- 27 Kasım 2017
- 1.309
- 2.413
- 133
Peki ekonomik özgürlüğü elinde olan üreten, çalışan bir kadin da şiddet görüyor hatta hem psikolojik hem de fiziki bu konuda yorumunuz nedir? Yani sadece iş kadının çalışmasiyla halledilebirse neden çalışan kadinlarimiz da şiddet görüyor?Neden üzüldünüz acaba merak ettim adam sabahtan akşama kadar dışarıda ve akşam eve gelince dinlenmek isteyecek haliyle kadında evde bebek bakıyor maalesef bu şekilde aralarında sessiz bir anlaşma olmuş kadının bu döngüyü kırması gerekiyor konuyu açan hanımefendi eşinden yardım istemiş yardım etmeyince de kocasından şiddet gördüğünü yazmış ben başta da yazdım şiddet kesinlikle tasvip edilmemesi gereken bişeydir. konu sahibi hanımefendinin de ev dışında bir ortamda kendini var etmesi lazım yoksa bu döngüyü kıramaz maalesef gerçekler böyle. Bende kendisine tavsiye verdim eğer bu şekilde ev içinde yaşamaktan ve bu döngüden sıkıldıysa çalışmaya başlasın çocuğunu da bakıcıya versin bunda üzülecek bir durum göremiyorum . Tarihten beri bu şekilde oluşturulan ve bize dayatılan düzen kadın içerde erkek dışarda çalışır şeklinde ve bu düzen içinde kadın çok edilgen kalıyor erkekten bişeyler bekliyor ama adam yorgun yapmıyor anlayışsız veya kaba yapmıyor kadının bu döngüden sıyrılmasının işçi sınıfı veya orta gelir düzeyli ailerde tek yolu kadının çalışması üretime girmesi ve ona yüklenen kadın içerde çalışır misyonunu üstünden atmasıdır. Ben konuya kendi fikrimle yaklaşmadım daha sosyolojik bir tespit ortaya koymaya çalıştım üzülecek bişey Yok okuyun araştırın geleceğiniz sonuç hemen hemen bu yazdığım gibidir. Şiddeti tasvip etmiyorum kesinlikle yaşanılan durum onları buraya getirmiş bir olaya sebep olan nedenle değişmedikçe sonuçta değişmeyecektir nedenlerin değişmesi de kadının ekonomik hayata girmesiyle olur .
Peki ekonomik özgürlüğü elinde olan üreten, çalışan bir kadin da şiddet görüyor hatta hem psikolojik hem de fiziki bu konuda yorumunuz nedir? Yani sadece iş kadının çalışmasiyla halledilebirse neden çalışan kadinlarimiz da şiddet görüyor?
Oyle valla dogru:)karsidakinin hareketlerine oyle anlamlar yukluyoruzki bazen akillara zararKesinlikle insan her şeyi göz önünde bulundurmalı ayrıca şeyde var insan daha çok sevince karşı taraf dik baksa sinirli sinirli ömrü gidiyor
O kapıyı çarpıp gidemeyen ekonomik özgürlüğü elinde o kadar cok kadin tanıyorum ki. Keske herkes sizin kadar cesur olsa. Ikimiz de ayni taraftayiz, fakat ben baska bir açıdan konuşuyorum. Sorumun cevabini alamadım yani cok tatminsiz oldu kusura bakmayın. Sorun sadece ekonomik özgürlük değil. Beyinlerdeki tutsaklık bu asılmadigi surece de isterseniz esinizden cok maas alin yine şiddet. Ha çalışıyor olmak pozitif bir etki mi tabi ki. Ama yeterli mi kesinlikle hayır!çalışan kadın ailesi arkasında olmasa bile kapıyı çarpıp gidebiliyor. bu devirde her şey para. en basitinden dava açsan bile belli bir miktar para vermek zorundasın. ama çalışmayan kadın bunu yapamıyor. ailesi arkasında olan şanslı kadınlarımız belki yapabilir ama bu seferde ailesinin eline bakmak zorunda.
ilk evliliğim biterken ailem arkamda değildi. 3 ay tek başıma yaşadım sonra bana hak verdiler arkamda durdular. düşünüyorum da eğer maaşım olmasaydı hiç bir şey yapamazdım.
ve şöyle bir şey daha var. erkek ne kadar öküz olursa olsun çalışan kadına bir nebze daha fazla değer veriyorlar. biliyorlar ki onlara muhtaçlık durum yok. biliyorlar ki çalışan kadınlar da en az kendileri kadar güçlü.
yine diyorum. maalesef bu devirde her şey para.
Ben konu sahibi hanımefendinin bahsettiği duruma göre yazdım hayattaki ihtimaller tek bir dinamiğe bağlı olmadığı gibi birçok paradoksa sahiptir ben ayrıca şiddet görmesinin sebebini yazmadım kadının döngüden çıkmasının bir yolunu yazdım sadece şiddetin birçok sebebi var ancak bu şiddete boyun eğme demek en azından kadın politikasının güçlü olmadığı ülkelerde maddi güç önemli faktör ama herşeye rağmen şiddete boyun eğiyorsa kadın ona da yapabilecek bişey yoktur psikolojik tedavi alması gerekir bence .Peki ekonomik özgürlüğü elinde olan üreten, çalışan bir kadin da şiddet görüyor hatta hem psikolojik hem de fiziki bu konuda yorumunuz nedir? Yani sadece iş kadının çalışmasiyla halledilebirse neden çalışan kadinlarimiz da şiddet görüyor?
Bu görünmez bir emek maalesef ve bunu görünür etmek gerekirO kapıyı çarpıp gidemeyen ekonomik özgürlüğü elinde o kadar cok kadin tanıyorum ki. Keske herkes sizin kadar cesur olsa. Ikimiz de ayni taraftayiz, fakat ben baska bir açıdan konuşuyorum. Sorumun cevabini alamadım yani cok tatminsiz oldu kusura bakmayın. Sorun sadece ekonomik özgürlük değil. Beyinlerdeki tutsaklık bu asılmadigi surece de isterseniz esinizden cok maas alin yine şiddet. Ha çalışıyor olmak pozitif bir etki mi tabi ki. Ama yeterli mi kesinlikle hayır!
Geçen bir kızcağız bi konu açmıştı babası annesine sürekli siddet uyguluyordu kadin da çalışıyordu 30 senedir böyle demisti yuksek lisans icin baska bir ulkeye gidecekti şimdi birakip gidersem ya annemi öldürürse diye endişe ediyordu. Babam annemi hep sindirdi kendine guveni yok diyordu. Iste asıl sorun bu sindirilmişlik toplumda kadinin yeri hele maaşi olmayan daha bi eziliyor. Peki eve yapilan emek? En basitinden bi aksam yemegi disarda 50 tl alti degil. Çeşit çeşit yemek yaparsin utu yaparsın bunlar isten sayilmaz. Hayvan herifler kadin degeri bilmezler bu zihniyeti degistirmeliyiz. Ama nasıl... cok kafayi takıyorum bu konulara ne yapsak ne etsek bilmiyorum.
Ya geçen yine yazdım kadınların ekonomik özgürlükten önce psikolojik özgürlük kazanması lazım. Kaç kadın var maaş kartını olduğu gibi kocasına veren, şiddet gören.. Ve benim tanıdığım öyle kadınlar var ki çalışmadıkları halde kocaları ne el kaldırabilir ne psikolojik şiddet uygulayabilir çünkü kadın çeker gider gerekirse merdiven siler de öyle bir adama katlanmaz. Adama bunu iyice öğretince sıkıyorsa vursun kadına.O kapıyı çarpıp gidemeyen ekonomik özgürlüğü elinde o kadar cok kadin tanıyorum ki. Keske herkes sizin kadar cesur olsa. Ikimiz de ayni taraftayiz, fakat ben baska bir açıdan konuşuyorum. Sorumun cevabini alamadım yani cok tatminsiz oldu kusura bakmayın. Sorun sadece ekonomik özgürlük değil. Beyinlerdeki tutsaklık bu asılmadigi surece de isterseniz esinizden cok maas alin yine şiddet. Ha çalışıyor olmak pozitif bir etki mi tabi ki. Ama yeterli mi kesinlikle hayır!
Geçen bir kızcağız bi konu açmıştı babası annesine sürekli siddet uyguluyordu kadin da çalışıyordu 30 senedir böyle demisti yuksek lisans icin baska bir ulkeye gidecekti şimdi birakip gidersem ya annemi öldürürse diye endişe ediyordu. Babam annemi hep sindirdi kendine guveni yok diyordu. Iste asıl sorun bu sindirilmişlik toplumda kadinin yeri hele maaşi olmayan daha bi eziliyor. Peki eve yapilan emek? En basitinden bi aksam yemegi disarda 50 tl alti degil. Çeşit çeşit yemek yaparsin utu yaparsın bunlar isten sayilmaz. Hayvan herifler kadin degeri bilmezler bu zihniyeti degistirmeliyiz. Ama nasıl... cok kafayi takıyorum bu konulara ne yapsak ne etsek bilmiyorum.
Buradaki hanımefendiyi bir kenara bırakarak konuşursak. Samimiyetle söylüyorum size, amacim tartışmak degil. Bakış açınızı Türkiye şartlarinda fazla elitist buldum. Real dünyada şiddet görüyorsa ayrilamiyorsa tedavi görsün o zaman demekten çok ama çok farkli. İşçi sınıfından üretime dahil olan sizin değiminizle "döngüyu kırmış biri". Şiddet görüp hangi parayla eşini bosasin ya da hangi parayla eşini bosayamiyorsa gidip tedavi olsun psikolojik tedavi o kadar pahali ki. Aldığı belli vereceği belli bu yuzden asıl olay zihinleri temizlemek. Evet bir nedene ya da bir sonuca baglanamayacak kadar karmaşık bir paradoks size katiliyorum fakat sizin söylediğiniz kadar basit bir düzlemde de değil ne yazik ki... Güçlü olmak için kafalardaki zincirleri kırmak gerekir. Bunun üzerine gitmeliyiz ama nasil tespit hepimiz yapiyoruz fakat artik farkli adımlar atılmalı.Ben konu sahibi hanımefendinin bahsettiği duruma göre yazdım hayattaki ihtimaller tek bir dinamiğe bağlı olmadığı gibi birçok paradoksa sahiptir ben ayrıca şiddet görmesinin sebebini yazmadım kadının döngüden çıkmasının bir yolunu yazdım sadece şiddetin birçok sebebi var ancak bu şiddete boyun eğme demek en azından kadın politikasının güçlü olmadığı ülkelerde maddi güç önemli faktör ama herşeye rağmen şiddete boyun eğiyorsa kadın ona da yapabilecek bişey yoktur psikolojik tedavi alması gerekir bence .
Sizinle bakış acımız aynı kesinlikle tam söylemek istediğim bu ruhları özgür bırakmadıktan sonra isterseniz cebinizde trilyonlar olsun...Ya geçen yine yazdım kadınların ekonomik özgürlükten önce psikolojik özgürlük kazanması lazım. Kaç kadın var maaş kartını olduğu gibi kocasına veren, şiddet gören.. Ve benim tanıdığım öyle kadınlar var ki çalışmadıkları halde kocaları ne el kaldırabilir ne psikolojik şiddet uygulayabilir çünkü kadın çeker gider gerekirse merdiven siler de öyle bir adama katlanmaz. Adama bunu iyice öğretince sıkıyorsa vursun kadına.
Yoksa dediğim gibi tonla kadın var çalıştığı halde dayak yiyen, aldatılan vs. Önce psikolojik özgürlük, bağımsızlık.
hep böyleydiyse keşke korunsaydınızHep böyleydi maalesef bencil vurdumduymaz. Her gün dışarı çıkıyorum bebeğimle 2 3 saat park bahçe market gezeriz.
Ailem baya uzakta maalesef öyle hemen gidemiyoruz ve eşimin işi dolayısıyla
Eğitim çok önemli en başta , sosyal devlet kadınları koruma mekanizmaları işlevselleştirilmeli bakış açım elitist değil aksine çözüm odaklı bence düz bir zeminden bakmıyorum aksine çeşitli paradokslar olduğunu söyledim bu sebeple çalışan eğitimli sağlıklı psikolojilere ihtiyacı var toplumun yoksa içi boş bir aile kurumu sadece düzene hizmet eder bu döngünün kırılması her anlamda olmalı. Ortak paydada bunların son bulmasını dilediğimizi biliyorum .Buradaki hanımefendiyi bir kenara bırakarak konuşursak. Samimiyetle söylüyorum size, amacim tartışmak degil. Bakış açınızı Türkiye şartlarinda fazla elitist buldum. Real dünyada şiddet görüyorsa ayrilamiyorsa tedavi görsün o zaman demekten çok ama çok farkli. İşçi sınıfından üretime dahil olan sizin değiminizle "döngüyu kırmış biri". Şiddet görüp hangi parayla eşini bosasin ya da hangi parayla eşini bosayamiyorsa gidip tedavi olsun psikolojik tedavi o kadar pahali ki. Aldığı belli vereceği belli bu yuzden asıl olay zihinleri temizlemek. Evet bir nedene ya da bir sonuca baglanamayacak kadar karmaşık bir paradoks size katiliyorum fakat sizin söylediğiniz kadar basit bir düzlemde de değil ne yazik ki... Güçlü olmak için kafalardaki zincirleri kırmak gerekir. Bunun üzerine gitmeliyiz ama nasil tespit hepimiz yapiyoruz fakat artik farkli adımlar atılmalı.
Özür de dilesin hatta kocasından onu kışkırttığı için di miHep mi boyleydi cocuktan sonra mi degisti huylari?
Bazen evde kucuk bir bebek olmasi sinirleri yipratabiliyor.
Biraz sakin olun, yemek pisirmeyi birkac gunlugune birakin. Disardan yersiniz. Kendinize zaman ayirin. Bebeginizle her gun en az iki saat acik havada gezmeye cikmiyorsaniz cikmaya baslayin.
Yemekten cok esinize ozel zaman ayirin. Eve geldiginde onu ozel hissettirin. Ondan is beklemeyin bir sure. Yani oye gibi davranin. Biraz cilve yapin iste....
Sonra musaitse birkac hafta sonra iki uc gunlugune ailenizin yanina gidin. Sizin icin de degisiklik olur.
Evinize de yardimci bir bayan alin durumunuz uygunsa.
Eger bir mesleginiz varsa da bebeginiz 2 yasina gelince ise baslayin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?