Üniversite öğrencisinin ,yaşadığı zorluklar .

Daxgx Çiçexgxim

hayat gezince güzel::
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2007
5.050
4
156
55
Antalya
Oğlum ve 3 arkadaşı bu günden itibaren bekar evinde yaşamaya başladı.
sizlerden ricam ,daha önce bekar olarak evde tek başına veya arkadaşlarınızla yaşadınızmı,zorlukları nelerdir ?varsa güzel yanı nelerdir?
oğlum elbette sıkıntısını bizlerle paylaşmayacaktır ,kendisi eve çıkmayı çok istedi,şimdiye kadar yurtta kalıyordu,aslında kişisel gelişimi için ev yaşamı iyi olur umuyorum.yardımlarınızı bekliyorum..

Öncelikle çok kolay değil , Allah size ve oğlunuza yardımcı olsun dilerim ,uzakta aileden ayrı okumak zordur . Erkekler evde daha rahat ediyorlar , tabii ki sorunlar olacaktır . En baş sorun ise yemek ve temizlik olacaktır .

Bu gün bana sabah olmak bilmedi,acaba yavrum ne yaptı geceyi nasıl geçirdi,yaşadığı ev sobalı olduğu için,korkularım var,az önce telefonla görüştüm alış veriş için çarşıdaymış.sesini duymak güzeldi,Rabbim kimseyi sevdiklerinden ayırmasın..

amin canım...
allah kimseyi sevdiklerinden ayırmasın...
onlar demekki kendilerine güvenmişlerki çıktılar...
ama bir erkeğin ayrı yaşaması gerekir...
kendi kişisel gelişimi açısından..
çok yararı olacak inan buna...
ev hayatı nedir bilir ev ihtiyaçları nedir bilmiş olur..

Ay kıyamamm tipik anne tepkileri bunlar...

Ben de üniversite öğrencisiyim, evde kalıyorum ancak farklı bir durum çünkü ben ev sahibimle kalıyorum, yaşlı bir teyze kendisi, bana da babanne oldu ben ona torun oldum 3 senedir yuvarlanıp gidiyoruz.

neyse erkeklere gelelim, insan en iyi anlaştığı arkadaşı bile olsa, eve çıkınca her şey çok değişiyor, anlaşmazlıklar başlıyor, temizlik, yemek, arkadaş getirme, sesli müzik dinleme, alışveriş, ... bir sürü konuda sorun çıkıyor ve genelde sorun evi birinin terketmesi ile arkadaşlığın bozulması ile sonlanıyor...

umarım oğlunuz bu tip sorunlar yaşamaz, ya da en büyük sorunları böyle şey olur, başarılar diliyorum, size de sabırlar diliyorum a.s.

fırtınanınkızı,aklıma kötü şeyler getirmemeliyim.Anne yüreği işte,eşim bana göre daha sakin görünüyor..ilk defa ayrılıyorum oğlumdan. inş kişisel gelişimi için daha iyi olacaktır,a.s.kendisi biraz rahat ve gamsız bir çocuk.

canım,sen çok şanslısın ne güzel.
Anlattıklarına katılıyorum elbette benzeri zorlukları yaşayacaktır.yinede kendisi yaşayarak öğrenirse daha iyi olur.

ev arkadaşlarını tanıyormusunuz...
babalar oyle rahat olur...
veya size bellide etmeyebilirler..
tipik erkek davranışı işte...
eger isterseniz bır zıyarete gidin süpriz yapabılırsnız...hem görmüş olursunuz...
ayrıca annelerin duaları kabul olur...
siz dua edin yüreğinizi serin tutun...
sevgilerimle..

Evet ,Bayram sebebiyle ailenin birtanesi ile tanıştım,arkadaşlarıylada tanıştım.çocuklardan birtanesi yemek işine ,diğerleride kalan işlere bakacaklar, iş bölümü yaparlar.çocuklara en yakın biziz.diğerleri uzak şehirden geliyorlar.oğluma sürekli söylüyorum.dikkatli olun diye,aslında bir kuş olup penceresine konup uzaktan izlemeli,en yakında biz olduğumuz için arada bir ziyaretlerine elbette giderim..

canım bak ne güzel anlaşmışlar.......
eminim senin gibi hassas bir annenin çocuğuda dürüst terbiyeli temiz hassas olur...
iletişimiz güzelmiş ve yakınmışınızda..buda çok büyük bir avantaj...
inşallah oglunuz ve tüm ögrenciler okullarında başarılı olur vatana millete ailelere hayırlı evlatlar olurlar...hepsi allaha emanet...
sevgilerimle...dualrınızla zaten onu bir fanus gibi koruyorsunuz...a.s.:1hug:

Ben üniversiteden yeni mezun biri olarak ne merak ediyorsanız cevap verebilir..endişeklerinizde son derece haklısınız ...inanın hem çok faydalı hem çok zararlı yönleri olduğunu düşnüyorum ..aslında zararlı olmasının tek sebebi var oda karşılaştığı insanların ahlaki değerlerinin olup olmaması ..yoksa ev arakaşım pis , dolap boş hiç umursamıyor gibi problemler hayatı öğretiyor ama ahlaki problemlerin sonu bazen can sıkıcı oluyor ..bence arada gidip arkadaşlarıyla tanışın, vakit geçirin , ziyaretler edin..Allah iyi insanlarla karşılaştırsınn

buzdevri,çok haklısın ahlaki yönü mutlaka önemli,hatta en önemlisi,sürekli kontrol halindeyiz.yorumun için teşekkür ederim.a.s.
Düm akşam oğlum aradı,yemekleri nasıl yapacağını sordu.burda iken hayatta mutfağa girmezdi neredeyse.mutfak ve alışverişle ilgili sorular soruyor hoşuma gittidemekki isteyince yapılıyormuş.

valla ünivde herşey bi dert,güzel yanları var ama kötü olumsuz yanları çok..iyi dost diyecegin insanlar çok az oluyor..genelde madii manevi yönden sömürmek istiyorlar..heleki benim gibi safsa eger bu kişi...cafeye giderdik hesap ödenecegi sırada herkes dışarı çıkardı kasaya yönelen olmasdı..market alışverişi yaparsın bu sefer sana ödetirler diger sefere ben öderim der ama o diger sefer gelir ödemezler.ev temizlenecektir hiç sallamazlar..yemek yaparsın yardıma gelmesler ama tencerenin dibine gelene kdr yerler...sınav zamanı gelir sende not varsa alırlar ama onda not varsa saklarlar yokki bende derler..onun yerine derste imza atarsın,ama sen bi kez derse girme o imzayı atmazlar sebebide belli hoca anlar derler,,onca zaman ben atarım onların yerine imzayı hoca anlamaz benim ayda yılda bi düşer işim ozman hoca anlarmış ne hikmetse..vallahi anlata anlata bitiremem:):)yinede özleniyor üniversite zamanları...

bukadar da karamsar olmayın
öğrenci evinin rahatı hiçbiryerde yok
arkadaşlar kafa dengi olması lazım ama
yani temizlık yemek ıcme vs...bukonularda anlasabılmek gerek
yurtdakı gıbı olmuyor evde butun sorumluluk sende
erkekler biraz daha özensiz oluyor galiba bn ünivdeyken
bizim erkek arkadaşlarımız ayakkabılarıyla eve girer çıkarlardı
ne mutlu size oglunuz ünive kadar gelmiş
ah ahh keşke dönebilsem öğrencilik günlerine:1no2:

öncelikle allah kavuştursun evladınızla sizi.

bende üniversite döneminde 3 yıl ailemden uzak yaşadım.
çok zor ama inanılmaz güzel zamanlar yaşayacak oğlunuz emin olun.
belki bazen parasız kalıcak size söyleyemeyecek ama o günleri bile ilerde çok güzel anacak.

bizim arkadaşlar arasında bazı kızlar, hoşlandıkları erkek arkadaşların evlerine gidip temizlik yaparlardı, gözlerine girmek için. aklıma geldi birden. :1rolleyes:

bence sizin yanınıza geldiğinde tatillerde falan belli başlı market alışverişini buradan yapıp gönderebilirsiniz. parası cebine kalır böylece orda.
kirlilerini geldiğinde getirsin, siz yıkarsınız geri götürür, onla da uğraşmamış olur.

aklıma gelenler bunlar ilk başta. başka şeyler düşünürsem yazarım tekrar.
a.s.

şimdilik arkadaşları ile iyi anlaşıyorlar,
eve ayakkabıyla girmemelerini özellikle sıkı sıkı tembehledim,temizlemesi zor olur gibi..diğer zor işlerde olduğu gibi temizliğin zorluğunu görünce eminim daha dikkatli olurlar..

canım oğlun için yapacağın en iyi şey endişelenmemek. Şeniz
ben de üni. de okuyorum, ailemle yaşıyorum ama arkadaşlarımın yüzde80 i başka şehirlerden gelenler ve çoğu evde kalıyor.
benden 1000 kat daha becerikliler, kendi başlarına yaşayarak öyle kendine güvenir, kendi ayaklarının üstünde durur hale gelmişler ki. bu çok çok iyi birşey. ben yurtdışına gitmeyi çok isteyen biriyim ama erasmusa başvurmaya cesaret edemiyorum, 1yıl ailemden nasıl ayrı kalcam diye, evde kalan arkadaşlarımdan 2 tanesi gitti bu yıl gayet rahat bir şekilde. bence de böyle olmalı. aileye bağlı olmak çok iyi birşey değil, başarılı olmak için hayatta kendi ayaklarının üstünde böyle çok sağlam durabilmek gerekiyor. elbet zorluklar yaşicak, ama bu zorluklar güçlü ve becerikli olmasını sağlayacak. için rahat olsun tatlım a.s.

9 yıl tek başıma evde yaşadım öğrenciliim sırasında, yemek yapmayı o dönem öğreniyorsunuz ama ev arkadaşlarıyla yaşayabileceği sorunlar canınızı sıkabilir, en iyi anlaşan arkadaşlara bile aynı eve girince bir şeyler oluyor; aralar bozuluyor. bu ben yaşamadım ama yaşayan çok arkadaşım oldu; bunun en önemli sebepleri de dağınıklık ve eve getirilen misafirler.

kızlar her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum iyiki buraya bu konuyu açmışım..güzel yorumlarda bulunuyorsunuz içimi rahatlattınız.a.s.
anlaşılan özellikle benim haylaz oğluma inş bekar evinde yaşamak çok iyi gelecek..alış verişte hesabı bilmesi.yemek yapmayı ,temizlik, çamaşır, ütü gibi ,inş ileride evlilik hayatında eşinede yardımcı olur.sonra karısı demesinki annesi hiç bir şey öğretmemiş ,istemeyen çocuk ne yaparsanız yapın zorla hiç bir şeyi yaptıramıyorsunuz..bakalım yıl sonunda oğlumu tanıyabilecekmiyim..yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…