L
lakhesis
Ziyaretçi
- Konu Sahibi Daxgx Çiçexgxim
-
öğrenci evinin en büyük yemeği
makarna ve patates kızartması
hee bir de hazır çorba..kaydirigubbakcemile2
ah ah nerde o günler
bu topik beni alıp götürüyooo vallaa
hayat bana öyle güzel şeyler öğretti ki üniv yıllarımdaaa.s
canım benim anneciğim bize sürekli koli yollardı, börekler, çörekler, hatta yemek de yapardı saklama kaplarında yollardı, imkanınız varsa siz de yapabilirsiniz.
ozlempau,aynen dediğin gibi soruyorum ne pişirdiniz diye ya makarna yada hazır çorba..
onlara kolaylık olsun diye.evden kuru fasulya ve nohut haslayıp dondurucularına koydum.sorduklarında tariflerde veriyorum..
öğrenci evinin en büyük yemeği
makarna ve patates kızartması
hee bir de hazır çorba..kaydirigubbakcemile2
ah ah nerde o günler
bu topik beni alıp götürüyooo vallaa
hayat bana öyle güzel şeyler öğretti ki üniv yıllarımdaaa.s
katılıyorum özlem.
patates ve makarna ile bu kadar çok çeşit yapılabileceğini üniversitede öğrendim ben.
ama yumurtayı da unutmayalım.
hatta son zamanlar ıspanaklı yumurtadan yola çıkarak semizotlu yumurta yapmaya kalkmıştık.:teytey:
siz kalkmayın ama sakın. çok kötü oluyor:roflol:
valla dağ çiçeğim ne yalan söyliyim kıskandım şimdi oğlunuzusırnaşık şey
şimdi onun gibi üniversitede öğrenci olmayı çok isterdima.s.
ablacım Allah senin ve oglunun yardımcısı olsun hayırlısıyla okuyup dönsün inş.
canım benim bir anne olarak,oğlumu gönderdiğim ilk günlerdeki kaygılarımı gördüm sende.ama arkadaşlar öyle güzel yorumlar yapmışlarki pek birşey kalmamış desem yeri var.
korkma bitanem korkma.benim oğlan bildiğin gibi ıspartada sana yakın aslında.biz amasya düşün hele nerden nereye.arada var 16-17 saatlik yol.ha deyince gidlmiyorda.üstelikte hiç yanına gidemedik türlü aksilikler nedeniyle.
ama inan,yetiş tarzı ve ahlaki değerleri olduğu sürece,korma.onlara güvenmemiz gerekiyor.gerci siz yakınsınız fazla sıkmadan yanında olduğunu hissettirin.ama öyle süt kuzuzu yapmayın haa.
evet bizimkide üç senedir evde,önceleri çok samimiydi ev arkadaşlarıyla,hatta biri buraya gelip yaz tatilini bile gecirmişti.ama sonra fazla samimilikten maraz doğdu işte,aksilikler oldu ve resmi oldular.yine aynı evdeler.ama daha iyi oldu.herkezin ayrı odası herkez odasından sorumlu,ortak malzemeler,giderler ortak para veriliyor.şimdi gül gibi geciniyorlar.ama herkez kendi yiyeceğini yemeğini kendi alıp yapıyor.böylesi iyi oldu benim oğlan biraz seccidir yemediği şeylerede para veriyordu önceden.bence seninkide öyle yapsın.fazlada yüz vermesin.sonra kullanıyorlar resmen.ama kendilerine güven dedimmi ooo alası oldu.görsen önceden bana yada babaya danışmadan birşey yapmasdı ama şimdi ondan akıllısı yok. fazlamı akıllı oldu ne.şaka bacım şaka.korkma bilinçli hareket ediyo.bize yüklenmemek için elinden geleni yapıyor.hayatı öğrenecek ağır ağır.acısıyla tatlısıyla.biraz önce bana dedinya kızım için .zorluklara alışmalıki dayanıklı olsun.aynen öyle.:1hug:
biraz önce oluşuma .kuru fasulyeyi bitürlü tutturamıyordu.yeniden tarifini verdim.burdan güzelde bir kurufasulye koymuştum yeniden.şimdi onu pişircek.pirinç pilavını kaçkez lapa yaptı bilsen.ama şimdi onu tutturdu.zamanla herşeyi öğrenecek güzelim sakın üzülme.hayat tabiki kuruyla pilav değil,herşeyi,tüm prosedürleri öğrenecek.ilmek ilmek,atacak düğümleri,ve kendi hayatını cıkartcak ortaya.inşallah güzel işler,hayırlı olur.Şeniz
Oğluşum iki günlüğüne bizleri görmeye gelmiş ..haftaya sıkı bir sınav maratonuna giriyor,
istediği saatde yatıyor sabah da istediği saatde kalkıyor eskiden olsaydı başında durmadan vıdı vıdı durmazdım ,şimdi kıyamıyorum oğluşuma.en sevdiği yemeklerimden yapıyorum ona.bu arada harıl harıl atkı örüyorum .yarına kadar bitirmeliyim..delikafadulden
Oğluşum iki günlüğüne bizleri görmeye gelmiş ..haftaya sıkı bir sınav maratonuna giriyor,
istediği saatde yatıyor sabah da istediği saatde kalkıyor eskiden olsaydı başında durmadan vıdı vıdı durmazdım ,şimdi kıyamıyorum oğluşuma.en sevdiği yemeklerimden yapıyorum ona.bu arada harıl harıl atkı örüyorum .yarına kadar bitirmeliyim..delikafadulden
gözünüz aydın. :1rolleyes:
özlemiştir şimdi anne yemeklerini o.cokacimcoook
belki yola dayanabilecek birşeyler yaparsanız yanına verebilirsiniz götürürken.
poğaça, kurabiye falan gibi.
sınav döneminde yerler.
ya da giderken market alışverişini buradan yapabilirse birazını, orda bir de onla uğraşmazlar bir süre.
a.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?