Türkiye'de mutlu değilim

ben sizi çok iyi anlıyorum, yurt dışına gitmeden, yurt dışının özlemini kuruyoruz karı-koca. hadi eşim yurt dışına gider gelir de bana ne oluyorsa, bir gitsek diyorum.

2 yıl dediğiniz nedir ki, inanın çabuk geçer. bu süre boyunca da eskisi gibi batmaz gözünüze olanlar.

su gibi aksın sizin için zaman ve özleminiz sona ersin.

anlattiklarina gore TR'de yasadigin ortam da okadar kisitlanmissin ki
buraya geldigin de boyle olman cok normal.Daha buyuk bir sorun var ki elindekilerin kiymetini bilmeyip daha fazlasini istemen.Burada yasiyan insanlarin hayatina ozenmissin(sabahlara kadar dans clup de danc etsem onlara ne demissin ya)..Acaba buraya gelmeden once bir clup yeri biliyomuydun ve ya gitmismiydin,sanmiyorum.Yani kizdigim sey baska yer gorunce kendi ailen ve memleketinden utanman!!! herneyse solicek cok sey var ama kalbini kirmak istemiyorum.

Konu sahibi seni anlıyorum ,ailen baskıcı olmasa bile toplum baskıcı kaldı ki istanbulda yaşıyormuşsun ,istanbulun ,trafiği ,kalabalığı ,pisliği bir yana yine de bence Türkiyedeki toplum baskısı açısından en yaşanabilir şehir.Bir ihtimal İzmir geçer İstanbulu ama orada da iş imkanı İstanbul gibi değil.YAni diyeceğim o ki bu baskıcı zihniyetten -izmir hariç- Türkiyenin neresine gidersen git kurtulamazsın.
Şimdi bikaç sayfaya baktım bazı arkadaşlar tepki göstermişler ama bu tamamen kişinin hayattan beklentileriyle ilgili.Mesela birkaç ay önce yine bir arkadaş yurtdışında yaşıyormuş Türkiyeye gelmeyi düşünüyorum karar veremiyorum diye bir konu açmıştı ve ben burada özellikle bir kadın olarak yaşamanın zorluklarından bahsetmiştim.Yine bana saldıran arkadaşlar biz çok rahatız sen nerede yaşıyosun falan gibi şeyler söylemiş hatta beni ülkemi sevmemekle bile suçlamışlardı evet çok komik ama gerçek.Herneyse.Tek başıma yaşıyorum.Aslında İstanbuldaki en iyi semtlerden birinde oturuyorum ama çok seyehat yapmayı seviyorum yani gecenin bir yarısı havaalanında ,otobüs terminalinde oluyorum ve eve tek başına dönmem gerekiyor veya ne bileyim gece arkadaşlarımla buluşuyorum ve yine eve tek gelmem gerekiyor.HAni gelirim gelmiyor yapmıyor değilim ,ama her seferinde resmen can korkusu yaşıyorum ya.O bana aman biz çok rahatız ne var da diyen arkadaşların birçoğunun kocişleriyle oturup evden çıkmayan kişiler olduğunu veya her gidecekleri yere hava karardıktan sonra babaları ,eşleri vs. yanlarında bir erkekle dışarı çıkmaları gerekliliğine inandıklarını tabii ki biliyorum.Zaten bu kişilere sorsan -
-aaaa ne var çok rahat yaşıyorum bir kadın olarak Türkiyede,
-hava karardıktan sonra memleketten gelcem eşim /babam beni alacak
-sen kendin niye gelemiyosun???
-aaaaa nasıl geleyim kadın başıma????
e hani çok rahattın sen ???,işte başka türlüsünü düşünemezler bile.

yani başkasının ne dediğine bakma.Sen kendi istediklerine bak ,herkesin görgüsü bilgisi aynı değil.Hangi ülke bilmiyorum ama gitmişsin ,görmüşsün az çok yaşam şekillerini öğrenmişsin ve orada mutlu olacağını düşünüyorsun.Hayat ne getirir bilinmez tabii ki ama daha mezun bile olmamışsın.2 senen var o zamana kadar istediklerini yapmak için uğraş ver.Nerede nasıl istiyorsan öyle yaşamaya çalış ve bunu yapamayanların seni yıldırmasına izin verme.Yıllar da çok çabuk akıp gidiyor çünkü....

Seni anliyorum canim, yurtdisinda bir basina insanlara kendini anlatmaya calismadan yasayip, kimseye hesap vermeden gecirdigin zamandan sonra, burada asina oldugun, seni cocuklugundan beri bunaltan hayata geri donmen depresyona sokmus olabilir.

Kizcagiz burda bir derdini anlatmis bir vatan haini ilan etmediginiz kaldi. Ayiptir ya. Yok biri gule gule biri kicina tekme yersin yok bos isler senin gibiler tarzinda seyler yazmis. Arkadas hakli bu ulkenin yasanacak neyi kaldi. İnsanimiz yobaz kultur ahlak edep sifir. Avrupaya gidin gorun saygiyi anlayisi kurrallara uymayi. Tanimadigin insan sana selam verir. Acin gazeteleri turkiyenin hali her gun kac kisi.olmus gitmis..
siz boyle dusunmesenizde bu kadar yargilamayin lutfen. Saldiracak konu bekliyorsunuz resmen...
Arkadasim imkanin varsa git. Bnde yilda 1 2 kez gidiyorum donmek istemiyorum. İnsan gorunce karsilastiriyor elbette iki yeri. Hersey batiyor gozune cok normal..

Ben de yurtdisinda kaldim iki kere toplamda 2 ay

Buyuk Britanya turu yapmistim

Oralari cok cok begendim yollari, evleri, parklari..

Ama yine de ben memleketimi ozlemistim ya sabah kahvalti yapmayi ozlemistim, ev yemeklerini ozlemistim

Avrupada, Britanyada yasam guzel de insan yine de ozluyor ya

Bak sen 1 ay kalmissin sadece daha uzun kalsaydin Turkiyeyi cok ozlerdin

Simdi komsunun bahcesi senin gozune daha guzel gorunuyor sadece :)

Seni o kadar iyi anlıyorum ki, ben yurt dışında doğuyup büyüdüm sonra Türkiye'ye geldik. Geçen sene de bir Amerika maceram oldu, çok güzel günlerdi Şimdi ise tekrar buradayım. Türkiye güzel iyi hoş, ailem arkadaşlarım burada ama ben nedense yurt dışını daha çok seviyorum. Millet gece kafasını yastığa koyunca sevgilisini düşünür, ben ise yurt dışını düşünürüm

Ama şunu da düşünüyorum: yurt dışında çalışmak çok zor, hem o dili iyi bilmen gerek, hem iyi bir iş bulman gerek, hem de bundan öncesi bir sürü işlem var, vize, çalışma izni, oturma izni.... veya bir kaç yıl sonra sıkılabilirsin de, Türkiye'yi özleyebilirsin

O yüzden yurt dışına yerleşme değil de, para biriktirip her seferinde farklı ülkelere tatile gitmek daha mantıklı ve kolay diye düşünüyorum. Buradaki sorunlardan uzaklaşıp kafamızı kısa süreliğine de dinlemiş oluruz

38 yil turkiyede bes yildirda almanyada yasayan biri olarak seni cok iyi anlayorum.yalniz yurtdisina cikabileceksen hemen yapmalisin.cunku bazi seyleri sonradan yapabilmek cok zor oluyor.yalniz ozlem denilen bir duygu varmis.buunu burada ogrendim.sikilmak duygusunuda burda ogrendim.ama genel. olarak yasam evet daha medeni maalesef.

Maalesef ülkemizde insanlar, çocukluğundan itibaren bir birey olarak değil, ailenin devamı olarak büyütülür.
Evlendiğinde, kendi ailesini kurduğunda bile; özellikle anne-babanın sözünden çıkamaz, korkar.
Zaten gelin-kaynana çekişmesinin en büyük nedenlerinden biri de budur. Damat ya ailesini, ya da diğer ailesini seçmelidir. Ama birey olarak kesin karar alamaz ya da zor tepki gösterir. Ya da tam tersi, gelin annesiyle eşi arasında kalır. Kendi adına önemli karar vermesi gerekirken bile, başkaları onun adına karar alır. Çünkü, insanlar başkalarının hayatlarına müdahaleyi kendilerinde hak sanarlar. Özellikle bazı tipler, çocuğu yoksa akrabasına, o olmazsa komşusuna.. Hep birilerinin yaşamına karışma, onların hayatı hakkında yorum yapma çabası..

Fakat yurtdışında, kişi çocukluğundan beri birey olmak ve bunun getirdiği sorumluluk duygusu aşılanarak büyütülür. "sen de bir bireysin ve ayaklarının üzerinde durabilmeyi öğrenmelisin.!"
Geçen izlediğim bir yabancı dizide, kadın doğum yaptıktan 1 yıl sonra işe başlayacağı için çocuğunu bakıcıya bırakıyordu, fakat bir türlü bebeğinden ayrılamıyor. "doğumdan beri ilk kez bebeğimden ayrılacağım" dediğinde eşi, "18 ine geldiğinde bırakmak zorundasın, şimdiden alışsan iyi olur" dedi.
Kısaca, sen de birey olmanın verdiği gücü ve özgüveni hissetmişsin ve tekrar engellenmek seni zorluyor. Ülkemizde de, evet gerçekten çok boş şeylerle uğraşanlar da var ama sen ve senin gibi yeni neslin bunu değiştirmeye başladığını düşünüyorum.
Umarım yurtdışındaki aşkınla evlenip, temelli orada kalırsın.. Bence senin için en iyisi bu.. Arada buraya da tatile gelirsiniz..:)

Son düzenleme:
İlk olarak ben çoğunuzun yorumlarınızı acımasızca ve empatiden yoksun buldum arkadaşlar burda bize bir derdini açmış niye bu kadap katısınız ve saptırıyorsunuz konuyu anlayamadım.İkinci olarak da ben sana çok hak veriyorum canım.Üç yılfır düzenli aralıklarla yurt dışına çıkıyorum ve gelince insanın alışması çok zor.Mahalle baskısı diye bir şey yok orda.Sevdiğin insanla yürüyorsun el ele tutuşuyorsun sarılıyorsun öpüşüyorsun sana yargılayıcı bakışlarla bakan laf atan sen napıyorsun diye üstüne gelen kimse yok.Fikir özgürlüğü var.Mini etek veya şort giydin diye kimse dana kafir ahlaksız dinsiz demiyor.Arkadaşın kendi çevresinin böyle olduğunu sanmıyorum tüm Türkiye de hakim bir durum bu.Sen kendi fikirlerini ortaya koydun diye kimse seni linç etmeye çalışmıypr genel olarak böyle arkadaşlar ben hak verdim konu sahibine çok fazla umarım siz de bir gün anlarsınız...Benim fikirlerim bunlar lütden saptırmayınız

Konu sahibine yapılan yorumları cok cirkin buldum. Masallah herkes ulkesini ne kadar seviyormus. Sanki uc kurusa talim edip hakettiginden daha az maas alan, sosyal devletin geregi olan saglık hizmetini egitim hizmetini bile layıkıyla alamayan, her gun hırsız ugursuz korkusu yasamayan, en kapalı kıyafetinizle bile sokaktaki hoduklerin sozlu tacizine maruz kalan sizler degilsiniz. Her gun 3 saat yollarda trafikte surunmuyorsunuz hicbiriniz. elektrik su benzin vs.deki zamlar kimsenin canını yakmamıs bakıyorum. Herkes ulkesinde cok mutlu. Bu ulke ahlaken de ekonomik acıdan da cokmustur. İnkar etmeniz bu durumda yasamaktan keyif almanız garip. Arkadas yurtdısında avrupada kendi ulkesinde gormedigi degeri gormus belliki. Cunku medeni ulkelerde insana insan oldugu icin deger verilir. Akademik anlamda ulkemizdeki universitelere verilen imkanlarla avrupadakilerin imkanları es bile tutulamaz. Avrupadaki gelir endeksiyle turkiyedeki karsılastırılamaz. Gelismekte olan bir ortadogu ulkesi oldugu icin her acıdan oldukca geriyiz. Arkadas gormus, kıyas imkanı bulmus ve oraların daha yasanılabilir olduguna karar vermis. Aksini soylemek ne haddinize. Kimse begenmek zorunda degil alın bu camur yıgını ulkenizi basınıza calın.

Gelelim sorununa, uzun suredir orda yasadıgın icin kıyas yapıp oraya ozlem duyman cok normal cunku normal bir ulkede yasamıyoruz. Bende yurtdısında okuyorum tatilde ailemin yanına gittigimde hemen kendi duzenimi ozluyorum. orası evim ailemin yanında misafir gibiyim. Madem gitme imkanın var mezuniyetten sonra, bu donemlerin gecici oldugunu dusun ve icini ferah tut. Ne guzel 2-3 sene icinde kurtulacaksın. kendine keyif verici ugraslar bul, okuluna ve egitimine yogunlas. Ailene de kavgalardan bunaldıgıno acık acık ifade et ki huzurunu kacırmasınlar. kavgalar devam ederse de mudahil olma, kapat kapını odana cekil. Keyfini kacırmalarına izin verme. En kısa zamanda kurtulursun umarım, sevgilerle

Çok ama çok katılıyorum. Ülkesine deli gibi aşık olan ve burada da sana hakarete varan yorumlarda bulunan arkadaşlar ne yazık ki kocişle yaşadıkları evden ötesini göremeyen insanlar. Vizyon bu kadar, daha genişi yok.
Türkiye yaşanacak ülke değil. Etekle çıksan dik dik bakarlar. Sevgilinle el ele gezsen dayak yeme ihtimalin var. Ama tecavüze uğrasan suçlu bulunabilirsin. İnsan haklarına saygı yok, kadına birey olarak bile bakılmıyor. Kız çocuğu olarak dünyaya geldiysen evlenene kadar ana baba sözü dinleyip evlenince kocanın sözünü dinleyen, nikahlandığı güne kadar cinselliği yaşaması ayıp, iğrenç, günah olan bir makinesin demektir.
Rezil, iğrenç, yaşaması imkansız tabular. İnşallah ben de bir gün kurtulurum.

Koyu bi milliyetci olarak ulkemi ve istanbulu seviyorum
Burada yasamayida seviyorum

Fakat yazinizi okurken size hak verdim
Kalliplasmis fikirler cok fazla önplanda burada
Yurt dışı kadar esnek degil
Bu nedenle bunaliyorsun

Herkesin yasam standardi ve hayat felsegesi farklıdır
Secimini yapmışsın zaten
Uygulamak senin elinde:)
Bol şans ve başarılar dilerim

Bende konuyu acan arkadasa katiliyorum.yillarca Turkiye'de ve daha sonra yurtdisinda yasiyan biri olarak.ulkemizde kadina saygi yok ve ikinci vatandas muamelesi goruyorsun. Hersey erkeklerin tekelinde.Turkiye'deyken toplum ve cevre baskisindan bunalmistim. Evliligim bitme noktasina gelmisti. Allah yurtdisinda yasamak nasip etti: )) Hayatim kurtuldu. Burda cok ama cok mutluyum: )) ulkemi cok seviyorum. Sorun ulkeyle ilgili degil.Baskici kulturumuz ve gelismemis toplumumuzdan kaynaklaniyor. Turkiye' de herkes burnunu herkesin hayatina sokuyor: (( Her tatile geldigimde basima gelmedik kalmiyor.mutsuz bir kadin olarak geri donuyorum. Gecen yil geldigimde o kadar kibar davrandigim halde devlet dairesinde bir dayak yemedigim kalmisti: ( Konu sahibine gelince, eyer mutsuzsan kac kurtul. Mutlu olanlar mukemmel bulduklari ulkelerinde yasasinlar. Dogdugum yer degil,doydugum yer memleketim diye bosa dememisler. ,,,,

Universitede aileyle birlikte yasamanin sancisi bu. Odtude itude okuyup kampuste yasayan bir ogrenci olsan bunlari dert etmezdin :)

Universite hayati aile yaninda gecmiyor. Anlayamiyorlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…