sagol gulsenim,zaman bulup izliycem INSAALLAH.simdi ucundan kulagindanSunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya’nın yaptığı sağlık programı Doktorum’da 16.12.2011 tarihli doktorum programının konuklarından biri Dr. Ayça Kaya oldu ve kilo almak konusunda genel olarak yapılan yanlışları anlattı. Buna göre bize kilo aldıran 10 yanlış nelermiş hadi görelelim…
Bizi şişmanlatan 10 yanlış
1-Yemek yeme sırasında kaşık –bıçak kullanmamak:
Yemeği hızlı yemek kilo aldırır. Yemek sırasında özellikle bıçak kullanmak yemek yeme hızını yavaşlatır ve bıçak kullanıldığında ağzınıza alacağınız lokmaların boyutu daha küçük olur. Doyma hissi yemek yemeye başladığından 20 dakika içinde oluşur. Bu zaman süresinde eğer daha küçük ve yeveş yiyebilirseniz daha az yemiş olursunuz.
2-yemek sırasında tek çeşit yemek
Yemek yemek ruhsal ve bedensel bir doyum işidir. Tek çeşit yendiğinde doyma hissi azalır. Yiyecekte çeşitlilik duygusal olarak sizi tatmin eder. Mesela:koca bir tabak sadece makarne yemek yerine,bir miktar makarna,yanında yeşillik,bir kase yoğurt,1 bardak su ve 1 elma olursa ruhsal olarak doyacağınızdan daha az ymiş olursunuz.
Zayıflamanın en önemli nOktası ‘’ÇOK YEDİM’’ duygusunun oluşmasıdır. Bu da çok çeşitlilikle olur.
Yemek sırasında yanınızda 1 bardak su bulunsun ve mutlaka yemek arasında bu suyu için. Suyu içince mide hacmi dolar ve siz doyma hissi duyar ve daha az yemiş olursunuz.
3-cezbedici yiyeceklerin göz önünde olması
Şekerler,lokoumlar,çikolatalar bisküviler… bu tip yiyeceklerin sürekli el altında ve göz önünde olamsı yemem hissi uyandırır. ‘’göz görmezse gönül istemez’’…
4- gizli gizli yemek
Bunu ikiye ayırabiliriz. Farkında olamadan gizli yemek ve bilerek gizli yemek.
Bunlar bize kilo aldıran en önemli unsurlardandır.sofrada yiyin amam bilerek ya da farkında olamadan gizli yemeyin. Yani yediklerinizin farkında olun!
5-aç karnına alışverişe gitmek
Kişinin neye ihtiyacı varsa gözü onu görür. Açlık sırasında alışveriş yapıldığında ,vücut aç olduğunda beyin en kalorili besinleri seçmeye yönelir.örneğin,karnınız aç ama mutlaka alışveriş yapmak durumundayasanız;ilk önce marketten muz alın,ödemesini yapın ve o muzdan yiyin. Tokluk hissi oluşacağından gereksiz şeyleri alama olasılığınız da azalacaktır.
6-canınnız sıkıldıkça soluğu buzdolabının önünde almak
Bu genel olarak herkesin yaptığı bir hatadır.can sıkıntısı,üzüntü,stres ya da mutluluk durumlarında hep bu yapılır.bu durumda algılarınızı değiştirip kendiniziz başka bir uğraşa vermelisiniz.kitap okuyun ya da dışarıya çıkıp yürüyüş yapın. Egzersiz yapmak açlık hissini yok eder.
7-aç karnına sofraya oturmak
Tıpkı aç karnına alışverişe çıkmak gibi ,çok aç olarak da sofraya oturmak çok yemenize neden olur. Yemekten 15 dakika kadar önce sütlü kahve içmek ,ya da çorbayı 15 dakiak önce içip sonra sofraya oturmak daha doğru olacaktır.bu şekilde hızlı ve çok yemek yemeniz engellenmiş olursunuz.
8-uyumaya giderken yataktan önce mutfağa uğramak
Yatmadan hemen önce yenilen yiyecekler doğrudan yağ deposuna giderek oarada depolanırlar.buda kilo aldırır.bunu sakın yapmayın ve alışkanlığınızdan vazgeçin
9-Yeteri kadar su içmemek
İnsan vücudunun %60 ı sudur.su metabolizmanın ve bağırsakların doğru çalışması için çok önemlidir.günde 1-1,5 litre kadar su mutlaka su olarak içilmeli.yani içtiğiniz kahve,çay gibi içecekler dışında sade su olarak bu miktarı tüketmelisiniz.
Suyu daha keyifli içebilmek için.su dolu sürahinin içine birkaç yaprak taze nane yaprağı, ya da birkaç dilim limon ve portakal atabilirsiniz.
Su metabolizmanın hızlı çalışmasını sağladığından zayıflamanın en önemli püf noktasıdır.
10-
kanal D/doktorum
izledim
:))))))canım yalnız esın sana yaklasmaz bılesın
canım benım ne güzel özetlemıssın ellerine sağlık yaa bu hataları yapıyoruz malesefsagol gulsenim,zaman bulup izliycem INSAALLAH.simdi ucundan kulagindanSunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya’nın yaptığı sağlık programı Doktorum’da 16.12.2011 tarihli doktorum programının konuklarından biri Dr. Ayça Kaya oldu ve kilo almak konusunda genel olarak yapılan yanlışları anlattı. Buna göre bize kilo aldıran 10 yanlış nelermiş hadi görelelim…
Bizi şişmanlatan 10 yanlış
1-Yemek yeme sırasında kaşık –bıçak kullanmamak:
Yemeği hızlı yemek kilo aldırır. Yemek sırasında özellikle bıçak kullanmak yemek yeme hızını yavaşlatır ve bıçak kullanıldığında ağzınıza alacağınız lokmaların boyutu daha küçük olur. Doyma hissi yemek yemeye başladığından 20 dakika içinde oluşur. Bu zaman süresinde eğer daha küçük ve yeveş yiyebilirseniz daha az yemiş olursunuz.
2-yemek sırasında tek çeşit yemek
Yemek yemek ruhsal ve bedensel bir doyum işidir. Tek çeşit yendiğinde doyma hissi azalır. Yiyecekte çeşitlilik duygusal olarak sizi tatmin eder. Mesela:koca bir tabak sadece makarne yemek yerine,bir miktar makarna,yanında yeşillik,bir kase yoğurt,1 bardak su ve 1 elma olursa ruhsal olarak doyacağınızdan daha az ymiş olursunuz.
Zayıflamanın en önemli nOktası ‘’ÇOK YEDİM’’ duygusunun oluşmasıdır. Bu da çok çeşitlilikle olur.
Yemek sırasında yanınızda 1 bardak su bulunsun ve mutlaka yemek arasında bu suyu için. Suyu içince mide hacmi dolar ve siz doyma hissi duyar ve daha az yemiş olursunuz.
3-cezbedici yiyeceklerin göz önünde olması
Şekerler,lokoumlar,çikolatalar bisküviler… bu tip yiyeceklerin sürekli el altında ve göz önünde olamsı yemem hissi uyandırır. ‘’göz görmezse gönül istemez’’…
4- gizli gizli yemek
Bunu ikiye ayırabiliriz. Farkında olamadan gizli yemek ve bilerek gizli yemek.
Bunlar bize kilo aldıran en önemli unsurlardandır.sofrada yiyin amam bilerek ya da farkında olamadan gizli yemeyin. Yani yediklerinizin farkında olun!
5-aç karnına alışverişe gitmek
Kişinin neye ihtiyacı varsa gözü onu görür. Açlık sırasında alışveriş yapıldığında ,vücut aç olduğunda beyin en kalorili besinleri seçmeye yönelir.örneğin,karnınız aç ama mutlaka alışveriş yapmak durumundayasanız;ilk önce marketten muz alın,ödemesini yapın ve o muzdan yiyin. Tokluk hissi oluşacağından gereksiz şeyleri alama olasılığınız da azalacaktır.
6-canınnız sıkıldıkça soluğu buzdolabının önünde almak
Bu genel olarak herkesin yaptığı bir hatadır.can sıkıntısı,üzüntü,stres ya da mutluluk durumlarında hep bu yapılır.bu durumda algılarınızı değiştirip kendiniziz başka bir uğraşa vermelisiniz.kitap okuyun ya da dışarıya çıkıp yürüyüş yapın. Egzersiz yapmak açlık hissini yok eder.
7-aç karnına sofraya oturmak
Tıpkı aç karnına alışverişe çıkmak gibi ,çok aç olarak da sofraya oturmak çok yemenize neden olur. Yemekten 15 dakika kadar önce sütlü kahve içmek ,ya da çorbayı 15 dakiak önce içip sonra sofraya oturmak daha doğru olacaktır.bu şekilde hızlı ve çok yemek yemeniz engellenmiş olursunuz.
8-uyumaya giderken yataktan önce mutfağa uğramak
Yatmadan hemen önce yenilen yiyecekler doğrudan yağ deposuna giderek oarada depolanırlar.buda kilo aldırır.bunu sakın yapmayın ve alışkanlığınızdan vazgeçin
9-Yeteri kadar su içmemek
İnsan vücudunun %60 ı sudur.su metabolizmanın ve bağırsakların doğru çalışması için çok önemlidir.günde 1-1,5 litre kadar su mutlaka su olarak içilmeli.yani içtiğiniz kahve,çay gibi içecekler dışında sade su olarak bu miktarı tüketmelisiniz.
Suyu daha keyifli içebilmek için.su dolu sürahinin içine birkaç yaprak taze nane yaprağı, ya da birkaç dilim limon ve portakal atabilirsiniz.
Su metabolizmanın hızlı çalışmasını sağladığından zayıflamanın en önemli püf noktasıdır.
10-
kanal D/doktorum
izledim
tabı sen bılırsın ama kılon süper bence 50 olmak istiyorsan kolay gelsin ne dıyeyım umarım hayalındekı kıloya kavusursun tatlım pazartesı basla bakalım sporunu da yapıyorsun zaten verirsin insallah bıtanem:))fehiyeem saol bitanem 54üm işte şu an spora tam gaz devam bugun çok yüzdüğüm için yapmıcam sporun 3 katı kadar yaktırıyomuş çünkü.
50 olmak hedefim bakalım ne kadar sürede verebilicem allahın izniyle pazartesi başlıyorum
evet evde pek sebze kalmmais alis veris yapmam lazim oglum uyansin bol yesillik yesil elma alicam , brokolide ödem atiyormus, ben burda acik yesil cay bulamadim , poset olanlarda sanki tatlandirci var gibi geldi . sanki butün caylarin tadi ayni gibi
sabah:1 bardak ballı lımonlu su,2 kepek ekmeği,kk peynır,1 çay kaş.bal,1sekersiz cay
ara: 1 avuç kıraz
öğle:menemen,1bardak ayran
ara:yarım saat step,3 kupa yesil çay,2 litre su
akşam:çokaz karpuz ve peynır
bugunun menusu bu kızlar daha da bır sey yemem zaten dunde hemen hemen aynıydı sporumu da yaptım suyumu da içtim,bıtkı çayımı da içtim yanı :)
menüm..
kahvaltı : 2 dilim kepekli ekmek
5 zeytin + 1 kk peynir +bol domates-maydonoz
şekersiz çay
çay kaşığının ucuyla nutella
öğlen : kahvaltımı geç yaptığım için 1 porsiyon kirazla yetindim..
akşam : 1 tabak yoğurtlu soğuk çorba (yağsız )
2 kupa yeşil çay
1.5 lt su
akşam eşimle yürüyüş yapıcaz.. şimdilik böyle
bende menümü yazayım
sabah: 1 küçük yağsız tost(kepek ekmekli), yeşil çay
ara: 1 elma
öğle: 1 kase çorba, 4 yemek kaşığı taze fasulya, 1 kase yoğurt, 1 dlm kpk ekm.
ara: 1 elma, 2 ceviz. 1 su ba süt.
ara: az dondurma (bu fazla biliyorum ama uykudan uyanınca tutamadım kendimi canım tatlı istedi)
akşam: 1 kase çorba, 6-7 yemek kaşığı yağsız tavuk sote
ara: 1 elma, 1 çay ba süt
4 kupa yeşil çay, 2,5 lt su
masa tenisi oynadım çok ter attım bugün. akşam ilker uyuyunca leslie yaparım 3 mile.
Dün kiraz detoksu yapmistim, bugün yapmadim, ve iyiki de yapmamisim, sabah 8de evden ciktim, aksam 8de evdeydim, dayanamazdim herhalde...
bugün yediklerim:
Sabah: 3 kuru kayisi, 1 Breze (alman simit gibi birsey) ve 1 cappuccino
Ögle: yine 1 Breze (malum okuldaydm) , yaninda salata,
Ara: 1 elma, 5 badem
Aksam: 1 bardak ayran, tavuk izgara yaninda bol salata, ve 2 yk bulgur pilavi
bugün bütün gün disarda oldugum icin sadece 1 kupa yesil cay icebildim, sporda yapamadim, ama yarin telafi edicem insallah
Su: 2,5 lt
sabah:1 bardak ballı lımonlu su,2 kepek ekmeği,kk peynır,1 çay kaş.bal,1sekersiz cay
ara: 1 avuç kıraz
öğle:menemen,1bardak ayran
ara:yarım saat step,3 kupa yesil çay,2 litre su
akşam:çokaz karpuz ve peynır
bugunun menusu bu kızlar daha da bır sey yemem zaten dunde hemen hemen aynıydı sporumu da yaptım suyumu da içtim,bıtkı çayımı da içtim yanı :)
menüm..
kahvaltı : 2 dilim kepekli ekmek
5 zeytin + 1 kk peynir +bol domates-maydonoz
şekersiz çay
çay kaşığının ucuyla nutella
öğlen : kahvaltımı geç yaptığım için 1 porsiyon kirazla yetindim..
akşam : 1 tabak yoğurtlu soğuk çorba (yağsız )
2 kupa yeşil çay
1.5 lt su
akşam eşimle yürüyüş yapıcaz.. şimdilik böyle
FEHIYE,GULSEN BEN KARAR VERDIM ARTIK KIMSECIKLERI NERDE KALDIN,NYE MENUNU YORUMLAMADIN,FALAN FILAN DIYIPDE ASLLAAAA KENDIMI YIPRATICAK DEGILIM,HER KES 20 YASI ASKIN AKLI BASINDA BIREY,ZAYIFLAMAK ISTEYEN KURALLARA UYAR,ZATEN KURALLAR DA HER KES KILO VERBILSIN DIYE DIMI,ISTEYEN ELIR,KATILIR,KAZANIR,HAFTADA BIR GELEN DIYETTE YAPAMAZ,HALIYLE UZUNTUDE ONA KALIR.ben neden kendimi yipraticakmisim ki ??deliyim ben aa.ben gelirim menumu yazarim,elbet burda sesime hay veren biri bulunur,onunla yorumlasiriz,giderim dimi???bos veeer ...
bende menümü yazayım
sabah: 1 küçük yağsız tost(kepek ekmekli), yeşil çay
ara: 1 elma
öğle: 1 kase çorba, 4 yemek kaşığı taze fasulya, 1 kase yoğurt, 1 dlm kpk ekm.
ara: 1 elma, 2 ceviz. 1 su ba süt.
ara: az dondurma (bu fazla biliyorum ama uykudan uyanınca tutamadım kendimi canım tatlı istedi)
akşam: 1 kase çorba, 6-7 yemek kaşığı yağsız tavuk sote
ara: 1 elma, 1 çay ba süt
4 kupa yeşil çay, 2,5 lt su
masa tenisi oynadım çok ter attım bugün. akşam ilker uyuyunca leslie yaparım 3 mile.
benim menium:
kahvalti ;yarim kilo kiraz ;3 bardak bitki cayi,6 bardak su'
ogle;yarim kilo kiraz,3 bardak bitki cati,3 bardak su,
aksam;yarim kilo kiraz,aksam da 3 bardak bitki cayi icicem INSAALLAH,YESILLIM BITMISDI,GEC OLDU BIRAZ.
Ben 65 altı rakamları görsem göbek atarım göbekkkbende senin gibiyim 74.5 tan 61 e dustum sonra 1 kilo aldim 6 ayda 62 kiloda kaldim simdi azcik daha almisimdikkat etemzsem ehmen aliyorum.bide 62 den sonra gormedim bir daha kolay kolay asagisini sinir oldum...2 ay sonra tr ye donecegim 58-57 olmak istiyorum
banad banada
bu hollywood diyeti aslinda sadece meyve suyu ciiyorsun ama ben gevsettim biraz.bugun 2. gunum
cok hafif bi gun gecirmissin masallah
dondurmaya bende zor dayaniyorummmmm:18::18::18::18:
benim hollywood un meyve sulu gununden pek farki yokmus.2 avuc ici karni bahar yesen nolur yemesen nolur dimi yaaa
Dün kiraz detoksu yapmistim, bugün yapmadim, ve iyiki de yapmamisim, sabah 8de evden ciktim, aksam 8de evdeydim, dayanamazdim herhalde...
bugün yediklerim:
bugün bütün gün disarda oldugum icin sadece 1 kupa yesil cay icebildim, sporda yapamadim, ama yarin telafi edicem insallah
neyse kizlaaaar....bugun carsamba ve kilo bildirimi gunu,ben kilo bildirimimi yarin yapacaktim ama,zira detoks yarin bitecek diye biliyordum ama cumaya INSAALLAH.
NEYSE BU SABAH TARTIDA 62.9 kiloyum,yani hedefime ulastim veeee mezunummmmmmmmmmmm..........................HEDEFIM 63 TU.TOPLMA GIDEN 6.1 KILO
MASAALLAH LA KUVVETE ILLA BILLAH
neyse kizlaaaar....bugun carsamba ve kilo bildirimi gunu,ben kilo bildirimimi yarin yapacaktim ama,zira detoks yarin bitecek diye biliyordum ama cumaya INSAALLAH.
NEYSE BU SABAH TARTIDA 62.9 kiloyum,yani hedefime ulastim veeee mezunummmmmmmmmmmm..........................HEDEFIM 63 TU.TOPLMA GIDEN 6.1 KILO
Ben veremedim ayni duruyorum((
Off off bu hafta napsam :44:
bence guzel..hele kahve yokmu orda tam bi kahve delisiyimmm...Dün kiraz detoksu yapmistim, bugün yapmadim, ve iyiki de yapmamisim, sabah 8de evden ciktim, aksam 8de evdeydim, dayanamazdim herhalde...
bugün yediklerim:
oyle bir gecer zaman ki mii..eger oysa ben de cok agladim..sistim resmen..dun aksam o kadar agladim o kadar agladim ki.bu dizi oldurecek beni yaaaaa.....
harikasinnn masallahneyse kizlaaaar....bugun carsamba ve kilo bildirimi gunu,ben kilo bildirimimi yarin yapacaktim ama,zira detoks yarin bitecek diye biliyordum ama cumaya INSAALLAH.
menun guzel cnm bu arada tebriklerr..Dün hayata küsüp yemek yemeyince 500 gr gitmiş
çoookkk mutlu oldummm
dün menümm
Kahvaltı yapmadım çok mutsuzdum
1 bardak bitki çayı
Öğlen
ızagra tavuk
domates
akşam
taze fasulye
cacık 5 -6 kaşık içtim çok tuzluydu
3 ince dilim karpuz
2,5 lt su
kuzenimin sözü vardı spor yapamadım
1 tane tatlılarından yedim
veee sabah tartıda
68.4 kiloydummmm
yani giden 600 gr
cnımm ben aylardır veremiyordum
duraklamaya geçmiştir
sıkma canını
Türkan gibi yapıyorum artık
ara öğünde yapmıyorum
Bende artik türkanin dün verdigi önerilere göre devam edicem ki bir cok seyi zaten simdiye kadar yapiyordum..
Tatli birsey agizima sürmicem( bakalm haftaya nolcak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?