Turkiye de yasamak

Uyduruk Bulgaristanda yasayanlar alisverise Edirneye geliyorlar Bimi patlatip donuyorlar geri. Hic biri de amanin guzel ulkeme geri donem demiyor. Daha dusun bu Bulgaristan yani. Ingiltere bilmemkac Bulgar gucunde

Olaya yalnızca maddi açılardan bakmamak lazım. Alım gücü filan zaten yerlerde o kısımlara hiç girmeyeceğim, çalıştığınızın karşılığını alamazsınız Türkiye'de. Hobilerinize, zevklerinize zaman ayıramazsınız, iş yerinde muhatap olacağınız insan profili sizi mutsuz eder. Şuan Türkiye'de sayıları gittikçe artan sığınmacı nüfusu var, bu insanlar 3-5 seneye büyük sıkıntı olacaklar, benim işyerim yaşadığım şehrin en merkezi yerlerinden birisinde ve ben akşamları ana sokakta yürürken bile rahatsız oluyorum, hiç bir şey yapmasalar bile bakışları ile rahatsız ediyorlar.

Bunun dışında Türkiye'de insan hayatının değeri yok, yarın bir gün trafikte bir maganda kurşunu ile ölmeyeceğinizin garantisi yok, deprem, hastalıklar bunları saymıyorum zaten. Her an her şey gelebilir burada başınıza.

Çocuğunuz var mı bilmiyorum, ama çocuk düşünüyorsanız burada alacağı eğitim ile İngiltere'de alabileceği eğitim arasında sağlam fark olacaktır. Burada ne dil öğrenebilir, ne doğru düzgün kendisini geliştirebilir. Maddi durumunuz ve imkanlarınız çok çok iyi olacak da ancak o zaman güzel bir eğitim alma fırsatı olur, onu da zaten yine yurtdışında alabilir.

Romantik düşüncelere bence hayatta yer yok, ben de Türkiye'yi çok seviyorum, bana göre de dünyanın en güzel ülkesi. Ama içinde yaşarken hiç de öyle ay çok güzel diye hissetmiyor insan, şu an yoldan çevirip sorsak 10 kişiden 9'u başka ülkede yaşama şansı olsa gözü kapalı terk eder burayı. Tatillerde gelip güzel havanın, kur farkı ile her şeyin çok ucuz oluşunun keyfini çıkarmakla buraya gelip yerleşmek çok farklı şeyler. Dönüş yapmanız büyük hata olur. Geleceğinizi tehlikeye atmayın.

Uyduruk Bulgaristanda yasayanlar alisverise Edirneye geliyorlar Bimi patlatip donuyorlar geri. Hic biri de amanin guzel ulkeme geri donem demiyor. Daha dusun bu Bulgaristan yani. Ingiltere bilmemkac Bulgar gucunde
Hatırlasana geçen seneydi herhalde,nmeşhur araplar avm basmıştı resmen hemde lüks mağazalardan acayip alışveriş yapmışlardı.
Adamlar sıraya girmişti hatta,bizim burada var kapıda araç bekliyor bunları,bende yayan eve dönüyorum sjksjk

Burada da activity yok şuanda.
Hem olsa bile parmak şıklatıp ayağına gelmiyor activity.
Bazen burada arkadaş akrabadan daha iyidir. Sen orada kendine activity arkadaş bul. Uzun vadede daha mutlu olursun. Kazandığın poundlarla, hak ettiğin tatillerle gel Türkiye'ye hem gezer hem akrabanı sık sık görürsün.
Zaten burada olsan da aynen holidayde görebileceğin kadar görürsün. Sen var koloni gibi yaşamak istemek, no Türkiye'de koloni gibi yaşamak.
Hayal görme.

Yurt disinda yasayanlarda var bu sendrom. Turkiyeyi bir sey zannediyorlar. Es dost akrabayla bir halt olsa burda yasayanlar mutlu olurdu
En son 5 yaşındayken gördüğümüz kuzenimiz 20 yıl aradan sonra ilk defa geçen yaz Türkiye ye geldi. Konuşması da çok düzgün ayrıca konu sahibi 14 yıl burda kalıp nasıl bu hale gelmiş enteresan.
Neyse kızcağız ilk defa geliyor diye herkes toplandı tabi, gırgır şamata. Sanıyor ki her zaman öyleyiz Başka bir akrabada kaldı bir süre, sürekli soruyor diğerleri nerede, hasta mı oldular, bir sorun mu var niye gelmiyorlar kuzum bizi öyle koloni gibi yaşıyoruz sanıyor. Bir türlü anlatamadık öyle olmadığını. Ben çok da sevdiğim halde teyzemin kızını en son kaç sene önce gördüm hatırlamıyorum bile.

arkadaşlar uzun uzun yazmışlar zaten neden dönmemeniz gerektiğini. hepsine katılıyorum.
içinde yaşamadığınız için dışardan bakınca aman türk insanı çok sıcakkanlı, canayakın, tatil yerleri şahane vs gibi gözüküyor. ama özellikle sağlık sektörü ciddi anlamda yıpratıcı. bir de ingiltere de büyüyen biri için türkiye tam bir kaos ortamı. trafiğinden tut, insanların kabalıkları sizi şoke edebilir. bence yazları gelin tatilinizi yapın, türkiye nin güzel yanlarının tadını çıkarın ama yaşam kurmayı hiç düşünmeyin.

Başka konuya gayet düzgün Türkçe ile yazdınız burada hala neden öyle

14 bin maaş alınca iki kişi 5000 ödeseniz en ucuzundan arada iki yıllık birikimle alınır

Ev almak zor değil imkansıza yakın İzmir'i bilemem de buradan en ucuzu 500.000 evler

kredi çeksen zaten 3 katına çıkıyor da sen sadece fiyatından hesapla

5000 TL artırsan ayda kaç yılda alırsın evi

Aile akrabalar kan bağını fln bosveriz siz. Hergun kuzenlerinle görüşecek haliniz yok ya.
14 bin maaş az degil ama lüks bir hayatta yaşayamazsınız. Zaten çalışmaya başlayınca kendinizide zor göreceğiniz için dünya turu yalan olur.
Buradaki sağlıkçılar yurt dışına gitmenin orada çalışmanın yollarını arıyorlar.
Esimde sağlıkçı, keza o da malesef yurt dışı hayalleri kuruyor. Yok olmuyor burada cok zengin değilsen rahat bir hayat süremiyorsun..
Bence asla gelmeyin..

İzmirliyim bende çok güzel şehirdir.
Bende çok severim ama inan şuan burada yaşamak çok dezavantaj senin için.
İngiltere de yaşarsın, çalışırsın haklarını alırsın.
Ama burada sadece çalışırsın.
O para da seni tatmin etmez.
Tl ile yurtdışına çıkman imkansız.
Bir süre sonra seni çok yorar.
Ben olsam kalırdım tatiller de gelir gezerdim.

Bir konuya inanmıyorsanız yönetime şikayet edersiniz, kesmediyse inandırıcı gelmediğini bir yorumla açıklayıp konuyu takip etmekten vazgeçersiniz. Neden defalarca aynı şeyleri yazıp alay ediyorsunuz Allah aşkına? Buna konuyu sabote etmek denir. Yurtdışında milyonlarca Türk yaşıyor. İçlerinden birinin böyle bir hayalinin olması çok mu abes? Türkiye'de yaşadığı süreçte vatandaşı olduğu ülkenin okullarına gitmiş, oranın diliyle eğitim almış olabilir. Ya da iyi konuşuyordur ama yazamıyordur. Bu da olabilir. 28 yıllık kürtüm. İstanbul'da doğdum büyüdüm. Hayatımın en az 20 senesinde düzenli olarak kürtçe konuşulan bir evde yaşadım ama doğru düzgün cümle kuramam. Çünkü kürtçe sorulara hep Türkçe karşılık verdim. Hiç kürtçe konuşmadım. İç sesim de türkçeydi. Dolayısıyla da o dili öğrenemedim. Bildiğim kadarını da yazmaya kalksam Çince yazmışım zannedilir. Demem o ki iki ülkede, iki kültürde, iki dilli yaşayan insanlarda bu tür dil sorunları yaşanabiliyor. Sırf buna dayanarak kimseyi rencide edip yalancılıkla suçlamamanız gerekir.

Eğer birikim yapmadıysanız kesinlikle dönmeyin.Yaşınız daha gençse kendinize hedef koyun birikim yapıp evinizi arabanızı alıp o şekilde dönün

Her geçen gün TL eriyorken buraya dönmek mantıklı değil. Üniversite yeni bitmiş. Orda kalmak kariyeriniz için daha iyi olur. Emeklilikte buraya dönmek daha mantıklı.

Bu konu şaka mı? Ev sahibi olmak kolay, Türkiye’de herkes gülüyor falan yazmış. Delirdik ondan gülüyoruz İzmir’de 14-15 bin lira gelirle yaşıyoruz. Henüz bebeğimiz doğmadı o yüzden 2 kişilik yaşadığımızı varsayabilirsin. Evimiz yok, alamıyoruz. Çünkü çok pahalı. Deprem bölgesi olduğu için eski bina istemiyoruz, yeniler (5-10 yıllık) min 700-800 bin. Buranın trafiği, kuralsızlığı, eğitim kalitesi, sağlık hizmetlerinin yetersizliği çıldırtır sizi ordan sonra gibi geliyor. Bir ülkeye turist olarak gitmekle yerleşip yaşamak bambaşka şeyler.
Çocukken çok güzeldi yazmışsınız bir yerde. Her şey çocukken güzel zaten. Akrabalıklar, arkadaşlıklar.. İnsanlar büyütüp kendi ailesini kurdukça geçim derdine düşünüyor ve maalesef o sıcaklık, neşe kalmıyor eskisi gibi. Bunun hayaliyle geliyorsanız hayal kırıklığı ihtimali yüksek. Dünya turu yapmayı ben de çok isterim, eminim burda birçok kişi de ister. Ama bu gelirle çok zor. Sizin tek avantajınız pasaport olur, vizeyle uğraşmazsınız pek bizim gibi. Ordan bir masraf kısarsınız ama uçak biletleri yine pahalı. Tl kazanıp dışarda harcamak çok zor. Ben en son gittiğimde euro 6 liraydı, gönlümce harcayamadım açıkçası. Birçok rotayı elemek zorunda kaldık. Arabalar aşırı pahalandı, vergileri çok yüksek. Krediyle alabilirsiniz orta segment bir araba ama. Onun dışında İzmir’de plajlar da çok pahalı, yazlığınız falan yoksa o paralı yerlere gideceksiniz mecburen denize girmek için. İnsanın sinirine dokunuyor. Allah’ın denizine ayak basmak için para alıyorlar. Yasal değil aslında ama kim takip ediyor? Sonra burda yaşayıp siyaset gündeminden uzak kalamazsınız, ister istemez içine çekiliyorsunuz. O da insanı çıldırtıyor bi yerden sonra. Ülkede psikolojisi bozuk insan kalmadı, çocuklar bile garip davranıyor. Ama yine de insanımız, yaşantımız, kültürümüz ve ülkemiz çoğu ülkeye göre güzel. Beklentilerinizi düşürürseniz siz de küçük şirinleri görebilirsiniz.

ya bir de benim anladığım siz o ortaokul çağlarınızı özlüyorsunuz

gülüp eğlenirdik vs vs

arama motorunu açın

sağlıkçılara şiddet yazın Türkçe aratın

karşınıza çıkan sayfaları okuyun

hep gülüp eğlenen (bulabilirseniz) sağlıkçılarla görüşün

şimdi evet Türkiye de doktorların alım gücü nispeten yüksek yani asgari ücretle yaşamıyor

ne bileyim benim çevremdekilerin altlarında BMW leri vs var

ama bu anlattığım insanlar 50 üstü prof ünvanlı ekstra meziyetleri vs var

siz önce kendinizi geliştirin, eşiniz vs de Türkçe öğrensin, çalışma ve mesleki yaşantınıza uyum sağlayıp alanınızda farklı kategorilerde iç eğitimler, seminerler, adı her ne ise sertifikalar, yetkinlik belgeleri vs vs alın sonra gelin

buraya gelince 10000 TL de alsanız ikiniz toplam 20 bin de etse o hayal ettiğiniz hayat olmayacak

geçen konu vardı bir şişe sütün 6,95 olduğu ülkeden söz ediyoruz

eşim her gün bir litre süt içiyor, geçimimizi düşünmüyor yazmıştı arkadaş

yani içtiği süt dahi lüks

girin migros un market sayfasına her şeyin TL fiyatı var

bir de gidin oradaki markete alışveirş yapın işte atıyorum bir haftalık ya da 100 birim paralık

gelin buradakini hesaplayın

hatta o kategorideki en ucuzuna en pahalısına göre vs vs karşılaştırın

sonra o bir giydiğini bir daha giymediğin düşündüğünüz kuzenlerin hayatı ile gerçekleri de irdeleyin

mesela geçen konu vardı X marka mont 1000 TL diye, yani asgari ücretin yarısına yakını

orada ne kadar mesela

İzmir pahalı bir şehir bence, kiralar yüksek onu söylemeyi unutmuşum. 2500 lira veriyoruz biz, ki öyle lüks bir yerde de oturmuyoruz. Depremden sonra 3000-3500 oldu diyorlar. Hastaneler de pahalı anlamadığım şekilde. Aynı zincir hastanenin İstanbul’daki ve Ankara’daki şubeleri burdan ucuz. Ben çok doluyum bu şehre

Doktor musunuz?
Doktorlar ne kadar kazanır bilmiyorum ama çevremde en lüks yaşamı sürenler doktorlar. En güzel arabalara binip en güzel evlerde oturuyorlar, çocukları özel üniversitelere gidiyor vs vs. Tabi bunlar yaşanılan çevreye göre değişebilir ben kendi gördüklerime dayanarak söylüyorum. Doktor olup da kıt kanaat yaşıyoruz diyeni hiç görmedim.
Maddi olarak zorlanacağınızı düşünmüyorum o sebeple. Doktor da zorlanırsa herkes ölsün o zaman.

Yurtdisindan turkiyeye yerlesen biri olarak soyluyorum: YAPMA!

Yaşınız nedir, 25 mi?
Bence az biraz daha bekleyip para biriktirip gelin. Yani 1 sterlin 10tl yapıyor. En az 50-60.000sterlin getirebilirsiniz bir ev yapar. Öbür türlü ev almakok zor.

Ama 14 binle dünya turu yapılmaz, bunu bilin. Türkiye'de kazandığınızı türkiye'de harcarsanız çok güzel para ama yurtdışı için o parayı 10'a bölün, işte gerçek kıymeti o kadar.
Mesajınızın ilk kısmına yürekten katılıyorum ama ikinci kısmı tüm dünya için geçerli değil. Koca dünya Avrupa veya Amerika gibi zengin ülkelerden oluşmuyor. Euro Dolar karşısında çöken bizden başka ülkeler de var, Vietnam'da myanmar'a sadece 3 dolara uçmuştu mesela eski sevgilim. Ya da Moskova'dan Ermenistan'a 18 Euro'ya uçmuştu, bakın mesela şu link Dalaman'dan İrlanda'ya 10 Euro'luk bir bir bilet... Ben de bunlar kadar olmasa da ucuz bilet buluyorum genelde,mesela bu sene gidiş geliş 50 Euro'ya bilet aldım balkanlara (ki pandemi yüzünden iyi bir indirim bulamadım.
Yani bence evine 14 bin giren bir çift pekala ucuz dünya turuna çıkabilir. Sadece iyi araştırmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…