- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Insallah hayirlisi olur senin icinBence evlen seviyorsan benim de sevgilim var sizinle aynı durumdayız ama ailem müsade etmiyor keşke izin verselerde ben de sevdiğim adamla evlenebilsem
EvettAmaç ne rahat görüşemiyor musunuz?
Eminim okurken çok rahat görüşürsünüz. Gündüz okulda akşam gelince yemek ve ev işleri...
Bu ülke de işsizlik diye bir kavram yok zaten.Pdr atamasi kesin gibj bisey is imkani cok bu yaz dershanede egitim danismani olarak calistim hani dedigim o ki ben mezun olunca is bulmam zor olmaz
21 yasindasin ve sadece 1 senelik iliskiden sonra birbinizi yeterici kadar tanidiginizi düsünüyorsunuz... aah gençlik iste ne diyelim..
Yahu ben 2 yillik evliyim, esimi 7 yildir taniyorum ve ben bile her gün yeni seyler ögreniyorum. Bende ilk 1 yil sonra esimi tanidigimi düsünmüstüm fakat simdi geriye baktigimda sadece gülüyorum. Gençlik heycanlari bunlari.
Evlilik çok ciddi birseydir. Ne flört, ne nisan dönemine benzeyen birseydir. Yani alacele karara gelmeyen birseydir. Daha ikiniz gençsiniz ve tüm hayatiniz önünde. Ha bu arada sadece sevgi ile evlilik yürümüyor. Saygida olmasi lazim, huzur, iyi bir maddi durum,.. yani "o beni çook seviyor" ile evlilik gerçeken yürümüyor.
Sana bundan dolayi tek tavsiyem, ne yazikki annenlere yalan söylemek olacak. Ayrilmis gibi yapip, yine bulusun. Sonuçta yurt ta kaliyorsan bu fazla bir sorun olmaz.
Simdi susturmak için söz, nisan yaparsaniz çok strese girip yipranirsiniz. Sonuçta bunun daha staj dönemi var, askerligi var, sen daha okulunu bitirmen lazim,.. ve bu süreçte nisanli kalmak çok zor oluyor. Hem baski oluyor ne zaman evleneceginiz diye, diger taraftan bayrmlarda özel günlerde kv derdi çek, hem kiz tarafi hem erkek tarafi ayri beklentilere giriyor,...
Yani bu kurdugun plan o kadar kolay degil, ve bakarsan aslinda hiç kimse susmuyor. Heg agiz'dan bir ses gelir ve dedigim gibi ikiniz çok yipranirsizni, hatta ayrilirsiniz bile.
Dedigim gibi, en iyi çözüm gizli bulusmak ve sevgilin staj ve askerligini bitirdikten sonra ancak bir söz yapmak.
eşimle 6 ay çıktık ve evlendik. ben 18, o 19 yaşındaydı. üniversiteye yeni başladığımız yıldı. ben bıraktım, o devam etti. üniversite bittiğinde 3. ye hamileydim. okul bittikten 8 ay sonra 24 yaşında, 3 çocuk babası, devlet memuru oldu.3.3 ortalamayla onur belgesi mi? Bizim üniversitede çift anadal bile yapamıyorsun o ortalamayla.
Şunu diyeyim, ben okurken evlenip de okulunu bitiren bir öğrenci görmedim şu ana kadar ve hepsi çok pişman.
Bir şekilde o okul koca tarafından bıraktırılıyor ya da kız kendi bırakıyor donduruyor sonra tamamlarım diye.
Ayrıldığınızı söyleyin ailenize, ayrılmayın tabii. 1 yıl sonra nişan yapsanız mezun olduğunuz yılın yazı evlenirsiniz.
5 tane çok ha, maşallah, Allah uzun ömür versin hepsine.eşimle 6 ay çıktık ve evlendik. ben 18, o 19 yaşındaydı. üniversiteye yeni başladığımız yıldı. ben bıraktım, o devam etti. üniversite bittiğinde 3. ye hamileydim. okul bittikten 8 ay sonra 24 yaşında, 3 çocuk babası, devlet memuru oldu.
ertesi yıl 4. çocuğa hamileyken üniversite sınavına girdim ve eşimin üniversitesini kazandım. şimdi 5 çocuk annesiyim 4. sınıftayım, bitecek inşallah.
demem o ki olmaz diye bir şey yok. çok severseniz ve eşiniz de anlayışlıysa başedersiniz. ama;
. bir de kesinlikle ama kesinlikle yalan söyleme. olur ki öğrenirler, kimsenin sana olan güvenini kırma. herşey sarpasarar, okulu falan bıraktırırlar belki.
. hukuk sonrası iş bulmanın zor olduğunu biliyorum yani açıkçası sizin daha erken atanmanız bana daha muhtemel geliyor,
. ayrı şehirlerde olmanız çok yıpratıcı olur. annem biz evlendikten sonra böyle bir teklif yapmıştı, ama biz kabul etmedik.
. en önemlisi de NİKAHSIZ BİRŞEYLER YAŞAMAK NE KADAR YANLIŞSA, NİKAH SONRASI EVLİLİK HAYATI YAŞAMAMAK DA O KADAR YANLIŞTIR.
amin. yok teker teker geldiler annelerini üzmemek için :)5 tane çok ha, maşallah, Allah uzun ömür versin hepsine.
İkiz üçüz oldu mu hepsi tek mi?
Bu arada 5 tane çok ha yazmışım 5 tane çocuk ha yazacaktımamin. yok teker teker geldiler annelerini üzmemek için :)
vay ne cesaret dedim gerçekten daha yaşınız daha genç 27 ne kiamin. yok teker teker geldiler annelerini üzmemek için :)
yok ne kazası. kaza bir olur iki olur, hadi üç olsunBu arada 5 tane çok ha yazmışım 5 tane çocuk ha yazacaktım
Doğurganmışsınız maşallah, planladınız mı hepsini yoksa kaza da oldu mu annesi
Gerçi tatlı bir kaza
valla bana sorsan, ben de uzaktan bakınca cesaret edemezdim de başa geldi, hoş geldi :)vay ne cesaret dedim gerçekten daha yaşınız daha genç 27 ne ki
İnşallah her birinin ömrü upuzun olur annesi.yok ne kazası. kaza bir olur iki olur, hadi üç olsun
biz istedik eşimle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?