Uyduruk Bulgaristanda yasayanlar alisverise Edirneye geliyorlar Bimi patlatip donuyorlar geri. Hic biri de amanin guzel ulkeme geri donem demiyor. Daha dusun bu Bulgaristan yani. Ingiltere bilmemkac Bulgar gucundeCin gibi nasıl bilmezler bunu,hiç mi tv filan seyretmiyorlar buraya gelen kaç gurbetçi var acaba hiç yoktur.
Adamlar oradarahat tabi,burada öylemi paraları bize göre kral gibide bizim paramız onlara acı reçete diyi darkcım:))
Hatırlasana geçen seneydi herhalde,nmeşhur araplar avm basmıştı resmen hemde lüks mağazalardan acayip alışveriş yapmışlardı.Uyduruk Bulgaristanda yasayanlar alisverise Edirneye geliyorlar Bimi patlatip donuyorlar geri. Hic biri de amanin guzel ulkeme geri donem demiyor. Daha dusun bu Bulgaristan yani. Ingiltere bilmemkac Bulgar gucunde
Burada da activity yok şuanda.evet doğru dediniz. Kendi aralarında sorun yapiyorlar bazen savas çıkıyor. Neden burada activity yok. Insan Bireyci (tek kişi olmak var) kimse yok. Anneler dönüyor herkes bitti sonra. Okul bitti is sıkıntı olmaz zan edersem.
En son 5 yaşındayken gördüğümüz kuzenimiz 20 yıl aradan sonra ilk defa geçen yaz Türkiye ye geldi. Konuşması da çok düzgün ayrıca konu sahibi 14 yıl burda kalıp nasıl bu hale gelmiş enteresan.Yurt disinda yasayanlarda var bu sendrom. Turkiyeyi bir sey zannediyorlar. Es dost akrabayla bir halt olsa burda yasayanlar mutlu olurdu
Ev sahip olmak kolay, burda zor. Araba kolay burda 7 gün kazancla normal araba almak olur. Dünya turu burda basit, turkey icin visa gerek yok british pasaportu bizdeki. Kuzenler parasiz diyor okey sonra pandemi demek olmadan giyiyor ikinci giymek yok, restaurant en lux gidiyor kuzenler. Mobilya degistirme yapiyorlar. En pahali. Burda yasiyor ortak evler 3 4 5 aile. Kac oda var evde o kadar aile. Biz yapmiyoruz tabi. Eski mobilya kullaniyor insanlar. Economy kötü ben izliyor storyleri pahali yasamlar. anlamiyor bunu ben? 1 pound 10.55 tl bunu biliyoruM. İç sartlari bilmiyorum cok iyi?
Her geçen gün TL eriyorken buraya dönmek mantıklı değil. Üniversite yeni bitmiş. Orda kalmak kariyeriniz için daha iyi olur. Emeklilikte buraya dönmek daha mantıklı.Selamlar. Uzun zaman burda yazılanları okuyor herkesin farkli bir penceresi çokta danisacak kimsem olmadigi için fikirlerinizi almak istiyorum. Aslen Türk'üm yaklasik 10 senedir Ingiltere de yasiyorum burda iyi bir universiteden ve bölümden bu yil mezun oldum eşimle evlendik sonrasi. Esim burada dogup Türk. Benim durumum karışık burda doğup 2 yasinda turkiyeye gelip 12 sene yakin Türkiye'de yaşadım. Sonra buraya dönüş yaptik. Ama ben hep Izmir'i özlüyorum aklim hep orada. Kuzen, buyukanne buyukbaba hep orada. Baba annede isyerini sattıklarında doncek. Iyi de arkadaslar var benim. Ben düşünüyorum oraya is basvurusu yaptim cok hastaneler kabul etti sonra dusunuyorum kuzenlerim buraya gelmek, yasamak istiyor. Bu yüzden biraz korku var. Eşim karari bana birakti. Orda tutunmak olur? Esimde ayni bolum sinif mezunuz bi acil durum parasi yok kenarda. Turkiyeyi seviyorum çıkan kitaplar, sinemalar, haberler hepsini takip ediyorum. Çok özlüyorum burda ordaki gibi arkadas yok. Kuzen var ama uzak duruyor. 3 ay düşünüyor arastiriyorum bilemedim fikre ihtiyac var Lütfen yardimci olursunuz siz?
Yurtdisindan turkiyeye yerlesen biri olarak soyluyorum: YAPMA!Selamlar. Uzun zaman burda yazılanları okuyor herkesin farkli bir penceresi çokta danisacak kimsem olmadigi için fikirlerinizi almak istiyorum. Aslen Türk'üm yaklasik 10 senedir Ingiltere de yasiyorum burda iyi bir universiteden ve bölümden bu yil mezun oldum eşimle evlendik sonrasi. Esim burada dogup Türk. Benim durumum karışık burda doğup 2 yasinda turkiyeye gelip 12 sene yakin Türkiye'de yaşadım. Sonra buraya dönüş yaptik. Ama ben hep Izmir'i özlüyorum aklim hep orada. Kuzen, buyukanne buyukbaba hep orada. Baba annede isyerini sattıklarında doncek. Iyi de arkadaslar var benim. Ben düşünüyorum oraya is basvurusu yaptim cok hastaneler kabul etti sonra dusunuyorum kuzenlerim buraya gelmek, yasamak istiyor. Bu yüzden biraz korku var. Eşim karari bana birakti. Orda tutunmak olur? Esimde ayni bolum sinif mezunuz bi acil durum parasi yok kenarda. Turkiyeyi seviyorum çıkan kitaplar, sinemalar, haberler hepsini takip ediyorum. Çok özlüyorum burda ordaki gibi arkadas yok. Kuzen var ama uzak duruyor. 3 ay düşünüyor arastiriyorum bilemedim fikre ihtiyac var Lütfen yardimci olursunuz siz?
Mesajınızın ilk kısmına yürekten katılıyorum ama ikinci kısmı tüm dünya için geçerli değil. Koca dünya Avrupa veya Amerika gibi zengin ülkelerden oluşmuyor. Euro Dolar karşısında çöken bizden başka ülkeler de var, Vietnam'da myanmar'a sadece 3 dolara uçmuştu mesela eski sevgilim. Ya da Moskova'dan Ermenistan'a 18 Euro'ya uçmuştu, bakın mesela şu link Dalaman'dan İrlanda'ya 10 Euro'luk bir bir bilet... Ben de bunlar kadar olmasa da ucuz bilet buluyorum genelde,mesela bu sene gidiş geliş 50 Euro'ya bilet aldım balkanlara (ki pandemi yüzünden iyi bir indirim bulamadım.Ama 14 binle dünya turu yapılmaz, bunu bilin. Türkiye'de kazandığınızı türkiye'de harcarsanız çok güzel para ama yurtdışı için o parayı 10'a bölün, işte gerçek kıymeti o kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?