ara öğün az gibi geldi.. bi de diyette bisküvi gibi doğal olmayan şeylerden kaçınabilirsin..

Son düzenleme:
bende bi zamanlar ip atlıyodum ama benimde dizimde problem oluştu bırakmak zorunda kaldım..

biber dolmasına bayılırım hele yanında cacık varsa afiyet olsun şekerim fazla kaçırma emi :)

ben taaa ortaokuldayken atlıyodum.. şekerler şaka bi yana küçükkenki esneklik ve o kilo yok ki vücutta dizler ani sarsıntıyı kaldırsın.. bir bölgeye az baskı yapan hareketler yapalım.. bırakalım bebişler hoplasın zıplasın.. sürçi lisan ettiysem affola..

ne kadar asortik bir öğlen menüsüymüş o öyle.. afiyet olsun şekerim ama kaşardan uzak durabilirdin di mii
ayrıca nitfenn kaç lt su içtiğimizi net yazalım türkan hatun.. ben öyle boldan moldan anlamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…