Üniversite, maddi durumlar, hastalıklar, çaresizlik.

Kardeşim bu sene üniversite sınavına girdi sonucu kötü değil ama hedefi yüksek. Tıp istiyor ama devlet üniversitesi olmuyor özel üniversitelerde de %25 gibi bir burs belki kazanabilir. Bunun ücreti de yaklaşık 45 bin tl senelik. 9 taksit yapıyorlar ayda 5 bin tl oluyor. Baya pahalı anlayacağınız.. Tutturdu tıp da tıp. Bi kez daha girmek de istemiyor sınava. Ailem onu özel okula gönderse kılı kılına ödeyeceğiz belki de ödeyemeyeceğiz sıkıntı olucak. Evimiz kira. Annemin sebebi bilinmeyen teşhis konulamamış bir kas hastalığı var kolları kalçası bacakları beli sürekli ağrıyor hareketleri de biraz kısıtlı. Babam çalışıyor ama o da yakın zamanda bi rahatsızlık atlattı hani onun da sağlık durumu çok iyi değil belki bir iki seneye emekli olur daha fazla çalışmaz. Ben keza okuyorum daha. Küçük bi kardeşim var o da okuyor. Ama kardeşim ille ben okumak istiyorum çok istiyorum doktor olmayı dedikçe annem kıyamıyor iş arayacağım çalışacağım falan diyor. Birkaç okulla görüşmüşler bir miktar daha indirim yapılabilir demişler ama yine de çok pahalı.
Ben ne yapmalıyım anneme kıyamıyorum bu halde nerede çalışacak ne ağrılar çekecek olmaz gönlüm asla razı gelmiyor.. Birikmiş paramız da yok ki olsa ne olacak neye yetecek senelik 45 bin tl den 6 seneye en az 270 bin tl yapar ki bu fiyatlar sabit de kalmıyor her sene okulun ücretleri artıyor.. Ben bi iş mi bulsam ne yapsam nerede çalışabilirim bir öğrenci olarak bilmiyorum ki çalışsam bile o okulun ücretini ödeyebilecek kadar maaş alamam zaten hiçbir yerden. Ama en azından bir miktar katkı yaparım annemin çalışmasına gerek kalmaz bi şekilde hallederiz. Ya da kardeşimi nasıl ikna etmem lazım otursun bi sene daha hazırlansın. Bi fikir verin lütfen.
Kardeşinize söylesin illa tıp tıp diye tutturacaksa nice üniversiteye gidip çalışan gençler var girsin bir işe çalışsın okulunun parasını çıkartsın alemin tek akıllısı o heralde :ukala::ukala:

sakın öyle bir hata yapmayın.. çok gördüm çevremde, yazık günah..
sadece üzülüyorum.. anneniz her anne gibi.. çok duygusal düşünüyorlar benimki de öyle ve bizimki(sizin kardeşinizle aynı yaşta, tekrar hazırlandı) yüz buldukça şımarıp böyle hayaller kuruyor, zaten ergenlik de bunu destekliyor.. babanızla bir olup annenize biraz realiteyi anlatın, kendine gelsin. daha sıkı bir çalışmayla yapar çok istiyorsa...
bu arada şehir dışı da mı olmuyor ?

Bizim aile olarak toplam aylık gelirimiz 5000 ya vardır ya yoktur. Üniversiteye hazırlanırken gözüm özel üni.lere kaymadı bile tercih kılavuzunda. Öyle bir ihtimal yoktu çünkü. Yok oğlu yoktu yani, imkan dahilinde dahi değildi. Bazı şeyler yoksa yoktur. Kardeşiniz bunun farkında değil mi?

Babanızla kimsenin haberi olmadan konuşun ne olursunuz. Olaya baba olarak el koysun. Olacak iş değil anlattıklarınız.kestirip atsın.
Kardeşinizin hiç mi yüreği burkulmuyor yahu

Bana hiç denildigi gibi yüzsüz şımarık vs. Gelmedi. Seneye calissa bile bu bölümü kazanabileceğinin hiçbir garantisi yok.Ilk sene ilk 10.000 e girmiş öyle tekrar hazirlanayim edeyim denilecek ve asla yabana atılacak bir sıralama değil bu.Cok hakli ve bence kesinlikle de okumalı.Ne olursa olsun kredi yada baska bir sey satıp bu cocuk okutulmalı.Zaten size bunu öder.Ucuz özel üniversitelere bakmanizi tavsiye ederim.Ama bana kalirsa devlet tercih edip baska bir sehirde okuması daha mantıklı..Madem istiyor baska sehirdeki bir devlet universitesinde basarili olursa istanbula geri dönüş yapabilir.Lutfen kardesinizi haksiz görmeyin..Millet tipi kazanayim yeter parasi ne olursa olsun napar eder bulur öderim kafasında..Buradakilerin yorumlarini okuyunca resmen inanamadim.Biri de sey yazmis "ayy bu cocuklarin calismayip etmeyip boyle simarikliklar yapmasina anlam veremiyorum yea" gibisinden :D ahahah saka gibi ya,bir sene daha otursun calissin demek kolay..Zaten bu cocuk 10.000 siralamasina girebilecek kadar hayvanca ders çalışmış eminim ki zaten sırf bu yüzden bu kadar ısrar ediyor..Tekrar aynı stresi çekmek ne kadar zor bir şey..Agizi olan konusuyor.Özetle ya sehirdisi devletleri yazin neresi oldugu hic muhim degil yada ucuz ve yeni acilan özel universiteleri tercih edip rektorle bizzat konuşup burs isteyin bu kadar..

Bana hiç denildigi gibi yüzsüz şımarık vs. Gelmedi. Seneye calissa bile bu bölümü kazanabileceğinin hiçbir garantisi yok.Ilk sene ilk 10.000 e girmiş öyle tekrar hazirlanayim edeyim denilecek ve asla yabana atılacak bir sıralama değil bu.Cok hakli ve bence kesinlikle de okumalı.Ne olursa olsun kredi yada baska bir sey satıp bu cocuk okutulmalı.Zaten size bunu öder.Ucuz özel üniversitelere bakmanizi tavsiye ederim.Ama bana kalirsa devlet tercih edip baska bir sehirde okuması daha mantıklı..Madem istiyor baska sehirdeki bir devlet universitesinde basarili olursa istanbula geri dönüş yapabilir.Lutfen kardesinizi haksiz görmeyin..Millet tipi kazanayim yeter parasi ne olursa olsun napar eder bulur öderim kafasında..Buradakilerin yorumlarini okuyunca resmen inanamadim.Biri de sey yazmis "ayy bu cocuklarin calismayip etmeyip boyle simarikliklar yapmasina anlam veremiyorum yea" gibisinden :KK70: ahahah saka gibi ya,bir sene daha otursun calissin demek kolay..Zaten bu cocuk 10.000 siralamasina girebilecek kadar hayvanca ders çalışmış eminim ki zaten sırf bu yüzden bu kadar ısrar ediyor..Tekrar aynı stresi çekmek ne kadar zor bir şey..Agizi olan konusuyor.Özetle ya sehirdisi devletleri yazin neresi oldugu hic muhim degil yada ucuz ve yeni acilan özel universiteleri tercih edip rektorle bizzat konuşup burs isteyin bu kadar..
Kardeşimin sıralaması 10 bin değil 10 bin olsa şehir dışı devlet yazacaktık ama malesef 26 bin geldi o da illa ki tıp istiyor özellerin de %25 burslu ve ücretli den başka gelme ihtimali olan bi yer yok :( mesele zaten onun okuyup bizi maddi açıdan sıkıntıya sokması değil sadece, bu ücreti karşılayabilmek için annemin çalışmaya kalkışması. Ki konuda bahsettim annemin rahatsızlığı var bu nedenle çalışmasını yorulmasın acı çekmesini istemiyorum. Bir sene daha otursun çalışsın demek kolay hazırlanması zor evet katılıyorum, garantisi yok ona da katılıyorum. Ama annemin şimdi bile bir rahatsızlığı varken iki sene sonra çalışamayacak duruma gelmesinin de bi garantisi yok..

Kıbrısta okuyup bir sene sonra turkiyede devlet üniversitesine geçiş yapiyorlar. Kıbrıs fiyatlarına baktınız mı? Eğer karsilayamiyorsaniz ne olacak yani mecbur bir sene daha dişini sıkacak veya dış hekimligine, eczaciliga gidecek
Diş hekimliği dahi istemiyor sadece tıp... Diş hekimliği ve eczacılık tam burslu hatta eczacılıkta devlette kazanabiliyor ama kesinlikle istemiyor.

bütün aile bu kadar ılımlı mı bakıyorsunuz bu olaya

annen çalışmak istemiş keza sende öyle

6 yılda yaklaşık 300 bin lirayı durumunuz yokken nasıl ödeyeceksiniz

herkes ister iyi bir bölümde okumak gitsin yeniden girsin sınava ya da bu puanıyla yazsın bir yer okusun ailesine yardımcı olsun

neden hepiniz seferber oldunuz anlamadım kocaman çocuk durum yok anlamıyor mu
Annem kardeşimin bu kadar heveslenmesine dayanamadı sanırım bu yüzden de çalışacağım okutacağım seni demeye başladı. Bütün sorun da buradan çıktı :(

Okumak istiyorsa oturup ders calissaydi hasta annesini mi calistircak puani yetmiyorsa hemsire olsun illa saglik alani istiyorsa
İlla sağlık alanı değil illa tıp istiyor. Diş hekimliği dahi istemiyor. Eczacılık hemşirelik diyetisyenlik fizyoterapi hepsimi kazanabiliyor ama hiçbirini istemiyor.

sakın öyle bir hata yapmayın.. çok gördüm çevremde, yazık günah..
sadece üzülüyorum.. anneniz her anne gibi.. çok duygusal düşünüyorlar benimki de öyle ve bizimki(sizin kardeşinizle aynı yaşta, tekrar hazırlandı) yüz buldukça şımarıp böyle hayaller kuruyor, zaten ergenlik de bunu destekliyor.. babanızla bir olup annenize biraz realiteyi anlatın, kendine gelsin. daha sıkı bir çalışmayla yapar çok istiyorsa...
bu arada şehir dışı da mı olmuyor ?
Şehir dışı olmuyor malesef keşke olsa ama özelden başka ihtimal yok :(

Bende psikoloji istiyordum ozeller %50 tutuyordu ama gitmedim yani aileme teklif bile etmedim kendimde kucuklugumden beri çalışan biriyim çalışmayı seviyorum kazancimda iyiydi ama yemedi yani :D söylesem gönderilerdi belki de neden zor duruma sokayim ben devlet üni. İngilizce okudum hemde işime devam ettim hiç maddi sıkıntı çekmeyen tek öğrenciydim galiba

Kardeşim bu sene üniversite sınavına girdi sonucu kötü değil ama hedefi yüksek. Tıp istiyor ama devlet üniversitesi olmuyor özel üniversitelerde de %25 gibi bir burs belki kazanabilir. Bunun ücreti de yaklaşık 45 bin tl senelik. 9 taksit yapıyorlar ayda 5 bin tl oluyor. Baya pahalı anlayacağınız.. Tutturdu tıp da tıp. Bi kez daha girmek de istemiyor sınava. Ailem onu özel okula gönderse kılı kılına ödeyeceğiz belki de ödeyemeyeceğiz sıkıntı olucak. Evimiz kira. Annemin sebebi bilinmeyen teşhis konulamamış bir kas hastalığı var kolları kalçası bacakları beli sürekli ağrıyor hareketleri de biraz kısıtlı. Babam çalışıyor ama o da yakın zamanda bi rahatsızlık atlattı hani onun da sağlık durumu çok iyi değil belki bir iki seneye emekli olur daha fazla çalışmaz. Ben keza okuyorum daha. Küçük bi kardeşim var o da okuyor. Ama kardeşim ille ben okumak istiyorum çok istiyorum doktor olmayı dedikçe annem kıyamıyor iş arayacağım çalışacağım falan diyor. Birkaç okulla görüşmüşler bir miktar daha indirim yapılabilir demişler ama yine de çok pahalı.
Ben ne yapmalıyım anneme kıyamıyorum bu halde nerede çalışacak ne ağrılar çekecek olmaz gönlüm asla razı gelmiyor.. Birikmiş paramız da yok ki olsa ne olacak neye yetecek senelik 45 bin tl den 6 seneye en az 270 bin tl yapar ki bu fiyatlar sabit de kalmıyor her sene okulun ücretleri artıyor.. Ben bi iş mi bulsam ne yapsam nerede çalışabilirim bir öğrenci olarak bilmiyorum ki çalışsam bile o okulun ücretini ödeyebilecek kadar maaş alamam zaten hiçbir yerden. Ama en azından bir miktar katkı yaparım annemin çalışmasına gerek kalmaz bi şekilde hallederiz. Ya da kardeşimi nasıl ikna etmem lazım otursun bi sene daha hazırlansın. Bi fikir verin lütfen.
Kusura bakmayında çaresizlik değil şımarıklık bulunduğunuz durum, ev kira olacak geçim zor olacak üstüne bide anne baba hasta olacak, ne vicdansızlık bu kardeşininki hedefi tıpsa devlet tutturacak, doğudaki çoban çocuklar nasıl kazanıyo

Kardeşin gerçekten okumak istiyorsa hadi bir şekilde götürdünüz, akademik başarıya bağlı %100 burs alabileceği bir okul seçsin. AMA 6 YIL BOYUNCA EN YÜKSEK ORTALAMAYI YAPMASI GEREKTİĞİNİ UNUTMASIN. Boş yere şımarıklık yapıyor gibi geliyor bana. 45bin tl vereceğinize bari gitsin bulgaristanda vs okusun. ilk yıl yurtdışı kontejanından geçiş yapar devlete. maddi durumunuz yoksa 270 bin + sizi çok aşar. siz ne yiyp içeceksiniz ? bencil olmasın daha küçük kardeşi var. Bir sene daha hazırlansın.

Bir yakınım kızı özel üniversitede tıp okuyacak diye evini bile satmak zorunda kaldı. Bu sıkıntıların içinde kızı kendini o kadar suçladı ki 3 ay hastanede yatılı olarak psikiyatrik tedavi gördü. Mezun oldu ama ne çektiklerini ben biliyorum. Bence enine boyuna iyice düşünün.

%50 burs olur anlarım. Geleceğini kurtarsın çocuk sonra ailesine olan borcunu öder derim ama %25 burs burs falan değildir, kazanamamış yani kıyısından bile geçmemiş kusura bakmasın. Çok istiyorsa daha fazla çalışıp bir daha sınava girecek. Bence bu minvalde bir konuşma yapın artık çocuk değil istediklerini almak için emek vermek zorunda.

Bana hiç denildigi gibi yüzsüz şımarık vs. Gelmedi. Seneye calissa bile bu bölümü kazanabileceğinin hiçbir garantisi yok.Ilk sene ilk 10.000 e girmiş öyle tekrar hazirlanayim edeyim denilecek ve asla yabana atılacak bir sıralama değil bu.Cok hakli ve bence kesinlikle de okumalı.Ne olursa olsun kredi yada baska bir sey satıp bu cocuk okutulmalı.Zaten size bunu öder.Ucuz özel üniversitelere bakmanizi tavsiye ederim.Ama bana kalirsa devlet tercih edip baska bir sehirde okuması daha mantıklı..Madem istiyor baska sehirdeki bir devlet universitesinde basarili olursa istanbula geri dönüş yapabilir.Lutfen kardesinizi haksiz görmeyin..Millet tipi kazanayim yeter parasi ne olursa olsun napar eder bulur öderim kafasında..Buradakilerin yorumlarini okuyunca resmen inanamadim.Biri de sey yazmis "ayy bu cocuklarin calismayip etmeyip boyle simarikliklar yapmasina anlam veremiyorum yea" gibisinden :KK70: ahahah saka gibi ya,bir sene daha otursun calissin demek kolay..Zaten bu cocuk 10.000 siralamasina girebilecek kadar hayvanca ders çalışmış eminim ki zaten sırf bu yüzden bu kadar ısrar ediyor..Tekrar aynı stresi çekmek ne kadar zor bir şey..Agizi olan konusuyor.Özetle ya sehirdisi devletleri yazin neresi oldugu hic muhim degil yada ucuz ve yeni acilan özel universiteleri tercih edip rektorle bizzat konuşup burs isteyin bu kadar..

Şehir dışı olağan da olmayan para ile 300000 Nasıl ödenir

Ev yok 3 çocuk bu miktar Nasıl ödenir

Okusun da yok yani

Eşim 4 kardeş tek maaş ki öyle çok yüksek bir dereceden de değil hepsi okudu vs vs

Ama yurtta kaldılar herkes 20 tl lik yemek yerken onlar 2 tl lik yediler vs

Bu durumda ben başarılıyım beni özelde okut demek olur mu

Aman bende baya iyi siralamasi var sandim. Tamam kotu degil ama oyle super de degil. Ben 20binle ek puansiz ogretmenlige gitmistim. Eskiden olsa yuzde 25 burs bile gelmezdi, simdi her yere univeriste acildi da o sayede. Otursun calissin bir daha veya dis hekimligine gitsin. Dis hekimligi diger branslardan bazen daha iyi oluyor. Maasi da iyi diye biliyorum

Back
X