• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

unutamıyorum,affedemiyorum,uçurumun başındayım

2 yıllık bir hikaye benımkisi,gerçekten çaresiz bi durumdayım

eşimle bi arkadaşımız vasıtasıyla tanıştık,neresınden başlayacağımı bile bılmıyorum anlatmaya
eşim lise mezunu kendi işi olan ailesiyle birlikte iş yapan biri ben ise öğretmenim,sorunumuz asla tahsil farkı olmadı hiç.sorunumuz hep onun aılesının pürüzlükleri oldu.şöyle anlatayım
düğünüme 1 ay kala babama kanser teşhisi koyuldu.alt üst olduk.babam rahmetli ben düğünü iptl edıyorum baba desem de kızım sen mutlulugunu erteleme bu düğün olacak dedi.neyse düğün hazırlıkları bı taraftan babam bı taraftan cok zor gunler gecırdım.yapayalnız kalmıştım.babam hastanede yatıyodu,annem de onun yanında kalıyodu,ben hastane ile kendı düğünüm arasında mekık dokuyodum,hem maddı hem manevı yıpranmıştım artık,düğüne bir hafta vardı ortada ne eşya ne ev tuttular eşimin aılesı hıc ses cıkarmadık.eşimin aılesı bir kere olsun kızım senın basında anan yok baban yok kendı basına kosturuyosun bır seye ıhtıyacın var mı demek bıle şöyle dursun,kınayı kız tarafı yapar deyıp işin içinden cıktılar,kına masraflarını da ben karşıladım.hadı onu bırak eşime iç çamasır almıştım evımıze koymak ıcın,ona bıle gorumcem bu marka nıye aldın şahınler daha kalıtelı ondan alman lazımdı demişti,ve ben buna benzer sorunları cok yasadım,suan aklıma geleneler

her neyse asıl meseleye geleyım,kına gunu geldı çattaı,görumcemle aynı kuafördeydık,benım ışım erken bıttı eşim benı almaya geldi,bi taraftan telefonla arayıp duruyordu bı taraftan da ödeme yapmaya calısıyodum ve o telaşeyle görumceme allaha ısmarladık demeyı unutuverdım,vay ben nasıl görumceme allahaısmarladık dememısım.kıyamet koptu,telefon üstüne telefon eşime,annesı ayrı babası ayrı gorumcem ayrı burnumuzdan geldi,akşam kına olacak salona gıttık gorumcemın surat beş karış,kayınvalidem falan keza aynı,kavga çıkarmak ıcın yer arıyorlar.tam kına yakılacak benım elıme,gelin elini açmıyor dendi,neyse kayınvalıdem geldı altın koydu avucuma,sonra eşimi de yanıma oturtmuşlardı,bu sefer kayınvalıdem damat da elını açmıyor dedi,annem yazık döndu arkasını çantasında altın aramaya basladı,be insafsızlar benım annem 4 gun once geldı hastaneden babamla,doktor sırf düğün var diye izin verdi 2-3 gun,benım babam tedavisini bıraktı geldı düğüne,yıne de annem sesini çıkarmadı,altını buldu koydu eşimin eline,neyse kına boyle sonlandı

düğün gecesi tam düğün bitti,bizde adettir gelin evine giderken kız tarafından da iki kişi eşlik eder,düğün bitti annem kayınvalideme bunu söyledi,dünür ben börek yaptım tatlı yaptım bizden de iki kişi sizinle gelebilir mi dedi.kayınvalidem anneme bağarmaya basladı,salaonda gergınlık cıkardılar.salondan cıktık gelın arbasına bındık peşimizden görumceyla kaynanamda bındı arabaya,başladı kaynanam söylenmeye,aileme saydırıyor,çingen bı aıleye çatmış mış,kız kardeşlerim onu az daha dövecekmişmiş,duramadım susamadım artık ben de cevap verdım kaynanama,sonra görumcemde karıştı ona da saydırdım,tam sen ne problem bı ınsansın mahvettın benım gunumü diyodum çaat diye bana yumruk attı çeneme,ben kendımı kaybettım,arabadan lık karıştıortaatlamaya kalkıştım,arkadan bızım akrabalar gelıyomuş bılmıyodum gelınlıgımın kenarını gormuşler arabadan,e-şim arabayı durdurdu,sonunda ben inmeye çalılışıyorum görümcem boğazıma sarıldı benı ındırtmedı.

neyse ellerim titriyor yazareken,kendımı o an çok sahıpsız hissettim,eşim de dönüp siz napıyosunuz demedı ablasına annesıne,bırak onu ilerleyen gunlerde ıse ablam sana vurmadı ki,ben vurduguu görmedım ki,vurduysa noolmuşki cinsinden muhabbetleri olmaya basladı,çenemdekı morlugu gösterıyodum,ablamında bımem neresı morarmış,annemınde şurası morarmış dıyodu,yok babam madem hastaymış da nasıl gelmiş salona düğüne bu olaylardan sonra ben onun aılesıyle gorusmek ıstemıyordum,benı zorla aılesının yanına göturdu,cehennem gunler yaşadım,ne bır özür dıledıler benden aksıne görumceme iftira atmakla suçlandım.o an evlılıgı bıtırecektım ama aklıma hep babam geldı,ona bu acıyı yaşatamazdım,bu üzüntüyü yaşatamazdım ona,sonra hamıle kaldım 2 ay sonra,7 aylık hamıleyken babamı kaybettım,çok kötu gunler yasadım.

hamıleyken beşik alacaktık kocamla vay beşiği annesi de görsünmüş öyle alalımmış,bunun yüzünden kavga ettık eşimle.sinirimden yuruyerek anneme geldim ayaklarım şiş karnım burnumda ağlaya ağlaya,bi kere aramadı öldün mü kaldın mı dıye kocam.

bebeğim doğdu ve ben 2 ay sonra çalışmaya basladım,annem baktı kızıma,ve onun aılesı benı annemı evımde beslemekle suçladı,birlikte iş yapıyolar demiştim,eşime para falan vermemeye başladılar,aynı şeyi babam hastayken 2 ay bende kalmıştı o zaman da yapmışlardı,nereye gıdıyo bu paralar dıyodu kayınpeder,sankı oğlunun çalıstıgıyla geçiniyoduk.evın kırası faturalar bır de esımın bız evlenmeden once dukkan ıcın cektıgı kredı vardı hepsını maasımdan ödüyoduk.

daha neler neler...

yazarken bakıyorum da ben az şeye tahammul etmemişim.

her neyse çok uzattım.ben yukarıdakıne benzer sorunları cok yasıyorum evlılıgımde,her yasadıgım kötu seyı unutup eşimle evlılıgıme devam etmeye calıstım,ama son 1-2 aydır bana bir şey oldu,artık en ufak yaptıkları seyı kaldıramaz oldum,sürekli geçmişle yasıyorum,kocamın bana sahıp cıkmayısını hatırlıyorum,en son dun aksam kavga ettık kocamla,ben boşanmak ıstıyorum dedım.kocamdan sogudum çok.
kızım var 1,5 yasında bir tek onun psıkolojısını dusunuyorum.
boşanmak istediğimi söyledıgımde arkadaşlarım arada cocuk var boşansan da bunlar senı rahat bırakmaz dıyorlar,ya gerçekten akıla ıhtıyacım var,mutsuz ve huzursuzum

ayy fena oldum :((((((((((((((((88

benim yaşadıklarıma çok benziyor ancak biz onlardan uzakta oldugumuzdan ve muhtaç olmadıgımızdan yrtmışım

rahat bırakıp bırakmayacağını bilemem ama bence hayatını daha çok mahvetme. o ailede büyyün çocuğun psikolojiside kötü olur. davanı aç ve hayatına devam et. kocanın sana yapabileceklerini sen daha iyi tahmine dersin. sorun olursa da uzaklaştırma falan istersin yetmezse koruma gizlilik tayin. ama korkma aska geri adım atma. kimse bu dünyaya başkasının kahrını çekmeye gelmedi. el ne der diye düşünme. hele o görümce ve kaynana varya ah onalrrr....

valla nası beceriyosunuz şu yıllar önce olmuş kıldan tüyden mevzuları kafanıza takıyosunuz idrak sınırlamı aşıyor

yok kınada şöyle olmuş
o zaman böyle olmuş
bu zaman beşik denmiş

yazık güzel zihninize ya

ne kadar zarif ve edebi cümleler kurabiliyorsun!!hayran kaldı buradaki herkes yorumunuza..
seninde güzel zihnine yazık..kıldan tüyden konuları okuyarak,
zamanını buralarda harcama...kıldan tüyden
olmayan konulara nasıl yazıyorsunuz diye merak etmeyeceğim..rastladığım konularda çok nadide yorumlarınızı
gördüm!!! onlara da hayran kalmış herkes zaten..:37:

konu sahibi arkadaş,kendini bu kadar caresiz görme..çoğu arkadaş da
demiş zaten güçlü ol,ezdirme kendini.bu hayat senin.senin değerini
bilmeyen insanlar için yıllarını tüketme.eşini yetiştiren de ailesi..adaletli olsaydı
keşke ama olamamış,olmamış..o evin tüm yükü sende ama en acısı sevgi ve
saygı görmüyorsun..çocuğunu senin huzursuz olduğun bir ortamda nasıl
sağlıklı yetiştirebilirsin..babası sana göstermediği şeyleri çocuğunuza mı
öğretecek o engin anlayışıyla ve insan sevgisiyle...alacağın kararlardan korkma
en azından onlar ve eşin karşısında ezilme,dik dur..
son kararın ne olursa olsun Allah sıkıntılarını aşmanda yardımcı olsun..

dün akşam telefonda konustuk kocamla bana ciddi ciddi senı doktora götureyım dıyor,bunu kınaye olsun dıye soylemıyor gercekten evlılıgımızın benım tedavı olmamla duzelecegını zannedıyor

Bunlar unutulabilecek şeyler değil ki... Affedilmesi içinse "özür + pişmanlık" gerekirdi... Dolayısıyla affedilmez de..
Ama uçurumun başında değilsiniz... Sonundasınız... Çoktan düşmüşsünüz zaten şükür ki.. En kötüsü geride kalmış...

Çocuk Allah'ın takdiridir.. Olması gerekiyormuş, bu yüzden zaten bu evlilik olmuş...
Bir konuda daha yazmıştım... Babasız çocuk büyüyemeyecek olsaydı, güzel mevla Hz. Meryem'i müjdelemezdi.. İçinizi serin tutun... Doğru koşullarla daha iyi yetişir hatta... Yeter ki siz mutlu ve öz güven sahibi bir anne olun...

Rahmetli babanız nur içinde yatsın inşallah... Kıymetli annenizle de daha nice güzel günler görün... Ama görmeniz için de yeni bir yol haritasına ihtiyacınız var.. Eşinizi karşınıza alın... Madem bitirmeye zaten karar verdiniz yerinizde olsam karşılıklı bir konuşurdum..

Bazı arkadaşlar geçmişin geçmişte kalması gerektiğini şiddetle savunabilir. "Hala mı unutamadın, bunun mu hesabını yapıyorsun" tarzı yaklaşımları da olabilir.. Geçmiş zaman olarak "geçmiş" olabilir.. Ama kimi geçmiş, geçer gider.. kimisi vurur geçer.. kimisi deler geçer... Artık rahmetli olmuş bir babanın geçmiş zamanda ki hastalık acısı, derdi, kederi üstüne bu şekilde anlayışsızlık, bu şekilde çingenelik ve bu şekilde edepsizlik yapana biiznillah ben o geçmişi "geçirir", üstüne de keyifle izlerdim...

Amiyane tabirim için beni mazur görün.. İnsanın kendini kaybettiği ender konulardan biri bu...

Eşimle konuşurum... Zamanında gerekli tavrı alamadığım için bazı olayların üstüne su çekilmiş gibi göründüğünü ancak benim unutamadığımı söylerdim.. Babamın acısının hala taze olduğunu, o acı ile, hastalık ile uğraşırken çok saçma sebeplerle yüz göz olunmasının bende derin yaralar açtığını da söylerdim... Sonra da tüm bu olaylar karşısında gösterdiği tutumun, ona karşı olan sevgimde gittikçe daha derin oyuklar açtığını, zaman için de bu sevginin tükenmesinden korktuğumu da söylerdim... Ve sorardım, "Bunun için bir çözümün var mı?" Bakın boşanmaktan hiç bahsetmedim... Onun çözüm bulmasına ya da bulmamasına göre yol haritamı da çizerdim...

Evlilikte erkek dağ gibi olacak... Olmalı.. Olmak zorunda.... Hele böyle bir hastalıkla uğraşırken siz, bir de üstüne bunlar oluyorsa, en azından hakkınızı vermeli.. Eşiniz hakkınızı verse diğerlerini zaten takmazsınız... Vermiyorsa da, siz eline bavul tutuşturur annesinin tatlı kucağına ninniler dinlemek üzere gönderirsiniz...

Boşanma konusunu sevmiyorum.. ama gerekirse bu en sevilmeyen helal gözüme "altın madeni" gibi görünür..
Benim yol haritamda boşanma çıkıyorsa, eşimle bunu da konuşurum... Tatlılıkla... Mahkeme sonuçlanana kadar hiçbir ailenin haberi de olmayacağına hem fikir olurum... Kimsenin kimseyi etkilemesini istemeyiz... Bu esnada arkadaşça bir evin içinde de yaşarım.. Yeter ki evladım bu dönemi hır gür içinde geçirmesin... Zaten çok küçük, en doğru zamandasınız... Böyle bir şey olacaksa tabi...

Allah yardımcınız olsun,
Selamlar,
fikirlerin için teşekkür ederim arkadaşım
"Çocuk Allah'ın takdiridir.. Olması gerekiyormuş, bu yüzden zaten bu evlilik olmuş...
Bir konuda daha yazmıştım... Babasız çocuk büyüyemeyecek olsaydı, güzel mevla Hz. Meryem'i müjdelemezdi.. İçinizi serin tutun... Doğru koşullarla daha iyi yetişir hatta... Yeter ki siz mutlu ve öz güven sahibi bir anne olun..."

bu cümlene bayıldım,haklısın,içime bir nebze olsa serinlik verdi,saolasın

Boşanınca ailesi sana herhangi bir zarar verir mi, kızın babasına gittiğinde kızına seni kötülerler mi, kızın yıpranır mı ... vb. soruların var.
Boşanma işi çok zorlu süreç ve emin ol ki öyle bir aile bu süreçte senin namusuna kadar laf söyleyecek. Kendilerini haklı çıkarmak adına seni karalayacaklar. Kocan onların sözü üstüne söz söyleyemiyorsa peşinden de koşmayacaktır bence. Koşarsa da maaşın için ve yemek-düzen ve afedersin koynuna almak için koşacak. Seni ailesine ezdiriyorsa ve sen de geçmişte yapılanları bile unutmamışken üstüne yenileri ekleniyorsa bu evlilik olmaz. Sabrederim, eşimi seviyorum dersen yine onlar sefasını sürer ezilen, yıpranan, hayatı mahvolan sen olursun.

Diyelim ki boşanmadın. Kızını ve seni daha çok görecekler, sana daha çok müdahale edecekler, kızını yetiştirmene, kocanla ilişkine kısacası maddi manevi her şeyinize karışacaklar.

Anneni her ne kadar takmasalar da sonuçta o senin annen. Abin, baban yok ama annen başında. Annenle yaşarsın, çocuğuna da annen bakar geçiminizi de sen sağlarsın. Maaşını onun ailesine, onların dükkanına harcayacağına kendi ailene harcarsın.

Çocuk büyüdüğünde seni suçlar mı suçlamaz mı onu kimse bilemez. Evliliğin mutsuz olursa kızın olumsuz etkilenecek, ileride neden boşanmadın diyebilir. Boşandığında çevresinde iyi aileleri görüp belki bizde böyle olabilirdik deyip seni suçlayabilir de.
Allah yardımcın olsun.

haklısın,evlat bu boşanmasan nıye boşanmadın da der,boşansan neden boşandın da der,cevabı bılınmeyen sorularla başbaşayım

Yapacağın tek şey aileyle tüm bağını koparman.Eşine de resti çek.Çalışıyorsa, eve para da getirecek.Babasına ver paramı diyebilecek.Ha demiyor mu tut bir bakıcı ödesin ayda 700tl. Annen de emeğinin üstüne küfür yememiş olur. Konunu okuyunca gerçekten çok üzüldüm.Eşin sessiz biri anlaşılan.Olsun, en azından seni de üzecek, hırpalayacak bir karakter değil.İkinizin birebir sorunu değil yani evliliğinizdeki sıkıntılar.Babacığın Allah rahmet eylesin.Bu durumu çözebilecek, güçlü olması gereken kişi sensin.Herkesten önce evladının senin güçlü olmana ihtiyacı var.Sen zayıflarsan annen de ezilir, evladın da, sen de.Sen gidip gelmeyi kes.evine de giremeyeceklerini belirt.İş durumunu ayırma imkanınız olsa herşey daha kola olur.Ortak iş olunca nekadar olsa maddi olarak bağ oluyor.Bu da karşı tarafa bir güç veriyor

evet eşimle aramda ıkımıze dair bir konudan kavga gürültü hiç yaşamadık bu güne kadar,hep aılesı yuzunden kavga ettik,ben uzun bir süredir hep bu düşüncedeydım.ama kendımı şöyle bir dinlediğimde artık eşimden de soğuduğumu farkediyorum,tükendim.
maddi olarak bağımlı olmasaydı bu kadar yıpranmazdım doğru.her gün birlikteler akşama kadar o dükkanda,benden daha çok göruyorlar kocamı

çok enteresan bir şey anlatayım,bir gün kayınpeder kaynana oturuyoruz,işte görumcem ıcın konusuyorlar,bu dukkan sayesınde onun da sigortasını başlatıp ödeyelım,hiç olmazsa kocasının eline bakmaz ilerde emekli olurmuş görumcem
bu arada benım eşim kendı bagkurunu ödeyemıyor,çocugum da benım sosyal guvencemden yanı emeklı sandıgından yararlanıyor,yanı ben çalısmasam çocugun bır sosyal guvencesı olmayacak dusunsene

ya ben gerçekten çok sabırlı davranmısım,bunları falan mevzu bıle etmedım,yeterki mutlu olalım,biz olalım ıstedım kocamla,ama biz hiç bir butun olamadık evlılıgımızde,hıc bır seyın kararını karı koca olarak bırlıkte veremedık,bi ara ev almaya nıyetlenmiştik o eve bakıyoruz begenmıyor kocam bu eve bakıyoruz begenmıyor,sonradan bana dank etti,megerse beyımız anasının babasının da fıkrını almadıgı ıcın begenemıyormuş,bunu da nasıl anladım,kaynanam bir gün dert yanıyodu,neymiş kaynım yanı buyuk oğlu ev alırken onlara danışmamış da cok kırılmışmış

yani artık sus sus,sabır diren,geçer düzelir diye diye kendımi bitirdim,kocama olan sevgimi bitirdim,evliliğe dair hayallerimi inancımı bitirdim
ne kadar zarif ve edebi cümleler kurabiliyorsun!!hayran kaldı buradaki herkes yorumunuza..
seninde güzel zihnine yazık..kıldan tüyden konuları okuyarak,
zamanını buralarda harcama...kıldan tüyden
olmayan konulara nasıl yazıyorsunuz diye merak etmeyeceğim..rastladığım konularda çok nadide yorumlarınızı
gördüm!!! onlara da hayran kalmış herkes zaten..:37:

konu sahibi arkadaş,kendini bu kadar caresiz görme..çoğu arkadaş da
demiş zaten güçlü ol,ezdirme kendini.bu hayat senin.senin değerini
bilmeyen insanlar için yıllarını tüketme.eşini yetiştiren de ailesi..adaletli olsaydı
keşke ama olamamış,olmamış..o evin tüm yükü sende ama en acısı sevgi ve
saygı görmüyorsun..çocuğunu senin huzursuz olduğun bir ortamda nasıl
sağlıklı yetiştirebilirsin..babası sana göstermediği şeyleri çocuğunuza mı
öğretecek o engin anlayışıyla ve insan sevgisiyle...alacağın kararlardan korkma
en azından onlar ve eşin karşısında ezilme,dik dur..
son kararın ne olursa olsun Allah sıkıntılarını aşmanda yardımcı olsun..

kendimi çaresiz görmuyorum rabbime sukurler olsun kı guvenebılecegım sağlam bır işim var,boşanıp cocugum daha huzurlu bır ortamda yetışsin derken daha bir berbat etmekten korkuyorum durumu,aynı şehirdeyiz kayınvalıde annem hepsi aynı şehirde,boşandıktan sonra çocugum daha bı hırpalanırsa dıye korkuyorum.

rahat bırakıp bırakmayacağını bilemem ama bence hayatını daha çok mahvetme. o ailede büyyün çocuğun psikolojiside kötü olur. davanı aç ve hayatına devam et. kocanın sana yapabileceklerini sen daha iyi tahmine dersin. sorun olursa da uzaklaştırma falan istersin yetmezse koruma gizlilik tayin. ama korkma aska geri adım atma. kimse bu dünyaya başkasının kahrını çekmeye gelmedi. el ne der diye düşünme. hele o görümce ve kaynana varya ah onalrrr....

biz çekilelim aradan da bunlar mutlu olsun evladım mutlu olsun yeterkı dıyen yok anasını satıyım ya,bir güç savaşına dönüştürdüler evliliğimi,sürekli bana karşı hep bi senın mı sözün geçiyor yoksa bizim mi der gibi yaklaşımları
dayanamıyorum,boğuluyorum bugün daha bi boğuluyorum

canım allah yardımcın olsun okuyunca çok üzüldüm çozuk olmasa direk boşan derim ama çocuk var ve açıkcası ben korktum bu aileden hergün haberlerde neler neler duyuyoruz izliyoruz allah korusun bunlar boşansan ev mevde basarlar kocanı olur olmaz şeylerle doldurup elinde tüfekle yollarlarda kızınada her türlü kötülüğüde yaparlar elinde onlarla görüştürmemeni sağlıcak bi kanıtında yok darp raporu vs. gibi ki engellesende bu kadar çirkef aileden herşey beklenir bende buna benzer bi ailede büyüdüm annem çok çekti ve çocukken babamdan nefret ederdim niye annem boşanmıyo acaba diye düşünürdüm ama bekara karı boşamak kolay derler ya aynı o durum kocan acaip pasif ve ailesine karşı ezik birisi sen tayin istesen başka bi şehre eşinde böylelikle ailesinin yanından ayrılıp başka biyerde çalışmaya başlasa felan diye aklıma geldi çünkü eşinle şahsi olarak yani ikinize dair problemin yok ailesinden uzaklaşınca acaba nasıl olur gerçi dedim ya yaşadığım için biliyorum nekadar zaman geçerse geçsin ne olursa olsun huylu huyundan vazgeçmiyor eşin bi şekilde annesinin ablasının yanında olcak her durumda annesi ablasıda sana kötülük yapmaya devam edecekler isterseniz fizana gidin allah yardımcın olsun inş tez zamanda bi şekilde kurtarsın seni bu rezillerin elinden

biz çekilelim aradan da bunlar mutlu olsun evladım mutlu olsun yeterkı dıyen yok anasını satıyım ya,bir güç savaşına dönüştürdüler evliliğimi,sürekli bana karşı hep bi senın mı sözün geçiyor yoksa bizim mi der gibi yaklaşımları
dayanamıyorum,boğuluyorum bugün daha bi boğuluyorum
eşin de arayı bulacak kapasite yoksa, doğruyu yanlışı, haklıyı haksızı ayıramıyorsa onalrın geçer maalesef. umarım hallolur mevzu güzel haberlrini alırız buradan. evde huzursuzluk çok zor. bilirim :50:

birincisi ben olsam babam hastayken evlenmezdim kesinlikle
bence bu ilk hata olmus
ikincisida o kadar rezillik görüpte israrla evlenmek ve hadi evlendin cocuk yapmak
hatalar silsilesi

Kocanin savunulacak tarafi yok malesef..ailesine insan demeye dilim varmiyor.sanki sadece erkekler evlat biz kaya yarigindan ciktik..esin olamayan adami seni sahiplenmedigi ilk gun silecektin..insan olmayi adam olmayi beceremeden niye evlenirler acaba.otur ananin dizinin dibinde.camur gibi bulasmayin guzelim genclerin hayallerine.igreniyorum boyle insanlardan.

Esine karsi icnde hala biraz sevgi varsa psikologa git gecmisle yasayamazsin ipler bir yerde kopar.erkekler gec olgunlasir suan ki tavrina bak..Biraz olsun iyiysen beraber gulecek konusacak seyler bulabiliyorsaniz once dedigim gibi dr a git simdiki zamanda yasayabilmek icn yardım al..baktin hala mutlu degilsin evladini dusunuyorsan mutlu olmak icin ne gerekiyorsa onu yap..sen mutlu degilsen mutlu bir cocuk yetistiremezsin..

Son düzenleme:
Bence kendi sağlığınız için, sağlıklı bir birey yetiştirebilmeniz için bir uzmana da görünün.Bu olaylar çığ gibi büyüye büyüye ilerler.Sonunda sizi de yutar.Psikoloğa hem içinizi dökersiniz hem nasıl davranmanız gerektiğiyle ilgili daha doğru yönlendirir.Bir arkadaşınıza eşinizle sorununuzu anlatsanız 2 gün sonra ay çok mutluyum desen fesatından hadi canım enin eşin şöyle şöyle değil miydi diyor.En azından konuşur, anlatır o kapıdan çıktığında orada bırakırsın.evlilik gibi hasssas konularda buradan yönlendirmek de yanlış geliyor bana.Bence herşeye rağmen eşiniz iyi kalpli bir insan.Kötü olsaydı ailesine de size de kötü olabilirdi.Bu evliliği yıkmak çözüm değil.evlilik bağını kopardığınızda kan bağı kopmayacak.Belki haftada 3 gün baba, babanne, görümcenizle aynı evde kalacak çocuğunuz.Eşinizin işini ayırsanız çoğu şey hallolur.

Kıldan tüyden mevzu dediğiniz konu sahibinin düğün gecesinde görümcesi tarafından dövülmesi oluyor.Dayağı bu kadar basite alanları da gerçekten benim zihnim almıyor.

bir konu mesajında öyle bir ibare yok, diğer devam mesajlarını da okumadım

iki madem çok ciddi mesele, konu sahibi niye tepki vermemiş de evliliğe devam, akabinde çocuk doğurmuş
bana hesap soracağına ona sor

Son düzenleme:

iki madem çok ciddi mesele, konu sahibi niye tepki vermemiş de evliliğe devam, akabinde çocuk doğurmuş

konu sahibi hepsinin açıklamasını yapmış sizden ricam okuyun empati kurup cvp verin...

konu sahibi arkadasım sana gelince direk kendimi senin yerine koyarak okudum gözüm döndü resmen ben orada o anda o görümcenin sacını başını yolmuş o kocam olacak patatesinde beynine yumruğu indirip çoktan postalamıştımmm .. ama sizde kendininizden çok bababnızı annenizi düsündünüz hassas bi dönemdeydiniz hep ailem üzülür şöyle olur böyle olur diyerek o adama katlanmak zorunda kaldınız... inan bana o an orada bitmiş olsaydı hersey ailen daha az üzülürdü kurtulduk bitti deyip unutmuştunuz şimdi... bazen insanın elinde olmuyo demkki bazı şeylerr suan güçlü olmanız gerekiyo o gereksiz insanlardan bi an önce kurtul mutlu ol ... karşımda işi gücü olan çok güçlü bi kadın olması gerekirken çok tükenmiş korkak mutsuz bi kadın gördüm lütfen kendinizin farkına varın hiç bişey yapamaz yeter ki güçlü olduğunuzu gösterin....

bunlar nasıl insan ya hu hiç ölmeyecekler mi ? hesaplarını allaha versinler allaha havale et cnm

Son düzenleme:
benım yaptıgım seçimleri hataları görüp beni eleştirmek ve kendınce bir farklılık yaratmak ıcın yazacak olanlar lütfen yazmayın,gerçekten kalbınızı kırabılırım
çünkü ben hatalarını hata olarak adlandırabılen bırıyım bunu bana hatırlatmanıza gerek yok,
insan hata yapmaya çok müsait bir varlıktır.

ne kadar ölüsevici insanlar var ya,nerdeyse bu adamla evlendıgım ıcın o yumrugu yedıgım ıcın iyi olmuş sana görümcenın ellerıne sağlık diyecek insanlar var

canım allah yardımcın olsun okuyunca çok üzüldüm çozuk olmasa direk boşan derim ama çocuk var ve açıkcası ben korktum bu aileden hergün haberlerde neler neler duyuyoruz izliyoruz allah korusun bunlar boşansan ev mevde basarlar kocanı olur olmaz şeylerle doldurup elinde tüfekle yollarlarda kızınada her türlü kötülüğüde yaparlar elinde onlarla görüştürmemeni sağlıcak bi kanıtında yok darp raporu vs. gibi ki engellesende bu kadar çirkef aileden herşey beklenir bende buna benzer bi ailede büyüdüm annem çok çekti ve çocukken babamdan nefret ederdim niye annem boşanmıyo acaba diye düşünürdüm ama bekara karı boşamak kolay derler ya aynı o durum kocan acaip pasif ve ailesine karşı ezik birisi sen tayin istesen başka bi şehre eşinde böylelikle ailesinin yanından ayrılıp başka biyerde çalışmaya başlasa felan diye aklıma geldi çünkü eşinle şahsi olarak yani ikinize dair problemin yok ailesinden uzaklaşınca acaba nasıl olur gerçi dedim ya yaşadığım için biliyorum nekadar zaman geçerse geçsin ne olursa olsun huylu huyundan vazgeçmiyor eşin bi şekilde annesinin ablasının yanında olcak her durumda annesi ablasıda sana kötülük yapmaya devam edecekler isterseniz fizana gidin allah yardımcın olsun inş tez zamanda bi şekilde kurtarsın seni bu rezillerin elinden
amin inşallah

eşin de arayı bulacak kapasite yoksa, doğruyu yanlışı, haklıyı haksızı ayıramıyorsa onalrın geçer maalesef. umarım hallolur mevzu güzel haberlrini alırız buradan. evde huzursuzluk çok zor. bilirim :50:
bu akşam gelecek konuşacağız bakalım

birincisi ben olsam babam hastayken evlenmezdim kesinlikle
bence bu ilk hata olmus
ikincisida o kadar rezillik görüpte israrla evlenmek ve hadi evlendin cocuk yapmak
hatalar silsilesi
şekerim sen başına gelirse öyle yapmazsın oldu mu
sen daha temkili davran

Bence kendi sağlığınız için, sağlıklı bir birey yetiştirebilmeniz için bir uzmana da görünün.Bu olaylar çığ gibi büyüye büyüye ilerler.Sonunda sizi de yutar.Psikoloğa hem içinizi dökersiniz hem nasıl davranmanız gerektiğiyle ilgili daha doğru yönlendirir.Bir arkadaşınıza eşinizle sorununuzu anlatsanız 2 gün sonra ay çok mutluyum desen fesatından hadi canım enin eşin şöyle şöyle değil miydi diyor.En azından konuşur, anlatır o kapıdan çıktığında orada bırakırsın.evlilik gibi hasssas konularda buradan yönlendirmek de yanlış geliyor bana.Bence herşeye rağmen eşiniz iyi kalpli bir insan.Kötü olsaydı ailesine de size de kötü olabilirdi.Bu evliliği yıkmak çözüm değil.evlilik bağını kopardığınızda kan bağı kopmayacak.Belki haftada 3 gün baba, babanne, görümcenizle aynı evde kalacak çocuğunuz.Eşinizin işini ayırsanız çoğu şey hallolur.

çocugumun onlarla 1 saat gecırmesı dusuncesı bıle benı cıleden cıkarıyor,offf

inşallah sen benim yaşadıklarımın 2 katını yaşarsın,belkı o zaman benı anlarsın

bunlar nasıl insan ya hu hiç ölmeyecekler mi ? hesaplarını allaha versinler allaha havale et cnm

allaha havale ettım ama bu dunyada da çektiklerini görmek istiyorum,eger hepsı benden önce ölürse benı tepe üstü beklesınler mezarlarında

valla nası beceriyosunuz şu yıllar önce olmuş kıldan tüyden mevzuları kafanıza takıyosunuz idrak sınırlamı aşıyor

yok kınada şöyle olmuş
o zaman böyle olmuş
bu zaman beşik denmiş

yazık güzel zihninize ya

insanın düğün günü yüzüne yumruk yemesi kıl tüyse sizin ciddi olay anlayışınızı merak ettim

okurken sinirlendim yaa öncelikle eşinde iş yokmuş canım nasıl kardeşine laf söyleyemez ve yaptığını inkar eder anlamış değilim ikincisi o görümceyi varya düğün günü falan dinlemem indirir arabadan sokak ortasında döverdim,saçlarını eline verirdim haddini bilsin herkes kimse kimseden üstün değil yumruk atmak da neymiş çok sinirlendim :47::47::47::47::47: birde bazı arkadaşlar ahkam kesmişler kadın siz onu yargılayın diye konu açmamış derdini paylaşıp akıl almak için konu açmış kimsenin hakkı değil bu kadını yargılamak insanlar dışardan ne kadar da güzel yorumlar yapabiliyorlar hiç anlamıyorum.canım sende boşan gitsin ilerde daha beter olur kimse düzelmez yavrunuda al misler gibi öğretmenmişsinde geçinip gidersiniz onlarımı çekiceksin ömür boyu...

Eşiniz sorunu kendinde bile görmüyor. Değişmeyecekte zaten. Ne yapmayı düşünüyorsuuz? Hayatınıza hiç dışarıdan bakmayı denediniz mi?

Eşinle birikte uzaklara gitsen, onlardan uzak olsan acılarınızı unutsanız. Yeni bir şans versen,.Kin tutma eşine iyiliklerini düşün ne bileyim Olmazmı dersin.?

Eşiniz sorunu kendinde bile görmüyor. Değişmeyecekte zaten. Ne yapmayı düşünüyorsuuz? Hayatınıza hiç dışarıdan bakmayı denediniz mi?
dışarıdan bakıldığında çok korkunç değil mi

Eşinle birikte uzaklara gitsen, onlardan uzak olsan acılarınızı unutsanız. Yeni bir şans versen,.Kin tutma eşine iyiliklerini düşün ne bileyim Olmazmı dersin.?
valla ne desem kı
bugüne kadar hep dediğini yaparak ıyı taraflarını görerek idare etmeye çalıstım ama artık gitmiyor

onlardan uzaklara gıtsek bu sefer de onun iş problemı olacak
yanı ben artık zaten onunla bır hayat gecırmek de ıstemıyorum ki,artık tuketmişim ben her şeyi

konuştun mu canım eşinle seni açık görünce sormak istedim

Back
X