Turkan88'in Diyet Günlüğü

haklısın canım bunu öğrenmem lazım :) umarım zamanla aşarım bu sorunumu..

sen zaten buralarda değil miydin canım.. ben senin nickini görüyorum burda kaç gündür..
istersen türkana özel mesaj at..

arada danışıyorum falan da hani siz sadece buraya yazıyorsunuz ya sürekli ben de dedim ayrı bir topik yerine buraya yazarsam daha faydalı olur ondan canım ya :)

cok guzel cnm,moralin yerine geldimi/
cok guzel menun cok begendim,boyle devam

türkancım menünde sporlarında harika ama keşke ara öğünlerinden birini meyve yapsaydın 2 avuç badem fazla olmuş sanki

gulsencigim,normalde ara yapmam ama,bademi arada da yemesem yemekten sonra yerim ,1 avuc dedigim 8,10 tane zaten,bademlerimi hep yanimda tasirim,tok tutuyor ve de kilo verdiriyor,

diyecek soz yok muhhhtesemmmmmmmm otesi,MASAALLAH
KESKE AKSAMLA OGLENIN YERINI DEGISTIRSEYDIN,AMA 7 DEN SONRA YEMEME KANINUNA UYUYORSAN NO PROBLEM.BIR DE 1 BARDAK LEBLEBI SENCE DE COK OLMAMAISMI,EYYYY BANA AVUC VAAAR AVUC VAR DIYEN HATUN.

menün de sporun da harika canım.. bir avuç diye bahsettiğin badem de 10-12 taneden fazla değilse süper.. yaniii avuç vaaaarrr avuç varr
8 10 TANE
kızlar ben de aranıza katılabilir miyim??? benim topiğime nerdeyse kimse gelip destek çıkmıyor burada çok güzel bir dayanışma içindesiniz
KILON NE KADAR CANIM/

Badem: Yağlı kuruyemişlerden olan badem birçok vitamin, mineral ve posadan zengindir. Bunun yanı sıra kalp sağlığını koruyan omega-3 yağ asitlerini de içerir. Yapılan son bilimsel araştırmalar, beslenme programında yeterli miktarda (aşırı değil) badem bulunan kadınların, badem tüketmeyen kadınlara göre daha kolay kilo verdiğini göstermiştir.21. Yüzyıl zayıflama yiyeceği: Badem
KADINLARKULUBU 26 EYLÜL 2011 0

Öyle bir yiyecek olsa ki, hem tok tutsa, hem zayıflatsa, hem lezzetli olsa, hem hemen bulunabilir olsa, hem de insan sağlığına sağlık katsa… İşte İç Hastalıkları ve Metabolizma Uzmanı Dr. Ayça Kaya bademin araştırmalarla kanıtlanmış faydalarını anlatıyor.

Badem Diyeti :)

21. yüzyıl mucizesinin adı Badem. Çiğ, kavrulmamış, tuzlanmamış badem. Uzun yıllardır yağlı tohumlar dediğimiz bir gurup yiyecek olan ceviz, badem, fındık, çekirdek, fıstık gibi yiyeceklerin içerdikleri kaliteli yağ asitleri sayesinde kalp-damar hastalıklarına karşı koruyucu olduklarını biliyorduk. Ancak bu yiyecekler yağlı oldukları için kalori değerleri de yüksek olduğu için kilo aldırır endişesi ile hastalarımıza dikkatli tavsiye ediyorduk.

HEM ZAYIFLATIYOR HEM GENÇLEŞTİRİYOR

Bademde çinko, demir, kalsiyum, potasyum, E vitamini gibi mineraller ve vitaminler vardır. Ayrıca içerdiği Amigdalin maddesinin kansere karşı koruyucu olabileceği savulunuyor. Bununla birlikte Ko enzim Q 10 ve Omega 3 seviyesi çok yüksektir. Bu enzim ve yağ asidi kalp damar hastalıklarından kişiyi koruyor ve yaşlanmaya gidiş sürecini yavaşlatıyor. Bademi düzenli tüketmek kötü kolesterol olan LDL’yi %6 ila %15 oranında düşürüyor.

Bu kadar iyi kalpli olduğunu bildiğimiz bademin aynı zamanda çok da iyi zayıflattığı kanıtlandı. Çok yakınlarda, Amerika’da yapılan bir araştırma ile de, zayıflamak isteyenlere günde 17 tane badem verildiğinde daha iyi kilo kaybettikleri gösterildi.

Bademin kaliteli protein içermesi ve sağlıklı yağlardan zengin olması kişiyi daha uzun süre tok tutuyor. Badem sert bir yiyecek olduğu için çiğnemesi zor oluyor ve bu durum kişinin çiğneme duygusunu tatmin ediyor. Lif oranı yüksek olduğu için bağırsak hareketlerini artırıyor. Hazırlama zorluğu olmadığı için her yerde kolayca bulunabiliyor ve her yere kolayca taşınabiliyor.

Zayıflamak için bademi nasıl yiyeceğiz diyenler için;

• Bademi satın alırken dikkat ; çiğ, kavrulmamış ve tuzsuz olarak satın alın.

• Mümkünse kabuklu ve kabuğu kolay kırılabilir olandan tercih edin.

• Bir defada 15’den fazla yemeyin. Küçük bir kaseye sayarak koyun. İş yerinizde çekmecenizde ve çantanızda 15’lik küçük paketler şeklinde de bulundurabilirsiniz.

• Ara öğünlerde özellikle tercih etmeye çalışın. Az yağlı süt ve ayranla birlikte mükemmel bir birliktelik oluşturuyor.

• Meyveleri tek başına yemektense bademle birlikte yediğinizde glisemik indeksi düşürmüş olursunuz bu da sizin daha tok kalmanızı sağlar.

• Yiyecek bir şey bulamadığınızda da 50 tane bademi bir öğün olarak da tüketebilirsiniz.

BEN DOKTORUMUN BIR BOLUMUNDE GORMUSTUM BUNU,AYCA KAYANIN KONUK OLDUGU

Son düzenleme:

canım 3 gündür arttırarak spor yapıyorum zaten 3 hafta da hiç durmam ben arttırırım daha :) Mesela
1. gün: 100 kalorilik stepper çalışması- 10 dk bisiklet- 10 mekik ve diğer yer hareketlerim- 10+10 20 dk titreşim kemeri
2. gün: 125 kalorilik stepper çalışması- 15 dk bisiklet- 15 mekik ve diğer yer hareketlerim- 10+10 20 dk titreşim kemeri
3. gün: 150 kalorilik stepper çalışması- 20 dk bisiklet- 20 mekik ve diğer yer hareketlerim- 10+10 20 dk titreşim kemeri

yaptım daha da arttıracağım kısmete :)

turkancigimin sitemi uzerine geldim..aslinda gelecegimde utancimdan gelemiyorum.bi turlu kilo veremeyince diyette yapamiyorum.butun hevesim kaciyor...

turkancigimin sitemi uzerine geldim..aslinda gelecegimde utancimdan gelemiyorum.bi turlu kilo veremeyince diyette yapamiyorum.butun hevesim kaciyor...

hiii olur muuu ben sırf hevesim kaçmasın diye burada takılıyorum kızların yazdıklarını okuyorum yazıyorum her gün tempomu arttırmaya çalışıyorum :) Sen de buralarda daha bir takılırsan sanırım motivasyonun artacak:)

ben cok uzun suredir 62 de takili kaldim spor suz veremiyorum spor+diyet olmasi lazim.benim 1 yasinda bi kiz var cok cadi,ogle uykusu yok,anaci bisey cok engelliyor beni.bir gun yapsam 3 gun yapamiyorum sporu..canim SIKILIYOR sonra.burda herkes verdikce ben veremedikce utandim acikcasi ondan gittim

Iyi aksamlar herkesseeeee :)

Yaaa ben okula gidince ne yicegime sasiririyorum, cök kötü oluyor, öglen yemegine eve yetisemiyorum, disarda da ne yesem diye hergün düsünüyorum
Ayrica kahvaltimi da evde yapamiyorum erken cikinca, oda kötü oluyor..

Sabah: 1/2 simit ve sekersiz cappuccino
Ögle: 1/3 dürüm, 4 kuru kayisi
Aksam: 3 yk pilav, yogurt, az salata ve karpuz

Spor: 45 dk leslie 3 miles, 15 dk ender sarac
Birazdanda yesil cay icicem:)

Yarini sabirsizlikla bekliyorum kizlar, umarim hepimiz sevinmis yazariz buraya :)

canım benim olur böyle şeyler mesela ben de öğrenciyim, üniversitede okuyorum. Sabah 9 dan akşam 8 e kadar dersim oluyor bazen gece 11 e bile sarkabiliyor. Zaten okulda yemekten aldım ya bunca kiloyu o ayrı konu Benim de sporumu kısıtlıyordu yeni yeni başladım rahata erince... gerçi haftaya yaz okulum var ama haftada 3 gün olunca sorun olmaz diye umuyorum... sen de sporunu evinde yapabilirsin çok rahat yavruşun 1 saat uyusa sen de o arada Leslie Sansone gibi bazı programlar var onları uygulasan yeter olmadı biz sana destek çıkarız ne yapman gerektiğiyle ilgili :)

canım ender saraç derken???
aklıma gelmişken ben de bir yeşil çay yapayım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…