Türkiyeye donus yapan varmi?

Aileler 2 saatlik mesafede belcikada yasiyoruz cocuklar burda dogdu evet
dönmeyin bence.
vatan elbette özlenir.
ama sizin ailer de oradaymış.
çocuklar da orada doğmuş.
çocuklar adaptasyon sorunu mu yaşıyor?
nedir tam olarak dönmek istemenizin sebebi?
işleriniz sağlam değil mi?
bence pek doğru bir karar değil bu açılardan.
sosyal medyada kimleri takip ettiğinizi de ayrıca çok merak ettim.
burada zor bir geçitten geçmek üzere ülke.
zaten zor olan yaşam koşulları daha da zorlaşacak.
özellikle mülteci akınından sonra ben kendi vatanımda,kendi şehrimde
kendi 50 senelik mahallemde kendimi mülteci gibi hissediyorum.
uzaktasınız doğru analiz edemiyorsunuz şartları
 
Kizlar hic boyle yorumlar beklemiyordum acikcasi , suan fikrim degismeye basladi bile. Ne biliyim, etrafimda social medyada gorduklerim ve sizin anlattiklariniz hic uymuyor. Tabi siz gercekleri anlatiyorsunuz biliyorum ama, suan husrana ugradim
Sosyal medyada tabii ki insanlar en mutlu oldukları anları paylaşacak.

Bir de sosyal medyadaki çevreniz belirli bir görüşteki insanlarsa ülkedeki sorunları pek paylaşmıyor olmaları muhtemel.
 

İşte neden mutsuz

Entegre olamamaktan

Hem nimetlerinden yararlanıp hem de oraya gittiği zamanın adetini yaşamak istediği için

Siz ne Zaman gittiniz bilemem ama 70 li yıllarda gitmiş ve Türkiye kültürel bağı o zamanki gibi kalmış çok kişi var

Oysa son 30-40 yılda Türkiye de de yaşam değişti yeniliklere ayak uydurmak asimile olmak değildir ki

Biz orayı bilmiyoruz somut örnek verin çocuklarınızın geleceğinden neden endişe ediyorsunuz neden mutsuzsunuz
 
emekli olunca gelin, çocukları getirip yakmayın, eğitim bitik, sosyal imkanlar kötü, ekonomi dipte, çocuklarınız yıllarca okusun mezun olsun üstüne aylarca işsiz kalsın asgari ücretle günde 12 saat çalışacakları bir iş bulunca bile şükretsinler istiyorsanız gelin.
 
Avrupali turkler turkiyeye gitmek ister

Kim o türkler çok merak ediyorum. Siyasette de bu konuşuluyor:
https://www.kadinlarkulubu.com/foru...le-krize-ne-diyor.995666/page-2#post-50551550

Sizin burada hiç tanıdıklarınız var mı? Konuşmuyor musunuz? Sadece sosyal medyaya ne bakıyorsunuz? Orda herkes hayatının en güzel yönlerini koyuyuyor. Nerdeymiş o çocuklara sunulan imkanlar? Çocukları gezdirecek park olmadığından çoğu yerde millet avmlerin mikroplu ortamlarında geziyor. Çocuklarla aktivite bu işte. Avm gezmek. Ha tabi oyun grupları falan var ama kaç lira biliyor musunuz bir saati? Orda çocuk yardımı var, emeğinizin karşılığını düzgünce alıyorsunuz, sosyal devletin getirdiği pek çok olanaktan faydalanıyorsunuz. Çocuklarınız yarış atı gibi büyümek yerine, teog kabusları görmek yerine ilgi alanlarına yönlendirilip düzgünce yetiştiriliyor. Orda genç nüfusun az olmasının bir avantajı da olabilir bu bilmiyorum.

Ben o yüzden konunun başında mesleğinizi sordum. Burda hane geliriniz 5-6 bin olursa ancak o hayalini kurduğunuz çocuk aktivitelerine falan gidersiniz.
 
Her şeyden önce eğitim için gelecekseniz maalesef ki bir öğretmen olarak söylüyorum bunu, çocuklarınıza yazık edersiniz.
Merkezi sınavların ne derece ölçtüğü ortada. Bu sınavların güvenirliği yok. Daha bugün üniversite sınav sorularının cevaplarının sızdırıldığı ortaya çıktı. Liyakatsız mülakatlar gırla gidiyor. Okullarda bir sürü eğitimden bir haber başka fakülte mezunları öğretmenlik yapıyor. Her yıl bir şeyi kafalarına göre değiştirip duruyorlar. Plan yok denetim yok.
Ekonomiyi sosyal hayatı geçtim. Yıllarca eğitimin içinde olan bir ailenin öğretmen kızı olarak söylüyorum bunları eğitim için gelecekseniz hiç gelmeyin.
 

+1000 her kelimesine katılıyorum.
Çocukken anne, babam geçerli bir mazaret olmadan, orayı bırakıp Türkiye'ye yerleşmiş olsalardı çok kızardım onlara.
 
2 arkadaşım 3 yıl önce ABD'den dönüş yaptılar çok pişman olup 6 ay önce geri döndüler. Kuzenim İngiltere'den geldi şu an çok pişman.
Ekonomik kriz tavan yapmış durumda, üreten değil tüketen bir toplumuz,can güvenliğimiz yok, hukuki güvencemiz yok,eğitim derseniz içler acısı.
İnanmayın öyle Avrupa bizi kıskanıyor palavralarına. İnşaat ve turizm sektörü haricinde gelir getiren sektörümüz yoktu. Ülkenin istikrarsızlığı, doların alıp başını gitmesi, sürekli patlayan bombalar, Suriyeli mülteciler derken bu iki sektör de balon gibi söndü.
İki Yaşında kızım var ve eşimle mesleklerimiz yurt dışında geçerli olsa bir dakika durmazdık.
Ülkemi seviyorum ama ülkenin düştüğü durumu ve bu bozuk sistemi sevmiyorum.
 


turizmde yok artık bi kaç sene önce rusların ayağı kesilmişti bu sene de avrupanın ayağı kesilir
 
Benim annem babam ben çocukken böyle bir şey yapmış olsaydı ömür boyu basının etini yerdim ikisinin de bizi niye getirdiniz diye.
İş imkanı cooook, genç işsizlik oranı %24.
 
Yabancı ülkedeki hayatı, özellikle de gelişmiş denilen batı ülkeleri öyle güzel bir hayat sunmuyor kimseye.

Burada kiloyla aldığınız sebze, meyveyi orada tane ile ne kadara alıyorlar kimsenin haberi yok. Öyle Alice Harikalar Diyarında tadında bir hayat yaşamıyor gurbetçilerimiz. Pahalı ülkeler hepsi ve orada da üç aşağı beş yukarı aynı işlerde çalışıyorlar vatandaşlarımız. Tek bir fark var eksikleriyle, yanlışlarıyla burası bizim vatanımız.

Bu yazdıklarımı sırf yazmak için yazmıyorum. Bir çok tanıdığımın yurt dışındaki hayatını biliyorum. Bir çok haktan yararlanıyorlar evet (çocuk maaşı, falan) ama oradaki yabancılar bile bu beğenilmeyen ülkeye gelip buradaki doktorlara muayene olup tedavi oluyorlar. Pahalı ülkeler. Bir çok gurbetçi bile orada kazanıp Türkiye'de yatırım yapıyor.

Orada istediğiniz Avrupa ülkesini bir kimlikle sanki başka bir ile gidiyormuş gibi gezebilirsiniz ama birçok gurbetçi kardeşimiz kendi mahallesinden bile başka bir yeri göremeyebiliyor..

Irkçılık da artmaya başladı. Tv'lerde görüyoruz. Hele mevzu Türkler, müslümanlar oldum mu? Kaşıntı tutuyor hepsini. Almanya'daki gurbetçilerin evlerini, iş yerlerini kundaklamalarının haddi hesabı yok. Burada terör varsa orada da aşırı ırkçı kesim var.

Yani demek istediğim yurt dışı size sonsuza dek güzel bir hayat sunacağının garantisini vermiyor. Bu ülkede ne kadar olumsuzluklar varsa orada da onlara göre oluşmuş başka olumsuzluklar var.

Sanki orada adam öldürülmüyor, terör saldırıları olmuyor. Taciz, tecavüz sanki orada hiç yok!!! Orada da evsizler var. Aç kalanlar var. Herkes ortalamanın üstünde bir hayat yaşamıyor..

Yani işin özü her yerde olumlu- olumsuz şeyler yaşanıyor. Karar verirken bunları da göz önünde bulundurabilmeli insan..
 
turizmde yok artık bi kaç sene önce rusların ayağı kesilmişti bu sene de avrupanın ayağı kesilir
Katılıyorum size. 7 haziran 2015'ten sonra bir yıl içinde 17 kez canlı bomba ve bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda polis, asker ve sivil olmak üzere toplam 298 kişi hayatını kaybetti. Bine yakın insan da yaralandı. 2016 haziranından sonrası dahil değil bu duruma. Yılbaşında Reina katliamı bile turizmi baltalamaya yeter.
Neyse konu sahibi ülkede yaşayan biri olarak durum hiç de öyle sosyal medyadan duyduğunuz gibi değil diyorum size.
Çocuklarınızın geleceği için gelmeyin, bekleyin emekli olup öyle gelirsiniz. Avrupa'da doğup büyümüş olsaydım ailem bu dönemde Türkiye'ye dönüş yapsalardı çok kızardım aileme.
 
Ya ama ben mesela gordugum kadar, turkiyede cocuklar icin okuma imkani aktivite falan cok daha fazla imkan ve secenek var gibi goruyorum, ama bilemedim iste
imkan avrupaya göre çok mu burda.
siz hangi ülkede yaşıyorsunuz ki. Bulgaristan , yugoslavya falan mı.
 
Yani işin özü her yerde olumlu- olumsuz şeyler yaşanıyor. Karar verirken bunları da göz önünde bulundurabilmeli insan..
İnanın Suriye'de de olumlu olumsuz şeyler yaşanıyor nedir ülkemiz Suriye'den olumlu onu göz önünde bulunduruyor gitmiyorlar Suriyeliler
tabi vatan deyip dönemlerde vardır
 
Son düzenleme:
Memleketimizi çok seviyoruz . gitmeyiz bir yere ama . madem siz oraya evlenmişsiniz . orada bi yuva kurup 2 çocuk sahibi olmuşsunuz . düzeninizi bozmayın. kaş yapayım derken göz çıkarmayın.

annemler de yıllar önce çocuklar için dönüş yapmışlar.
Türkiye de daha güzel yetiştiririz diye düşünmüşler
ama öyle zorluk yaşadılar ki.
biz de tabi.
kesinlikle çok pişman oldu annem de babam da.
ama iş işten geçti.
sanıyorsunuz ki burada daha farklı bi yaşam var.

nerede olursanız olun yaşamı güzelliştiren tek şey KENDİMİZ.

NE YER NE ZAMAN NE MEKAN.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…