Turkan88'in Diyet Günlüğü

canım neden böyle hissettiğini az çok anlıyorum bana değmez demişsin yaa ne güzel demişin DEĞMEZ inan değmez. Seni anlamayan, yeterince sevmeyen, derdine yada sevincine ortak olmayan, yuva kurmanın, eş olmanın bilincine varamayan... bir adam için kendini bu kadar suçlamaya, hor görmeye değmez. Hepimizin farklı farklı sıkıntıları var çünkü bu dünya imtihan dünyası.

yakın bir arkadaşım eşiyle çok mutlu, tabiri caizse gıpta edilecek bir evliliği ve eşi var ama henüz 1 yaşında olan minicik yavrusunun kanser hastası olduğunu öğrendi diyeceğim o ki inan herkesin bir imtihanı var bu dünyada. Evet arkadaşımın eşi çok iyi, evliliği güzel ama yavrusu amansız bir hastalığın pençesinde şu an evlerinde ne huzur var ne de mutluluk Rabbim bizleri hastalıkla, ölümle imtihan etmesin yeter ki gerisi çözülür canım benim. Sen eşinden ayrılsan hayatın sonu gelmeyecek aksine ben inanıyorum ki Rabbim sana çok çok daha güzel kapılar açacak. Belki çok çok daha iyi biz insan çıkaracak karşına yada ne bileyim tusu kazanacaksın belki. Unutma ki bizlere hayır gibi görünen olaylarda şer, şer gibi görünenler de hayır saklıdır.

Sen bir insansın bir annesin. Yüce Rabbimiz bile insana, kadına hele ki anneye bu kadar çok değer verirken sen nasıl değersiz olduğunu söylersin canım. Öncelikle sen bir insan olduğun için sonra da bir anne olduğun için çok çok değerlisin. Ben eminim ki etrafında ki insanlarda seni çok seviyordur ve senin dediğin gibi 'bu bir şey olsaydı, eşi değer verirdi' değil 'bu kızın kocası adam olsa böyle bir kızın kıymetini bilir' diyorlardır inan bana.

canım lütfen kendini bir köşeye çekip yalnızlıklara, karamsarlıklara, ümitsizliklere sürükleme. Evet bir insanın eşiyle mutlu olamaması çok zor bir durum ama bu durum kendini cezalandırarak değil insanlarla birlikte, bir olarak dualarla atlatılacak bir durum. Ben bu vedanı kabullenmek istemiyorum doğrusu

Son düzenleme:
aglatdin beniama elimden bisey gelmiyor ki

canım lütfen koyverme kendini öyle kendimi rafa kaldırdım falan da deme lütfen Allah'ın izniyle geride kalacak bu günlerin. Ben sana üzülme diyemem çünkü elimizde olmuyor böyle durumlar da ama kendinden vazgeçme. Dua et, dua edelim... Hepsi geçecek ben inanıyorum sende inan. Pes etme sen güçlü bir insansın

her şeyi bir kenara bırak senin yavrun var (Allah yokluğunu göstermesin), ailen var. Onların varlığı bile yeter sana.

Benim kız kardeşim yok ve ben kız kardeşimin olmamasına her zaman çok üzülürüm. Bak canım sen ne kadar şanslısın kız kardeşin de var. Bence bu durum bile senin için çok çok büyük bir artı. Kimseye güvenip derdini açamıyor insan ama kız kardeş çok farklı, Her derdini dinler, çare bulmaya çalışır ihtiyacın olduğunda yanında olur.

her sey icin ALLAHima sonsuz sukurler olsun,ama ben kendimden biktim en basta.psikiatrise gitmek istiyorum am diyor ki babanin evine git sonra gidersin .benim senin sacma seylerine harcayacak param yok ama cok ihtiyacim var gitmeye.esimin ustumde cok hakki var.maddi olarak hic bir zaman sikinti gostermedi.aileme cok destek oldu.mehr verirken bile ben soylemeden bana yarim kilo altin mehr soz verdi ve verdi.gozumu ameliyat ettirdi,genetik hastaligimi buldurdu,annemlere de evlerinin tadilatinda yardim etti,kotun gun dostu bir sozle.bir defa bile olsun yaniltmadi beni bu konuda,ama ben sevmiyor,zorla guzellik olmaz ki.hircinligi ,kabaligi hep bu yuzden.bense suluk gibi yapistim yakasina.RABBIM onu benden kurtarsin,gonlune hos gelicek,sevip cok mutlu olacagi birisini cikarsin onun karsisina INSAALLAH.belki istedigi gibi cok cocugu olur da,istedigi gibi gider hayati INSAALLAH.sans eseri ali benim hastaligimin sadece tasiyicisi.ama bundan sonra cocugum osa hasta olur.bu sebepten cocuk yapmiyoruz ve bu onu bu evlilik konusunda daha fazla bitiriyor.artik onu suclamiyorum,kimseyi suclamiyorum.bu benim kaderim ve ben boyle olsun istedim

BIZ HER INSANIN KADERINI KENDI CABASINA BAGLI KILDIK(isra suresi 17)

o yuzden ben cekiliyorum ve cabamin bir ise yaramadigini ve daha da sancili durumlara sebep oldugunu gordugumm icin akisina biraktim.
humeyracigim,ilk sayfadan tabloyu kopyalayip duvarina yapistirirsin .ama kopyalamak icin once alinti ile cavapla ki iceriden tablo seklinde kopyalaya bilesin.tamammi canim,ben huzur ve mutlulukla donucem INSAALLAH.

gumral sadece bir kardes degil ki ,hersey o,herrrsey.ben ama onu tam olarak 1.5yildir taniyorum,inana biliyormusunuz.ta ki o nisanlisiyla tanistigi gunden.eskiden bambaska biriydi.eskiden bu sozleri soyleyemezdim.ama o kadar degisdi ki.inanilmaz.

ALLAHim beni affetsin.tovbeler olsun

Türkancım çok çok üzgünüm canım lütfen yapma böyle
seni çok iyi anlıyorum o adama bir şans daha verdin ama olmuyorsa bitireceksin
ama yapma ne demek değersizim ne demek işe yaramıyorum
kendine bu kadar yüklenme
zor zamanlardan geçiyorsun hepimizin zor zamanları olmuştur ama ayağa kalkacaksın
en azından çozuğun için dik durmak zorundasın,
hadi hemen topla kendini

canım tabi ki yapacak eş olmak demek ne demektir. Tabi ki senin her derdine merhem olmak zorunda hiç böyle düşünme bence sende onun için bir şeyler yapmışındır. Çocuk ve hastalık meselesine gelince canım eğer eşinin sıkıntısı buysa o hastalığı sana veren Allah. Allah'ın hikmetinden sual olunmaz. Seni bıraktı diyelim ki başka bir evlilik yaptı eşin bakalım o zaman boy boy çocukları olacak mı? Rabbim nasip edecek mi?

kesinlikle sen kötüsün diye demiyorum da canım bu durum için büyükler bizim buralarda 'bir kötü giderde bir iyi gelir mi sanıyorsun' der. Eşin daha iyisini bulabilecek mi sanki? Allah eşini affetsin. Benim sana harcayacak param yok diyen bir adama daha fazla tahammül edip kendine eziyet etme gülüm.

ALLAHim beni affetsin.tovbeler olsun
evet canım neler var hayatta ne yazık ki. biz en ufak bir sorunu bile gözümüzde büyütüp büyütüp kocaman yapıyoruz. İnsanlar ne çileler çekiyor nelerle imtihan oluyor

selam herkrse merhaba
turkan sana ozel maj atmaya calisiyorum
telden baglandigim icin baglanti sorunu yasiyorum
iyimisin canin

kızlar iyiki varsınız çok ilgiye ihtiyacım var benim.fethiyecim geçmiş olsun canım Allah acil şifalar versin
sağol bıtanem Allahım evladını kucağında gösterır insallah

heeyyy ben geldim beni hatırlayan var mı?? uzuuun bir aradan sonra tekrar diyete başlamak istiyorum aldığım onca kiloyla hemde. ne izni noluyor herkes nerde? türkaaaan iyimisin canım
Türkan herkese 1 ekıme kadar izin verdi canım sen nasılsın??bebek nasıl?

selamlar canlar
2gündür epey rahatsızım boğazım çok fena çorbadan başka bi şey yiyemiyorum
gripte oldum
epey erken yalandım gribe:2:
sizler ne yapıyorsunuz
çokkk geçmişolsun canım kendine dikkat et ne olur annen nasıl oldu?

hakkım yok ama eğer varsa helal olsun canım ama sen kesinlikle bır destek al bu pıslık adam senın psikolojını bozmuş çunkunsen dunyanın en ıyı kalplı ve dürüst insanısın kendini lütfen suçlama bıtanemdüzeleceksin insallah dualarım senınle Allahım evladını sana bağışlasın onun için ayakta dur tamam mı

size guzel haberlerim vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
ne olduu kı çok merak ettim işte hep böyle güllllll bıtanemmmmmm

gumral sadece bir kardes degil ki ,hersey o,herrrsey.ben ama onu tam olarak 1.5yildir taniyorum,inana biliyormusunuz.ta ki o nisanlisiyla tanistigi gunden.eskiden bambaska biriydi.eskiden bu sozleri soyleyemezdim.ama o kadar degisdi ki.inanilmaz.
ben o zaman ergendim ergenlerin ileride ne olacagini bilemezsin, asla bilemezsin bu arada, eyvallah , bu yorumlari okumak mutluluk verici

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…