Üniversite, maddi durumlar, hastalıklar, çaresizlik.

ay konuyu okuyunca inanılmaz sinirlendim.

Ne demek illa gidicem doktor olmak istiyorsa bi zahmet çalışıversin bu ne bencil bi hareket ya
Hem kazanma hemde yüzsüz gibi tuttur.

Kardeşim bu sene üniversite sınavına girdi sonucu kötü değil ama hedefi yüksek. Tıp istiyor ama devlet üniversitesi olmuyor özel üniversitelerde de %25 gibi bir burs belki kazanabilir. Bunun ücreti de yaklaşık 45 bin tl senelik. 9 taksit yapıyorlar ayda 5 bin tl oluyor. Baya pahalı anlayacağınız.. Tutturdu tıp da tıp. Bi kez daha girmek de istemiyor sınava. Ailem onu özel okula gönderse kılı kılına ödeyeceğiz belki de ödeyemeyeceğiz sıkıntı olucak. Evimiz kira. Annemin sebebi bilinmeyen teşhis konulamamış bir kas hastalığı var kolları kalçası bacakları beli sürekli ağrıyor hareketleri de biraz kısıtlı. Babam çalışıyor ama o da yakın zamanda bi rahatsızlık atlattı hani onun da sağlık durumu çok iyi değil belki bir iki seneye emekli olur daha fazla çalışmaz. Ben keza okuyorum daha. Küçük bi kardeşim var o da okuyor. Ama kardeşim ille ben okumak istiyorum çok istiyorum doktor olmayı dedikçe annem kıyamıyor iş arayacağım çalışacağım falan diyor. Birkaç okulla görüşmüşler bir miktar daha indirim yapılabilir demişler ama yine de çok pahalı.
Ben ne yapmalıyım anneme kıyamıyorum bu halde nerede çalışacak ne ağrılar çekecek olmaz gönlüm asla razı gelmiyor.. Birikmiş paramız da yok ki olsa ne olacak neye yetecek senelik 45 bin tl den 6 seneye en az 270 bin tl yapar ki bu fiyatlar sabit de kalmıyor her sene okulun ücretleri artıyor.. Ben bi iş mi bulsam ne yapsam nerede çalışabilirim bir öğrenci olarak bilmiyorum ki çalışsam bile o okulun ücretini ödeyebilecek kadar maaş alamam zaten hiçbir yerden. Ama en azından bir miktar katkı yaparım annemin çalışmasına gerek kalmaz bi şekilde hallederiz. Ya da kardeşimi nasıl ikna etmem lazım otursun bi sene daha hazırlansın. Bi fikir verin lütfen.
Şımarıklık ve bencilliği bırakıp bir sene daha hazırlansın lütfen. Bi etrafına kaldırıp kafasını baksın.
Sanırım 3 kardeşsiniz ve hepiniz okuyorsunuz. Anne rahatsız babada keza öyle. Neye niye güvenerek insanlara psikolojik baskı yapıyor.

Lütfen kusura bakmayın ama hayat bu gerçekler ortada.

Bir seneden hiçbirşey kaybetmez emin olun.
Bende bekledim bir sene bu sene daha iyi bir yerdeyim. Üstelik geçen senede bi okul kazanmış hatta çok güzel bi okul kazanıp korktuğum için gitmedim. Bu sene biraz daha yukarıdayım. Lütfen acısın biraz ailesine.

Bence başarabilir seneye hiç olmazsa %75 gibi %50 gibi daha cüzi rakamlara getirebilir.

Şımarıklık ve bencilliği bırakıp bir sene daha hazırlansın lütfen. Bi etrafına kaldırıp kafasını baksın.
Sanırım 3 kardeşsiniz ve hepiniz okuyorsunuz. Anne rahatsız babada keza öyle. Neye niye güvenerek insanlara psikolojik baskı yapıyor.

Lütfen kusura bakmayın ama hayat bu gerçekler ortada.

Bir seneden hiçbirşey kaybetmez emin olun.
Bende bekledim bir sene bu sene daha iyi bir yerdeyim. Üstelik geçen senede bi okul kazanmış hatta çok güzel bi okul kazanıp korktuğum için gitmedim. Bu sene biraz daha yukarıdayım. Lütfen acısın biraz ailesine.

Bence başarabilir seneye hiç olmazsa %75 gibi %50 gibi daha cüzi rakamlara getirebilir.

Bu arafa derslerden kalması demek bir sene fazla para ödemek demek. Gidecekse bile iyice konuşun. Çünkü bazı özel üniler bir dersten kaldığında bile sınıf geçirtmiyor. Allah yardımcınız olsun.

Back
X