Hayır yetmez,gelmeyin imkanınız varsa orada kalın.5 yıldır esim ve ben almanyada yaşıyoruz geldiğimizde çok pişmanım çok.Kisa ve net soracağım benim yaşım 47 ,eşim 52 yaşında. Çok fazla birikiminin yok .Yani türkiyeye geldiğimizde çalışmalıyız, sadece 950.000tl birikim var .yeni hayat evimizi kurmaya belki bir iki ay işimiz olmicak .Bu para yetermi
Aslinda yaslariniz cok degil, 5 sene oncesinden uyum saglamaya, dil ogrenmeye, cevre edinmeye, ikiniz birden calismaya vs baslasaydiniz ne iyi olurmuş, hicbir sey yapmadan, sadece para odakli yasanmaz ki hicbir yerde. ama fazlaca var bu sorun sonradan gelenlerde. Gecen gun bir haber okumustum, 40 yil uyum saglayamayan birini sınırdısı etmisler:)
O para ile de uzgunum ama hicbir sey yapamazsiniz, sanmiyorum.
Bence yeter.kiraya, kaporaya falan filan ilk ay 60.000 lira gitse, sonraki aylarda 30.000 kira desek 2aydan 60.000.etti 120.000.yol parası nakliye parası 40.000 desek, 160 bin.ev dizme eşya alma falan 200 bin.360.iki ay geçinme parası yarısına dayanır ama çıkar.adam gibi iş bulabilecek misiniz o daha önemli.5 yıldır esim ve ben almanyada yaşıyoruz geldiğimizde çok pişmanım çok.Kisa ve net soracağım benim yaşım 47 ,eşim 52 yaşında. Çok fazla birikiminin yok .Yani türkiyeye geldiğimizde çalışmalıyız, sadece 950.000tl birikim var .yeni hayat evimizi kurmaya belki bir iki ay işimiz olmicak .Bu para yetermi
YozgatBenim şehir sosyal medyada pek sevilmez
5 yıldır esim ve ben almanyada yaşıyoruz geldiğimizde çok pişmanım çok.Kisa ve net soracağım benim yaşım 47 ,eşim 52 yaşında. Çok fazla birikiminin yok .Yani türkiyeye geldiğimizde çalışmalıyız, sadece 950.000tl birikim var .yeni hayat evimizi kurmaya belki bir iki ay işimiz olmicak .Bu para yetermi
Yetmez. İnsanların kaçmaya çalıştığı bir ülkeden bahsediyorsunuz. oturun oturduğunuz yerde, yazın gelin en kral otellerde tatilinizi yapın hem de aylarca yapın sonra dönün gidin.5 yıldır esim ve ben almanyada yaşıyoruz geldiğimizde çok pişmanım çok.Kisa ve net soracağım benim yaşım 47 ,eşim 52 yaşında. Çok fazla birikiminin yok .Yani türkiyeye geldiğimizde çalışmalıyız, sadece 950.000tl birikim var .yeni hayat evimizi kurmaya belki bir iki ay işimiz olmicak .Bu para yetermi
Ay yokYozgat??!
KütahyaAy yok
Ayy inşallah yaYer değiştirebiliriz?
Almanya'da doğmuş büyümüş konu sahibi vatandaşlığı varmış.Siz nasıl geldiniz Almanya ya ?
Ya daha gençleri yada mesleği yoldan gelen var.
Gerçi 5 sene önce şartlar daha değişikti ,merak ettim.
eviniz yoksa zaten eli yüzü düzgün bi ev tutmak isteseniz bu maaş kiraya gidecek. asgari ücret bile 17 bin oldu düşünün.950 bin e düzgün bir araba almanız zor ev zaten alamazsınız.Tabiki işimiz olacak yabancı dilim var bir iki yerden teklif aldım 25.000 -30.000 bin maaş ile.Yetermi?
bayburt mu yoksa :)Benim şehir sosyal medyada pek sevilmez
eveet çok güsel yazmışsınız. ekonomik durumu varsa en güzeli yan ülkeleri şehirleri gezmek.Sanırım eşiniz ve oğlunuz dışında bir yakınınız yok orada, en büyük zorluk bu olsa gerek.
Ülkeyi kendi şartlarıyla yaşamanız gerekir yoksa Türkiye tabi özlenmeyecek bir ülke değil. Sıcak, cıvıl cıvıl, neredeyse 24 saat hayat olan bir ülke.
Ancak bazı gerçekler var ki artık burada, eskisi gibi soğan ekmek yiyeyim gül gibi geçinir giderim denilecek bir dönem değil.
Ekonomi, adalet, sosyal yaşam, her şey bitmiş, tükenmiş, dibini sıyırmış durumda.
Burada da insanlar artık bireyselleşti, küçüldü. Sosyalleşmek inanılmaz pahalı. Yani günün sonunda yoksulluk sınırının 45 bin TL olduğu bir ülkede (4 kişilik bir aile için) sosyalleşmek, istediğiniz gibi yaşamak istiyorsanız çok, çok büyük paralar kazanmanız gerekiyor (eviniz var mı bilmiyorum).
Düzen yok, kural yok, herkes kendi çapında mafya oldu. Günlük hayatınızda bir yere gitmek, birine iş yaptırmak, esnaf ya da herhangi biri tarafından dolandırılmamak için diken üstünde yaşıyorsunuz. Trafiğe çıktığınız anda kuralsızlık sebebiyle susmak bilmeyen kornalar eşliğinde, trafikte başınıza bela almadan yaşamaya çalışıyorsunuz.
Başınıza bir iş geldi, şikayet edip hakkınızı aramak günden güne zorlaşıyor.
İster aile bireyi, ister arkadaş, kimin size ne niyetle yaklaştığını, arkanızdan ne konuştuğunu bilmeden, ya da şüphe etmeden yaşamak çok zor.
Bunların hepsinin temelinde düşen eğitim kalitesi ve malesef ekonomik şartlar yer alıyor. Herkes bireyselleşti, herkes bencilleşti. Sistem buna zorladı...
Ruh hastası gibi, "zam gelmeden alayım, fiyatlar artmadan stoklayayım, yetişeyim" mantığı hayatımızı tamamen çevreledi, girdabın içinde hepimiz dibe doğru gidiyoruz.
Sizin tatilden tatile gelip, yaz aylarının sıcağında gördüğünüz o rüya ortamını yaşamıyoruz biz bu ülkede.
Çok iyi düşünün, henüz emekliliğinize çok var. Evet en kötü gelir dener olmazsa tekrar Almanya'ya geri dönüş yaparsınız ama bu ev taşımak gibi değil, ülke değiştirmek başlı başına çok yorucu, yıpratıcı bir süreç.
Sizin yerinizde olsam, spor faaliyetlerine ağırlık veririm, ormanlarda parklarda yürüyüşler yaparım, yüzme havuzlarına giderim, diğer avrupa ülkelerine 2-3-4 günlük küçük bütçelerle seyahatler gerçekleştiririm. Müzeler, sinemalar, sosyal etkinliklere katılır, çevremi genişletirim. Bunları oranın şart ve imkanları ile çok rahatlıkla yapabilirsiniz.
O ülkeyi kendi şartlarını ve fırsatlarını yaşamadan, iş ve ev arası mekik dokursanız mutlu olmanız mümkün değil.
Karar ne olursa olsun, dilerim en hayırlısı olur sizin için. Güzel ülkem için keşke daha iç açıcı şeyler söyleyebilseydim ancak, gerçeklerimiz çok farklı artık burada.
Konya?Benim şehir sosyal medyada pek sevilmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?