Konu sahibi seni anlıyorum ,ailen baskıcı olmasa bile toplum baskıcı kaldı ki istanbulda yaşıyormuşsun ,istanbulun ,trafiği ,kalabalığı ,pisliği bir yana yine de bence Türkiyedeki toplum baskısı açısından en yaşanabilir şehir.Bir ihtimal İzmir geçer İstanbulu ama orada da iş imkanı İstanbul gibi değil.YAni diyeceğim o ki bu baskıcı zihniyetten -izmir hariç- Türkiyenin neresine gidersen git kurtulamazsın.
Şimdi bikaç sayfaya baktım bazı arkadaşlar tepki göstermişler ama bu tamamen kişinin hayattan beklentileriyle ilgili.Mesela birkaç ay önce yine bir arkadaş yurtdışında yaşıyormuş Türkiyeye gelmeyi düşünüyorum karar veremiyorum diye bir konu açmıştı ve ben burada özellikle bir kadın olarak yaşamanın zorluklarından bahsetmiştim.Yine bana saldıran arkadaşlar biz çok rahatız sen nerede yaşıyosun falan gibi şeyler söylemiş hatta beni ülkemi sevmemekle bile suçlamışlardı evet çok komik ama gerçek.Herneyse.Tek başıma yaşıyorum.Aslında İstanbuldaki en iyi semtlerden birinde oturuyorum ama çok seyehat yapmayı seviyorum yani gecenin bir yarısı havaalanında ,otobüs terminalinde oluyorum ve eve tek başına dönmem gerekiyor veya ne bileyim gece arkadaşlarımla buluşuyorum ve yine eve tek gelmem gerekiyor.HAni gelirim gelmiyor yapmıyor değilim ,ama her seferinde resmen can korkusu yaşıyorum ya.O bana aman biz çok rahatız ne var da diyen arkadaşların birçoğunun kocişleriyle oturup evden çıkmayan kişiler olduğunu veya her gidecekleri yere hava karardıktan sonra
babaları ,eşleri vs. yanlarında bir erkekle dışarı çıkmaları gerekliliğine inandıklarını tabii ki biliyorum.Zaten bu kişilere sorsan -
-aaaa ne var çok rahat yaşıyorum bir kadın olarak Türkiyede,
-hava karardıktan sonra memleketten gelcem eşim /babam beni alacak
-sen kendin niye gelemiyosun???
-aaaaa nasıl geleyim kadın başıma????
e hani çok rahattın sen ???,işte başka türlüsünü düşünemezler bile.
yani başkasının ne dediğine bakma.Sen kendi istediklerine bak ,herkesin görgüsü bilgisi aynı değil.Hangi ülke bilmiyorum ama gitmişsin ,görmüşsün az çok yaşam şekillerini öğrenmişsin ve orada mutlu olacağını düşünüyorsun.Hayat ne getirir bilinmez tabii ki ama daha mezun bile olmamışsın.2 senen var o zamana kadar istediklerini yapmak için uğraş ver.Nerede nasıl istiyorsan öyle yaşamaya çalış ve bunu yapamayanların seni yıldırmasına izin verme.Yıllar da çok çabuk akıp gidiyor çünkü....