Uğradığım haksızlık

Civciv saliha

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2018
1.548
1.121
133
33
Merhaba arkadaşlar, ben düğünüme 1 ay kala nişan attım. Daha doğrusu terk edildim. Nişanlımın annesi ilk gördüğü andan itibaren beni hiç istemedi. Başım açık diye hatta sevgili olduğumuz dönemde nişanlım annemin kapalı gelin hayali var deyip terk etmişti beni. Aslında başından belliymiş her şey. Sonra barıştık ailesi tanışmaya geldi sofra kuruldu annesi bi lokma atmadı ağzına kimseyle konuşmadı. Biz dört döndük ama herkese zehir etti o günü eve gidincede istemiyorum diye kıyametleri kopartmış. Eski nişanlımın ablası ikna etti sonra nişanlandık.
Bu süreçte bissürü saçma sapan şey yaşattı bu kadın. Her şeye karıştı. Kendimizi unutup onun hayallerini gerçekleştirme peşine düştük. Nişanlımla düğün alışverişine çıktık aldığımız hiçbir şeyi beğenmedi. Tarih verdi şu tarihte gel başka bişi alalım sizin aldıklarınız güzel değil diye. Anne dedim o tarihte davetiye dağıtcaz gelemem ki. Gelmezsen gelme bende çok meraklıydım sanki yazmış bana. Her şey de böyle başladı.
Ablası da bian da cephe aldı bana. Bu olaydan 1 ay geçtikten sonra düğüne 1 ay kala aldıklarını bırakmak için bize gelcekerdi. 1 gün önce ablası aradı konuyu o mesaja getirdi. Davete icabet etmen gerekirdi diye abla kaç kez geldim işim olmasa yine gelirdim nişanda terlik alalım gel dediniz kalktım gelmedim mi dedim olay koptu bianda vay sen nankörsün sana o kadar iyilik yaptım sen teşekkür etceğine bi de nasıl konuşıyosun filan diye. İnanmadım sinir krizleri geçirdim. Sabah gelcekler diye kalktım yemek, pasta börek yaptım bide o halimde.
Geldiler kahvaltı yaptık aldıklarına baktık aldıklarımıza baktılar. Derken konu açıldı. Bana kırıldığı noktaları söyledi ben de söyledim. Söylemez görmez olaydım başladı yine sen nankörsün demeye bağırdı çağırdı aldı kocasını kaçar gibi gitti evden biz hepimiz şoka girdik. Annesi ve babası kaldı onlar da şaşkındı. Aç gitmesinler diye sofra kurduk bide bunlara biz. Sonra yediler güzelce gittiler. Ertesi gün anneme hakaret dolu bi mesaj ben bağırdı diye kızına iftira atıyomuşum edepsizmişim ahlaksızmışım yüzümü görmek istemiyomuş. Bu arada nişanlımada evlenin siz ben arkanızdayım diyor o mesajdan sonra ben ayrılayım da oğullarının gözünde kötü olmasınlar diye. Ben tamam devam edelim ama annen mesajından dolayı özürdilesin dedim. Annesi yok dilemem bu iş bitti dedi. Babam son karar sizin dedi aramızda hiç problem yoktu çünkü eski nişanlımı aradı ama açmadı. Böylece bitti. Herkes Allahından bulur onlar şükret diyor ama tüm işleri o kadar güzel gidiyor ki. Allah benden aldıkça onlara veriyor ve ben buna dayanamıyorum...

Merak etme kimsenin ahı kimsede kalmaz. Doğurmakla ana olmadığını bir kez daha gördük. Başkaları adına bugünde utandık.

Yaaa vallahi şùkret imza atmadan gormussun yüzlerini. Şimdi hayalindeki gelini alsinlar oğullarının boşver. . Bak 34 yaşındayım ve bende 20 li yaşlarda çok çok cok aşık olmuştum seviyordum ve ailem beni bildigi için yapamazsın bak olmaz diyorlardı ama ben diretiyordum neyse bir şekilde bayanlar tanışmaya geldi bizim eve 3 ablalari ve annesi falan gayet guzeldi herseyi sohbet muhabbet kahkaha falan ve ablası çocuk uyutmak istedi bende benim odama aldım onları neyse orda kaldi uyuttu falan daha sonra bizde sizi bekleriz diyerek evimizde ayrıldılar. . Akşamında biz mesajlasirken birden konu benim odama geldi neymiş efendim benim odamda çalışma masamda askılı fotoğrafım varmış o orda nasill olurmş dedim pardon ama ben sokağa bilbord şeklinde afiş olarak asmadim oda benim Odam ve fotografim var gayet normal bu dedm.. ve şart kosmuslar kapansın ve yüzükleri yakalım demişler bu yalvardi ne olur kapan diye. . Bende peki benimde sartim var senin ablalarindan 1 tanesi açılsın bende kapanicam dedim o nedemek asla olmaz dedi ee bana yaptiriyorsunuz ama dedim ve orda zaten bitti kapandi konu ve İyiki olmamış diyorum şimdi cok şükür. .

Merak etme kimsenin ahı kimsede kalmaz. Doğurmakla ana olmadığını bir kez daha gördük. Başkaları adına bugünde utandık.
Ben mezun olduktan sonra çok iş aradım bi türlü olmadı. Nişanlıyken iş buldum en sonunda dedim ama öğrencilerimi yarı yolda bırakamazdım. Okul kapanmadan düğün olacaktı ve başka şehre taşıncaktık. Düğün tarihini erteleyelim dedim kabul etmediler. İnsanlar yarı yolda kalmasın diyr işi kabul etmedim bende. Ama yarı yolda ben bırakıldım. Şimdi onlar hayatını rahatça devam ettiriyor ben hayal bile kuramıyorum...

Ah güzel kardeşim, onlar Allahından ne zaman bulacak biliyor musun?
Senin için soğuduğu, iyi ki bu insanla evlenmemişim dediğin anda bulacak.. kimsenin ahı kimsede kalmıyor, sen hakkını helal bile etsen Allah bırakmıyor.. bu insanlarla asla yapamaz boşanır burada çok konu açardın.. isabet olmuş hiiç üzülme, bırak kapalı bir gelin alsınlar ( açık kapalı herkese saygım sonsuz) ama Allah o kadına öyle kapalı bir gelin verir ki! Dinden imandan çıkartır adamı!

Kızlara böyle bir kart vermek isterdim: kendinize deger verin. Başkalarının hayallerine uyayim diye kendinizden vacgecmeyin. Arkanizda durmayan adamlarin peşinden gitmeyin. Size saygısızlık yapana yaranmaya çalışmayın. Hürmet de karşılıklı birseydir.
Onları artık tamamen aklından sil. Sana haksızlık ettiler evet ama sen onların ne beklenti içinde olduklarını bilerek devam ettin bu ise. Ilk ayrilikta bitmeliydi. Daha iyisi çıkar karşına

Cok merak ediyorum kizlarimiz cok mu cirkin? Cokmu aptal? Cokmu beceriksizler de Boyle sacmaliklara taviz veriyorlar? Yahu siz evdemi kalmistiniz? "Beni bundan baskasi almaz" mi diye dusunuyorsunuz da boyle sacmaliklara goz yumuyorsunuz? Biraz kendinize, ailenize sayginiz olsun da ezdirmeyin kendinizi boyle kaprisli aptallara. Bulunmaz Hint kumasi degiller. Birakin onlar kossunlar pesinizden. Kendine saygisi olan hic kimse bu gibi sacmaliklara izin vermez.

Bence onur boyu eski nişanlınıza minnettar olmanız lazım. Sizi saçma sapan bir yaşamdan kurtarmış. Siz daha mutsuzluklarini görmeyi bekliyorsunuz.

Bu olayın sonunda kaybeden siz olmadınız bunun farkında olmalısınız. Daha nişanlıyken size bunları yaşatanlar, evlendiğinizde kim bilir neler yaşatırlardı. Kimsenin ettiği yanına kalmaz. Bundan adınız gibi emin olun. Onların da yanına kalmayacaktır. Bu bile artık umurunuzda olmasın. Hayatınıza daha güçlü, daha emin adımlarla devam edin. Kendinize değer verin. Sizi ufacık bir zorlukta yapayalnız bırakan insanlarla bir daha muhatap olmayın. Hakkınızda hayırlısı olsun. İnşaallah bundan sonra iyi insanlarla karşılaşırsınız.

Nisanliniz nerde bu siralarda?
Siz adamla nisanlanmamissiniz ki, anasiyla danasiyla nisanlanmissiniz
Millete mana bulmayin, bi höt diyip susturamamiş bile, ondan gazı alan da ugrasmis da ugrasmis
Eski nişanlı kıbrıs'ta uzman çavuş. Bana ona sakın olanları anlatma bak uzakta çok üzülür demişlerdi. Evden çıkar çıkmaz doldurmuşlar onu da

Cok merak ediyorum kizlarimiz cok mu cirkin? Cokmu aptal? Cokmu beceriksizler de Boyle sacmaliklara taviz veriyorlar? Yahu siz evdemi kalmistiniz? "Beni bundan baskasi almaz" mi diye dusunuyorsunuz da boyle sacmaliklara goz yumuyorsunuz? Biraz kendinize, ailenize sayginiz olsun da ezdirmeyin kendinizi boyle kaprisli aptallara. Bulunmaz Hint kumasi degiller. Birakin onlar kossunlar pesinizden. Kendine saygisi olan hic kimse bu gibi sacmaliklara izin vermez.
Şimdi ben onca hakarete sustum sesimi çıkarmadım sırf onun için bizim için ama o beni bıraktı ben bu kadar değersiz miyim diye soruyorum kendime henüz bu psikolojiden çıkamadım ama haklısınız bi gün ben bunları çekecek kadar salakmışım derim bunun için ne kadar daha zaman geçmeli üstünden bilmiyorum. Ama geçse hemen keşke ben bile kendimden sıkıldım çünkü

Bu olayın sonunda kaybeden siz olmadınız bunun farkında olmalısınız. Daha nişanlıyken size bunları yaşatanlar, evlendiğinizde kim bilir neler yaşatırlardı. Kimsenin ettiği yanına kalmaz. Bundan adınız gibi emin olun. Onların da yanına kalmayacaktır. Bu bile artık umurunuzda olmasın. Hayatınıza daha güçlü, daha emin adımlarla devam edin. Kendinize değer verin. Sizi ufacık bir zorlukta yapayalnız bırakan insanlarla bir daha muhatap olmayın. Hakkınızda hayırlısı olsun. İnşaallah bundan sonra iyi insanlarla karşılaşırsınız.
Şimdilik kaybeden ben gibi görünüyorum. Adı geçen ablaya ev alıyormuş eski nişanlı. Ne güzel her şey tıkır tıkır ilerliyor. Bu dünya da belki böyle olacak ama öteki dünya var. Ama bu kadar yarasız çıkmaları zoruma gidiyor

Back
X