Türkiyeye donus yapan varmi?

Ya ama ben mesela gordugum kadar, turkiyede cocuklar icin okuma imkani aktivite falan cok daha fazla imkan ve secenek var gibi goruyorum, ama bilemedim iste

çocuklar için söylediğin gibi şeyler yok malesef

ay bu konuda kavga çıkar konu sahibi arkadaşım lafım sana değil yanlış anlama

Burada giderlerinizi karşıladıktan sonra iki çocukla geçinmenize yetecek kadar para kalacak bir iş bulabilecek yetkinlikte misiniz? Sizin veya eşinizin mesleği ne?

Orada devletten aldığınız (alıyorsanız) maddi desteğin çoğunu burada alamayacaksınız.

Eğitim anlamında hiç öyle düşündüğünüz gibi parlak bir tablo yok. Önceliğinizin bu olmasını ve "vatanımız orası" kısmını geçip detaylıca farklı görüşleri okumanızı öneririm.

çocuklar orda doğmuş büyümüş sisteme alışmış getir buraya sok o çarka 1 dk geç kaldı diye sınava alınmasın vs vs, her gün düşün orda mı burda mı şurda mı bomba patlayacak diye, bizde kendi ülkemizde mülteci gibiyiz, durumunuz çok iyi ve kaymak tabakanın yaşadığı il ve semtlere yerleşecekseniz bilemem

Daha da mutsuz olursunuz. En azindan bir duzen var Avrupa'da. Trafik bile cileden cikartabilir sizi burada. Ama zaten gideli 5-10 yil olduysa uyum sorunu yasamazsiniz

Kizlar hic boyle yorumlar beklemiyordum acikcasi , suan fikrim degismeye basladi bile. Ne biliyim, etrafimda social medyada gorduklerim ve sizin anlattiklariniz hic uymuyor. Tabi siz gercekleri anlatiyorsunuz biliyorum ama, suan husrana ugradim

Ya ama ben mesela gordugum kadar, turkiyede cocuklar icin okuma imkani aktivite falan cok daha fazla imkan ve secenek var gibi goruyorum, ama bilemedim iste

Siz hangi ülkedesiniz

Okuma ve aktivite imkanı buradan daha az olan

Ülkedeki okur yazar oranına, okullaşma oranına, bırakın taşrayı büyük şehirlerin merkez okullarında öğretmensiz ders oranına bir göz atın derim

donmeyin herkes avrupaya kapagı atma pesindeyken ustelik bu ulkeni sevip sevmemekle alakası da yok herkes sever ulkesini ama sistem iyi degilse en iyi olan yere gidip coluk cocugumu orada yetistirmek isterim tabiki ben yerlesemesem bile cocugumu mutlaka yurtdısında okutup oraya yerlesmesini saglıycam kurtarsın kendini:)

Profilinizde varmış Belçika Türkiye den eğitimde kötü olamaz

Ama eğitim beklentiniz Kuran kursu vs ise bilemem

Hollanda olaylarından mı etkilendiniz acaba

Orada bile paylaşılan bir diyalog vardı

Abi gitmeyelime polis alır diyor birisi diğeri de burası Türkiye mi diyor

Baktığınız sosyal medya nedir bilmiyorum ama buradan burası çok iç açıcı görünmüyor

Ya gercektenmi nereye pekii? Ben gercekten anliyamiyorum, Avrupali turkler turkiyeye gitmek ister Turkiyedekiler buraya, hayat cok garip gercekten.

Kizlar hic boyle yorumlar beklemiyordum acikcasi , suan fikrim degismeye basladi bile. Ne biliyim, etrafimda social medyada gorduklerim ve sizin anlattiklariniz hic uymuyor. Tabi siz gercekleri anlatiyorsunuz biliyorum ama, suan husrana ugradim

valla pişman olacağın yetmeyecekmiş gibi çocuklarıma neden bunu yaptım diye vicdan azabı çekeceksin, belçikayla türkiye de ki eğitim sistemi kıyaslanamaz bence

Size yalan söylüyoruz biz burda çok iyiyiz siz gelirseniz 4 kişi daha fazla olacağız kişi başına düşen mili hasılamız azalacak diye istemiyor yalan söylüyoruz
Dönün dönün siz

hangi ülkedesiniz?
şartlarınız nasıl?
çocukalr orada mı doğdu?
aileler nerede?
bunları eksik bırakmışssın.

Evet ama durumlar uzun zamandir boyle, daha yeni gun yuzune cikti haber vs yapildi ama, turkler burda mutsuz belcika hollanda almanya vs.
Egitimden kuran kursundan bahsetmiyorum ama her konuda. Yada bize oyle geliyor, veya oyle gosteriliyor social mediadan olabilir.
Ay bilmiyorim aklim cok karistii

Size yalan söylüyoruz biz burda çok iyiyiz siz gelirseniz 4 kişi daha fazla olacağız kişi başına düşen mili hasılamız azalacak diye istemiyor yalan söylüyoruz
Dönün dönün siz

Eger iyi okuduysaniz dogruyu soylediginizi ve boyle yorumlar beklemedigimi soyluyorum bu ne hircinlik hayirdir? Ben sadece bukadar olumsuz yorum beklemiyordum

Ya gercektenmi nereye pekii? Ben gercekten anliyamiyorum, Avrupali turkler turkiyeye gitmek ister Turkiyedekiler buraya, hayat cok garip gercekten.
neresi olursa:) neticede soyle bir gercek var inkar edenlere guluyorum:) avrupanın hayat standartları bizden daha iyi..donus yapanların cogu tekrar donuyor avrupaya hersey farklı burda sosyal hayatlarında bile insanların birbirine saygısı yok hastaneler egitim sistemi iyi degil..orda vatana ozlem oluyor aynısı turkiyede farklı sehre tasınsanız bile oluyor :) ama sizin icin ve cocuklarınız icin neresi iyiyse yasam kalitesi acısından orda kalmaya devam edin derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…