Üç aylık nisa bebek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu da çok mantiksiz gelmedi su an. Çünkü ibb nin bugunku vefat listesinde bu bebeğin adı yok. Hem kimlikteki hem hemsirenin koydugu isimle baktım. Inşallah dogrudur...
Bence bu kadar güçlü olan bir aile bu tarz şeylerle uğraşmaz o bebeği istedikten sonra gidip alırdı zaten ya. Zaten terk edilmiş bir bebek,peşine düşen eden de olmaz. Sessizce kimseye duyurmadan el altından alıp giderlerdi. Böyle tüm memleket duymuş oldu. Ortaya çıkma olasılığı daha yüksek bu durumda. Gizlice yapacakları bir şey için neden dikkatleri üzerilerine çeksinler ki?
Keşke doğru olsa da bebek yaşıyo olsa ama çok düşük bir ihtimal bence bu.

Bebekteki kadere bak...beyin olumu gerceklestiyse ne oluyor şimdi, tıbben de olmesini mi bekliyorlar, kimsesiz diye bu yavruyu bile bile mi oldurduler, delirecegim ya.
ölmüş demektir beyin ölümü gerçekleştiyse sadece kalbi atıyor o da fişi çekince bitecek.

Ben de aynı şeyi düşündüm izlerken...Buradaki sağlıkçı arkadaşlar daha iyi bilir ama hangi koşullarda kaç saat aç kaldığı, alerjisi olup olmadığı bilinmeyen bir bebeği kan değerleri olculmeden rasgele beslemek,gözle görülmeyen fiziksel bir travma veya iç kanamasinin olup olmadığına bakılmadan hoppidi ziplatmak, maskesiz kucağa almak doğru mudur? Kötü niyetli olmadığı çok belli ama bir att personelinin bunları biliyor olması gerekmez miydi?

İğrenç,pislik insanlar.
Ne halt yiyosanız yiyin bari ama korunun ya. Ne hakkınız var masum bebeklerin hayatını başlamadan bitirmeye.

Allah bilir yılda böyle kaç tane sahipsiz bebek ihmal sonucu ölüyor
Devletede gövenmeyeceksek kime güvenilir
Bilen biri söylesin
Devlet güvenilecek bir kurum mu ki? Kim bilir neler neler geliyor kimsesizlerin başına? İnsanlar da vicdan mastürbasyonu yapıyor işte kadın her türlü doğursun istemiyorsa yurda bırakır diyerek.

Ben de beyza durmazin Instagram hesabina baktim. Daha yakin zamanda sinirdaki cocuklara yardim ettigini fahrettin koca paylasmis. Bir tarafa yakin galiba. Bu kadar tesaduf olamaz. Tek insanlarin hayatina dokunan acil tip teknisyeniymis gibi. Bir de hikayesine baktim yilin annesi secilsin anketleri yapilmis onlari paylasiyor. Ben bebegin olumuyle ilgili birsey beklemistim.

Devlet güvenilecek bir kurum mu ki? Kim bilir neler neler geliyor kimsesizlerin başına? İnsanlar da vicdan mastürbasyonu yapıyor işte kadın her türlü doğursun istemiyorsa yurda bırakır diyerek.
Yurda verilince sanıyolarki her şey günlük gülüstanlık olacak. Başına bir iş gelmeden 18'ne kadar büyüdün diyelim. Sonra bir başınasın. Hastalansan koşacak annen yok,okurken parasız kalsan para isteyeceğin bir baban yok,evlenip yuva kurmaya kalksan arkada ailen yok,destek olacak kimsen yok ötesi var mı? Kolay mı bu hayatta hem yetim hem öksüz olmak? Gerçekten bazı durumlarda bazı bebeklerin dünyaya gelmemesi daha hayırlı ya. İsteyen beni linçlesin ama benim düşüncem bu yönde.

o çekim bebeğin bulunduğu zamana ait değil
bebek hastaneden çocuk esirgemeye giderken kadını tekrar çağırmışlar onlar bırakmış, o zaman çekmişler.

Arkadaşlar sizin bu bildiklerinizi onlarda biliyodur heralde değil mi? Kendiniz diyorsunuz "bir att perfonelinin bunları bilmesi gerekmez mi?" diye. Kadın att personeli yani sizinde değiniz gibi. Bizden iyi biliyodurlar yani neyin ne olduğunu. Bir zahmet onlara bari iş öğretmeyelim. Tamam ülkede her şeyin çivisi çıktı ama o kadar da değil. Göz göre göre böyle bir ihtimal de yapmazlar.

Acaba babanın haberi var mıydı? O bile şüpheli. Adamın,bebeğin varlığından bile haberi yoktu belkide. Belki kadın bebeğinin babasını bile bilmiyor olabilir hatta. Hiç şaşırmam. Bebeği bıraktıktan sonra bir adamla birliktelik yaşamaya gitmiş birinden bahsediyoruz. Önüne gelen herkesle birliktelik yaşıyor olabilir yani.

Dünya tatlısı bebek bende az önce gördüm haberlerde. Çok çok tatlı bir bebek çok üzüldüm. İnsan nasıl kıyar yavrusuna ,nasıl annelik bu anlamıyorum. Anne değilim ama ilerde anne olursam gözümden sakınırım, kıyamam ki çocukları çok seviyorum. Minicik melek o yahu sokağa bırakmak yerine bakamıyorsan yetiştirme yurduna bırak. Ordan severek bakacak bir aile evlatlık edinir büyütürdü. Canilik bu tek kelime ile. O yüzden herkes anne olmamalı hak edene versin Rabbim. Çocuk sahibi olmak için uğraşan , bekleyenler var. Böyleleri de verilen güzelliğin katili oluyorlar. Çok yazık gerçekten...

Ya tek sorun duygusal maddi desteksiz kalmak da değil. Zorbalığa tacize şiddete uğrayan da birçok çocuk vardır. Yani normal okullarda bile böyle vakalar oluyorken... Ben de bu koşullara doğmak yerine doğmamayı seçerdim çok net... Türkiye bu arada Avrupaya Amerikaya kıyasla evlat edinme oranları çok düşük bir ülke. Aslında kimsesiz bebekler tüm toplumun sorumluluğu da herkes topu başkasına atıyor. Evlat edinen biri çıkar falan diyerek. Yani sen edinmezsen ben edinmezsem kim edinecek?

Insta hesabi nedir

O kullanıcının söylediklerinin gerçek olmasını o kadar isterim ki.

Evlat edinmek isteyenleri de o kadar bekletiyolarmış ki. Prosedürler çok uzun sürüyormuş yani. Belki bu kadar uzun sürmese daha fazla insan evlat edinebilir,daha fazla çocuk aileye kavuşabilir. Aslında kürtaj erişebilirliği daha yüksek bir işlem olsa bu kadar kimsesiz çocuk olmaz. Ama sağolsun ülkemizin bu konudaki politikası ve halkın bakış açısı bunu gittikçe erişmesi zor bir hale getiriyor. Doğurup tarlaya atılınca daha mı iyi oluyor? Ama olsun yeterki doğsunda o çocuk nasıl büyür,sapıkların eline mi düşer,berduş mu olur,ipsiz sapsız mı olur ne olur önemli değil. Yaşar nasılsa bir şekilde.

Yuvada kusmuğundan nefessiz kalıp vefat etmiş Nisa bebek. En az annesi, babası kadar da yurtta güya bakımını yapamayanlar da suçlu. Bebek kusarken nasıl yalnız bırakılır 3 aylık minicik bebek. Sorumsuzluk,ihmal yüzünden melek oldu bu güzel bebek. Üzgünüm yurda giderken son görüntülerde bebek çok iyi gözüküyor, sapasağlam. Bunun araştırılması gerekiyor ama kim üstüne düşecek.

Ben bu konuyu biraz araştırmıştım Istanbulda mesela 7 8 ay gibi sürelerde çocuklarına kavuşanlar da oluyormuş. Kriterler (yaş cinsiyet vs) ne kadar az olursa süre de o kadar kısalıyormuş. Kız bebek en çok istenen grupmuş. Aslında yeterince güvenli cinsellik eğitimi verilse kürtaja da gerek kalmaz. Geçen bir makale vardı dünya genelinde hamileliklerin yarısı planlanmadan tesadüfi gerçekleşiyor diyordu. Buraya getirilen Ukraynalı bebeklerden birini alsak diyoruz bu ara bazen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…