biliyorum canım ama o dedigin sekilde elevit daha iyiymiş hersey varmıs icinde. allah allah napsak acaba. baska doktora mı gitsek. erdem hastanesine kadın dogum da iyi bir hastane ne biliyim ya biz cok vesvese ediyoruz kendimize anlamadım gitti kafam allak bullak oldu. ama bebislerimizi ne zorluklarla bekledik ve bulduk kendi adıma öyle oldu vallahi.folbiol de folic asit canım ama marka adları değişik oluyo bana da sordu ben zaten hamile kalmayı planladığım için 3 ay öncesinden kullanıodum. elevit ise komple vitamin deposu. yani folicten başka her vitamin var. ben 3 ay hiç bişi yiyip içemedim serum taktı bana gözünün önünde eridim 4 kilo verdim tınlamadı. ödüm koptu bebeğime bişiy olcak diye bişiy olmazz dedi. ne bi takviye ne bi vitamin hiç bişi vermedi. bulantıdan öldüm artık su bile içemiyodum ben sordum emeduru öyle verdi.
şimdi gittiğim doktorun ilk işi 3 ay bitti artık bebek senin yediklerinden beslenicek diye elevit verdi. ben anlayamıorum yani tamam hisar pahalı özel hastane ama erdem de özel hastane kategorisinde bu kadar allaha emanet şekilde olcaksak niye zeynep kamile gitmedik farkı ne?
folbiol de folic asit canım ama marka adları değişik oluyo bana da sordu ben zaten hamile kalmayı planladığım için 3 ay öncesinden kullanıodum. elevit ise komple vitamin deposu. yani folicten başka her vitamin var. ben 3 ay hiç bişi yiyip içemedim serum taktı bana gözünün önünde eridim 4 kilo verdim tınlamadı. ödüm koptu bebeğime bişiy olcak diye bişiy olmazz dedi. ne bi takviye ne bi vitamin hiç bişi vermedi. bulantıdan öldüm artık su bile içemiyodum ben sordum emeduru öyle verdi.
şimdi gittiğim doktorun ilk işi 3 ay bitti artık bebek senin yediklerinden beslenicek diye elevit verdi. ben anlayamıorum yani tamam hisar pahalı özel hastane ama erdem de özel hastane kategorisinde bu kadar allaha emanet şekilde olcaksak niye zeynep kamile gitmedik farkı ne?
bende aynen senin gibiydim laf söyletmiyordum yok yok iyi doktor vs diye ama suan senin yazdıklarını okuyunca yasadıklarımız aynı :) ben ondan çok vesvese ediyorum geçen gün bana güldü bir sürüüü sağlıklı mı diye sordum kaydirigubbakcemile3 anam ne biliyim ilk kez basına geliyor insanın yani. oda demesin bana bir sürü gülerek,saglıklı diyemeyiz canlı yada cansız diyebiliriz canlı ama dedi aman dedim nerden biliyim vesvese yapıyorum işte bir dünya güldü halime kaydirigubbakcemile3 hastasını hatırlaması gerek ne biliyim ilgilenmesi gerek. sen soru sorunca cevap vermesinin anlamı yok ki. birde ilk gittigim de beni korkuttu karnımdan baktı gözükmedi kese dıs gebelik vs felan dedi anam yusuf yusuf oldummm kaydirigubbakcemile3
folik asit ilk 3 ay diye biliyorum canım hatta 2 . ayda bırakanlarda var. çünkü beyin gelişimi tamamlanıyormuş.
kan hapınıda geç vermelerinin sebebi bildiğim kadarıyla şu ki, ilk 3 ay çocuk bişey yiyip içmesende annenin bünyesinden beslenirmiş. 3 aydan sonra ilaçlara vitaminlere başlıyor dr lar. çünkü asıl o zaman gerekliymiş
kesinlikle katılıyorum, zeynep kamil'e gittim ikili test için açıkçası çokta fark göremedim erdem'le arasında. yine sıra bekledim, yine randevu saatimde alınmadım, yine muayene edilmedim, ultrasona yine alınmadım vb.... aa erdem'in hakkını yememek lazım en azından doktorun yanına 2 hasta aynı anda girmiyor.
doğru canım bir bildiği var demek ki bizim doktorun :)
az kaldı gitmemize bakalım ne diyecek ikili test ile alakalı. erdem hastanesinde 250tlmiş ikili test öyle mi sitare canım ?
folik asit ilk 3 ay diye biliyorum canım hatta 2 . ayda bırakanlarda var. çünkü beyin gelişimi tamamlanıyormuş.
kan hapınıda geç vermelerinin sebebi bildiğim kadarıyla şu ki, ilk 3 ay çocuk bişey yiyip içmesende annenin bünyesinden beslenirmiş. 3 aydan sonra ilaçlara vitaminlere başlıyor dr lar. çünkü asıl o zaman gerekliymiş
fiyat haftasına göre değişiyor galiba. çünkü randevu alırken fiyatını sordum kaçıncı haftasındasınız diye sordu 13. haftadayım dedim ozaman 250 dedi.
mustafa bey yaptı 2li testi ultrasona girdim çok iyi her şeyi tam çok şükür hiç bi risk yok biz şüphelenince kan testi ile irdeliyoruz yaşın genç ense kalınlığı düşük risk çok düşük dedi kan testi yaptırmadı ben de 170 tl üzerinden verdim ama zaten bnm eşim dolayısıyla özel sigortam var bunun da %2o sini ödedim.
zaten biz sormasak söylemiyorlar birşey bizde buna kızıyoruz iştebiliyorum ama ben hala folik asit içmeye devam ediyordum. ben sormadan bana bir bilgi vermediği için ben yakınıyorum. ya ben okuyup öğrenmesem ve ona sormasam, o da bana birşey demese ben devam etsem... sadece folik asit için deil bu başka bi ilaçta, başka birşeyde olabilirdi. erdem hastanesi 250 TL ye yapıyor ikili testi ben özel selimiye hastanesinde 50 TL ye yaptırdım, çokta memnun kaldım. hastane biraz poliklinik gibi ama çok temiz ztn eskiden beri bildiğimiz bir hastane. üstelik hiç kalabalık deil, ben aradığım gün randevu alabildim. yalnız kadın doğumda tek doktor var ve erkek. eğer rahat edebileceğimi bilsem oraya giderdim. üstelik kilomu ve tansiyonumu ölçen tek özel doktor. zeynep kamil'de ölçmüşlerdi birde.
biliyorum canım ama o dedigin sekilde elevit daha iyiymiş hersey varmıs icinde. allah allah napsak acaba. baska doktora mı gitsek. erdem hastanesine kadın dogum da iyi bir hastane ne biliyim ya biz cok vesvese ediyoruz kendimize anlamadım gitti kafam allak bullak oldu. ama bebislerimizi ne zorluklarla bekledik ve bulduk kendi adıma öyle oldu vallahi.
anladım canım. Bazı yerler hem ultrasondan bakıp hem de kandan da bakıyorlarmış ta ondan kafam karıştı benim de. Marmara üniversitesi hastanesinde ücretsizmiş ultrasondan bakmışlar eltim orada yaptırmıştı.Allah'ın izniyle bizde kurtulsak su ikili test olayından gün gectikce stres yapıyorum.
gulden canım zeynep kamilde nasıl oluyor ikili test bana bilgi verirmisin canım ? ne istiyorlar?
ben de canım bebişimi çok bekledim yani bana göre uzun bi süreydi. o yüzden biraz pimpirikliyim sanırım. bu haftada kontrol için hisara gidicem ama testler çok pahalı tutuyor doğum da öyle devam edemiycem sanırım. o yüzden büyük ihtimal zeynep yeşim hanıma gidebilirim.
bana da öyle ters ki biliyo musun canım böyle şeyleri çok takarım. haftalardır adalet hanıma ihanet etmişim satmışım gibi hissediyorum kendimi. vicadan yapıorum sonrada napayım içime sinmedi diye kendimi avutuyorum.
tuba pisman oldu hangi doktor diye sorduguna soracagına yazık seninde kafanı karıstırdık :kedi:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?