yatırım yapma niyeti yoksa günlük yaşıyor.o iki kuruş paranın her kuruşu şu ev diye tepindikleri (kp ye noluyorsa artık) yer için faydadır.sonuçta gidip kocamın tarafından bi yerde oturacağıma annemin bir evi daha olsaydı orda otursaydım. böyle problemim olmazdı. tabi kocam kabul edermiydi ki böyle şeylerde gurur da yapabilir belli olmaz.bu evde çekilen emek yok. nine bakılıyor diye verilmiş.inşallah "YİYİCİ" bir evladınız olmaz.valla burdan gazı alıp boşanacak değilim "topu kocana atıyorsunuz" deyip sıyrılmakta bu forumda çok kullanan bir tabir olsa gerek kocasına bakmayı seven kocasına bakar hala anlaşamayıp boşanırsa da dinen kadına verilen parayı kocasına öder.sizin ve sizin gibi zihniyetlilerin kiraya çıkan evladına rahat vermeyeceği açık. ben kimseye önermedim gideyim evinin üstüne oturayım diye. ev benim yada eşimin üstüne farketmez artık satış vb işlerde iki eşinde onayı olmadan olmuyor yani. evin benim yada eşimin olmasının farkı yok. onu dememde amaç en azından borcu harcı varsa bizim üstümüze olur kayınvalideme kalmaz yok böyle oturdundu oturmadındı saçma sapan durumlara girilmez. böyle sonu ne olacağı belirsiz oluyor.siz günü yaşayın ben geleceğimi düşünüyorum.kayınvalidemin üstüne olan evi yaşanabilen bir ev haline getireceğim üstüne miras parası mı ödeyeceğım siz razı olun böyle bir durumda beni ilgilendirmez.
ben burda sorunumu açmışım. siz birden burda terbiyem müsait etmiyor,kayınvalidemin ömrünü yemiş kp i nasıl savunacağınızı bilemiyorsunuz.önceki konularda da top bahane ama sorumluluk şahane olmuyor erkeklere.bir erkek adam olabildiğince evlilik yürür.sadece erkek kalabilenle evli olanlar hayatından memnunsa diyecek lafım yok.Allah akıl fikir versin.
O kadar karisik yazmissiniz ki.. neye cevap verdiginiz belli degil.. bosanma, mehir, mal paylasimi, miras... karma karisik..
Oncelikle kimse size bosanin demiyor.. Nereden cikardiniz bunu. Kira odeyen insanlar gunluk mu yasiyor yani
.
Kusura bakmyin da kira vermiyorsunuz, vergi borcunu da verin yani. Iki kurus paranin lafini edince gelecegi dusunmus mu oluyorsunuz..o insanlar ne sikintilar cekerek almislardir o evi kimbilr.. kimse anasinin karnindan tapuyla dogmuyor.. kirada da yasiyor, kredi de oduyor.. sonra zamanla mal mulk sahibi oluyor.. ama calisarak.. oyle birilerinin emekleri uzerine konarak, hazir yiyici olarak degil.
tabi insan kendi yuvasını koruyunca bi şey ...demedikleri kalıyor.tam kayınpederinize uygun bir gelinsiniz.allah bilipte denk getirmiş.
Kaçtır aynı şeyi yazıyorsun ev kayınvalidenin üzerine olsa bile kayınbabanın hakkı yok mu o evde? Ayrıca bu 3. soruşum eşin tek çocuk mu?yatırım yapma niyeti yoksa günlük yaşıyor.o iki kuruş paranın her kuruşu şu ev diye tepindikleri (kp ye noluyorsa artık) yer için faydadır.sonuçta gidip kocamın tarafından bi yerde oturacağıma annemin bir evi daha olsaydı orda otursaydım. böyle problemim olmazdı. tabi kocam kabul edermiydi ki böyle şeylerde gurur da yapabilir belli olmaz.bu evde çekilen emek yok. nine bakılıyor diye verilmiş.inşallah "YİYİCİ" bir evladınız olmaz.
şuan kv nine baktığı için onun maaşınla geçiniyor bişey yok gibi ilerde kp onu yapmayacağı ne malum.eşiniz nasıl zorla oturtturdu eve ya orayı anlamadım , silah zoruyla felan mı ?
o evde oturmak istemeseniz , eşinizi ikna edebilirdiniz pekala ..
ödeyin emlak borcunu ya nolcAK , ha kira ödemişiniz ha emlak borcu bir farkı var mı
hem şimdi başka eve çıksanız da ödemek zorundasınız bence , kayunpederinizin evinde kaç yıldır oturuynuz , bir yılsa kayunpederinde bir yıl kaybı var
ayrıca sen kötü kayınpeder görmemişin , hem oğlunu eve oturtup hemde kira isteyen bir sürü kayınpeder var..
o ev de kaynınında hakkı var eşinin üzerine yapılmasını beklemek çok bencilce.kaynım var lafta kimse gelecekte sorun çıkarmaz ilerisi için zaten zamanı gelince millet üç kuruşun peşine düşer.bir çok şeyin üstünde hakkı az, kp nin eşim bile okurken ondan üç kuruş alacağıma kendim çalışırım okurum demiş.sadece satışta imza yetkisi olduğunu biliyorum evlendikten sonra elde edilmiş mülk olduğu için kv nin
İnsanlar size ev vermişler gelecekte de sizin olacakmış o zaman sorun nerde yaptırın içini ödeyin emlak borcunu güle güle oturun. Allaha şükredin evi olan biriyle evlenmişsiniz insanlar hayatının yarısını ev almak için çalışarak geçiriyor. Valla ayıp yaptığınızkv nin dediğine göre diyorum mülk sahibi o biz onun verdiği evde oturacağız o evin içini yaptıracağız.kaynıma da kp ve kp nin içini yaptırdığı şuan kv nin oturduğu ev kalacak. onun alt katını da yaptıracaklar kendilerine orda kalacaklarmış.
Ev ilerde konu sahibi ve eşinin olacakmış kendi evine masraf yapmış olacak sorun ne ben anlamadım.Her ne kadar kv evi desende o ev kp ilgilendirir... Onlar evli siz eşinizin ailesinin evi hakkında emlak borcunu ödemem diye çıkışıyorsanız kp de eşinın evinde söz hakkı vardır..... Şunuda anlamadım iki birde kp evi degil diyorsun farzet o istemedi emlak borcunu kv istedi bu sefer ödeyecekmiydin onun evi diye bunu merak ettim... Şu düşüncenizide mantıksız buldum benim olmayan bir eve niye harcama yapayım demişsiniz o kadar kiracılar var onlar evlerine bakmıyor mu? Sen yaşıyorsun ufak tefek tadılatlarını yapmanda ne sakınca var... Sonuçda senin yaşadığın ev kp gelip yaşamıyor yada ev sahibi gelip yaşamıyor.... Tabi miras olan bir eve niye masraf yapıyım düşünceniz var demi... Sizin bu düşüncelerden uzaklaşmanız imkansız bari o evden çıkında kp de kv ye ek gelir gelsin...
Kocamın degil kocamla benim bizim derim....hala kp evi zannedenlere yuh diyorum.size de bi şekilde 4 duvarı olan ev kalırsa kocamın filan dersiniz.
işte tencere kapak siz uyvanızı kayınpederinizde malını koruyor denk gelmişsiniz.tabi insan kendi yuvasını koruyunca bi şey ...demedikleri kalıyor.
Bende anlamadım... Emlak vergisi ödememek mi yoksa kocasıylamı problem var anlayamadım...Ev ilerde konu sahibi ve eşinin olacakmış kendi evine masraf yapmış olacak sorun ne ben anlamadım.
şu an kaynın kirada sonuçta sende kira vereceğine evi yaptır .kv nin dediğine göre diyorum mülk sahibi o biz onun verdiği evde oturacağız o evin içini yaptıracağız.kaynıma da kp ve kp nin içini yaptırdığı şuan kv nin oturduğu ev kalacak. onun alt katını da yaptıracaklar kendilerine orda kalacaklarmış.
demekki böyle düşünmemişler napim zorla evden mi kovdurayım kendimi.zaten bir küfretmedikleri kaldı.burdan sallamak kolay tabi sonra soluğu mahkemelerde alacakların çoğu sallamada birinci.vicdanım süper rahat ben bana layık görüleni korumaya çalışıyorum.elimdekinin kıymetini biliyorum.siz benim durumumda olsanız oturmayı bırak evden burnunuzu bile çıkarmazsınız.kötü evlerde kaldım diyenler 50 sene mi kaldı sanki orda.ben evleneli bir sene oldu yarısı askerlikte geçti ben hep annemdeydim kv o evdeydi. o evde oturmadım bile doğru dürüst. bu kış oturuyorum evin birikmiş 3 yıllık ev vergisini öde diyorsunuz yiyim sizin adaletinizi. siz kp öve durun sahip olmadığı evi bize dar etmeye çalışmasına halen diyorumda nerelerinle dinliyorlarsa.Her ne kadar kv evi desende o ev kp ilgilendirir... Onlar evli siz eşinizin ailesinin evi hakkında emlak borcunu ödemem diye çıkışıyorsanız kp de eşinın evinde söz hakkı vardır..... Şunuda anlamadım iki birde kp evi degil diyorsun farzet o istemedi emlak borcunu kv istedi bu sefer ödeyecekmiydin onun evi diye bunu merak ettim... Şu düşüncenizide mantıksız buldum benim olmayan bir eve niye harcama yapayım demişsiniz o kadar kiracılar var onlar evlerine bakmıyor mu? Sen yaşıyorsun ufak tefek tadılatlarını yapmanda ne sakınca var... Sonuçda senin yaşadığın ev kp gelip yaşamıyor yada ev sahibi gelip yaşamıyor.... Tabi miras olan bir eve niye masraf yapıyım düşünceniz var demi... Sizin bu düşüncelerden uzaklaşmanız imkansız bari o evden çıkında kp de kv ye ek gelir gelsin...
şu an kaynın kirada sonuçta sende kira vereceğine evi yaptır .
kavynım kirada filan değil daha okuyor daha sormadan kiraya çıkardınız
KK de ki gelinlere ne oluyor böyle. el insaf.
Nasrettin hocanın uyanık komşusuna verdiği cevap gibi
Kazanın doğurduğuna inanıyorsun da öldüğüne neden inanmıyorsun.
KP iniz için kullandığınız sıfata gelince. kişi kendinden bilir işi.
siz yağlayabilirsiniz ben o kadar dönemiyorum insan ilişkilerinde maalesef.doğruyu söyledim.böyle tanınır böyle bilinir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?