Türkiyeye donus yapan varmi?

Ya ama ben mesela gordugum kadar, turkiyede cocuklar icin okuma imkani aktivite falan cok daha fazla imkan ve secenek var gibi goruyorum, ama bilemedim iste
Aynı Türkiyeden bahsetmiyorsunuz çoğu kişiyle
Bence asıl geleceği ve refahı ne yazıkki avrupada sağlarsınız
Bu kadar üzülmeyin alışmaya çalışın,tatillerde gelir özlem giderirsiniz...

Valla ben almanyada yasiyorum hicde mutsuz degilim, cevremde tabi ki bir sürü türk var, onlarin hic biride mutsuz degil.

Politikaya girmeden özelte söyle diyim, burda ben istedigim kisiyi elestirebiliyorum, istedigim dine mensup olabiliyorum, istedigim partiyi destekleyebiliyorum. Fikrimi özgürce acabiliyorum. Kimse birilerine yada biseye karsi oldugum icin beni kolumdan tutup götüremiyor. A da olsam B de olsam kanunen hakkim neyse onu kullanabiliyorum, sucluysam suclu hakliysam hakliyim. Malesef Türkiyede bu durum su an yok.

İnanın Suriye'de de olumlu olumsuz şeyler yaşanıyor nedir ülkemiz Suriye'den olumlu onu göz önünde bulunduruyor gitmiyor Suriyeliler tabi vatan deyip dönemlerde vardır

Benim anlatmak istediklerimi anlamak istemeyip işinize göre bir yorum yapmışsınız. Sizi tutan yok o çok beğendiğiniz ülkeler sizi kollarını açmış bekliyor.. Bu kötü, vasat ülkde yaşayıp hayatınızı zindan etmeyin derim. Sonuçta bir Suriye değiliz ama çok kötüyüz (!)

Ben bu durumu konu sahibine şu durumlarda var bunları da göz önünde bulundurup ona göre bir yol izlesinler diye yazdım. Çünkü konu sahibi arkadaş bizden fikir istiyor ve ben de seçenekler sundum fikrim olduğu kadarıyla..

Kimseyle tartışacak değilim. Herkesin kendi görüşüdür ama o cennet gibi gördüğünüz şahane hayat yaşanıldığını dile getirdiğiniz, öyle düşündüğünüz ülkeler ne kadar görmezden gelip inkar etseniz de var. Üzgünüm hayalinizdeki Avrupa'yı , batılı ülkeleri istemediğiniz şekilde dile getirip yazdığım için.

Neyse bu forumda tartışmak için yazanlara bu primi vermeyeceğim.. Konu sahibi arkadaşım hakkında ne hayırlıysa onu yaşamını dilerim yüce Allah'tan. Allah gönlüne göre hayırlısıyla versin inşaAllah..

Birde sunu eklemem gerekiyor, avrupadan sikayet eden kisiler de , inatla buraya uyum saglmamaya caba gösteren insanlar. Yasadiklari ülkeyi o ülkenin insanlarini sistemini asagilayan insanlar. Buyrun gidin denildiginde de kesinlikle gitmekden yana olmayanlar. Nerde olursan ol, seni doyuran memlekete oranin insanina saygi duymak zorundasin.

Orada istediğiniz Avrupa ülkesini bir kimlikle sanki başka bir ile gidiyormuş gibi gezebilirsiniz ama birçok gurbetçi kardeşimiz kendi mahallesinden bile başka bir yeri göremeyebiliyor..
su söylediğinize katılmıyorum orda kantinde bile calısan adam türkiyede istediği yeri gezip gidiyor
gayet iyi para kaznıyorlar haklarını alıyorlar

Burada haklısınız gerçekten sebze meyve pahalı. Ama bilemiyorum araştırsak bunun da altından çok sıkı denetimler olması çıkabilir. Çünkü ihraç etmek için meyve yetiştiren bir akrabamız denetimlerden geçemediği için elinde kalmıştı meyveleri ile. İş konusunda haklı değilsiniz yalnız. Orada emeğinin karşılığını adil almak konusunda daha iyi şartlardalar. 3 aşağı 5 yukarı aynı işlerde çalışmıyorlar. Ve hayat pahalı ama sosyal devletin sunduğu imkanlar çeşitli. Arkadaşım 7 bin lira maaşını bırakıp orda 3bin euro maaşa çocuğu ve eşi ile gitti ve geçinebildiler. Burda 3 bin lira ile gönderemeyeceği kreşlere gönderip, 3 bin maaşın sunamayacağı imkanları sunuyor çocuğuna.

ma oradaki yabancılar bile bu beğenilmeyen ülkeye gelip buradaki doktorlara muayene olup tedavi oluyorlar.
Doktor konusunda da haklısınız. Evet diş tedavisi ve ameliyat gibi konularda burası tercih ediliyor.

Orada istediğiniz Avrupa ülkesini bir kimlikle sanki başka bir ile gidiyormuş gibi gezebilirsiniz ama birçok gurbetçi kardeşimiz kendi mahallesinden bile başka bir yeri göremeyebiliyor..
Ben bunun sebebini birazda o çıkmayan insanlarda arıyorum. Gerçekten kendi mahallesinin dışında hiç bir şey yapamayacak, 10 yıldır orda olup da dilini bile öğrenme zahmetine girmemiş insanlar var. Pek tabi o mahalleden çıkınca sudan çıkmış balığa dönüyorlar.

Size çok söylenmiştir, çok klişe gelecektir ama sizin yerinizde olmak isteyen o kadar çok insan var ki. Ben de bazen kendimi yokluyorum, giderdim acaba Türkiye'den? Bilemiyorum. Sosyal medyada birşeyler görüyormuşsunuz. Kapatın sosyal medyayı, gazeteleri açın. Ülkenin halini, gerçekleri görün. Şu anda 4 milyona yakın Suriyeli var ve her şehirdeler. En lüks semtlerde, en pahalı dairelerde bile oturuyorlar, Suriyeli komşularınız olacak yani. Onun dışında 1 kilo et 45 lira haberiniz olsun. Üniversite okuyoruz ama işsiziz. Kpss diye bir sınav var, üniversiteden sonra bu sınava girip en az 90 almak zorundasınız, onda da doğuya atanırsınız, şanslıysanız tabii. Özel sektör zaten haftanın 6 günü, bazen 7 günü çalıştırır. Asgari ücret 1400 lira ama 4 kişilik bir ailenin asgari geçim masrafı 4000 lira civarı, iki rakam arasındaki denklemi size bırakıyorum. Ankara'nın, İstanbul'un hatta küçük şehirlerin göbeğinde bile sürekli bombalar patlar. Ya pkkdır, pkk değilse ışiddir. Sabah işe giderken, çocuğunuz okuldan dönerken ölme ihtimali hep mevcuttur (Allah yazdıysa bozsun). Şu an inanılmaz bir ekonomik kriz var, ülke önünü göremiyor. Eğitim sistemi yaz boz tahtasına döndü, her sene müfredat değişiyor, öğrenci birşey öğrenmiyor, öğretmen yetişemiyor, disiplin yok. Hiçbir konuda harcadığınız paranın karşılığını alamazsınız, esnaf ahlâkı yok. İşini yamrı yumru yapar gider, üstüne 50 kere daha tamirci çağırırsınız. Özen, düzen yok. Daha dün haberlerde gördüm, koca koca beton kanalizasyon borularını kaldırımın üstündeki bir duvarın üstüne istiflemişler, kaldırımdan geçen bir karı kocanın üstüne yuvarlanıp düşmüş borunun biri. Kadın ölmüş, koca hastanede. Şimdi bunun sorumlusu kim? Sizin yaşadığınız ülkede bunun sorumlusu kim olurdu mesela? Çıkıp kamuoyuna bunun hesabını kim verirdi ve sonunda kim istifa ederdi? Burada hiçkimse! Evet hiçkimse! Öldüğünüzle kaldınız! Hatta siz bile suçlu çıkarsınız, o kaldırımdan yürümeseydiniz! Tacizler, tecavüzler, kadın cinayetleri bunlara girmiyorum bile. Siz kendiniz özellikle araştırın erkek çocuklarının nerelerde, nasıl tecavüzlere uğradıklarını ve sonunda ne denilip konunun kapatıldığını. Daha da ben döneceğim derseniz siz bilirsiniz.

Kizlar ben avrupayi kotulemiyorum zaten burda dogdum buyudum ve kendimi buraya ait hissediyorum AMA turkiyede yasamak bize daha guzel geldigi icin, fikir istedim ve kesin donus yapanlarin yasadiklarini merak ettigim icin bu konuyu actim

Yurt dışında yaşamaya karar verildiyse orada yaşamaya adapte olmak zorunluluktur başka türlü asla huzurlu olunamaz ki
Geçelim artık şu "ama meyveler bile sayıyla satılıyor" mağduriyetini de biraz olumlu yanlarına odaklanalım bence..
Gittiğin yerleştiğin ülkenin yaşam koşullarına ve de kurallarına ayak uydurmak gerekir.
Biraz da başka kanallardan başka internet sitelerinden Türkiyeyi gözlemleyin derim hiçbir şey toz pembe değil
Açın gözünüzü

Malesef bizim ülkemizde tecavüze ugrayan erkek cocuklari icin, bir kereden bisey olmaz diyen politikacilarimiz var....... Diyorum ya, burdan oraya yoluma altin serpseler gitmem cocugumu alip. Tatil icin bile gitmekden vazgectim ben.

Neden korkuyorum orda kimsemiz yok helemi gittmek istedigimiz sehirde.
Iki cocugumuz var alisirlarmi is imkani falan aklkmda cok soru var ama birokadarda, herseyi bosver git diyorr bi tarafim

sadece memleket diye öyle bodoslama dönülmez
çakılır kalırsınız
hele ki günümüzde dönmek isteyen buralardan bihaber olmalı

Kizlar ben avrupayi kotulemiyorum zaten burda dogdum buyudum ve kendimi buraya ait hissediyorum AMA turkiyede yasamak bize daha guzel geldigi icin, fikir istedim ve kesin donus yapanlarin yasadiklarini merak ettigim icin bu konuyu actim

Burda da sanırım bir kişi olmuş. Siyasetteki konuda Mune'nin söylediği bir iki örnekte de dönüp de pişman olan çok. 70 yaşında bile hala sadece tatil için gelip geri dönen insanlar var.
Size burda yaşamanın daha güzel olduğunu düşündüren ne? Biz size örnekler verdik. Siz orda ne gibi sıkıntılar yaşıyorsunuz da burada daha iyi olacağını düşünüyorsunuz? Hiç örnek vermiyorsunuz ki. Kulaktan dolma bile diyemeyeceğim sosyal medya bilgilerinden başka buradaki yaşam hakkında ne biliyorsunuz? Size sordum burdan tanıdığınız insanlar var mı? Konuştunuz mu? Onlar ne diyor diye. Burada ne iş yapacaksınız standartınızı tutturabilecek misiniz? Hiç bir bilgi vermiyorsunuz ki.

Türkiyenin eğitim sistemi çok kötü
çocuklarınızın hayatını mahvetmek istiyorsanız buyrun dönün

Ben gorduklerimi soyluyorum, gorduklerim guzel seyler. Burda hayat yok, goruyorum insanlar bi deniz kenarinda kahve iciyorlar insanin omru uzar oyle bir yerde bu sadece bir misal tanidigim bi kac kisi var evlenip giden cok cok mutlular ve iyiki diyorlar ama ben iki cocukla gitmek istedigim icinn tereddut ediyorum eger esim ve ben gitseydik daha kolay olurdu o yuzden bu konuyu actim. Ben suan calismiyorum ama meslegim var.

Ben burda irkciligi hicccccc yasamadim ama turkiyeye bir ozlem var icimizde.. hep vardi bende kucuklugumden beri orda okumak istedim vs 6 hafta turkiyede tatil bile yetmezdi bana yetmez yani

Hiç avrupa da bulundunuz mu merak ediyorum?

Ülkemizde dört kişilik bi ailenin yoksulluk sınırı 4.500.Peki kaç aile bunun altında yaşıyor bi de bunu konuşmak lazım kilo kilo meyve yiyoruzdan önce.Pahalı ülkeler deyip durmuşsunuz bi çok şeyi ithal eden ülkemiz mi pahalı olmayan ülke peki,yapmayın allahaşkına.

Kimse kalkıp doktorlarımıza tedavi olmaya gelmiyor akın akın.Dünya çapında ünlü olan profesörlere geliyorlar geliyorlarsa.Yani sizlik bizlik bi durum yok biz zaten onlara tedavi olamıyoruz.Daha yeni yanlış ilaçtan ufacık bi çocuk öldü hiç mi görmediniz haberlerde?Hic mi devlet hastanesinde 10 dakikada 3 kisi birden muayene olmadınız?

Cinayetlere taciz tecavüz konularına girmek bile istemiyorum.Çantamda biber gazı bıçak gezdirerek dolaşıyorum yıllardır.Buna sadece kendi vatanımda ihtiyaç duyuyorum ama ne acı dimi?Yurtdışında hiç böyle bi ihtiyaç hissetmedim.Sanki orada hiç yok demek bi savunma şekli de değil.Kabul edin artık bizim ülkemizdeki kadar yok.

Ülkemizdeki eksikleri söyleyince ülkemizi sevmiyor olmuyoruz ayrıca.Böyle gözleri kapalı canım ülkem mavraları savurunca da vatan aşığı olmuyorsunuz önce bunu kabullenelim.Daha yapılacak çok şeyimiz var avrupayla kendi ülkemizin standartını kıyaslamak için.

mesela neyine özeniyorsunuz Türkiyede yasamanın
nesi cazip geliyor
çok ciddi soruyorum cevap bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…