Türkiye burnumda tütüyor

Hayır yetmez,gelmeyin imkanınız varsa orada kalın.

Eğer alacağınız maaş kişi başı 50 bin filan olsa gelin diyeceğim ama buraya gelip ancak evin kirasını faturalarını kartlarınızı ödeyebilirsiniz. Almancanız iyiyse ek gelir getiren işler vs de yapabilirsiniz ancak şunu unutmayın sağlık paradan daha önemli nerede mutlu sağlıklı huzurlu olacaksanız orada yaşayın.

Bence o haberde bir sıkıntı var. Benim cahil halalarım falan 40 yıldan fazladır Frankfurt’ta yaşıyorlar Daha doğru düzgün Almanca konuşamıyor (bazen Türkçesini de anlamıyorum ya neyse) zaten alışverişten gittikleri cafeye, kuaföre kadar her yer Türk mekanı
Üstüne iş hayatı da olmayınca gayet rahatlar, küçük bir klan şeklinde yaşıyorlar yani Türklerin geneli orda

Bence yeter.kiraya, kaporaya falan filan ilk ay 60.000 lira gitse, sonraki aylarda 30.000 kira desek 2aydan 60.000.etti 120.000.yol parası nakliye parası 40.000 desek, 160 bin.ev dizme eşya alma falan 200 bin.360.iki ay geçinme parası yarısına dayanır ama çıkar.adam gibi iş bulabilecek misiniz o daha önemli.

Esas pişmanlık sebebi ne? Belki onu öğrenirsek daha doğru bir yorum yapabilirim. Yani insanlar benim eşim dahil burdan kaçmaya çalışıyor siz dönmek istiyorsunuz. 950 bin lira dediğiniz para 29 bin euro sadece
İlla dönüş niyetiniz varsa da biraz daha birikim yapın derim o paraya burda ancak araba alabiliyorsunuz.

O kadar mutsuzsanız dönün. En azından Türkiyede mutsuz olursunuz
Şaka bir yana cidden o derece mutsuzsanız olmuyorsa dönün. Burada da sıkıntı olabilir ama en azından huzur bulacaksınız belli.
Yanlış anlamayın ama çok daha genç olsanız her şeyi denemenizi tavsiye edebilirdim. Ama yaşlar 50 ye gelmiş.
Şu saatten sonra huzur da lazım, sevdiğiniz yerde yaşamak hakkınız.
Ülkemizde şartlar zor da olsa meslek varmış, birikim varmış. Bir şekilde yaşayacağınız şehire göre atacağınız adımlara göre yettirebilirsiniz.
Denemek lazım.
Ben dönerdim.
Ben de ille de vatanım diyenlerdenim, benim fikrim bu

Soğan ekmek yemek artık eskisi gibi ucuz degil.
Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana bilmem aglasam mı, ağlamasam mı ? diye söylenen şarkı sözü bile lüks oldu.
Soganın kilosu 10-12 arası.
Ekmek ise malum 7-10 arası çeşidine göre değişiyor.
950 bin birikim size ev almaz.
Türkiye'de size teklif edilen maaş anca kiranızı bir de öderse faturanızı öder.
950 bin ile de baştan ev dizmeye kalksanız hadi en ucuzundan alayım deseniz 200 bini gözden çıkaracaksınız. Bu fiyata alacaklarınız artık sizi tatmin ederse.
Eşim de ben de çalışıyoruz.
Tek çocugumuz varken bile artık yeme, içme, eğlenme
Eskisi gibi değiliz.
Eskiden her hafta sonu sinemaya giderken en son ne zaman gittigimizi unuttum.
Yazın her hafta sonu Şile Ağva derken bu yaz 2 defa gidebildim
Eskisi gibi sosyalleşip, mutlu olamıyoruz.
Her adımımız eskiden de paraydı ama yetiyordu, üzerine artıyordu bile.
O zamanlar da şikayetçiydik pahalılıktan belki ama şimdi o dönemler için pahalı dediğim her fiyat için özür diliyorum.
Herkes mutsuz, umutsuz.
Geleceğe bakış açımız artık yok.
Anlık yaşıyoruz.
Siz sosyalleşememekten sıkılmışsınız ama Türkiye'de damacana su bile 50 tl'yi geçeli çok oldu.
Neyin sosyalleşmesi ?

otur oturduğun yerde burası zaten yangın yeri...
950 bin tl ye araba almak bile imkansız nerdeyse neyinize yetecek. Türkiye bıraktığınız gibi değil üstünden çok sular aktı şuan o suyu sıkıyorlar kuruduk bittik. burunda tütecek bir şeyi yok yani..

Yetmez. İnsanların kaçmaya çalıştığı bir ülkeden bahsediyorsunuz. oturun oturduğunuz yerde, yazın gelin en kral otellerde tatilinizi yapın hem de aylarca yapın sonra dönün gidin.

Dönüş yapan kimi tanıdıysam hepsi tası tarağı toplayıp geri gitti Almanya’ya. Oradaki hayat standardını burada o maaş ve birikimle asla yakalayamazsınız. Eviniz var mı bilmiyorum ama kirada oturacaksınız hiç düşünmeyin bile derim.

Tabiki işimiz olacak yabancı dilim var bir iki yerden teklif aldım 25.000 -30.000 bin maaş ile.Yetermi?
eviniz yoksa zaten eli yüzü düzgün bi ev tutmak isteseniz bu maaş kiraya gidecek. asgari ücret bile 17 bin oldu düşünün.950 bin e düzgün bir araba almanız zor ev zaten alamazsınız.
normalde ben ülkemden ayrı yabancı bir ülkede yaşamak istemem açıkçası bana göre değil. ancak orada insani koşullarda yaşıyorsanız şu an dönmenizi önermem.
önerebileceğim şey burdan doğru düzgün bir ev almadan ordan dönmeyin. Türkiye de artık evi olmayanların büyük bölümü insani koşullarda yaşayamıyor çünkü maaş kiraya gidiyor maalesef. enflasyon da korkunç durumda. en temel ihtiyaç gıda alamıyor insanlar. abidik gubidik yağ markaları vs türedi

eveet çok güsel yazmışsınız. ekonomik durumu varsa en güzeli yan ülkeleri şehirleri gezmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…