Üvey kızına yardım etmiyor

Şehir dışında okula gidilen ilk günler aşırı duygusal ve zor olur. Ben yurtta kaldığım ilk gece hüngür hüngür ağlamıştım. Ailem her şeyi halledip beni yerleştirdikleri halde . Bir de kıyamam bu gariban kendi başına gitmiş . İnşallah her işi yolunda gider de başka sıkıntı çekmez . Allah yardım etsin aileden hayır yok belli ki .
 
Bı an kendimi sizin yerinize koydum kızıma üzüldüm ama siz bu durumu yaşadığınız halde kızınıza uzulmuyosunuz.yemisim kocasını benim bu hayattaki en değerli şeyim kızım.herkes gelir gider kocaymis anneymis babaymis hepsinden önce yavrum gelir.size güzel şeyler söyleyip içinizi rahatlatmayacagim malesef.ilerde kızım benden uzaklaşıyor diye konu açarsınız.
 

Yalnız bir de "niye buraya yazdım çünkü bu rezilliği tanıdıklarıma komşularıma anlatamam" demiş hanımefendi.
Yapılanın rezillik olduğunun farkında da sanki tek suçlu kocasıymış havalarında.
"Ben kızımı korumadım" demiyor da "kocamın yaptığı bu rezilliği tanıdıklar öğrenirse çıkacak rezillikten korkuyorum" diyor.
Merak ediyorum hanımefendi başka hangi rezillikleri(!) sakladı.
Çünkü o yavrucağızın o evde kolay bir hayatı olduğuna inanamam.
Hiçbir şey olmasa bile o evlilikten doğan kardeşinin gözlerinin önünde kayrılması bile yetmiştir.
Ama genç bir kızı yurt bile çıkmamışken iki parça eşyayla yabancı bir şehre yalnız başına gönderip diğer eşyaları göndermek için bavul almayı bile sürüncemede bırakan adamla buna ses etmeyen anneden herşeyi beklerim ben.
 
Var ama oda evlendi ve çocukları var. Onun kendine hayrı yok.
ah bu gun okudugum kaçinci hayin erkekler konusu onlar çoçukda bu degilmi insan nasil vazgeçer.Bu eşinizde gencecik kiza kendi başinin çaresine baksin diyor korumak yerine yani devir berbat zaten heryer sapik dolu ya kizin başina birşey gelirse sonrada namussuz der hepten kovar.
Kizinizi yanliz birakmayin her daim yaninda olun 21 yaşinda olmasi herşeyin üstesinden gele bilecegi anlamina gelmiyor..şu an nerde nasil geciniyor kızınız?
 
Bide sunu anlamıyorum sahip çıkmayacağıni biliyosan cocuklu kadinla evlenme kocasi basinda zaten yanlis biri
15 senedir evliyim. Eşimle. Büyük kızım 5 yaşındaydı. Hep istediğini yaptı. Ama şimdi çocuk büyüdü ve masraflar büyüdü. Üniversite parasını yatırdı 15 bin ödedi. Artı özel yurtta kalması içinde para verdi. Ama her seferinde bu paraları ondan almak için sınır krizi geçirmek zorunda kalıyorum.
Hatta yanına arkadaş bulsaydı evde tutacaktı.
 
Haklısın. Suçluyum. Benden ne olurki. İlk işim iş bulup ayrılacağım.

Bırak bunları ablacım, kız 21 yaşına gelmiş yıllardır aklın nerdeydi?? Bu adam çocuğunu istemiyordur evlenirken bile bile evlendin madem kıymetli kocana sarılıp oturacaksın. O kızı yıllardır ezdirdiysen zaten onun acısı gitmez. Kızı çoktan kaybetmişsindir elinde tek o koca kaldı ammannnn sıkı sıkı sarıl ona kaçırma.
 
Hanımefendi sinir krizi geçireceğinize işe girseydiniz
Tek şartınız kızınıza iyi davranılması ve çalışmak olsaydı bugun bunlar yaşanmazdı
 

Mesleğimiz var mı?
Yazık çocuğunuza ya çok üzüldüm. Kalpsiz adam.
Boşanmak en mantıklısı görünüyor
Terzilik yapıyordum evde. Kızımın ihtiyaçlarını karşılıyorum. 3 makinem var. Dış tellerine kadar ben ödedim. Sertifika aldım eşimde gizli. Öğretmenlik yapmak için. Ondan gitmeye hazırım
 
Ben size çok üzüldüm.
Öz babasından destek alamıyorsunuz anladığım kadarıyla, üvey baba da yapiyor ama hırsını da çıkarıyor sizden ve cocuktan.
Burada sadece Size saldırmak ne kadar kolay.
Bence kötü bir anne değilsiniz, çaresizsiniz.
Umarım kızınız çaresizliğinizi görüyordur sizi suçlamaya kalkmaz.
Türk erkeği bok gibi bir şey.
 
kızınız meslek sahibi olunca da ayrılma kararı alırsınız kızınıza yük olmak için
Cidden ya çocuk yetişkin olur eli ekmek tutar birden boşanma istekleri gelir. Ezik büyüyen insan kendini de savunamaz rest de çekemez tüm hayatı böyle geçer.
 
Ablacım naptın sen yaa gencecik kızı nereye gideceği belli olmayan bir yere tek başına nasıl gonderirsin.Benim kardeşim erkek üstelik daha büyük yaşta ve yeri belli olduğu halde şehir dışına çalışmaya gidiyor benim agzim yüreğimde napar ne eder diye . Keşke dinlemesenydin beraber gitseydiniz sen o cocunda annesisin o vijdasiz herif senle evlenirken çocuğun olduğunu bilmiyormuydu evlenince anne babaliktan muaf mi olunuyor ?
 
Bilmediği bir şehre kızı yalnız başına gönderiyorsunuz. Bir sinir krizi daha geçirseydiniz ne demek izin almak? Evladının peşine giderken ondan izin mi alacaksınız. Yarın öbür gün bu herif anneliğinizi de sorgular sen daha çocuğunun peşine gidemedinler filan. Hop bakalım orada dur sen benimle kızım olduğunu bilerek evlendin senden olan çocuğum nasıl çocuğum ise bu da çocuğum ve peşinde de gitmek zorundayım sen istersen gelme ben kızı yerleştirip dönerim demeniz gerekirdi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…