aglatdin benicanım neden böyle hissettiğini az çok anlıyorum bana değmez demişsin yaa ne güzel demişin DEĞMEZ inan değmez. Seni anlamayan, yeterince sevmeyen, derdine yada sevincine ortak olmayan, yuva kurmanın, eş olmanın bilincine varamayan... bir adam için kendini bu kadar suçlamaya, hor görmeye değmez. Hepimizin farklı farklı sıkıntıları var çünkü bu dünya imtihan dünyası.
yakın bir arkadaşım eşiyle çok mutlu, tabiri caizse gıpta edilecek bir evliliği ve eşi var ama henüz 1 yaşında olan minicik yavrusunun kanser hastası olduğunu öğrendidiyeceğim o ki inan herkesin bir imtihanı var bu dünyada. Evet arkadaşımın eşi çok iyi, evliliği güzel ama yavrusu amansız bir hastalığın pençesinde şu an evlerinde ne huzur var ne de mutluluk Rabbim bizleri hastalıkla, ölümle imtihan etmesin yeter ki gerisi çözülür canım benim. Sen eşinden ayrılsan hayatın sonu gelmeyecek aksine ben inanıyorum ki Rabbim sana çok çok daha güzel kapılar açacak. Belki çok çok daha iyi biz insan çıkaracak karşına yada ne bileyim tusu kazanacaksın belki. Unutma ki bizlere hayır gibi görünen olaylarda şer, şer gibi görünenler de hayır saklıdır.
Sen bir insansın bir annesin. Yüce Rabbimiz bile insana, kadına hele ki anneye bu kadar çok değer verirken sen nasıl değersiz olduğunu söylersin canım. Öncelikle sen bir insan olduğun için sonra da bir anne olduğun için çok çok değerlisin. Ben eminim ki etrafında ki insanlarda seni çok seviyordur ve senin dediğin gibi 'bu bir şey olsaydı, eşi değer verirdi' değil 'bu kızın kocası adam olsa böyle bir kızın kıymetini bilir' diyorlardır inan bana.
canım lütfen kendini bir köşeye çekip yalnızlıklara, karamsarlıklara, ümitsizliklere sürükleme. Evet bir insanın eşiyle mutlu olamaması çok zor bir durum ama bu durum kendini cezalandırarak değil insanlarla birlikte, bir olarak dualarla atlatılacak bir durum. Ben bu vedanı kabullenmek istemiyorum doğrusu
aglatdin beniama elimden bisey gelmiyor ki
aglatdin beniama elimden bisey gelmiyor ki
canım lütfen koyverme kendini öyle kendimi rafa kaldırdım falan da deme lütfenAllah'ın izniyle geride kalacak bu günlerin. Ben sana üzülme diyemem çünkü elimizde olmuyor böyle durumlar da ama kendinden vazgeçme. Dua et, dua edelim... Hepsi geçecek ben inanıyorum sende inan. Pes etme sen güçlü bir insansın
her şeyi bir kenara bırak senin yavrun var (Allah yokluğunu göstermesin), ailen var. Onların varlığı bile yeter sana.
Benim kız kardeşim yok ve ben kız kardeşimin olmamasına her zaman çok üzülürüm. Bak canım sen ne kadar şanslısın kız kardeşin de var. Bence bu durum bile senin için çok çok büyük bir artı. Kimseye güvenip derdini açamıyor insan ama kız kardeş çok farklı, Her derdini dinler, çare bulmaya çalışır ihtiyacın olduğunda yanında olur.
arkadaşlar işim gereği yoksul ailelerle ilgileniyorum her gün bir çok yoksul aileyle muhattap oluyorum çok değişik olaylarla ailelerle karşılaşıyorum. Bazen bunca zaman ben uzayda mı yaşamışım böyle olaylarda mı oluyormuş böyle insanlarda mı varmış dediğim çok oluyor ama bugün gerçekten içimi çok fena acıtan olaylarla karşılaştım
34 yaşında bir hanım yıllar önce ikinci eş olarak kaçtığı bir adamdan olan 5 tane çocuk ve sefalet içinde bir yaşam... Eşinin ölümüyle kumasından aşırı derece de şiddet gördüğünü ve yaklaşık 5yıl önce Ağrı'dan taşındıklarını çok zor durumda olduklarını anlattı. Buraya kadar her şey her zaman karşılaşmış olduğum tipik vakalardandı. Tek tek aile fertlerinin ne işle meşgul olduğunu ne kadar gelirlerinin olduğunu öğrenmek için sorular soruyordum 14 yaşındaki kızı Ayşe'yi sordum o evde okumuyor dedi. Neden okumuyor dedim yeni doğum yaptı dedi nasıl yeni doğum yptı 14 yaşında değil mi dedim evet 14 yaşında ama 2 aylık kızı var dedi. O yaşta bir kız çocuğunun evlendirilmesi suç bilmiyor musunuz dedim evlendirmedik ki geçen yıl Ağrı'ya gitmişti orda kaçırdılar bir ay bulunmadı sonra bulundu devlet sahip çıktı hamile olduğu anlaşılınca da geri bana verdiler hala mahkemesi sürüyor ama hiç bir şey olmadı dedi.
Yalan söylüyor herhalde dedim derken kucağında 2 aylık bebeğiyle daha benim gözümde minicik bir kız çocuğu olan fakat omuzlarına olgun bir bayanın bile taşıyamayacağı kadar yük almış olan Ayşe geldi şok oldum inanamadım ama anlattıkları gerçekti. Peki bu çocuğun babası nerde sahip çıkmıyor mu dedim kabul etmiyor zaten ortalıkta da yok dedi.
yoksullukla savaşan çaresiz bir kadın, 14 yaşında bir çocuk ve 2 aylık bebeği...
sonra başka bir aile... 19 yaşında bir genç kız ve kendinden 1 yaş küçük olan kız arkadaşı. Kız arkadaşı hamile doğum yapmak üzere hem de hiç tanımadığı yüzünü bir daha hiç görmediği bir adamdan... kimseye güvenemiyoruz birbirimize sığındık dediler. Anne babanız yok mu dedim anlatmaya başladı 19 yaşında olanı... olmaz olsun dedi. Babası eroin bağımlısı ve satıcısıymış. 4 kardeşlermiş anneleri terk etmiş 2büyük abisi varmış ikisi de babaları gibi eroin bağımlısıymış. Diğer kardeşin nerde dedim o öldü ben öldürdüm dedi. Nasıl sen öldürdün dedim yanlışlıkla vurdum dedi. Nasıl oldu dedim 13 yaşındayken babam bana tecavüz etti bende babamı vurmak için silahı aldım yanlışlıkla kardeşimi vurdum dedi.
Başımdan aşağıya kaynar sular dökülmüştü sanki. Bir süre hapishane de kaldıktan sonra yetimhaneye geçtiğini orda bu arkadaşıyla tanıştıktan sonra yetimhaneden de kaçarak sırt sırta verdiklerini anlattılar. Ayaklarımız üstünde durmak istiyoruz ama izin vermiyorlar dediler. Tam bu sefer oldu diyoruz bir iş buluyoruz ama insanların beklentileri hep farklı yönde oluyor yine yapamıyoruz ve başladığımız yere dönüyoruz dediler.
Olanların şokundan kurtulamadım uzun süre... Ama bunlar hayatın gerçekleriydi ve ne yazık ki biz bu gerçeklerden çok uzak yaşıyorduk.
ondan sonra kendi kendime benim derdim yok dedim bu insanların yanında benim konuşmaya hakkım yok dedim...
her sey icin ALLAHima sonsuz sukurler olsun,ama ben kendimden biktim en basta.psikiatrise gitmek istiyorum am diyor ki babanin evine git sonra gidersin .benim senin sacma seylerine harcayacak param yok ama cok ihtiyacim var gitmeye.esimin ustumde cok hakki var.maddi olarak hic bir zaman sikinti gostermedi.aileme cok destek oldu.mehr verirken bile ben soylemeden bana yarim kilo altin mehr soz verdi ve verdi.gozumu ameliyat ettirdi,genetik hastaligimi buldurdu,annemlere de evlerinin tadilatinda yardim etti,kotun gun dostu bir sozle.bir defa bile olsun yaniltmadi beni bu konuda,ama ben sevmiyor,zorla guzellik olmaz ki.hircinligi ,kabaligi hep bu yuzden.bense suluk gibi yapistim yakasina.RABBIM onu benden kurtarsin,gonlune hos gelicek,sevip cok mutlu olacagi birisini cikarsin onun karsisina INSAALLAH.belki istedigi gibi cok cocugu olur da,istedigi gibi gider hayati INSAALLAH.sans eseri ali benim hastaligimin sadece tasiyicisi.ama bundan sonra cocugum osa hasta olur.bu sebepten cocuk yapmiyoruz ve bu onu bu evlilik konusunda daha fazla bitiriyor.artik onu suclamiyorum,kimseyi suclamiyorum.bu benim kaderim ve ben boyle olsun istedim
BIZ HER INSANIN KADERINI KENDI CABASINA BAGLI KILDIK(isra suresi 17)
o yuzden ben cekiliyorum ve cabamin bir ise yaramadigini ve daha da sancili durumlara sebep oldugunu gordugumm icin akisina biraktim.
humeyracigim,ilk sayfadan tabloyu kopyalayip duvarina yapistirirsin .ama kopyalamak icin once alinti ile cavapla ki iceriden tablo seklinde kopyalaya bilesin.tamammi canim,ben huzur ve mutlulukla donucem INSAALLAH.
evet canım neler var hayatta ne yazık ki. biz en ufak bir sorunu bile gözümüzde büyütüp büyütüp kocaman yapıyoruz. İnsanlar ne çileler çekiyor nelerle imtihan oluyorALLAHim beni affetsin.tovbeler olsun
sağol bıtanem Allahım evladını kucağında gösterır insallahkızlar iyiki varsınız çok ilgiye ihtiyacım var benim.fethiyecim geçmiş olsun canım Allah acil şifalar versin
Türkan herkese 1 ekıme kadar izin verdi canım sen nasılsın??bebek nasıl?heeyyy ben geldim beni hatırlayan var mı?? uzuuun bir aradan sonra tekrar diyete başlamak istiyorum aldığım onca kiloyla hemde. ne izni noluyor herkes nerde? türkaaaan iyimisin canım
çokkk geçmişolsun canım kendine dikkat et ne olur annen nasıl oldu?selamlar canlar
2gündür epey rahatsızım boğazım çok fena çorbadan başka bi şey yiyemiyorum
gripte oldum
epey erken yalandım gribe:2:
sizler ne yapıyorsunuz
hakkım yok ama eğer varsa helal olsun canım ama sen kesinlikle bır destek al bu pıslık adam senın psikolojını bozmuş çunkunsen dunyanın en ıyı kalplı ve dürüst insanısın kendini lütfen suçlama bıtanemdüzeleceksin insallah dualarım senınle Allahım evladını sana bağışlasın onun için ayakta dur tamam mımerhaba arkadaslar;
sizinle vidalasma konusmasi yapmak isterim;
kusura bakmayin lutfen,iseyaramazin tekiyim ve kimsenin hayatinda boyle birisi olsun istemiyorum artik,hayatimda bana bagli hic birsey yolunda gitmiyor,
beceriksizin tekiyim,esimi memnun edemedim yillardir,beklentisini karsilayamadim,arkadaslarim bile kayboldu birer birer,akrabalarim bile artik bana eskisi gibi degil,tus'a da calisamiyorum zaten artik,cocugumu ihmal etmek zorunda kaliyorum,hayat karman corman.
yemin ederim oturuyorum,dusunuyorum ama care bulamiyorum,esimle 2 haftaya ayriliyoruz zaten.dun annem ameliyat olmustu,orda kalmistim,dondum bu tava niye boyle,bu domates niye curumus gibisinden benim asla bir kadin olmadigimi ve ayrilik kararinin aldigi en dogru karar oldugunu belirtti,zaten dugune de gelmiycek,annemlerle de konusmuyor,annemlerde bir misafir oldugunda kendimi yetim gibi hiss ediyirum,kimse hicbirzaman esimi yanimda gormediginden dolayi bana "bu bir sey olsaydi,esi deger verirdi"gozuyle bakiyorlar,dusunuyorum da sanirim bosanma sonrasinda kolay gitmiiycek hayat,insanlar beni sevemiyor,surekli ne kadar beceriksiz oldugumu gosteriyorum herkese,konusmayi,deger vermeyi,yardim etmeyi,saka yapmayi bile becermiyorum,neyi guzel yapiyorum biliyormusunuz,duygu somurusu yapmayi,aglamayi sizlamayi ve ALLAHA ISYEN ETMEYI.iste ben bu kadar rezil bir yaratigim.cok kotuyum demek bile beni anlatmiyor artik,ve cekiliyorum savasmaktan,kendimi bir bosluga birakiyorum.sel nereye surulerse oraya gidicem ve tek emin oldugum sey insanlardan biktigim.
sizi de benim gibi birisi oyalamamali,bilmiyorum,nasil olduysa,bir ara irademi topladim,zayifladim,ELHAMDULILLAH.
NEYSE ARKADASLAR HEPINIZI COK SEVIYORUM,LUTFEN KIZMAYIN BANA.ISTERSENIZ KIZIN,SIZ BILIRSEINIZ ASLINDA,ARTIK INSANLARLA ILISKI KONUSUNDA KAYBEDECEK BIRSEYIM KALMADI NASILOLSA,BEN SANIRIM YALNIZ OLMEYE MAHKUMUM.umutsuzluk ne kotu bir sey,ve en kotusu de ne biliyormusunuz,baskasini suclayamaycak duzeyde sorunun insanin kendisi olmasi.bunu yenmek daha zor,nerdeyse imaknsizumudumu yitirdim artik bu hayata dair.neye sarildiysam,elim bos kaldi,en son tusa calismaya basladim,o da yarim kaldi.ALLAH kerimdir.belki yarin gulerim,ama bugun yasamak bile gelmiyor icimden,uzgunum,esimin karisi ben ldugum icin,onun adina,anesi ben oldugum icin oglumun adina,alimenin ve beni taniyan herkesin adina,herkese yara oldum yillaridr,uzdum,durdum.
KENDINIZE IYI BAKIN,SIZI DE UZMEKTEN BASKA BIR SEY YAPMIYORDUM ZATEN SON ZAMANLARDA.ARZU,HUMEYRA BANA KATILMADAN ONCE TOPIK ACMISTI,ISTERSENIZ ORDA DEVAM EDIN.ugursuzlugum hepinizin hayatini alt ust etti zaten,beni taniyan her kes gibi.
fehiyem,canim arkadasim,ister turkiyedeyken,ister burda hep yanimda oldun.candanligim,ictenligin,samimiyetin ve arkadasligin icin sana minnetdarim.
nurgulum,seni gormesemde,ki icimde kaldi,biliyorsun,kalbin gibi guzel olduguna eminim,cok tatli ve cook samimi,icten,hosgorulu ve iyi bir yol arkadasiydin.
humeyra,senin kalbim gozlerine yansimis zaten yufka yurekli,hassas arkadasim benim,mutlu olursun INSAALLAH canim.ama takma gereginden fazla.degmiyor
masatakvimim,seni digerlerinden gec tanisamda coook sevdim,her zaman nese katdin topikimize,hep mutlu ol canim,kendini uzme hic birsey icin.
arzu,seninle pek yakin olamadik ve sen gideli uzun zaman oldu ama seni de cok seviyordum,ktil bize,ne zaman geliyorsun diye dedim durdum hep ama kendim gidiyorum,iste be tam olarak boyle birisiyim
gulsenim,sen de cok tatli,iyi kalpli ablamsin benim,RABBIM herseyi gonlunce versin,kizlarinin bahtini acik etsin,
ozlem,dobra,hakkaniyyetli,harika biris o.15 gun oldu ugramayalI,INSAALLAH iyidir,RABBIM bahtini acik etsin canim.
ve listede var diye yaziyorum,aslinda kardesimle vidalasdigimdan degil
GUMRAL,O GELMIS GECMIS EN IYI KARDESDIR,SIZE ONU ANLATMAYA KELIMELER YETMEZ.SEVGISI VE DOSTLUGU KARSISINDA BAS EYIYORUM.
HAKKINIZI HELAL EDIN
ne olduu kı çok merak ettim işte hep böyle güllllll bıtanemmmmmmsize guzel haberlerim vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Her sey oturuldu,konusuldu ve sonunda kucaklasıldı,duygulu anlar yasandı,hatta el sıkısıldı ve kutlandı........
çokkk geçmişolsun canım kendine dikkat et ne olur annen nasıl oldu?
ben o zaman ergendimgumral sadece bir kardes degil ki ,hersey o,herrrsey.ben ama onu tam olarak 1.5yildir taniyorum,inana biliyormusunuz.ta ki o nisanlisiyla tanistigi gunden.eskiden bambaska biriydi.eskiden bu sozleri soyleyemezdim.ama o kadar degisdi ki.inanilmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?