Türkiye burnumda tütüyor

Bence rahat geçinirsiniz neden geçinilmez dendi anlamadım.
Kirayı 1 yıllık peşin ödersiniz öyle olunca indirim yapıyorlar. Toplam 300 bin kiraya gitse kalana ev düzseniz artan kısmını da faize yatırırsınız köşede durur. 1 sene kira ödemeyeceğiniz için 30 k 30k çift maaş toplam 60k girecek evinize. Rahat yeter.

Haklisiniz ona birşey diyen yok herkesin alim gücü düştü. Enflasyon un çok yuksek olduğunu birkaç mesajımda zaten belirttim. Türkiye için en hayırlısi neyse o olsun inşallah düzelir sistem. Çevremizde okullarda geliri düşük insanlara elimizden geldiğince topluca yardim ediyoruz geçen de okulda oldu hatta. Sadece ülkede herkes AC gibi bir algı oluşturulmasına karşıyım. Orta hal yok diyorsunuz ama mesela evim var arabam var gıdada zorlanmiyorum ben simdi zengin değilim. Asgari gecinmiyorum e fakir de değilim Allaha şükür çocuklardan ya da kendimizden kismiyoruz. Orta hal olarak görüyorum kendimi. Benim çevrem akrabalarım ya benden çok daha iyiler.
Sivasta yaşamıştım, rumuzum da ordan esinlenme. Severim bende yeri ayrıdır. Ama şu yorumlarınıza baktıkça görev yaparken ne için zorlandığımı hatırlıyorum. Anadolu malesef iddia edilen güzel vasıflara sahip değil. Komşudan habersiz, gündemden habersiz, cebinize giren para ve çıkan para arasındaki dengesizliği farketmeyecek kadar umarsız... Kimse üzerine alınmasın ama ülkece böyle olduk, bu halimizin sorumlusu yönetenler değil. Biz böyle olduğumuz için böyle yönetiliyoruz.
Yani araştırmalar, yoklamalar ortada. Eskiden kaç kişi asgari ücretle çalışıyormuş, şimdi kaç kişi, eskiden asgari ücretle kaç çeyrek alınıyormuş şimdi kaç, yani böyle basit esnaf hesaplamaları bile içinde debelendiğimiz çukurun büyüklüğünü gösterirken, birilerinin altında arabası var diye herkes gibiyiz öyle mi. Yazık vallahi çok yazık. Eşinize sorun isterseniz sanırım sadece o çalışıyor, marketi pazarı bu kadar görmemek garip. Öğrencileri izleyin mesela, gençleri görün. Mahalle muhtarınızı bir ziyaret edin, devlet okulu öğretmenleriyle görüşün. Böylesine habersiz yaşanmamalı

Almanyada kazandığını yine almanyada yiyorsun sonuçta maddi artısı olmuyor. Orada kazanılan parayı tl'ye çevirince çok geliyor göze. Almanya keyifli bir ülke değil. Ortalama bir türk insanının yapısına da uygun değil. Özlemenizi anlıyorum. Paranız çalışırsanız çok rahat yeter. 1 yıllık ödeme işini kira kafadan çıksın rahat edelim diye düşünürseniz yapın.
Yaşlar genç olsa belli bir idealizm duygusuyla kalınır. Ama ben de belli yaştan sonra ülkemde olmak isterdim

Yerleşmek için özlem çok az insanda oluyor zaten genellikle sonradan gidenler burdaki çevresini vs özlüyor. Bu çok doğal ama onun dışındakiler tamamen arabesk bir millet olmamızla alakalı, gurbet özlemi arabeski vs
Tatil işi biraz bütçe ayıran Türkiye’de pahalı ama kalitesiz yapacağına hemen yanıbaşımızdaki Rodos Kos gibi adalara gidiyor. Hem de bu kura rağmen iki yıl öncesine kadar daha ucuza geliyordu
Yanlış ülkeye yerleşmişler bence. Almanyanın yapısıyla türkiyenin yapısı çok zıt.

yüksek eğitimli bireylerin çalışma hayatında yer almamış bir kadının çalışma hayatı ile ilgili kesmiş olduğu ahkamı kimse ciddiye almaz.
öte yandan gündem takip etmeniz de pek bir şey ifade etmez. zira günümüzde haber ajanslarının büyük çoğunluğunun kime ait olduğu ve neye hizmeten haber yaptığını hepimiz çok iyi biliyoruz.
siz, çapınıza bakmadan çok büyük laflar ederek insanların canını yakıyor ve ahını alıyorsunuz.

ha bu arada atanamayanlar için "atansaydılar" dediniz ya. siz de okusaydınız o halde, halide hanım.
Az vur öldü😐

bu hanımlar arasında sizden başka ekonomiden zerre anlamadığı halde hakkında yorum yapan yoktu. herkes kendi yaşadığı katı gerçekliği anlatıyorken siz, "bütün kafeler, restoranlar dolup taşıyor" diyerek A Haber ağzıyla konuştunuz ortalıkta. bomboş yorumlar yapmanın cezasını size doğrultulan parmaklarla ödeyecektiniz elbette.
Geçenlerde yurdum teyzesiyle ağız dalaşına girdim,eskiye gitti bir anda sen ve senin gibi düşünenler yüzünden bu haldeyiz diyince celalleşti hemen.Gerizekalısın dedim bastı gitti.

Evet doğru o üye ayda 4 kilo etten bahsetti. O konu oradan açıldı. Ben ona istinaden yazdim
Cevap vermeyeyim diyorum olmuyor. 4 kilo eti bir oturuşta yiyelim demedim. Ama 4 kişilik bir ailenin evine aylık 4 kilo et girmesin mi, beyaz ya da kırmızı. İçinde kıyma dahil. Yuh artık ya. Kişi başına düşen, 4 kişilik aile mutfak gideri gibi başlıklar, bu araştırmalarda kullanılan terimlerdir.dümdüz anlamaktan vazgeçin. Ve evet et yemek şarttır. Vegan beslenmeyi ayrı tutuyorum çünkü onu tercih eden bilinçli etmiştir, ikamesini yapar ama ben normal bireylerden bahsediyorum. Şimdi doktora gitseniz size haftada bir balık ve eti ayrı ayrı tavsiye edecek. Bunu anlaması bu kadar mı zor. Siz bana erken ergenliğe girdiği için et yememesi tavsiye edilen komşu kızını anlatıyorsunuz.
ve evet iddia ediyorum yeterli protein almamışsınız. Ek gıdaya geçen bebeğe bile et suyu, köfte veriyor doktorlar. Yoğurdu kefiri ayrı, sebzesi meyvesi ayrı. Bunları yemek, yedirmek istiyor insanlar nesi zor bunu anlamanın. Bakın kuruyemişi, tohumları saymadım bile. Evet bunlar yenmezse olanları gördük zaten. Ama artık dünya değişti. Makarna, hamurla beslenen çocuklar nasıl dünyayla rekabet edecek, ülkeye hizmet edecek, hangi zeka, hangi vücutla. Dün adamın biri avm de borcum var deyip intihar etti.ve bahsettiği para 15 bin. eminim çevrenizde de vardır, ama görmezsiniz. Çünkü sağlıklı besleniyorsunuz... Tükettiniz hanımefendi burda beni

bu hanımlar arasında sizden başka ekonomiden zerre anlamadığı halde hakkında yorum yapan yoktu. herkes kendi yaşadığı katı gerçekliği anlatıyorken siz, "bütün kafeler, restoranlar dolup taşıyor" diyerek A Haber ağzıyla konuştunuz ortalıkta. bomboş yorumlar yapmanın cezasını size doğrultulan parmaklarla ödeyecektiniz elbette.
Ovv çok etkilendim 😁

iyi de, hanımefendiciğim. herkes Sivas'ta mı yaşıyor? kendi şehrinizdeki fiyatları kriter alıyorsunuz da ülkenin her yanında bu fiyatlar geçerli değil ama hangi kapıyı çalarsanız şartlarınıza bakmadan asgari ücret vermek için diretiyorlar. kaldı ki soruyu yönelten hanımın mesleğini de bilemiyoruz. bazen öyle meslekler var ki ancak belirli şehirlerde ve hatta ileçelerinde yaşaması gerekiyor. bu bile korkunç bir kısıtlama getiriyor insana.
aslında bir yandan haybeye tartışıyoruz şartları bilmediğimizden.
Screenshot_20231229_130504_Samsung Internet.webp

Migros kıyma fiyatı.

arkadaşlar kalkın süvasa gidiyok. Eccük da orası bahalansın.
herkes kendi halinden memnunsa kimse diğerini ikna etmeye çalışmasın memnun değilse de yerini değiştirsin. Kafası net herkesin, asgari ücretle çalışan üç kişi var diyorsa o üç kişidir 4. yoktur.
Ben istirham ediyorum artık Ankara’ya kimse gelmesin, çok şişti burası. Sivas’a hadi.

Back
X