- 3 Şubat 2018
- 25.909
- 111.508
- 598
- Konu Sahibi cemredurulmaz
-
Ah yavrum benim umarım hayat ona bundan sonra tüm güzellikleri sunsun. Başına ne gelirse gelsin masumlukları gitmiyor bu tarz insanların.
Benim eşiminde çok çok çok zor kelimesinin az kalacağını hayatı olmuş.
Ta ki evlenene kadar.
Yeni evliyiz ben yiyiyorum, içiyorum. Bi süre sonra bişey dikkatimi çekti. Sofraya çağırıyorum. Ya geliyor oturuyor boynu bükük ben yemeden yemiyor, az az yiyor, beni bekliyor, ben doydum diyor.
Ben fark ettiğimde ağlama krizlerine girdim.
Size anlatamam içimde ki yangını.
Yemek konusunda anlattığı sadece bir detayı yazıcam üvey annesi buzdolabının önünde otururmuş ki buzdolabından bisey alip yemesinler diye. Kahvaltıda o kadar küçük peynir kesermiş ki.. Bunlar en kaldırılabilir olanları.
Günlerce kendime gelemedim.
Bi gün aldım eşimi önüme, burası senin evin istedigin gibi yiyeceksin, hatta istediğini öyle bi yiyeceksin ki bana bırakmayacaksın dedim.
Baya uzun sürdü ama başardım.
Bigün tatlı yapmıştım, buzdolabını açtım yemis bitirmiş o kadar sevinmiştim ki.
Benim esim bi süre de yurtta kalmış.
Allah akıl üflenmiş sen hayatını kurtar der gibi.
Cok başarılı eğitim hayatı, üni vs.
Şu an üst düzey yönetici ama inanın fotoğraflarda hep bi hafif boynu eğiklik, mahsun bi bakış var. Bağlı çalışanlara asla yüksek sesle konuşmayı bırakın incitmemek için çaba sarf ediyor.
Hep eşime derim kayıp bi hayat olmaman mucize.
Bu sebeplerden dolayı üni’de okuyan üvey anne/ baba eziyeti çeken, kimsesi olmayan ya da maddi durumu olmayan kişilere elimizden geldigince destek oluyoruz.
Babası yok çocuğun ,baba tarafı da hiç arayıp sormamış .o yüzden de sabrediyoruz.bende veririm harçlık.17 - 18 yaş genellikle çocukça bir özgüvene sahip oluyor. Ne olur kalbini kırmayın. Zamanla olgunlaştıkça onlarda kendi hallerine gülüyorlar.
Çiçek gibi abiniz var dilerim çok mutlu olur..
Olsun boşverin.. Abiniz inanin ki enayi değil.. Temiz iyi bir kalbi var sadece. Mutlu mu abiniz mutluysa inanın en önemlisi oBabası yok çocuğun ,baba tarafı da hiç arayıp sormamış .o yüzden de sabrediyoruz.bende veririm harçlık.
Görümce değil miyim bazen diyorum abime.
Aaaa alnına nolmus diyorum.
Enayi yazıyor diyorum.
Çocuğa birsey demiyorum.
Annesinin maaşı olupta çocuğun masraflarını da abime yikmasi .
Pek cicekliginden değil gibi
Ya çok teşekkür ederim.Iyi ki esinizin önüne sizin gibi bir insan cikmis. ❤
Benimde üvey babam var. Annem bize tek kelime etmesine izin vermedi. 2 kızını 4er sene farklı şehirlerde okuttu. Anne var anne var.Ben size çok üzüldüm.
Öz babasından destek alamıyorsunuz anladığım kadarıyla, üvey baba da yapiyor ama hırsını da çıkarıyor sizden ve cocuktan.
Burada sadece Size saldırmak ne kadar kolay.
Bence kötü bir anne değilsiniz, çaresizsiniz.
Umarım kızınız çaresizliğinizi görüyordur sizi suçlamaya kalkmaz.
Türk erkeği bok gibi bir şey.
"İzin vermiyor" ne ya, yıl olmuş 2023 kölelik devrinde mi yaşıyorsunuz?Merhaba. Direk konuya giriyorum. İlk evliliğimden bir kızım var. Dün üniversiteye gitti. Ve ben onu 4 saatlik yere bile götüremedim.
Eşim izin vermedi..... Ben eşimin gitmesine izin vermiyorum dedi.
.... Bana çalışmaya izin vermiyor.
Valla üniversiteye baslayan kızım var bu sene. İki gündür okula ben götürüp bir cafede bekleyip geri alıyorum. Çıkışta da okuldan sohbet edip yemek yiyip eve geliyoruz. Bu şehre yeni taşındık kendi gider mi gider tabi ama aklım kalacağına bir kafede kitap okurum. Yolu izi iyice öğrensin öyle bırakıcam haftaya. Bebek değil sonuçta sikayet de ediyor ama ben onu ne zorluklarla doğurdum. Zaten bundan sonra hayat mücadelesini kendi verip yuvadan uçacak. Üstelik yeni şehre taşındım diye isimden ayrıldım. Yeni isim de iki ay sonra başlayacak ama kızıma harçlık olsun istediğini benden istesin diye geçici ise başlıyorum haftaya. Yani demem o ki eşinizin suçu yok. Babası değil ama siz annesiniz. Bundan seneler önce üniversiteye giderken de babam otobusle götürüp beni yurda yerleştirip elindeki tüm parayı avucuma sayıp ne olur ne olmaz diye bir gece otogarda sabahlamisti belki bir sorun olur diye beklemişti. Eşinizde suç aramayın. O çocuğu siz götürüp yerlestirecektiniz. Gerekirse bir işe girip çocuğunuza valiz alacaktiniz. Kendi sorumsuzlugunu eşinize yuklemeyin. Kusura bakmayın ama evladiniza uzuldum
Harika insanlarsınız gerçekten. Ben mi duygusal günümdeyim, konu mu içime oturdu bilmiyorum ama harika bir anne ve harika bir eşsiniz. Kadınlar dokundukları hayatları ellerinde olunca ve isteyince nasılda güzelleştiriyorlar, iyileştiriyorlar, bunun örneklerisiniz.Ah yavrum benim umarım hayat ona bundan sonra tüm güzellikleri sunsun. Başına ne gelirse gelsin masumlukları gitmiyor bu tarz insanların.
Benim eşiminde çok çok çok zor kelimesinin az kalacağını hayatı olmuş.
Ta ki evlenene kadar.
Yeni evliyiz ben yiyiyorum, içiyorum. Bi süre sonra bişey dikkatimi çekti. Sofraya çağırıyorum. Ya geliyor oturuyor boynu bükük ben yemeden yemiyor, az az yiyor, beni bekliyor, ben doydum diyor.
Ben fark ettiğimde ağlama krizlerine girdim.
Size anlatamam içimde ki yangını.
Yemek konusunda anlattığı sadece bir detayı yazıcam üvey annesi buzdolabının önünde otururmuş ki buzdolabından bisey alip yemesinler diye. Kahvaltıda o kadar küçük peynir kesermiş ki.. Bunlar en kaldırılabilir olanları.
Günlerce kendime gelemedim.
Bi gün aldım eşimi önüme, burası senin evin istedigin gibi yiyeceksin, hatta istediğini öyle bi yiyeceksin ki bana bırakmayacaksın dedim.
Baya uzun sürdü ama başardım.
Bigün tatlı yapmıştım, buzdolabını açtım yemis bitirmiş o kadar sevinmiştim ki.
Benim esim bi süre de yurtta kalmış.
Allah akıl üflenmiş sen hayatını kurtar der gibi.
Cok başarılı eğitim hayatı, üni vs.
Şu an üst düzey yönetici ama inanın fotoğraflarda hep bi hafif boynu eğiklik, mahsun bi bakış var. Bağlı çalışanlara asla yüksek sesle konuşmayı bırakın incitmemek için çaba sarf ediyor.
Hep eşime derim kayıp bi hayat olmaman mucize.
Bu sebeplerden dolayı üni’de okuyan üvey anne/ baba eziyeti çeken, kimsesi olmayan ya da maddi durumu olmayan kişilere elimizden geldigince destek oluyoruz.
Merhaba. Direk konuya giriyorum. İlk evliliğimden bir kızım var. Dün üniversiteye gitti. Ve ben onu 4 saatlik yere bile götüremedim.
Eşim izin vermedi. 21 yaşında kendi gider dedi. Ben eşimin gitmesine izin vermiyorum dedi.
2 günlük kıyafet götürsün biz sonra valizini yollarız dedi. Çünkü yurt çıkmadığı için bir kaç yere bakacakti, valiz ile zor olur dedi.
Valizi eşime al demiştim 5 ay önce. Annemden alırım dedi.
Anneye sor valizi alalım gönderelim dedim. Ne acelesi var dedi. Eşim çok iyi bir mesleği var iyi maaş alır. Ortak çocuğumuz da var. Bana çalışmaya izin vermiyor. Dolayısıyla benim 1 valiz alıp gönderecek param yok. Hiç kimsem yok. Kızıma destek olmak istemiyor. Ayrılsam küçüğe üzülüyorum, babasını çok sever. Ayrılmasam büyük kızım sefil olur. Niye buraya yazdım çünkü bu rezilliği tanıdıklarıma komşularıma anlatamam. Sadece dertleşmek istedim. Çünkü çok yalnızım
çıldırmamak elde değil ya
çocuğun kalacağı yer bile yok
Boşanamazmış çocuğu varmışşşşş....
Haklısın. Suçluyum. Benden ne olurki. İlk işim iş bulup ayrılacağım.
Terzilik yapıyordum evde. Kızımın ihtiyaçlarını karşılıyorum. 3 makinem var. Dış tellerine kadar ben ödedim. Sertifika aldım eşimde gizli. Öğretmenlik yapmak için. Ondan gitmeye hazırım
11 yaşinda cocuga mi anlatiyorsunuz bunlari? Harbiden işiniz gucunuz acinidirmak ya.
Kimseniz yoksa calismak zorundasiniz bir tane cocuga bakmak zorundaydiniz. Rahat etmeye düşkün olan cocuk yapmaz.
Cebinizde 5 kuruş yok hala daha 2. Cocuk yapmissiniz bu adam gitse kime baktiracaksiniz hem cocuklari hem kendinizi? Ben hic bir sekilde hak veremiyorum.
Çok teşekkür ederim. Şimdi eski valizi tamir ettim. Eksik parçaları aldım. Eşimin işten gelmesini bekliyorum. Hiç el kaldırmadı bana. Ama ben korkuyorum. Çocuklarım şimdiye kadar hiç kavga ettiğimi vaya ağladığımı görmediler. Bu gün ne olacak bilmiyorum korkuyorum
Gitmeden ayarladım. Özel yurt. Ama bakanlığa kyk yurdu için gidecekti, başka yari Özel yari devlet yurdu vardı şansını denemek istedi. Ama yurdu Gitmeden ayarladık. Parasını verdik. Yerleşti dün.
Benim üniversitede bir arkadssim vardı kız nasıl cicek nasil narin. Üvey baba ile büyümüş anne pasif. Hatta markete gidiyorduk yurttan birileri korna çalmıştı laf atarak. kız zangır zangır titremesi korkmustu. Böyle bisi istemeye çekinir arada duygusal sinir krizi gecirir içinde biriktirip biriktirip aglardi Başarılı bir kız ama ihmal edilmiş. Ailesi gelmedi bakmaya bile kendi yerlesti. İçki sigara yok hiç erkek tanımamış öyle tatlı bir kız. Dersleri cok iyi hatta bize konu anlatirdi. Yazık kızın montu yoktu istemeye cekinirdi parası bitse. İşte o kız birinci sene sonunda içkiye sigaraya başladı. Pic bir çocuk vardı sevgi görünce bağlandı. Çocukla hadtasonu kalmaya başladı.derslere hiç gitmedi. Okul uzadı tabi hepsinden kaldı. Sonra hamile kaldı bir de çocuk aldırdı. Okulu bıraktı. Hepsi iki sene içinde oldu. Ailesi durumu öğrendi bırak gel okulu evde kal dediler sadece okumak yok sana. Kız intihar etti. Son anda kurtarmışlar ama noldu sonra bilmiyorum. Baba ortada yoktu zaten. Ama öyle tatlı öyle masum öyle akıllı bir kızdı ki böyle kaydı hayatı göz göre göre.
Evet ek basvuruda bekliyor kyk için. Dediğim gibi ağustosta öğretmenlik yapmak için eşimden gizli kursa gidip sertifika aldım. Dikiş kursuna gidiyorum diye. Ayrıca ben evden Dikiş yapıyorum ama bu fiyatlarla yetişmiyor. Beni çok yanlış anladılar. Ben kimseden maddi destek istemiyorum. Biriktirdiğim paranın hepsini verdim tabi ki kızım için Biriktirdiğim. Onun dışında özel sağlık sigortası yaptım. Rahatsızlığı oldu özel hastaneye götürdüm. Kendi paramla, evde Dikiş yaptığım para ile. Yurt çıkmazsa ev tutmak zorunda kalacağım. Tek oda kira+emlak+depozito. 15 bin yapar. Eşim 5 bine ev tutmaz.
Lütfen gelecekte kızınızdan size bakmasını ve destek olmasını beklemeyin olur mu…
yersenKesinlikle yok, inanamiyorum özel yurtda kaldigina. Bavul almayan Adam özel yurt Parasi verecek öyle mi. Tepki alinca öyle dedi
Allah böylelerini bildiği yapsın. Bu ne vicdansizlik. Bazıları kalp değil de taş taşıyor sanki..Merhaba. Direk konuya giriyorum. İlk evliliğimden bir kızım var. Dün üniversiteye gitti. Ve ben onu 4 saatlik yere bile götüremedim.
Eşim izin vermedi. 21 yaşında kendi gider dedi. Ben eşimin gitmesine izin vermiyorum dedi.
2 günlük kıyafet götürsün biz sonra valizini yollarız dedi. Çünkü yurt çıkmadığı için bir kaç yere bakacakti, valiz ile zor olur dedi.
Valizi eşime al demiştim 5 ay önce. Annemden alırım dedi.
Anneye sor valizi alalım gönderelim dedim. Ne acelesi var dedi. Eşim çok iyi bir mesleği var iyi maaş alır. Ortak çocuğumuz da var. Bana çalışmaya izin vermiyor. Dolayısıyla benim 1 valiz alıp gönderecek param yok. Hiç kimsem yok. Kızıma destek olmak istemiyor. Ayrılsam küçüğe üzülüyorum, babasını çok sever. Ayrılmasam büyük kızım sefil olur. Niye buraya yazdım çünkü bu rezilliği tanıdıklarıma komşularıma anlatamam. Sadece dertleşmek istedim. Çünkü çok yalnızım
Harika insanlarsınız gerçekten. Ben mi duygusal günümdeyim, konu mu içime oturdu bilmiyorum ama harika bir anne ve harika bir eşsiniz. Kadınlar dokundukları hayatları ellerinde olunca ve isteyince nasılda güzelleştiriyorlar, iyileştiriyorlar, bunun örneklerisiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?