- 23 Ağustos 2016
- 5.861
- 3.700
- 93
- Konu Sahibi Annesibebisleri
-
Aynı Türkiyeden bahsetmiyorsunuz çoğu kişiyleYa ama ben mesela gordugum kadar, turkiyede cocuklar icin okuma imkani aktivite falan cok daha fazla imkan ve secenek var gibi goruyorum, ama bilemedim iste
Evet ama durumlar uzun zamandir boyle, daha yeni gun yuzune cikti haber vs yapildi ama, turkler burda mutsuz belcika hollanda almanya vs.
Egitimden kuran kursundan bahsetmiyorum ama her konuda. Yada bize oyle geliyor, veya oyle gosteriliyor social mediadan olabilir.
Ay bilmiyorim aklim cok karistii
İnanın Suriye'de de olumlu olumsuz şeyler yaşanıyor nedir ülkemiz Suriye'den olumlu onu göz önünde bulunduruyor gitmiyor Suriyeliler tabi vatan deyip dönemlerde vardır
Burada haklısınız gerçekten sebze meyve pahalı. Ama bilemiyorum araştırsak bunun da altından çok sıkı denetimler olması çıkabilir. Çünkü ihraç etmek için meyve yetiştiren bir akrabamız denetimlerden geçemediği için elinde kalmıştı meyveleri ile. İş konusunda haklı değilsiniz yalnız. Orada emeğinin karşılığını adil almak konusunda daha iyi şartlardalar. 3 aşağı 5 yukarı aynı işlerde çalışmıyorlar. Ve hayat pahalı ama sosyal devletin sunduğu imkanlar çeşitli. Arkadaşım 7 bin lira maaşını bırakıp orda 3bin euro maaşa çocuğu ve eşi ile gitti ve geçinebildiler. Burda 3 bin lira ile gönderemeyeceği kreşlere gönderip, 3 bin maaşın sunamayacağı imkanları sunuyor çocuğuna.Burada kiloyla aldığınız sebze, meyveyi orada tane ile ne kadara alıyorlar kimsenin haberi yok. Öyle Alice Harikalar Diyarında tadında bir hayat yaşamıyor gurbetçilerimiz. Pahalı ülkeler hepsi ve orada da üç aşağı beş yukarı aynı işlerde çalışıyorlar
Doktor konusunda da haklısınız. Evet diş tedavisi ve ameliyat gibi konularda burası tercih ediliyor.ma oradaki yabancılar bile bu beğenilmeyen ülkeye gelip buradaki doktorlara muayene olup tedavi oluyorlar.
Ben bunun sebebini birazda o çıkmayan insanlarda arıyorum. Gerçekten kendi mahallesinin dışında hiç bir şey yapamayacak, 10 yıldır orda olup da dilini bile öğrenme zahmetine girmemiş insanlar var. Pek tabi o mahalleden çıkınca sudan çıkmış balığa dönüyorlar.Orada istediğiniz Avrupa ülkesini bir kimlikle sanki başka bir ile gidiyormuş gibi gezebilirsiniz ama birçok gurbetçi kardeşimiz kendi mahallesinden bile başka bir yeri göremeyebiliyor..
Tacizler, tecavüzler, kadın cinayetleri bunlara girmiyorum bile. Siz kendiniz özellikle araştırın erkek çocuklarının nerelerde, nasıl tecavüzlere uğradıklarını ve sonunda ne denilip konunun kapatıldığını. Daha da ben döneceğim derseniz siz bilirsiniz.
Neden korkuyorum orda kimsemiz yok helemi gittmek istedigimiz sehirde.
Iki cocugumuz var alisirlarmi is imkani falan aklkmda cok soru var ama birokadarda, herseyi bosver git diyorr bi tarafim
Kizlar ben avrupayi kotulemiyorum zaten burda dogdum buyudum ve kendimi buraya ait hissediyorum AMA turkiyede yasamak bize daha guzel geldigi icin, fikir istedim ve kesin donus yapanlarin yasadiklarini merak ettigim icin bu konuyu actim
Evet ama durumlar uzun zamandir boyle, daha yeni gun yuzune cikti haber vs yapildi ama, turkler burda mutsuz belcika hollanda almanya vs.
Egitimden kuran kursundan bahsetmiyorum ama her konuda. Yada bize oyle geliyor, veya oyle gosteriliyor social mediadan olabilir.
Ay bilmiyorim aklim cok karistii
Burda da sanırım bir kişi olmuş. Siyasetteki konuda Mune'nin söylediği bir iki örnekte de dönüp de pişman olan çok. 70 yaşında bile hala sadece tatil için gelip geri dönen insanlar var.
Size burda yaşamanın daha güzel olduğunu düşündüren ne? Biz size örnekler verdik. Siz orda ne gibi sıkıntılar yaşıyorsunuz da burada daha iyi olacağını düşünüyorsunuz? Hiç örnek vermiyorsunuz ki. Kulaktan dolma bile diyemeyeceğim sosyal medya bilgilerinden başka buradaki yaşam hakkında ne biliyorsunuz? Size sordum burdan tanıdığınız insanlar var mı? Konuştunuz mu? Onlar ne diyor diye. Burada ne iş yapacaksınız standartınızı tutturabilecek misiniz? Hiç bir bilgi vermiyorsunuz ki.
Herkesin kendi tercihi tabi ..ben döndüm ve pişmanda değilim..
Hiç avrupa da bulundunuz mu merak ediyorum?Yabancı ülkedeki hayatı, özellikle de gelişmiş denilen batı ülkeleri öyle güzel bir hayat sunmuyor kimseye.
Burada kiloyla aldığınız sebze, meyveyi orada tane ile ne kadara alıyorlar kimsenin haberi yok. Öyle Alice Harikalar Diyarında tadında bir hayat yaşamıyor gurbetçilerimiz. Pahalı ülkeler hepsi ve orada da üç aşağı beş yukarı aynı işlerde çalışıyorlar vatandaşlarımız. Tek bir fark var eksikleriyle, yanlışlarıyla burası bizim vatanımız.
Bu yazdıklarımı sırf yazmak için yazmıyorum. Bir çok tanıdığımın yurt dışındaki hayatını biliyorum. Bir çok haktan yararlanıyorlar evet (çocuk maaşı, falan) ama oradaki yabancılar bile bu beğenilmeyen ülkeye gelip buradaki doktorlara muayene olup tedavi oluyorlar. Pahalı ülkeler. Bir çok gurbetçi bile orada kazanıp Türkiye'de yatırım yapıyor.
Orada istediğiniz Avrupa ülkesini bir kimlikle sanki başka bir ile gidiyormuş gibi gezebilirsiniz ama birçok gurbetçi kardeşimiz kendi mahallesinden bile başka bir yeri göremeyebiliyor..
Irkçılık da artmaya başladı. Tv'lerde görüyoruz. Hele mevzu Türkler, müslümanlar oldum mu? Kaşıntı tutuyor hepsini. Almanya'daki gurbetçilerin evlerini, iş yerlerini kundaklamalarının haddi hesabı yok. Burada terör varsa orada da aşırı ırkçı kesim var.
Yani demek istediğim yurt dışı size sonsuza dek güzel bir hayat sunacağının garantisini vermiyor. Bu ülkede ne kadar olumsuzluklar varsa orada da onlara göre oluşmuş başka olumsuzluklar var.
Sanki orada adam öldürülmüyor, terör saldırıları olmuyor. Taciz, tecavüz sanki orada hiç yok!!! Orada da evsizler var. Aç kalanlar var. Herkes ortalamanın üstünde bir hayat yaşamıyor..
Yani işin özü her yerde olumlu- olumsuz şeyler yaşanıyor. Karar verirken bunları da göz önünde bulundurabilmeli insan..
Kizlar ben avrupayi kotulemiyorum zaten burda dogdum buyudum ve kendimi buraya ait hissediyorum AMA turkiyede yasamak bize daha guzel geldigi icin, fikir istedim ve kesin donus yapanlarin yasadiklarini merak ettigim icin bu konuyu actim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?