Üniversite.

goksyl

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2018
204
269
103
28
Herkese merhaba.

Bazen hiçbir şey için geç değildir diyorlar ama yine de geç kalmışlık hissediyorum.

23 yaşındayım, aile içinde yaşanan bi hastalıktan dolayı maddi durumumuz yetersizdi, ödemeler falan yetişilemediği için çalışmaya başladım ve kendimizi anca toparlayabildik. Bu süreçte üniversiteye gidemedim tabii ki. Ama hep hayalimdi. Giden arkadaşlardan falan dinledikçe, duydukça o hayali hatırlıyorum yine.çalışmak için be zaman masaya otursam, bu yaştan sonra ne yapacaksın, diyorum. Sizce geç mi? Normal üniversiten vaz geçip, aöf mi tercih etmeliyim?

Yoo neden geç olsun? Kuzenim bu sene tıp fakültesinden mezun oldu, sınıfında 50 küsür yaşında evli 2 çocuk babası bir adam vardı hayaliymiş yıllar sonra çalışıp kazanmış. Teyzem 55 yaşında dışarıdan lise bitirdi üniversiteden geçen sene mezun oldu bu sene formasyon alıyor. Siz daha 23 yaşındasınız çok gençsiniz. Ne okumak istiyorsanız hayaliniz neyse onun peşinden gidin. Okumanın gerçekten yaşı olmaz. Ben üniversite sınava ilk girdiğimde yan sıramda bembeyaz saçlı bir amca vardı.

İki yıllık okuyabilirsiniz şuan Türkiye nin en büyük ihtiyacı ara eleman çünkü memlekette elini sallasan mühendise, mimara, avukata çarpıyorsun. 2 yıllık kimya, elektrik gibi bölümler okuyarak hem sene kaybının önüne gecersiniz hem de çok kolay iş bulursunuz

Arkadaşım 24 yaşında tip kazandı ne var sizin yaşta askolsun bizim sınıfta 30lu yaşlarda kişiler vardı baya baya adamlar okuyordu yani sayıyla yirmi üç , rakamla 23 yasindasiniz :) gerçekten geçmiş artık boşverin mademse :) daha cidden çok çok gencsiniz kolay gelsin inşallah

Bende senin gibiydim calismak zorundaydim aile durumlari falan filan.başarili bi öğrenciydim lisede ..sonradan dank etti napiyorum ben dedim 22 yaşımda hic çalışmadan girdim sınava tabiki 4 yillik tutturamadim ..keske 1 sene hazirlanip öle girseydim sınava diyorum simdi ama o zmanlar sartlar el vermiyirdu ..2 yıllik insaat bölumunu bitirip ara eleman olarak cok kolay iş buldum şukur ..meslegim oldugu icin seviniyorum.sende iyi bir hazirlik yapip girebilirsin sinava yaşin gec degil

Ne geçi Allah aşkına bende daha büyüksünüz sandım bi anda. Çalışın başarırsınız tabiki

Sen 23 yasa mi gec diyorsun? Kardesim dis hekimliginden mezun ve mezuniyet toreninde babamla yasit bir amca da mezunlar arasindaydi. Adam o yasta capayi kazanmis ve bitirmis. Hicbir sey icin gec degil. Sonucta universiteye girebilmek icin bir yas siniri yok.

50 mi? Ay utandım şu an sorumdan Çok teşekkürler yorumunuz için.

Sözelciyim. Ona göre bölüm seçmeyi düşünüyorum. Ama iki yıllık çok güzel fikir, teşekkürler.

Çok, çok teşekkürler.

Otobüste denk geldiğim bi teyze vardı, aklıma geldikçe hala takdir ederim kendisini. Ebeymiş zamanında, bir arkadaş ortamında kocası ‘senin yaptığın iş ne ki’ gibisinden dalga geçmiş. O zaman karar vermiş, tıpı kazanmış oğlunu annesine bırakıp okumaya başlamış. Kadın doğum uzmanı olmuştu, hatta yurtdışında falanda çalışmış bir süre Demem o ki, 23 yaş oldukça genç bir yaş okumak için. Okuyabiliyorsan 4 yıllık oku, türkiyedeki 2 yıllık eleman kavramı genellikle üretime işçi yetiştiriyor. Yolun açık olsun...

Asla geç değil, hele ki hayalinse bu hayale sıkı tutun. Başaracaksın..

Hiçte gec deil.Zararın neresınden donersen kardır.

Hiç geç değil canım. Mutlaka üniversite hayatını yaşamalısın. Bunu derken sadece gezme ve eğlenme anlamında demiyorum. Her açıdan seni ileriye götürür.

24 yaşındayim ve bir kızım var yaşadığım türlü zorluklara rağmen okuma kararı aldım her fırsatta ders calismaya çalışıyorum çünkü okumadan birsey olmuyor yasin çok genç şimdiden calismaya başla her şeyin zamanla çok güzel olduğunu göreceksin

Yaşın 23.
Değil üniversite , ilkokuldan başlasan yine geç kalmış olmazsın okadar yani:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…